Doorgaan naar hoofdcontent

Sint-Lievens-Houtem: Maak het verschil en word buddy!

Maak het verschil en word buddy!
CAW Oost-Vlaanderen zoekt vrijwilligers (buddy's) om Oekraïeners wegwijs te maken in de buurt. De schrijnende problematiek rond vluchtelingen is voldoende gekend. Maar jij kunt er écht iets aan doen als je buddy wordt bij het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk).

Je aanmelden als buddy kan je doen via dit online digitaal formulier.

Heb je vragen i.v.m. de buddywerking van het CAW Oost-Vlaanderen, zowel om buddy te worden, maar ook om een buddy aan te vragen voor een Oekraïner? Neem contact op via buddyoekraine@cawoostvlaanderen.be.
Lees verder

1e jaar middelbaar = 1 maand gratis met De Lijn
Start je kind na de vakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een gratis probeerabonnement van De Lijn aan. De bus- en tramchauffeurs nemen met plezier de rol van mama/papa taxi van je over.

Probeer bus en tram een maand lang gratis uit
Met een gratis probeerabonnement kan je zoon of dochter de hele maand september op bus en tram* stappen. Overal en altijd. Op schooldagen én tijdens het weekend.
(*Uitgezonderd de Limburgse snellijnen met nummer 68, 178 en 179.)

Aanvragen is eenvoudig
Is je kind geboren in 2010? Dan ontving je vast al een brief van De Lijn over hoe je het gratis probeerabonnement kan aanvragen. Registreer je vóór 17 augustus 2022 met het rijksregisternummer van je kind op delijn.be/probeeractie.In augustus ontvang je dan het probeerabonnement per post.

Is je kind niet geboren in 2010, maar start hij/zij ook in het eerste middelbaar? Dan kreeg je geen brief van De Lijn, maar geldt dezelfde procedure als hierboven. Vul op delijn.be/probeeractie het aanvraagformulier in en laad het nodige attest op.

Duurzaam op stap met De Lijn
Met het probeerabonnement maakt je kind nu al kennis met bus en tram en zo dus ook met duurzaam vervoer. Een goede gewoonte die al jong start.

Vragen over deze actie?
delijn.be/probeeractie
- T 070 220 200 (0,30 euro/min)

Wist je dat …
De gemeente voor 50% tussenkomt in de prijs van een Buzzy Pass voor jongeren t.e.m. 24 jaar?
De tussenkomst wordt rechtstreeks verrekend bij de aanvraag van de pas bij De Lijn. De aanvraag/verlenging kan je volledig digitaal doen via de website van De Lijn.

Lees verder