Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 juni 2022

“Te klein” en “extreem beperkt”, maar fenomeen Stephen Curry kan vannacht wel voor de vierde keer NBA-kampioe...

HLN
"Te klein" en "extreem beperkt", maar fenomeen Stephen Curry kan vannacht wel voor de vierde keer NBA-kampioen worden met Golden State Warriors
Stephen Curry (34) is het prototype van de underdog. Als tiener niet goed genoeg bevonden, nu al meermaals MVP in de NBA en drie titels op zijn palmares. Een vierde loert om de hoek. Zijn verhaal.
Lees verder

PORTRET. "Te klein" en "extreem beperkt", maar fenomeen Stephen Curry kan vannacht wel voor de vierde keer NBA-kampioen worden met Golden State Warriors
Stephen Curry (34) is het prototype van de underdog. Als tiener niet goed genoeg bevonden, nu al meermaals MVP in de NBA en drie titels op zijn palmares. Een vierde loert om de hoek. Zijn verhaal.
Lees verder

PORTRET. Slangenmens Stephen Curry, de beste schutter ooit in de NBA, kreeg het allerminst cadeau: "Was zogezegd niet groot en sterk genoeg"
Stephen Curry (34) kan vannacht zijn vierde titel boeken met de Golden State Warriors. De Amerikaan is al jaren het uithangbord van het team uit Californië. De weg naar de NBA verliep stroef, Curry kreeg het niet in de schoot geworpen. Vooral zijn lengte zorgde voor vraagtekens. Moederlief gaf hem de raad niet op te geven: "Die basketbaldroom, het zal zijn wat het zal zijn. Maar enkel jij kan jouw eigen verhaal schrijven."
Lees verder

Football Talk. Crystal Palace-Arsenal opener nieuw Premier League-seizoen - Nicky Hayen nieuwe coach Club NXT
Vanmorgen is de kalender van het nieuwe Premier League-seizoen bekendgemaakt. Op vrijdag 5 augustus trappen Crystal Palace en Arsenal in een Londense derby op Selhurst Park het nieuwe seizoen op gang. Nog op de eerste speeldag gaat Liverpool op bezoek bij Fulham, ontvangt de nieuwe Manchester United-trainer Erik Ten Hag Brighton op Old Trafford en maakt City de verplaatsing naar subtopper West Ham.
Lees verder

CD&V en Open VLD wijzen opgelegde snelheidsverlaging tot 100 km/u op snelwegen af
Regeringspartijen CD&V en Open VLD vinden niet dat de overheid een algemene snelheidsverlaging op de autosnelwegen moet invoeren. "Als mensen willen besparen door trager te rijden, mogen ze dat natuurlijk doen. Het is een goede aanbeveling. Maar de overheid kan dit niet verplichten onder het mom van een koopkrachtmaatregel", zo reageert CD&V-voorzitter Joachim Coens bij Belga. Ook volgens Open VLD staat het weggebruikers vrij om zelf hun rijstijl aan te passen, maar moet er geen algemene snelheidsverlaging komen. Coalitiepartner Groen ziet het voorstel wél zitten.
Lees verder

Vee valt massaal dood in Amerikaanse staat Kansas door aanhoudende hitte
Door de aanhoudende hitte en vochtigheid in de Amerikaanse staat Kansas zijn de afgelopen dagen duizenden koeien en andere veesoorten doodgevallen. De sterfte is een zware klap voor de Amerikaanse vee-industrie. Zo lijden veehouders al langer onder de droogte en worstelen ze met de kosten voor voer, die sterk gestegen zijn door de oorlog in Oekraïne en de afname van de wereldwijde graanvoorraad.
Lees verder

6 tips om productief te blijven in de hitte. "Mails beantwoorden doe je best in de namiddag"
Een stralende zon en temperaturen die schreeuwen om een frisse cocktail: we worden er allemaal blij van. De enige uitdaging bij dit prachtige weer is gefocust blijven werken. Productiviteitscoach Sara Van Wesenbeeck geeft tips om het hoofd koel te houden. Want als je sneller meer werk gedaan krijgt, kan je ook sneller dat frisse terrasje gaan opzoeken.
Lees verder

Is jouw concentratie ver zoek vandaag? Dankzij deze 6 tips blijf je productief in de hitte
Een stralende zon en temperaturen die schreeuwen om een frisse cocktail: we worden er allemaal blij van. De enige uitdaging bij dit prachtige weer is gefocust blijven werken. Productiviteitscoach Sara Van Wesenbeeck geeft tips om het hoofd koel te houden. Want als je sneller meer werk gedaan krijgt, kan je ook sneller dat frisse terrasje gaan opzoeken.
Lees verder

Schiphol wil vakantievluchten schrappen: grote paniek bij reizigers, koepelorganisatie sleept luchthaven voor rechter
Er is grote paniek onder reizigers of hun reis deze zomer nog wel doorgaat, nu de Nederlandse luchthaven Schiphol een nog onbekend aantal vakantievluchten gaat schrappen. Reisorganisaties worden platgebeld door verontruste klanten. Reiskoepel ANVR verwacht zeker tientallen miljoenen euro's schade en spant een rechtszaak aan tegen Schiphol.
Lees verder

NMBS waarschuwt voor overvolle treinen naar kust en legt extra treinen in
Spoorwegmaatschappij NMBS stuurt vrijdag en zaterdag in totaal twaalf extra treinen naar de kust (en terug) om de verwachte drukte door het aangekondigde warme weer op te vangen. Ze waarschuwt reizigers voor overvolle treinen en raadt aan om de spitsuren zo veel mogelijk te vermijden.
Lees verder

Videobeelden tonen hoe Kim Kardashian iconische jurk van Marilyn Monroe beschadigde
Enkele dagen geleden raakte bekend dat Kim Kardashian (41) de iconische Marilyn Monroe-jurk, die ze droeg op het Met Gala, beschadigd heeft. Ondertussen is er ook bewijsmateriaal opgedoken. Op videobeelden is te zien dat de jurk op verschillende plaatsen gescheurd is.
Lees verder

Test Aankoop stelt zich burgerlijke partij in onderzoek naar Ferrero-fabriek
De consumentenorganisatie Test Aankoop stelt zich burgerlijke partij in het onderzoek naar de salmonellabesmettingen in de Ferrero-fabriek in Aarlen. Meer dan twee maanden geleden werd de fabriek gesloten omdat mensen ziek waren geworden nadat ze Kinder-chocolade uit de fabriek hadden gegeten. Ondertussen is duidelijk dat zeker 62 besmettingen in België aan de fabriek zijn gelinkt.
Lees verder

Werd Brugse directeur (46) verliefd op mentaal beperkte leerling? Bezwarende berichten wijzen in die richting. "Enorme klap voor onze school"
De directeur van BuSo Ravelijn in Brugge, die momenteel in de cel zit op verdenking van 'grensoverschrijdend gedrag' ten aanzien van een leerling, zou volgens verklaringen van het vermeende slachtoffer ook seksueel contact hebben gehad met de jongeman. Daarnaast stuurde P.C. (46) weinig subtiele berichten richting de 21-jarige leerling met een verstandelijke beperking. Omdat die laatste een mentale leeftijd heeft van 8 jaar, is er sprake van verzwarende omstandigheden.
Lees verder

Kevin Spacey moet zee van verslaggevers doorwaden bij aankomst rechtbank in Londen
Met een afgemeten glimlach en strak in het blauwe pak arriveerde Kevin Spacey (62) donderdagochtend aan de rechtbank in Londen. De acteur, die formeel in beschuldiging werd gesteld voor de aanranding van drie mannen, moest daarvoor een zee aan journalisten doorwaden.
Lees verder

Marketingmachine BTS stopt ermee, en dat is niet verwonderlijk: "Koreaanse popwereld is bikkelhard"
Na negen jaar is het genoeg geweest voor de Zuid-Koreaanse popband BTS. De zeven jongens veroverden in no time alle hitlijsten, maar nu scheiden hun wegen. De leden verleggen elk apart hun focus naar een solocarrière. Een reünie sluiten ze nooit helemaal uit, wie weet kruipen de popsterren ooit nog samen op een podium. Maar voor nu: "Ik denk dat we nu beginnen na te denken over hoe we door onze fans herinnerd willen worden", vertelt BTS-lid RM.
Lees verder

"In Hawaï is het een enorm vettig gerecht": waarom is de pokébowl dan zo populair bij ons?
Rond, fris en perfect om je Instagram mee te pimpen: we hebben het natuurlijk over de pokébowl. Je kan het eten als lunch of als avondeten en het aantal restaurants dat ze maakt schoot de afgelopen vijf jaar in ons land als paddenstoelen uit de grond. Waarom doet de zuiderse specialiteit het zo goed? Waarom is het een goed alternatief voor een 'smoske' en wat mag er niet ontbreken in een bowl? We passeerden bij drie pokézaken. "In Hawaï is dit net een enorm vettig gerecht."
Lees verder

VN-mensenrechtenchef mocht tijdens bezoek aan Xinjiang niet spreken met gedetineerde Oeigoeren of hun families
Michelle Bachelet, VN-mensenrechtenchef, vertelde tijdens een zitting van de 50e Mensenrechtenraad in Genève dat er beperkingen waren aan haar bezoek aan de regio in China. China wordt beschuldigd van misdaden tegen de menselijkheid en genocide tegen de Oeigoeren en andere moslimminderheden. Bachelet zegt dat ze tijdens haar controversiële bezoek aan Xinjiang niet mocht spreken met gedetineerde Oeigoeren of hun families.
Lees verder

Cher en Versace slaan de handen ineen voor 'Chersace', een collectie voor Pride Month
Zangeres Cher (76) is al jaren een belangrijk icoon voor de LGBTQ+-gemeenschap. Nu spreekt ze opnieuw haar steun uit door samen met ontwerpster Donatella Versace — een goede vriendin van de zangeres — een collectie uit te brengen ter ere van Pride Month. Die collectie kreeg ook nog eens een erg toepasselijke naam: 'Chersace'. Het pronkstuk? Een gesigneerd glittershirt van 3.000 euro.
Lees verder

Football Talk. Paul Van den Bulck enige kandidaat-voorzitter bij KBVB - Crystal Palace-Arsenal opener nieuw Premier League-seizoen
Brussels advocaat Paul Van Den Bulck zal zo goed als zeker de nieuwe voorzitter van de Belgische voetbalbond worden. De kandidaturen voor de verkiezing moesten op 6 juni binnen zijn en Van Den Bulck is de enige die zich kandidaat heeft gesteld. Dat schrijft Het Nieuwsblad op donderdag en wordt bevestigd door de KBVB. De verkiezing volgt op dinsdag 21 juni, op de Raad van Bestuur van de bond.
Lees verder

DUIVELS TUSSEN HOOP EN VREES, DEEL 2. Mulder: "Ik zag dingen van De Bruyne die ik nooit eerder van hem zag" - Degryse: "Da's juist een teken van betrokkenheid"
Veel Rode Duivels staan voor een belangrijke transferzomer. Analisten Jan Mulder en Marc Degryse gaan in deel 2 van het dubbelinterview met hun kennersoog door onze selectie en stippelen zo de ideale weg uit naar Qatar. "Wat er ook gebeurt, met Courtois en De Bruyne hebben wij straks de beste doelman en de beste middenvelder ter wereld in onze ploeg."
Lees verder