Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 juni 2022

Stromae nam hem mee naar Werchter en hij kost tot 110.000 euro: maak kennis met Spot, de robothond

HLN
Stromae nam hem mee naar Werchter en hij kost tot 110.000 euro: maak kennis met Spot, de robothond
Hij kan traplopen, kamers ontsmetten, metingen uitvoeren en nu dus ook twerken op 'Papaoutai' van Stromae, die hem zondagavond zijn jasje liet brengen op het podium van Werchter Boutique. Robothond 'Spot' is het neusje van de zalm in robotland, en nog aaibaar ook. Wat kan hij? Hoeveel kost hij? Hoe lang kan hij dienst doen met een opgeladen batterij? Gaat hij ooit echt doorbreken? En wat is de link met ons land?
Lees verder

GEZIEN? 'B&B zoekt lief': "Een spelletje Rummikub, vergezeld door papalief: qua eerste date kon het niet sneuer"
Nu zowat alle vrijgezelle boeren in Vlaanderen aan een lief werden geholpen, stort VTM zich op een andere beroepscategorie die om een of andere reden niet in staat lijkt een wederhelft te vinden: de B&B-uitbaters. Maar of de romantiek ook in het verre Frankrijk op de loer lag? "Misschien had An Lemmens gewoon goesting om op betaald verlof te gaan, wie zal het zeggen."
Lees verder

Ruben Bemelmans beëindigt zijn carrière en wordt coach van Zizou Bergs
Ruben Bemelmans stopt na zestien jaar met proftennis. De 34-jarige Limburger was op zijn best nummer 84 van de wereld (september 2015) nadat hij de derde ronde had gehaald op de US Open, zijn beste grandslamresultaat.
Lees verder

LIVE. Olaf Scholz: "Poetin vreest voor vonk van democratie in zijn land" - Russen dringen door tot industriële zone Sjevjerodonetsk
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky voorspelt dat Rusland de aanvallen zal intensiveren. Dat zei het staatshoofd zondag in zijn dagelijkse videoboodschap. Gisteren meldde het Russische leger dat het met een rakettenaanval "meer dan vijftig generaals en officieren" van Oekraïne had gedood in de regio Dnipro. De claim kon niet onafhankelijk bevestigd worden. De heftigste aanvallen concentreren zich rond de oostelijke stad Sjevjerodonetsk, maar er zit weinig beweging in de frontlinie. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

HERLEES. Olaf Scholz: "Poetin vreest voor vonk van democratie in zijn land" - Russen dringen door tot industriële zone Sjevjerodonetsk
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky voorspelt dat Rusland de aanvallen zal intensiveren. Dat zei het staatshoofd zondag in zijn dagelijkse videoboodschap. Gisteren meldde het Russische leger dat het met een rakettenaanval "meer dan vijftig generaals en officieren" van Oekraïne had gedood in de regio Dnipro. De claim kon niet onafhankelijk bevestigd worden. De heftigste aanvallen concentreren zich rond de oostelijke stad Sjevjerodonetsk, maar er zit weinig beweging in de frontlinie. Herlees hier onze liveblog van maandag 20 juni.
Lees verder

LIVE. Olaf Scholz: "Poetin vreest voor vonk van democratie in zijn land" - Zelensky: "Moeilijke onderhandelingen om Oekraïense havens vrij te maken"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky voorspelt dat Rusland de aanvallen zal intensiveren. Dat zei het staatshoofd zondag in zijn dagelijkse videoboodschap. Gisteren meldde het Russische leger dat het met een rakettenaanval "meer dan vijftig generaals en officieren" van Oekraïne had gedood in de regio Dnipro. De claim kon niet onafhankelijk bevestigd worden. De heftigste aanvallen concentreren zich rond de oostelijke stad Sjevjerodonetsk, maar er zit weinig beweging in de frontlinie. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Moskou dreigt gevangen Amerikaanse 'huurlingen' te vervolgen
De Amerikanen die in Oekraïne door Russische troepen zijn gevangengenomen zijn volgens het Kremlin "huurlingen" die zich bezighielden met illegale activiteiten. Ze moeten verantwoordelijkheid nemen voor hun "misdaden", meldt het Russische persbureau RIA.
Lees verder

Halle Bailey ontroert castleden van 'The Little Mermaid': "Ze zingt vanuit haar hart"
De Amerikaanse zangeres Halle Bailey (22) neemt de rol van de populaire roodharige zeemeermin op zich in de live-actionfilm van 'The Little Mermaid'. Niemand minder dan actrice Melissa - Ursula - McCarthy (51) vervoegt de cast. Ze vertelde in Bravo's 'Watch What Happens Live' hoe ontroerd zij en de andere castleden waren toen ze Halle hoorden zingen. "Ze is echt buitengewoon", klonk het.
Lees verder

Belgian Lions en Cats houden deze week basketfeestje in Antwerpen: alles wat u moet weten over het WK 3x3
Zin om net voor de zomer te smullen van spectaculair basketbal en tegelijk naar hartenlust te kunnen supporteren voor de ambitieuze Belgian Lions en Belgian Cats? Dan moet u de komende dagen in Antwerpen zijn voor het WK 3x3, dat vanaf morgen tot en met z'n tenten opslaat op de Groenplaats. Lees alles wat u moet weten over dat basketfeestje.
Lees verder

Macron voert gesprekken met Franse oppositiepartijen
De Franse president Emmanuel Macron voert volgens het Élysée deze week gesprekken met vertegenwoordigers van de belangrijkste politieke partijen na de voor hem teleurstellend verlopen parlementsverkiezingen. Hij is zondag de meerderheid in het parlement kwijtgeraakt, maar zijn politieke blok Ensemble is nog wel het grootste met 245 zetels.
Lees verder

Weer stap dichter bij akkoord rond transfer Lukaku: Inter verhoogt bod, CEO spreekt van "realistische deal"
Tekent Romelu Lukaku (29) dan morgen bij Inter? "Het is realistisch, maar er zijn nog hindernissen", klinkt het in Milaan. De transfer lijkt steeds meer een zekerheid.
Lees verder

Brussels Airport verwacht morgen en woensdag groot aantal reizigers door omboekingen, gestrande passagiers overnachten in vertrekhal
Brussels Airport verwacht morgen en woensdag een groot aantal passagiers door de omboekingen van vluchten die aanvankelijk voorzien waren op maandag, de nationale actiedag van de vakbonden. Ondertussen brengen een aantal gestrande passagiers noodgedwongen de nacht door in de vertrekhal, zo kon VTM Nieuws ter plaatse vaststellen.
Lees verder

Toeristen 'reserveren' beste ligstoelen aan zwembad, hotelpersoneel neemt hun handdoeken doodleuk weg
Op jullie plaatsen... Klaar? Start! Wie kiest voor een luilekkervakantie in een zuiders hotel kan maar beter afgetraind voor de dag komen. Elke ochtend rennen toeristen immers voor hun leven om toch maar de beste ligstoel aan het zwembad te bemachtigen. Als u daar mateloos gefrustreerd door raakt, zal u zeker genieten van het onderstaande filmpje.
Lees verder

Gouverneur van Loehansk: "Rusland heeft voldoende middelen om grootschalig offensief te lanceren in Sjevjerodonetsk"
Russische troepen zijn het industriegebied in de zwaar belegerde stad Sjevjerodonetsk binnengetrokken. Volgens Sergej Gaidai, gouverneur van de Oost-Oekraïense regio Loehansk, heeft Rusland voldoende middelen om een "grootschalig offensief" te lanceren.
Lees verder

Ruim 130 mensen vermoord door extremistische milities in Mali
Extremistische milities hebben vorig weekend 132 mensen vermoord. Dat bevestigt de Malinese regering in een verklaring. De aanslagen vonden plaats in de centraal gelegen dorpen Dialassagou, Dianweli en Deguessagou, maar ook in de regio Bankass.
Lees verder

Dode door storm in Beieren
Bij een zware storm in de Duitse deelstaat Beieren is maandag één persoon overleden. Er viel ook één zwaargewonde, terwijl nog iemand wordt vermist. Dat meldde een woordvoerster van het bestuur van de regio Freising.
Lees verder

Denemarken activeert eerste fase van noodplan in verband met aardgasvoorraad
Het Deense energieagentschap heeft de eerste fase van een noodplan in verband met de aardgasvoorraad geactiveerd. Het bereidt zich voor op onderbrekingen van gasleveringen uit Rusland.
Lees verder

Ngo's dienen klacht in tegen FN Herstal wegens Saudische wapenleveringen
Verscheidene Belgische ngo's starten een gerechtelijke procedure tegen de Luikse wapenfabrikant FN Herstal. Ze beschuldigen het bedrijf ervan wapens naar Saudi-Arabië te hebben geëxporteerd op basis van licenties die zouden zijn ingetrokken door het Waalse Gewest of werden vernietigd door de Raad van State.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Oekraïne meldt verscheidene burgerslachtoffers in oosten van het land - Russen dringen door tot industriële zone Sjevjerodonetsk
Russische troepen zijn het industriegebied in de zwaar belegerde stad Sjevjerodonetsk binnengetrokken. Oekraïense troepen zouden alleen het grondgebied van de chemische Azot-fabriek nog in handen hebben. Ook omliggende plaatsen liggen constant onder vuur, meldt gouverneur Sergej Gaidai van de Oost-Oekraïense regio Loehansk. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zegt ook dat de onderhandelingen met Rusland om de Russische havens vrij te maken erg moeizaam verlopen. De blokkade van de Russische Zwarte Zeevloot verhindert immers de export van miljoenen ton graan naar Afrika. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Meer dan 100.000 Georgiërs betogen voor EU-lidmaatschap
Meer dan 100.000 demonstranten zijn maandagavond de straat op gegaan in Georgië, nadat de Europese Commissie een advies had uitgebracht om de aanvraag van Tbilisi voor kandidaat-lidmaatschap van de EU uit te stellen.
Lees verder