Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 juni 2022

Tiental mobilhomes gaan in vlammen op bij zware brand in serres en loods van tuinbouwbedrijf in Wetteren: vuur onder ...

HLN
Tiental mobilhomes gaan in vlammen op bij zware brand in serres en loods van tuinbouwbedrijf in Wetteren: vuur onder controle
In de omgeving van het industriepark in de Laarnestraat in Wetteren is maandagochtend een zware brand uitgebroken in de serres en loods van een tuinbouwbedrijf. De brand ging gepaard met meerdere ontploffingen en een zware rookpluim die kilometers ver te zien was. De serres werden gebruikt als opslagplaats voor caravans, mobilhomes, boten en oldtimers en zijn volledig uitgebrand.
Lees verder

Honderden mobilhomes gaan in vlammen op bij zware brand in serres en loods van tuinbouwbedrijf in Wetteren
In de omgeving van het industriepark in de Laarnestraat in Wetteren is maandagochtend een zware brand uitgebroken in de serres en loods van een tuinbouwbedrijf. De brand gaat gepaard met meerdere ontploffingen en een zware rookpluim die kilometers ver te zien is. De serres werden gebruikt als opslagplaats voor caravans, mobilhomes, boten en oldtimers.
Lees verder

Kate Bush bedankt fans voor hernieuwde interesse in 'Running Up That Hill' dankzij 'Stranger Things'
Dankzij het nieuwe seizoen van 'Stranger Things' krijgt het nummer 'Running Up That Hill' van Kate Bush (63) een nieuw leven. En daar is de zangeres erg blij mee, laat ze weten aan streamingdienst Netflix.
Lees verder

Britten hopen op Noorse vis om fish-and-chips betaalbaar te houden
Britse verkopers van fish-and-chips wenden zich tot Scandinavië om de prijzen "zo veel mogelijk onder controle" te houden. De nationale federatie van visfrituurders zal woensdag in Noorwegen om hulp vragen.
Lees verder

Paniek tijdens opdracht in 'De grootste lefgozer' "Denk aan je gezondheid"
Je moet er duidelijk wat voor over hebben om 'De grootste lefgozer' van Vlaanderen te worden. Eerder kregen twee kandidaten al de opdracht om naakt rond te lopen door het station van Gent-Sint-Pieters. Een andere deelnemers liet dan weer het hoofd van Koen Wauters tatoeëren. In een nieuwe preview krijgen we dan weer te zien hoe de lefgozers in een jacuzzi vol chilipepers zitten, maar dat blijkt niet helemaal zonder risico te zijn…
Lees verder

Woning (ver)kopen? Asbestattest verplicht vanaf november
Asbest blijft in Vlaanderen nog altijd problematisch genoeg om tot stevige maatregelen over te moeten gaan. Vanaf 23 november van dit jaar wordt het verplicht om bij de verkoop van je woning een asbestattest voor te leggen. Bouwsite Livios vroeg aan OVAM wat dit precies betekent en hoeveel het kost.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. "Moskou akkoord met graanleveringen vanuit Odesa" - Zelensky bezoekt soldaten aan het front
Er is een overeenkomst bereikt om Oekraïens graan te leveren vanuit de geblokkeerde haven van Odesa . Dat schrijft althans de Moskou-getrouwe krant 'Izvestia' op basis van bronnen bij de Russische regering. President Volodymyr Zelensky bezocht zondag soldaten aan het front in het (zuid)oosten van Oekraïne. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Limburgs koppel verkoopt alles en woont al jaar op zeilboot van 15 meter: "Natuurlijk mis ik mijn zoon, maar hier zijn we er pas écht voor elkaar"
Ze verkochten hun duikshop, botenwinkel, huis en inboedel in België, en wuifden zoon Leander uit (12) om op een zeilboot van 15 meter te gaan wonen. Bijna elke schoolvakantie vliegt de jongen naar de exotische bestemming waar zijn papa Jean-Marc Claes (50) en zijn vrouw Karen Erens (45) voor anker liggen. Het koppel is een jaar onderweg, het begin van een wereldreis die er tien zal duren. "We gunnen mekaar vrijheid. Dat kan, zelfs op zo'n kleine oppervlakte."
Lees verder

REPORTAGE. Met 18 kramen op de Sinksenfoor: voor kermisfamilie Delforge begon het allemaal met spektakel
Midden jaren 1800 trokken de Delforges rond met een boksende beer. Honderd jaar later liet foorkramer François Delforge zijn vrouw zweven en wat later bakte hij z'n eerste smoutebol. Vandaag horen de 18 kramen van de zesde en zevende generatie Delforge op de Sinksenfoor samen als bloemsuiker bij een beignet.
Lees verder

Mart Hoogkamer breekt show na 9 seconden af: "Hij hoeft hier nooit meer te komen"
De Nederlandse zanger Mart Hoogkamer (24), bekend van het nummer 'Ik ga zwemmen', heeft zijn optreden tijdens de Pinksterfeesten in Beckum na amper tien seconden afgebroken. Hoogkamer verliet het podium nadat drie bekers bier vanuit het publiek vlak voor hem op het podium waren beland.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Pakt Wout van Aert in gele trui twee op twee?
Wout van Aert zette gisteren meteen de toon in de Dauphiné met een knappe sprintzege in de openingsrit. Vandaag lijkt onze landgenoot van Jumbo-Visma opnieuw de te kloppen man, want een nieuwe sprint van een uitgedund peloton lijkt in de maak. Op deze pagina volgt u de rit vanop de eerste rij.
Lees verder

Football Talk. Oostende-doelman Scherpen vervoegt selectie Oranje
Promotie voor Kjell Scherpen. De 22-jarige keeper van KV Oostende en de Nederlandse beloften vervoegt de hoofdmacht van Oranje. Scherpen vervangt Tim Krul, die gisteren op training een blessure opliep en het trainingskamp moest verlaten. Scherpen traint vandaag al mee met de eerste ploeg. Hij verzamelde 15 caps voor de beloften, die momenteel nog strijden om EK-kwalificatie. Scherpen stond vrijdag nog negentig minuten onder de lat in de wedstrijd bij Moldavië (0-3 zege).
Lees verder

Zilver voor landgenoot op WK quizzen
Op het WK quizzen heeft onze landgenoot Tom Trogh de zilveren medaille veroverd. De wereldtitel ging voor het eerst naar de Fransman Didier Bruyere. Titelverdediger Ronny Swiggers moest deze keer vrede nemen met een vijfde plaats.
Lees verder

Hoe moet het verder met het Britse koningshuis als de Queen er niet meer is?
Het Verenigd Koninkrijk viert dat Elizabeth II dit jaar zeven decennia koningin is, maar de 96-jarige Queen kon de festiviteiten slechts deels bijwonen. Haar jubileum werpt meer dan ooit de vraag op: hoe moet het verder na Elizabeth II?
Lees verder

SOAPCHECK. Achter de schermen van het 'Thuis'-huwelijk en 'Lisa' pakt uit met een stunt
Of het nu 'Familie', 'Thuis', 'Neighbours' of 'Sturm Der Liebe' is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
Lees verder

Wanneer eet je het best je lichtste en zwaarste maaltijd van de dag? En waarom?
Fransen hebben de gewoonte tijdens de lunch hun zwaarste maaltijd van de dag te verorberen, terwijl wij meestal 's avonds warm eten. Welk moment is het best voor je lichaam? En verlies je makkelijker gewicht als je maaltijden op het 'juiste' moment nuttigt?
Lees verder

Kate en William gaan partycrashen in Londen. Onze landgenoot Niels (34) keuvelde minutenlang met Britse royals: "We zijn toch buren, zei prins William"
Hoog bezoek zondag in Kensington: prins William en zijn vrouw Kate doken er onverwacht op tijdens een straatfeest in de Londense wijk. De Belg Niels Thoné (34), die in de Britse hoofdstad woont en werkt, was ook op het feest en kon minutenlang met de royals praten. "'We zijn toch buren?' antwoordde de prins toen ik vroeg waarom ze hier waren."
Lees verder

Landen meet de schade op na zwaarste wateroverlast en modderstromen in 20 jaar: "Je staat volledig machteloos"
Het Vlaams-Brabantse Landen is zondag bijzonder zwaar getroffen door de hevige regenval. Op amper een half uur stonden verschillende straten volledig blank, liep het water door woonkamers en kelders en dreef er zelfs een voertuig door de Walsbetsestraat. Een dag na de feiten staan tal van buurtbewoners nog te kuisen, maar zitten ze vooral met de handen in het haar over hoe dit in de toekomst vermeden kan worden. "Op sommige plaatsen viel meer dan 80 liter per m2 en is de schade enorm", stelt burgmeester Gino Debroux.
Lees verder

Met Tour in zicht zet Froome stappen vooruit: "Normaal dat er verwachtingen zijn, maar mensen moeten beseffen waar ik vandaan kom"
Chris Froome (37) leek na zijn zware valpartij van drie jaar geleden voorgoed veroordeeld tot een figurantenrol, maar met de Ronde van Frankrijk in aantocht groeit de viervoudige Tourwinnaar weer naar een degelijk niveau toe. Froome is optimistisch, maar beseft ook: "Ik zit nog niet op het niveau van Pogacar en co."
Lees verder

Binnenkijken in een jaren 30 appartement: "Ik moest mijn vriend overtuigen van de roze slaapkamer"
Zeven hoog in het appartement van Renée voelt het een beetje aan alsof je in de zevende hemel vertoeft. Een onwaarschijnlijke view, in een authentiek jarendertigkader en met een interieur uit de boekjes. "Onze keuken schilderden we kanariegeel met behulp van onze vrienden, maar het miste een wowfactor dus ik stak alles in het roze. De volgende keer dat ze op bezoek kwamen, moest ik alles opbiechten."
Lees verder