Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 juni 2022

Stad Gent: Binnenkijken in gerenoveerd Wintercircus met gratis expo

Stad Gent
Binnenkijken in gerenoveerd Wintercircus met gratis expo
Het Wintercircus opent volgend jaar de deuren, maar een kijkje nemen kan al vanaf vrijdag 10 juni 2022 dankzij de expo 'Wat een cirk!'. Binnenkijken in gerenoveerd Wintercircus met gratis expo Het gerenoveerde Wintercircus in hartje Gent opent in 2023 de deuren als centrum voor technologie en...
Lees verder

Gentenaars kunnen investeren in derde grootste zonne-installatie van Gent
Wie wil aandeelhouder worden en delen in de winst, kan terecht op een van de vier infomomenten voor meer uitleg. Gentenaars kunnen investeren in derde grootste zonne-installatie van Gent Gentenaars kunnen vanaf 21 juni 2022 mee investeren in de 15.000 zonnepanelen die op enkele loodsen aan de...
Lees verder

'Coronaterrassen' kunnen blijven dankzij nieuw terrasreglement
Dankzij een nieuw terrasreglement kunnen zo'n 270 tijdelijke 'coronaterrassen' een langdurige vergunning aanvragen. 'Coronaterrassen' kunnen blijven dankzij nieuw terrasreglement Dankzij een nieuw terrasreglement kunnen zo'n 270 tijdelijke 'coronaterrassen' een langdurige vergunning aanvragen....
Lees verder

Op zoek naar jeugdorganisatie voor Desteldonk
Stad Gent

De Stad Gent gaat op zoek naar een persoon of organisatie om het jeugdaanbod in Desteldonk de komende twee jaar nieuw leven in te blazen.

Op zoek naar jeugdorganisatie voor Desteldonk

De Stad Gent gaat op zoek naar een persoon of organisatie om het jeugdaanbod in Desteldonk de komende twee jaar nieuw leven in te blazen. De Stad mikt op heel wat kleine activiteiten, maar ook op minstens één groot evenement en een schoolkampje. Er is een subsidie voorzien van 54.000 euro.

Uit het participatietraject van het wijkbudget in de Gentse kanaaldorpen komt naar voren dat er nood is aan een vernieuwd jeugdaanbod in Desteldonk. De Stad wil dat uitbouwen en gaat nu op zoek naar een persoon of organisatie die dat traject de komende twee jaar wil trekken. Er is een subsidie voorzien van 54.000 euro.

Binnen het wijkbudget brachten de inwoners van Desteldonk tal van ideeën aan die inspelen op de noden in het dorp. We gaan aan de slag met deze signalen door te investeren in lokaal jeugdopbouwwerk. Dat komt niet alleen kinderen, jongeren en ouders tegemoet, maar verstevigt het samenleven in het hele dorp en verenigt jong en oud.

Astrid De Bruycker, schepen van Participatie en Buurtwerk

De Stad mikt op verschillende activiteiten, liefst op woensdagnamiddag, in het weekend en tijdens de vakanties. Dat kan bijvoorbeeld gaan over een een circusactiviteit, een boekenruildag, een halloweentocht of een open podium. De kinderen en jongeren zullen zelf ook kunnen aangeven waar zij nood aan hebben. Naast de kleinere activiteiten vraagt de Stad minstens één kampje in een schoolvakantie en minstens één groot evenement. Het is ook de bedoeling dat de uitvoerder via zijn netwerk andere organisaties betrekt en hen aanmoedigt om in Desteldonk activiteiten te organiseren.

Kandidaten kunnen zich melden door hun voorstel ten laatste tegen 13 juni 2022 te mailen naar wijkregisseur Christine Vervaet via christine.vervaet@stad.gent en beleidsparticipatie@stad.gent.

Meer informatie op de wijksite

Contact

Bevoegd

Betrokken

View full press release

Lees verder