Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 juni 2022

Stad Oudenburg: Een zorgzame buurt voor Roksem

Een zorgzame buurt voor Roksem
Een buurt die zorgt voor elkaar, waar het aangenaam wonen en leven is, dat is het opzet van een zorgzame buurt. Met de creatie van het nieuwe dorpshuis in Roksem hebben we voortaan een uitstekende uitvalbasis om ook van Roksem een zorgzame buurt te maken.

Roksem stimuleren om een zorgzame buurt te worden. Dat is de doelstelling van de recent ontvangen projectsubsidie van de Vlaamse Overheid. Het toekomstig dorpshuis zal een belangrijk onderdeel vormen van de zorgzame buurt. Een zorgzame buurt is een buurt waar mensen zo lang mogelijk comfortabel thuis of in hun vertrouwde buurt kunnen blijven wonen. In Vlaanderen en Brussel zijn er momenteel 133 gelijkaardige projecten lopende.

Een belangrijke stap om een zorgzame buurt te kunnen ontwikkelen is het in kaart brengen van de dromen, wensen, (zorg)noden en kansen van de buurt. Daarom organiseren we buurtbabbels met de inwoners van Roksem op woensdag 13 juli (19-21 uur) en zaterdag 20 augustus (9-11 uur) in het dorpshuis in VBS De Tandem (Brugsesteenweg 91, 8460 Roksem). De sessies hebben telkens dezelfde opbouw en worden georganiseerd op verschillende dagdelen zodat meer Roksemnaren de mogelijkheid hebben om deel te nemen. Kom zeker langs, want een zorgzame buurt maak je niet zonder de buurt.

Kan je er niet bij zijn en deel je wel graag jouw idee├źn? Aarzel dan niet en neem contact op via biezenbilk@oudenburg.be of op het nummer 059-40 19 95.
Lees verder

Funtour in speelbos De Hoge Dijken
Elke maand organiseert stad Oudenburg een speelnamiddag op een buitenlocatie in de stad. Na twee geslaagde edities, is het tijd voor een derde! Deze vindt plaats in het speelbos van De Hoge Dijken op woensdag 15 juni 2022. 

Via de Funtour willen we de Oudenburgse jongeren en hun ouders kennis laten maken met de verschillende speelpleinen doorheen Oudenburg en de deelgemeenten. Animatoren voorzien er toffe activiteiten. Kinderen mogen er gratis komen ravotten.

Op woensdag 15 juni 2022 kunnen de kinderen zich uitleven in het speelbos van De Hoge Dijken van 13.30 tot 16.30 uur. Tijdens deze Funtour draait alles rond avontuur. Kom mee survivalhutten maken, waag je kans op het blotevoetenpad of tijdens een heus watergevecht.

Net zoals de andere edities is de Funtour geen opvang. Als ouder sta je zelf in voor de toezicht. Bij heel slecht weer gaat de Funtour niet door. Ontdek hier het volledige aanbod en alle data.
Lees verder

Proefproject barbecuezones
Vanaf woensdag 15 juni 2022 lanceert de stad een proefproject rond barbecuezones op het openbaar domein om zo de sociale verbondenheid tussen de inwoners van de stad te versterken. Het worden aangename ontmoetingsplekken waar men samen kan genieten van iets lekkers.

In elke deelgemeente wordt een barbecuezone voorzien, telkens dicht bij een waterbron:
  • aan het speelpleintje in de Mandelwijk in Oudenburg,
  • aan de parking en de groene ruimte van de volkstuintjes in Ettelgem,
  • aan het Geboortebos in Roksem,
  • op het pleintje in de Pardoenstraat in Westkerke.
De zones worden aangeduid door middel van een signalisatiebord waarop alle informatie en regels staan omtrent de barbecuezone. Zo is het barbecue├źn op het openbaar domein telkens toegestaan tussen 11 en 22 uur en dient de gebruiker zelf in te staan voor een barbecuetoestel. Daarnaast zijn enkel barbecues op houtskool toegelaten. Elektrische barbecues en barbecues op gas zijn verboden.
Lees verder