Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 juni 2022

Ronny Deila is de nieuwe trainer van Standard, dat forse afkoopsom moest betalen: “Regelmaat en winnaarsmentaliteit...

HLN
Ronny Deila is de nieuwe trainer van Standard, dat forse afkoopsom moest betalen: "Regelmaat en winnaarsmentaliteit in de ploeg krijgen"
Na een flirt van meerdere weken officialiseerde Standard gisteren de komst van trainer Ronny Deila (46). De Noorse prijzenpakker (ex-Celtic) was de droomkandidaat van de nieuwe leiding en komt over van New York City FC. "Vanaf het begin was ik gecharmeerd van het voorstel van Standard. Het was een avontuur dat ik absoluut wou aangaan", laat Deila op de clubwebsite weten. Later deze week wordt hij voorgesteld aan de Belgische pers.
Lees verder

Dronken Rudy Giuliani spoorde Trump aan overwinning op te eisen op verkiezingsavond
Een aangeschoten Rudy Giuliani adviseerde Donald Trump begin november 2020 om de verkiezingsoverwinning voorbarig en onterecht op te eisen. Topadviseurs van de toenmalige president Donald Trump hebben hem destijds verteld dat zijn beweringen over wijdverbreide verkiezingsfraude niet legitiem waren en zijn verkiezingsnederlaag niet ongedaan zouden maken. Maar Trump wou niet luisteren. Dat blijkt allemaal uit getuigenissen tegenover de parlementscommissie die de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 onderzoekt. De bestorming had destijds tot doel om de verkiezingsuitslag ongedaan te maken, omdat die onwettig zou zijn.
Lees verder

Kinderen zagen hoe Gino (9) auto ingetrokken werd door man die zich voordeed als voetbaltrainer
Twee kinderen zagen hoe de 9-jarige Gino van der Straeten op 1 juni door iemand die zich voordeed als voetbaltrainer naar een auto werd gelokt. Vervolgens werd het jongetje de auto ingesleurd. Dat vertelt de moeder van de kinderen die dit zagen gebeuren aan dagblad De Limburger.
Lees verder

CELEB 24/7: Kim Kardashian geniet van een romantische vakantie en de Beckhams tonen hun schattige huisdier
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Haaland, Van Nistelrooy, Salah... 9 wereldsterren die bijna voor een prikje in België speelden: "Mits meer durf, hadden wij in het spoor van Ajax kunnen blijven"
Soms hangt het maar af van een miljoentje meer of minder. Van een voorzitter die de knoop niet wil doorhakken. Of van een slechte pass omdat je tenen bevroren zijn. Heel wat uitstekende voetballers verschenen in hun jonge jaren ook op de radar van Belgische scouts. Zo ook Erling Haaland, de nieuwste superster van Manchester City. Manchester United, FC Barcelona, Bayern München... Dat had ook Anderlecht, AA Gent of Club Brugge kunnen zijn. Wij plozen de strafste cases uit. Wat als...
Lees verder

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Van Gerwen vervoegt na makkelijke zege Cullen in finale
Zet u schrap voor een avondje topdarts. In de Mercedes-Benz Arena in Berlijn vindt de ontknoping van de Premier League Darts plaats. Titelverdediger Jonny Clayton, Michael van Gerwen, James Wade en Joe Cullen spelen om de eindzege en 330.000 euro. Volg het hier of op VTM 2.
Lees verder

Coronacertificaat EU met jaar verlengd
De regels van de Europese Unie over digitale coronacertificaten, zoals het Belgische Covid Safe Ticket, blijven geldig tot eind juni 2023. Dat zijn vertegenwoordigers van het Europees Parlement de regeringen van de EU-lidstaten vandaag overeengekomen, zo deelt het Franse voorzitterschap van de Raad van de EU mee.
Lees verder

Boeren versperren centrum van Merksplas met tractoren uit protest tegen stikstofakkoord
Heel wat boeren hebben maandagavond het centrum van Merksplas bezet uit protest tegen het stikstofakkoord.
Lees verder

Aandelen en cryptomunten fors lager door rentevrees
De aandelenbeurzen in New York zijn maandag fors lager gesloten. Beleggers vrezen dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente steviger gaat verhogen dan eerder was verwacht. Later deze week komt de Fed, die al is begonnen met het opvoeren van de rente, met een nieuw rentebesluit. Hogere rentetarieven dienen om de oplopende inflatie te bestrijden, maar zijn doorgaans slecht voor aandelenbeleggingen. Ook de Europese beurzen zijn maandag hard gedaald, net als de waarde van cryptomunten.
Lees verder

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. 'Mighty Mike' versus 'The Rockstar': Van Gerwen en Cullen beginnen aan hun finale
Zet u schrap voor een avondje topdarts. In de Mercedes-Benz Arena in Berlijn vindt de ontknoping van de Premier League Darts plaats. Titelverdediger Jonny Clayton, Michael van Gerwen, James Wade en Joe Cullen spelen om de eindzege en 330.000 euro. Volg het hier of op VTM 2.
Lees verder

NATIONS LEAGUE. Frankrijk na nieuwe nederlaag in degradatienood - Skov Olsen scoort voor alweer winnend Denemarken
Wereldkampioen Frankrijk heeft met 0-1 verloren van Kroatië op de vierde speeldag in groep 1 van de A-divisie in de Nations League. Met nog twee speeldagen voor de boeg komt de titelverdediger niet meer in aanmerking voor de Final Four met de groepswinnaars, de Fransen zullen zich nog moeten reppen om degradatie te vermijden. Denemarken klopte Oostenrijk met 2-0.
Lees verder

"Google wil andere bedrijven advertenties laten verkopen op YouTube"
Google is bereid om andere bedrijven advertenties te laten verkopen op videodienst YouTube. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Met de stap zou Google een boete van de Europese Commissie wegens machtsmisbruik willen voorkomen.
Lees verder

10-11! Michael van Gerwen wint voor zesde keer Premier League darts na bijzonder spannende finale tegen Joe Cullen
Michael van Gerwen heeft de Premier League darts gewonnen. In een bijzonder spannende finale van de play-offs die uitmondde in een deciding leg versloeg de 33-jarige Nederlander Joe Cullen met 10-11. Van Gerwen heeft nu zes Premier League-titels en evenaart het record van Phil Taylor.
Lees verder

10-11! Michael van Gerwen wint voor zesde keer Premier League darts na thriller tegen Joe Cullen
Michael van Gerwen heeft de Premier League darts gewonnen. In een bijzonder spannende finale van de play-offs die uitmondde in een deciding leg versloeg de 33-jarige Nederlander Joe Cullen met 10-11. Van Gerwen heeft nu zes Premier League-titels en evenaart het record van Phil Taylor.
Lees verder

Football Talk. Australië naar WK na penaltyreeks tegen Peru - Spelregelcommissie maakt regel van vijf wissels permanent
Australië heeft het voorlaatste ticket veroverd voor het WK voetbal (21 november-18 december). In WK-gastland Qatar haalden de 'Socceroos' het na penalty's van Peru in een intercontinentale play-off. De Australiërs nemen voor de vijfde opeenvolgende keer deel aan een WK, de zesde keer in totaal.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky belooft Krim te heroveren
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky belooft het schiereiland de Krim te heroveren op Rusland. Dat bleek maandagavond uit zijn videoboodschap. Volgens de Britse inlichtingendiensten kunnen rivierovergangen in de volgende fase van de oorlog een beslissende rol spelen. Russische troepen hebben bij een bestorming van Sjevjerodonetsk Oekraïense troepen uit het centrum verdreven. De stad is al weken het middelpunt van de oorlog. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Microsoft stuurt Internet Explorer na 27 jaar met pensioen
Microsoft stuurt zijn webbrowser Internet Explorer na 27 jaren dienst met pensioen. Op 15 juni zet de technologiegigant de ondersteuning voor de meeste versies van zijn Internet Explorer 11-browser stop, meer dan een jaar nadat het einde van IE werd aangekondigd.
Lees verder

ONZE OPINIE. Trek, sleur, bots en verander
Exit Valerie Van Peel (N-VA). Pijnlijker wordt het niet voor de politiek en voor onze parlementaire democratie. Ze botste op muren. Het systeem zit vast, zegt zij. Een geblokkeerde shithole, noemt Zuhal Demir (N-VA) op z'n 'Conneriaans' de Belgische politiek. Maar ook in het Vlaams parlement lopen politici tegen muren waar zwijgakkoorden door de meerderheid - N-VA incluis - elke vrijheid in de kiem smoren. Politici haken af, ontmoedigd. Wat verwachten ze dan van de kiezer?
Lees verder

Vraag naar gps-horloges voor kinderen verdrievoudigd, kinderpsychologen reageren: "Begin daar alstublieft niet mee"
De vraag naar gps-horloges voor kinderen is sterk gestegen. De Nederlandse marktleider spreekt zelfs van een verdrievoudiging in de verkoop. Kinderpsychologen reageren gemengd: "Belangrijke levenslessen mogen niet afgenomen worden door een gps-tracker." Maar hoe werkt zo'n horloge?
Lees verder

Yellowstone National Park gesloten om noodweer, bezoekers geëvacueerd
Het nationale park Yellowstone in de Verenigde Staten heeft voor het eerst in ruim dertig jaar tijdens de zomer de deuren moeten sluiten. Door dagenlange regenval zijn modderstromen op gang gekomen die alle vijf de toegangswegen tot het park hebben beschadigd. In 1988 sloot het park voor het laatst in de zomerperiode, destijds vanwege bosbranden.
Lees verder