Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 juni 2022

Stad Poperinge: Verkeershinder Rekhof

Stad Poperinge
Verkeershinder Rekhof
Het Rekhof wordt afgesloten op woensdag 22 en donderdag 23 juni omwille van dringend lekherstel door De Watergroep.
Lees verder

Westhoekgemeenten maken samen werk van digitale interactie met hun inwoners
Vrijdag keurde de Vlaamse regering het project 'e-Westhoek: één regio zonder gemeentehuizen' van DVV Westhoek goed. Dit project kwam in zeer nauwe samenwerking met de gemeenten De Panne, Koksijde, Veurne, Diksmuide, Ieper, Poperinge en Zonnebeke tot stand.
Lees verder

Buurtwerk Bellewijk viert 20ste verjaardag
Op zondag 19 juni nodigde de buurtwerking in de Bellewijk alle bewoners uit voor een gezellig feest met gratis frietjes. De werking bestaat 20 jaar.
Lees verder

Ruil planten en stekjes bij De Bres
Vrouwenvereniging Rebelle en Lokaal Dienstencentrum De Bres springen mee op de kar van de groeiende plantentrend en introduceren een Stekjesplekje.
Lees verder

Poperinge, Extremis en 33 Masterchefs of Belgium steunen Vaux-sous-Chèvremont
Bijna een jaar geleden, in juli 2021, kreeg Vaux-sous-Chèvremont het zwaar te verduren tijdens de overstromingen. Poperinge heeft een historische band met de gemeente en zette een hulpactie op poten. Extremis en 33 Masterchefs of Belgium zorgden voor een extra gift.
Lees verder

Loketten Burgerzaken langer open vanaf 27 juni
Poperinge breidt de openingsuren van dienst Burgerzaken uit, zodat bezoekers gemakkelijker een afspraak kunnen maken voor of na het werk.
Lees verder

Kelly Pfaff en Baba Yega openen Poperingse Julifoor
Op zaterdag 2 juli strijkt de Julifoor weer neer op de Grote Markt en de Paardenmarkt in Poperinge. Burgemeester Christof Dejaegher krijgt bij de officiële opening om 16 u. assistentie van Kelly Pfaff. Ook de bekende dansers van Baba Yega zijn van de partij voor een meet en greet.
Lees verder