Doorgaan naar hoofdcontent

Remco Evenepoel onthult uitgekiende strategie voor de Ronde van Zwitserland: “Ik popel om me te meten met enkele To...

HLN
Remco Evenepoel onthult uitgekiende strategie voor de Ronde van Zwitserland: "Ik popel om me te meten met enkele Tourfavorieten"
Acht boeiende dagen, worden het volgens Remco Evenepoel (22) in de Ronde van Zwitserland. Tegen de wereldtop, gerenommeerde klimmers, Tourgangers in vorm, op een loodzwaar parcours dat bij momenten tot boven de 2.000 metergrens reikt. Dat schreeuwt om een uitgekiende strategie. U leest ze hier.
Lees verder

Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout nieuwe covoorzitters van Groen
De leden van Groen hebben op een partijcongres in Schaarbeek Jeremie Vaneeckhout (37) en Nadia Naji (30) verkozen als nieuwe covoorzitters van de partij. Het duo haalde in de eerste ronde 57 procent van de stemmen. "Wij gaan voor een groen, sociaal en inclusief klimaatbeleid, en het is heel fijn om te zien dat de leden dit steunen", klinkt het.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Vijf vluchters ronden top van de Croix de Fer, Van Aert moet passen en neemt afscheid van het geel
Na kansen voor de sprinters, vluchters en tijdrijders is het woord in de Dauphiné aan de klimmers. Vandaag staat het eerste luik van een zwaar slotweekend door de Alpen op het programma, met beklimmingen van de Col du Galibier, de Col de la Croix de Fer en de slotklim naar skioord Vaujany. In principe moet Wout van Aert zijn gele trui vandaag afstaan, maar aan wie? Op deze pagina krijgt u vanaf 12u55 het antwoord.
Lees verder

Carlos Verona houdt aanstormende Roglic nipt af en pakt eerste profzege, Roglic neemt het geel over van Van Aert
Carlos Verona (Movistar) heeft de eerste zege uit zijn profcarrière gepakt. Hij overleefde als enige vluchter en hield na een knappe solo nipt Primoz Roglic af. Van Aert klom lang goed mee, maar moest in de slotkilometers van de Croix de Fer toch passen en geeft zijn gele trui zo door aan zijn Sloveense ploegmaat.
Lees verder

Gaslek in flatgebouw met zes verdiepingen in Vorst: 20-tal bewoners geëvacueerd
In de Brusselse gemeente Vorst heeft de brandweer zaterdagmiddag een twintigtal mensen moeten evacueren als gevolg van een gaslek. Er vielen geen gewonden.
Lees verder

Ronny Deila staat op het punt nieuwe coach van Standard te worden
Behoudens verrassingen wordt Ronny Deila (46) de nieuwe hoofdcoach van Standard. De deal is zo goed als rond en wordt eerstdaags geofficialiseerd. De Noor volgt in Luik Luka Elsner op.
Lees verder

"Niet meer dan logische keuze": zijn ex-coach Besnik Hasi gelooft rotsvast in 'verdediger Dendoncker'
Een geslaagd experiment, dat er eigenlijk geen meer was. Leander Dendoncker (27) hield tegen Polen uitstekend stand in de driemansdefensie. Zoals wel vaker bij de Duivels. Ex-coach Besnik Hasi viel dan ook niet van zijn stoel. "Zo lang hij het spel maar voor zich heeft, dan is hij op z'n best. Achteraan of op het middenveld."
Lees verder

Oscar treedt uit de schaduw van mama Tine Embrechts: "'De zoon van'? Daar is hij allergisch voor"
"Ik hoop dat er snel een tijd komt dat ze mij 'de mama van OSKI' noemen." Zeggen dat Tine Embrechts (47) apetrots is op haar oudste zoon Luis Oscar (18), die onder de naam OSKI muziek maakt, is allesbehalve overdreven. In een uniek dubbelgesprek in 'Dag Allemaal' praten moeder en zoon over het maken in de muziekwereld, Oscars Mexicaanse roots en die eerste, hartverscheurende liefdesbreuk. "Ik heb er zwaar onderdoor gezeten toen die relatie gedaan was, maar ik heb er veel inspiratie uit gehaald."
Lees verder

BV 24/7. De Charlie's Angels van Sven De Ridder en dikke liefde tussen Sarah en Viktor
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Rafael zal Wimbledon spelen", verwacht zijn oom en ex-coach Toni Nadal
Rafael Nadal zal hoogstwaarschijnlijk Wimbledon spelen, ondanks een ernstige en slepende voetblessure. Dat liet zijn oom en voormalige coach Toni Nadal zaterdag optekenen.
Lees verder

Iconisch Instagramrestaurant Sketch veilt haar geliefde roze stoelen
Wie vaak door Instagram scrolt, zag het interieur van Londens restaurant Sketch vast al voorbijkomen. Noem het gerust het herkenbaarste, meest gefotografeerde etablissement ter wereld, en daar zitten de iconische roze stoelen uit het net zo iconische, roze interieur voor iets tussen. Goed nieuws voor wie fan is van de eyecatchers: Sketch kreeg een make-over en biedt de stoelen nu te koop aan op een veilingsite. Meebieden kan al vanaf verrassend lage prijzen.
Lees verder

Vermiste helikopter en vijf lichamen gevonden in Italiaans gebergte
Reddingswerkers hebben een vermiste helikopter gevonden in het Apennijnen-gebergte in de regio Emilia-Romagna. Daarbij zijn ook de lichamen van vijf passagiers gevonden, twee mensen zijn nog vermist. "We hadden coördinaten en vlogen naar de site, we vonden alles verbrand terug", zei een soldaat van de luchtmacht in een video die het leger publiceerde.
Lees verder

REVIEW Pro Cycling Manager 2022: Of hoe Wout van Aert toch de Ronde van 2022 wint
Oh ja, Wout van Aert had zeker de Ronde van Vlaanderen van eerder dit jaar kunnen winnen. Dat heb ik deze week zelf bewezen, met dank aan Pro Cycling Manager 2022. En dat kan jij nu zelf ook.
Lees verder

INTERVIEW. Kirsten Flipkens neemt afscheid met tal van anekdotes: "Nadal was een vakantieliefje. Toen we 14 waren hebben we eens gekust op een toernooi"
In Wimbledon zwaait Kirsten Flipkens (36) af: haar 50ste grandslam na 20 jaar toptennis. Een afscheidsinterview, vintage 'Flipper: hart op de tong over de ups en downs, en vol plannen voor later: "Kim Clijsters stak mij met kleren aan in de douche of in de vuilbak."
Lees verder

LIVE F1. Rode vlag in Q1 nadat Stroll tweemaal in de fout gaat - Verstappen snelste, Bottas heeft werk
De Formule 1 strijkt deze week neer in Azerbeidzjan. Wereldkampioen en huidig WK-leider Max Verstappen zint op revanche nadat hij vorig jaar pech kende op het uitdagend stratencircuit van Bakoe. Lukt dat, of viert Ferrari (of een andere renstal)? Mis niets van het nieuws, de oefensessies, kwalificaties en uiteindelijk de race zelf op zondag in onderstaande liveblog.
Lees verder

Anouk trouwt zaterdagavond tijdens eigen concert in geboortestad Den Haag
De Nederlandse Anouk (47) geeft zaterdag het jawoord aan haar verloofde Dominique. De zangeres heeft een bijzondere locatie uitgekozen voor haar bruiloft, want ze trouwt tijdens haar eigen concert op het Malieveld in haar geboortestad Den Haag.
Lees verder

Russische troepen delen Russische paspoorten uit in zuiden Oekraïne
Russische troepen delen vanaf zaterdag Russische paspoorten uit in Zaporizja, een regio in het zuidoosten van Oekraïne, en in Cherson in het zuiden van het land. Wie een Russisch paspoort ontvangt, wordt beschouwd als een volwaardige Russische burger. Dat heeft Vladimir Rogov van de bezettingsautoriteit in Zaporizja vrijdag aan de Russische omroep Rossiya-24 verteld. Volgens Rogov hebben meer dan 70.000 mensen in de regio een paspoortaanvraag ingediend.
Lees verder

Sterke Red Panthers verdiend voorbij India: "De score had een stuk hoger moeten oplopen"
Tegen China speelden de Red Panthers voorbije woensdag niet hun beste wedstrijd, beter doen tegen India was vandaag de boodschap. De hockeyvrouwen slaagden in dat opzet. In een wedstrijd die ze ruim domineerden werd het een 2-1-overwinning. Voor het vertrouwen richting WK is dat alvast een mooie zaak.
Lees verder

LIVE F1. Wie pakt pole in Bakoe? Chaotisch einde van Q1 na rode vlag
De Formule 1 strijkt deze week neer in Azerbeidzjan. Wereldkampioen en huidig WK-leider Max Verstappen zint op revanche nadat hij vorig jaar pech kende op het uitdagend stratencircuit van Bakoe. Lukt dat, of viert Ferrari (of een andere renstal)? Mis niets van het nieuws, de oefensessies, kwalificaties en uiteindelijk de race zelf op zondag in onderstaande liveblog.
Lees verder

RECENSIE. 'Irma Vep': "Een losgeslagen arthouse sitcom waarin de filmindustrie de grootste bloedzuiger is"
In 1996 maakte de Franse regisseur Olivier Assayas met 'Irma Vep' een remake van de stomme Franse filmreeks 'Les Vampires' uit 1916. De film was een satirische hommage, waarbij vooral het moeizame proces van de remake van die cultklassieker centraal stond. 26 jaar later is de regisseur terug met een remake van die remake en dit in de vorm van een achtdelige, tragikomische HBO-reeks die te zien is op Streamz. Of deze moderne update met Oscarwinnares Alicia Vikander in de hoofdrol überhaupt nog iets aan z'n erfenis heeft toe te voegen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder