Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 juni 2022

Schoonmakers Schiphol gaan na wilde staking weer aan het werk

HLN
Schoonmakers Schiphol gaan na wilde staking weer aan het werk
Ongeveer honderd schoonmakers op Schiphol zijn na een wilde staking weer aan het werk gegaan. Volgens vakbond FNV voerden ze actie omdat niet alle schoonmakers op de luchthaven aanspraak kunnen maken op de zomerbonus die Schiphol onlangs beloofde aan personeel vanwege de drukte op het vliegveld.
Lees verder

Get Ready! licht toe waarom zoveel boysbands splitten: "Jimmy zong het meest. Dat zorgde voor discussies"
De populaire Zuid-Koreaanse groep BTS gaat uit elkaar. Daarmee dikt de waslijst aan gesplitte boysbands verder aan. Een band gaat nooit stuk, zongen de jongeheren van X!NK, maar klopt dat wel? Wij vroegen aan Get Ready! wat er zich achter de schermen van de boysband afspeelt. "Iedereen was zo bezig met zijn ego. We bekeken zelfs welk lid de meeste post kreeg." Een prestatiepsycholoog licht de tol van de boysband toe. "Lid zijn is topsport."
Lees verder

Xandee maakt na 16 jaar muzikale comeback: "Met dit nummer wil ik alle problemen achter me laten"
Sandy Boets (43), beter bekend als Xandee, is vastberaden om een muzikale comeback te maken. De zangeres achter Touch Of Joy en het Songestivalnummer 'One Life' heeft een gloednieuwe single uitgebracht en is klaar om weer overal op te treden. De laatste keer dat Xandee met eigen muziek op de proppen kwam, was in 2006, toen ze een cover van 'Conga' uitbracht.
Lees verder

ONS RAPPORT. Van "verbluffend" tot "hij voerde geen stommiteiten op, en dat is al knap": twee piloten met 9/10, drie gebuisden
Max Verstappen beleefde in Canada het perfecte weekend in de Formule 1. Al zorgde een safety car ervoor dat hij nog vol aan de bak moest. Net als een andere piloot zag onze F1-watcher Jo Bossuyt de Nederlander uitblinken. Zij krijgen beiden 9 op 10, twee anderen werden beloond met een 8. Drie piloten kwamen er met een onvoldoende vanaf, waaronder eentje die er niet eens in slaagde te doen waarin hij zo goed is: laatste worden. Het individuele racerapport van de twintig piloten na Montreal.
Lees verder

Harry Styles helpt fan uit de kast te komen tijdens optreden in Londen
Harry Styles (28) is volop bezig aan zijn wereldtournee 'Love On Tour'. Zondagavond, op 19 juni, speelde hij voor de tweede avond op een rij in het Wembley Stadium in Londen. Voor de Italiaanse fan Mattia werd het alvast een avond om nooit meer te vergeten. Styles hielp de fan om voor het bomvol stadium uit de kast te komen. "Proficiat, je bent officieel een vrij man!"
Lees verder

Frauduleus netwerk leidt naar verborgen fortuin van Poetin
Verdachte Russische e-mailadressen met dezelfde domeinnaam hebben geleid naar het gigantische fortuin van president Vladimir Poetin en zijn bevriende oligarchen. Tot dit fortuin behoren luxejachten, wijngaarden, villa's, kastelen, vliegtuigen en miljarden euro's op bankrekeningen. Al dit kapitaal werd gelinkt aan 86 bedrijven met de domeinnaam 'LLCInvest.ru'. Dat blijkt uit een onderzoek van verschillende buitenlandse journalisten dat 'De Tijd' publiceerde.
Lees verder

Heb jij 'allostatische stress'? Het kan de verklaring zijn voor veel fysieke klachten. Huisdokter geeft advies
Veel mensen kampen met stress, vaak zonder dat ze het zelf doorhebben. Wanneer die stress maar blijft aanhouden, spreken we van 'allostatische stress' en die kan meerdere uiteenlopende, fysieke klachten veroorzaken. Dokter Anne-Marie Frisque legt uit hoeveel stress te veel stress is én wat je kan doen om jezelf en je lichaam tot rust te brengen. "Heel wat ziektes ontstaan én verergeren door allostatische stress."
Lees verder

Last van duizeligheid, hoofdpijn, diarree (of allemaal)? 'Allostatische stress' kan de boosdoener zijn
Veel mensen kampen met stress, vaak zonder dat ze het zelf doorhebben. Wanneer die stress maar blijft aanhouden, spreken we van 'allostatische stress' en die kan meerdere uiteenlopende, fysieke klachten veroorzaken. Dokter Anne-Marie Frisque legt uit hoeveel stress te veel stress is én wat je kan doen om jezelf en je lichaam tot rust te brengen. "Heel wat ziektes ontstaan én verergeren door allostatische stress."
Lees verder

"De verkoper vertelde dat we alvast onze handtekening moesten zetten, dus deden we dat": Bodil (44) kocht per ongeluk twéé keukens
GELDFLATER. Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week getuigt Bodil van Veen (44), die voor haar nieuwe huis per ongeluk twee keukens kocht.
Lees verder

Kandidaten gaan uit de kleren in 'De grootste lefgozer': "Gij maakt die mens zijn dag"
De kandidaten van 'De grootste lefgozer' hebben veel lef, maar weinig gêne. Dat bewijzen ze vanavond op VTM 2 en VTM GO. In een preview zien we hoe de deelnemers door de straten van Hasselt wandelen en hun kleren uittrekken voor de ogen van willekeurige voorbijgangers.
Lees verder

Nederland laat vervuilende kolencentrales weer harder draaien om gastekort tegen te gaan
Vervuilende kolencentrales mogen van de Nederlandse regering weer harder gaan draaien. Daardoor hoeven gascentrales minder stroom te leveren. Met het gas dat daarmee bespaard wordt, kunnen de gasopslagen beter worden gevuld. De bevoegde ministers zullen de beslissing later vandaag nog toelichten tijdens een persconferentie.
Lees verder

Infrabel test 'heetwatertrein' die gebruik van herbiciden op sporen moet verminderen
Infrabel test momenteel in het oosten van het land een 'heetwatertrein' die het gebruik van herbiciden tegen onkruid op de sporen moet helpen verminderen. Het heet water vertraagt immers de groei van het onkruid. Het nieuwe treinprototype is vandaag voorgesteld aan de federale minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) en Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Lees verder

HET DEBAT. Is een alcoholverbod voor jeugdkampen een goed idee? Dit is jullie mening
Vier Waalse gemeenten hebben een alcoholverbod opgelegd tijdens kampen van jeugdbewegingen deze zomer. Volgens een van de burgemeesters moesten de politie en de Waalse dienst voor natuur en bossen vorig jaar meerdere keren uitrukken omdat het misliep. Scouts en Gidsen Vlaanderen noemt de maatregel "een brug te ver". Wat denk jij? Is het een goed idee om alcohol te verbieden tijdens jeugdkampen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Russische journalist en Nobelprijswinnaar Dmitri Moeratov veilt gouden medaille voor Oekraïense vluchtelingen
De Russische Nobelprijswinnaar Dmitri Moeratov, eveneens de hoofdredacteur van de krant 'Novaja Gazeta', zal zijn gouden medaille vandaag veilen in de Verenigde Staten. De opbrengsten zullen naar Oekraïense kindervluchtelingen gaan, aldus de journalist. Moeratov en de Filipijnse journaliste Maria Ressa werden in oktober 2021 beloond met de Nobelprijs voor de Vrede wegens "hun inspanningen om vrijheid van meningsuiting te waarborgen".
Lees verder

ONZE OPINIE. "Net nu we na twee jaar corona weer volop kunnen vliegen, lijkt het stakingsvirus al minstens even besmettelijk"
Jarenlang was het de slogan van Sabena, de voorganger van Brussels Airlines: "U bent in goede handen". Het probleem nu voor de luchtvaartsector: er zíjn geen handen meer. Veel van die problemen hebben de maatschappijen aan zichzelf te danken. Door een kortzichtig beleid van steeds goedkopere vluchten, lage lonen en massaal uitbesteden, wil bijna niemand er nog werken. Het slechte nieuws voor u als consument: dat krijgen ze op enkele weken nooit meer gecorrigeerd. Het wordt bidden dat u deze zomer geen vlucht vanop een 'kluchthaven' heeft.
Lees verder

Maisie Williams was verbaasd over seksualiteit van personage Arya in 'Game of Thrones'
De Britse actrice Maisie Williams (25) kroop jarenlang in de huid van het 'Game of Thrones'- personage Arya Stark. Na zoveel jaren denkt een acteur zijn personage toch wel door en door te kennen, maar niets is minder waar. In het achtste en laatste seizoen van de reeks bleek de Stark-dochter op mannen te vallen en dat had Maisie niet zien aankomen. "Ik dacht echt dat Arya Stark queer was", vertelt ze in een interview met 'Teen Vogue'.
Lees verder

KOERS KORT. Thomas dag na eindzege in Zwitserland al op kasseienverkenning richting Tour
Daags na zijn zege in de Ronde van Zwitserland verkende Geraint Thomas samen met onder meer Dylan van Baarle de kasseirit van de Tour, maar ze botsten op werkmannen die nieuwe kasseien aan het leggen waren. Ook Mads Pedersen (Trek-Segafredo) verkende vandaag de stenen met oog op de Ronde van Frankrijk.
Lees verder

Minder verkeersdoden en -ongevallen in 2021 dan in 2019
Vorig jaar vonden 34.640 verkeersongevallen plaats in België, of 8,2 procent minder ten opzichte van 2019, het laatste 'normale' jaar pre-corona. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Daarnaast kwamen ook minder mensen om het leven in het verkeer.
Lees verder

Acteur Tyler Sanders plots overleden op 18-jarige leeftijd
De jonge acteur Tyler Sanders, bekend van reeksen als '9-1-1: Lone Star' en 'Fear the Walking Dead', is op 18-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn woordvoerder weten aan 'Us Weekly'.
Lees verder

Satoko Kishimoto woont in Kessel-Lo, maar is plots burgemeester van 500.000 Japanners: "Hadden dit nooit verwacht. Ze had zelfs al retourticket geboekt"
De Leuvense Satoko Kishimoto (47) is burgemeester geworden van... Suginami, een district in Tokio met zo'n 500.000 inwoners. Tijdens de coronapandemie raakte ze opnieuw politiek geëngageerd in haar vaderland en won totaal onverwacht de verkiezingen. Echtgenoot Wouter Hoedeman (54) en zoon Simon (14) supporterden vanuit hun stulp in Kessel-Lo.
Lees verder