Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 juni 2022

Thibaut Courtois past voor interlands met Rode Duivels

Thibaut Courtois past voor interlands met Rode Duivels

Geen Thibaut Courtois bij de Rode Duivels tegen Nederland, Polen en Wales. De doelman van Real Madrid heeft al een tijdje last van pubalgie en neemt rust om de blessure te laten helen. Hij krijgt nu groen licht van de medische staf en bondscoach Roberto Martinez om de selectie te verlaten.

Lees verder

Fans breken naamplaat van Thibaut Courtois uit aan stadion van Atlético Madrid

Boze fans van Atlético Madrid hebben de naamplaat voor Thibaut Courtois verwijderd aan het Wanda Metropolitano-stadion. De voorzitter van Atlético Madrid, Enrique Cerezo, had die actie aangemoedigd.

Lees verder

Club Brugge op een zucht van Barça-spits Ferran Jutgla

Club Brugge heeft zijn eerste offensieve versterking zo goed als beet. Het maakt zich klaar om de komst van Barcelona-spits Ferran Jutgla (23) aan te kondigen. Blauw-zwart betaalt 4,5 miljoen euro voor de Spanjaard.

Lees verder

Olieprijzen stijgen naar hoogste peil in 2 maanden na akkoord over Russisch olie-embargo

De olieprijzen zijn dinsdagochtend duidelijk gestegen, en ze bereikten het hoogste niveau in een tweetal maanden. Dat heeft te maken met de aangekondigde nieuwe sancties van de Europese Unie tegen Rusland, na de Russische inval in Oekraïne, waardoor het aanbod uit Rusland zal dalen.

Lees verder

NRA-baas wordt belachelijk gemaakt voor volle zaal wapenliefhebbers

Op de laatste dag van de jaarlijkse bijeenkomst van de Amerikaanse wapenlobby, de National Rifle Association (NRA), kregen bezoekers de kans een vraag te stellen aan de topmannen van de NRA. Jason Selvig, een van de leden van het komisch duo The good liars, kreeg het woord en richtte zich tot ceo Wayne LaPierre met een satirische toespraak. Selvig prees LaPierre voor 'zijn gedachten en gebeden' voor de slachtoffers van de schietpartij in Uvalde.

Lees verder

Inflatie in eurozone stijgt boven 8 procent

De inflatie in de eurozone is in mei versneld tot 8,1 procent, een nieuw record. Dat heeft het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag in een flashraming bekendgemaakt.

Lees verder

WHO is niet bezorgd over wereldwijde pandemie apenpokkenvirus

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft maandag tijdens een briefing laten weten dat het zich geen zorgen maakt dat het apenpokkenvirus zou uitmonden in een wereldwijde pandemie.

Lees verder

Sushi, de nieuwe kebab

Sushi, een iconisch Japans gerecht, vind je vandaag overal: in supermarkten, fastfoodketens, onlineboetieks en zelfs treinstations. Wat is het succesrecept van dit rolletje rijst, waar nog erg weinig Japanse traditie aan vastkleeft?

Lees verder

Opschudding rond opgestoken middelvinger in Brugse gemeenteraad

Consternatie in de Brugse gemeenteraad maandagavond. Nadat raadslid Andries Neirynck (Groen) zijn collega Jean-Marie De Plancke (Open VLD) van antwoord had gediend in een discussie over de sanering van munitiestortplaats De Paardenmarkt, stak Neirynck zijn middelvinger uit naar de liberaal.

Lees verder

Persoonlijkheden botsen op Koningin Elisabethwedstrijd

De finalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd moeten een plekje op het podium veroveren met één plichtwerk en één vrij te kiezen concerto. Hoe kun je met nauwelijks twee stukken je muzikale persoonlijkheid laten schitteren? In het geval van Taeguk Mun en Petar Pejcic waren de verschillen overduidelijk.

Lees verder

In Singapore beschermt zelfs rijkdom niet meer tegen tekort aan kip

Eén van de rijkste steden in Azië begint diepvrieskippen te hamsteren, omdat buurland Maleisië vanaf donderdag geen kip meer wil exporteren.

Lees verder

Kleine voetbalclubs willen donderdag ook stemmen over reguliere competitie met achttien ploegen

De Algemene Vergadering van de Pro League komt donderdag samen om te discussiëren en te stemmen over een nieuw competitieformat. Ceo Lorin Parys stelt een plan voor om tegen 2025 geleidelijk over te gaan naar een format met veertien eersteklassers en achttien tweedeklassers met play-offs. Om die competitieformule goed te keuren is een tweederdemeerderheid nodig, maar de meningen bij de clubs zijn verdeeld.

Lees verder

Uitspraak in proces Depp vs. Heard verwacht: dit waren de opvallendste momenten

De uitspraak van de jury in de fel gemediatiseerde rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard zit eraan te komen. Depp daagde Heard voor de rechter na een opiniestuk in The Washington Post, waarin ze hem (impliciet) beschuldigde van huiselijk geweld. Hij klaagde haar daarom aan voor smaad. Tijdens het proces gingen verschillende beschuldigingen van geweld heen en weer, en ook de getuigenissen spraken elkaar vaak tegen.

Lees verder

De wapengekke NRA-baas die ondanks schandalen telkens herkozen geraakt

Met 54 stemmen tegen 1 breit Wayne LaPierre (72) een volgende termijn aan zijn carrière als bestuursvoorzitter van de Amerikaanse wapenlobbygroep NRA. Hoewel de man geplaagd wordt door schandalen, belooft hij dezelfde koers aan te houden.

Lees verder

De Standaard zoekt een Performance Marketing Expert

Het marketingteam van De Standaard breidt uit. Wij zijn meer bepaald op zoek naar een Performance Marketing Expert. Wie zich in het jobprofiel herkent, mag zeker contact opnemen met ons.

Lees verder

Verdient u minder dan 3.500 euro? Vivaldi broedt op een extraatje

Zowel de groenen, de PS als Open VLD willen in het komende koopkrachtpakket extra aandacht voor hen die minder dan 3.500 euro bruto verdienen. Dat is de helft van de werknemers. Over wie in die groep aan het langste eind moet trekken, is minder eensgezindheid.

Lees verder

Dronebeelden tonen platgebombardeerd stadje naast Severodonetsk
Het zwaartepunt van de oorlog in Oekraïne ligt momenteel in Severodonetsk, in de provincie Loegansk. In de schaduw van deze strategisch belangrijke grootstad ligt het kleinere Roebizjne. De platgebombardeerde stad is een stille getuige van de vernieling waartoe de Russische troepen in staat zijn. Severodonetsk riskeert een tweede Marioepol te worden.
Lees verder

Bijna helft van tekenbeten opgelopen in eigen tuin

Juni is traditioneel tekenmaand, dus wees op uw hoede voor de bruinzwarte spinachtigen. Opvallend: bijna de helft van de tekenbeten wordt opgelopen in de tuin. 'Vooral bij het tuinieren loop je een risico om gebeten te worden door een teek', zegt Tinne Lernout van Sciensano.

Lees verder

The Scorpions passen tekst 'Wind of change' aan voor Oekraïne

Omdat een vorige versie van de rockballad Rusland te veel romantiseert, zal The Scorpions-zanger Klaus Meine voortaan 'now listen to my heart, it says Ukrainia, waiting for the wind to change' zingen.

Lees verder

Olieboycot doet hoop op goedkoper tanken vervliegen

Het Europese embargo op Russische olie kan de prijs aan de pomp verder omhoog jagen.

Lees verder

Chauffeur die carnavalisten in Strépy aanreed krijgt enkelband van raadkamer

De autobestuurder die op 20 maart betrokken was bij de dodelijke aanrijding van een groep carnavalisten in het Henegouwse Strépy-Braquegnies, wordt tijdens zijn voorlopige hechtenis onder elektronisch toezicht geplaatst. Dat heeft de raadkamer van Doornik dinsdag beslist.

Lees verder

ROLAND GARROS. 18-jarig toptalent Cori Gauff stoot door naar halve finales

Cori Gauff (WTA 23) heeft zich dinsdag geplaatst voor de halve finales van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

Lees verder

Kajakkers maken unieke tocht onder drukke stadsleven van Brussel

Maandag hebben enkele kajakkers van Canal it up, een organisatie die zich inzet voor proper water, een unieke tocht gemaakt op de Zenne in Brussel. De kajakken gingen te water door een gat in de grond in Anderlecht, om vandaar de Zenne 9 kilometer lang te volgen. 'Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat er een rivier door de stad stroomt', aldus een van de kajakkers. Kom meer te weten in de video hierboven.  

Lees verder

Felice Mazzu is de opvolger van Vincent Kompany bij Anderlecht

Royal Sporting Club Anderlecht heeft een akkoord bereikt met Felice Mazzu. Mazzu wordt de nieuwe coach van paars-wit en tekende een contract van onbepaalde duur. Hij start de voorbereiding van het nieuwe seizoen met de spelersgroep op 20 juni op Neerpede.

Lees verder

Remco Evenepoel solo naar winst in Gullegem Koerse

Remco Evenepoel (22) heeft de 78ste editie van Gullegem Koerse gewonnen. Evenepoel kleurde de hele koers: hij viel vrijwel meteen aan, kreeg een mooie kopgroep met zich mee en troefde zijn medevluchters – met onder meer Greg Van Avermaet – in de laatste elf kilometer af.

Lees verder

Viervoudige moordenaar Alexander Dean wil nieuw proces

De viervoudige moordenaar Alexander Dean (29) uit Varsenare wil een nieuw proces. Zijn advocaat Johan Platteau bevestigt dat hij cassatieberoep aantekent tegen zijn veroordeling tot levenslang en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank.

Lees verder

Rode landbouwbedrijven kregen toch vergunning na overleg met Boerenbond

Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vraagt een onderzoek naar 25 dossiers van landbouwbedrijven die op de befaamde rode lijst stonden, maar toch (her)vergund werden.

Lees verder

Eden Hazard twijfelt over toekomst als Rode Duivel: 'Ik weet nog niet of ik doorga na Qatar'

Met een dag vertraging heeft Eden Hazard (31) de pers toegesproken vanuit het trainingscentrum in Tubeke. De kapitein van de Rode Duivels kan de komende weken in de Nations League eindelijk opnieuw wedstrijdminuten maken. 'Ik moet gewoon weer spelen om de oude, de echte Eden Hazard te worden', aldus Hazard, die ook aangeeft nog niet te weten of hij na het WK in Qatar nog Rode Duivel zal zijn.

Lees verder

Na de EU-top: Viktor Orban jubelt, Charles Michel haalt slag thuis

Raadsvoorzitter Michel nam het risico om het embargo op Russische olie te agenderen op de EU-top. Een mislukking kon de Europese eenheid op het spel zetten. Dat ook Orban mocht juichen, namen de 26 andere leiders erbij.

Lees verder

Union dreigt ermee Mazzu voor de rechtbank te dagen

Union Sint-Gillis bereidt juridische stappen voor tegen zijn trainer Felice Mazzu. Anderlecht stelde de 56-jarige Henegouwer dinsdag aan zonder akkoord met zijn huidige werkgever.

Lees verder

Podcast Zaad zonder naam | De spermadonor die zijn kinderen zoekt

Begin jaren negentig ziet Marc een oproep in De Weekbode: 'Donor gevraagd om onvruchtbare echtparen te kunnen helpen'. Hij wil andere mensen helpen, en 800 frank is mooi meegenomen.

Lees verder

Podcast | Als China hoest, zijn we allemaal verkouden

Als China hoest dan is de rest van de wereld verkouden. En dat is op dit moment aan het gebeuren: de economie sputtert en daar dragen we allemaal de gevolgen van. Er is de vastgoedcrisis maar ook de strenge lockdowns snijden in het economische weefsel van Peking. Groeidoelstellingen worden niet gehaald en naar beneden bijgesteld.

Lees verder

Olieboycot doet hoop op goedkoper tanken vervliegen

Het Europese embargo op Russische olie kan de prijs aan de pomp verder omhoog jagen.

Lees verder

Politiescholen schrappen opleiding omdat er geen kandidaten zijn

Er zijn te weinig kandidaat-politieagenten, omdat ook de rekruteringsdienst van de ­federale politie te weinig ­personeel heeft.

Lees verder

Nadal klopt Djokovic en gaat naar de halve finale Roland Garros

Rafael Nadal (ATP 5) heeft zich verzekerd van een stek in de halve finales van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen, na een viersetter tegen Novak Djokovic (ATP 1).

Lees verder

Eerst opklaringen, later meer wolken met mogelijk een bui

Woensdag zijn er eerst brede opklaringen. Later wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele lokale buitjes, vooral over het noorden van het land. Na de middag verwijderen zich de buien naar het noordoosten en klaart het op vanaf de kust. De maxima schommelen tussen 14 et 16 graden aan zee en in de Ardennen, en tussen 17 en 19 graden in de andere streken.

Lees verder

Lectrr, cartoon van de dag

Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.

Lees verder

Minstens elf doden na doortocht van orkaan Agatha in Mexico

Na de doortocht van orkaan Agatha zijn in de Mexicaanse deelstaat Oaxaca al minstens elf doden geteld. Nog 21 mensen worden vermist, zei de gouverneur van de Zuid-Mexicaanse staat, Alejandro Murat, dinsdagavond op Radio Fórmula.

Lees verder

Eden Hazard: 'Een transfer is nooit bij mij opgekomen'

Als Eden Hazard (31) spreekt, dan luistert iedereen. Zeker als het als van september geleden is dat hij dat nog eens deed als Rode Duivel. 'Ik wil nog wel eens naar het balkon op de Grote Markt.'

Lees verder

Waarom de clash Nadal-Djokovic nachtwerk was

Nog meer dan een duel onder toptennissers, was er vannacht een duel onder tv-zenders. Achter de schermen kroont Amazon Prime Video zich tot grote winnaar.

Lees verder

Woningen in Borgerhout en Merksem geviseerd met vuurwerk

Op twee plekken in Antwerpen zijn afgelopen nacht woningen geviseerd met zwaar vuurwerk. Een link tussen de aanslagen in Borgerhout en Merksem wordt onderzocht.

Lees verder