Doorgaan naar hoofdcontent

President Joe Biden valt van zijn fiets

President Joe Biden valt van zijn fiets

De Amerikaanse president Joe Biden is zaterdag met zijn fiets ten val gekomen toen hij tijdens een uitje naar het strand in Delaware stopte om fans en reporters te begroeten. De 79-jarige Biden droeg een helm en raakte niet gewond, wat hij later op de dag met veel enthousiasme bewees. Kijk mee in bovenstaande video. 

Lees verder

Meer dan 200 chauffeurs De Lijn betrapt op gsm-gebruik achter het stuur

De afgelopen vier jaar kregen 205 chauffeurs van vervoersmaatschappij De Lijn een boete van de politie omwille van het gebruik van een gsm achter het stuur. Vorig jaar zijn er duidelijk meer boetes uitgeschreven dan vier jaar geleden.

Lees verder

Ook de Belgische Ryanair-piloten staken drie dagen lang

Ook de piloten van Ryanair die in België gevestigd zijn, zullen staken op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni. Dat werd zondag bevestigd bij de Franstalige christelijke bediendebond CNE. De piloten voegen zich bij de geplande staking van de stewards en stewardessen. Ryanair vliegt in ons land vanuit Charleroi en Zaventem.

Lees verder

Voor het eerst vakbond opgericht in Amerikaanse Apple Store

Grote Amerikaanse bedrijven doen er doorgaans alles aan om vakbonden buiten de deur te houden - maar ze slagen daar steeds minder in. Gisteren stemde een meerderheid van de werknemers van een Apple Store in Maryland voor de oprichting van een vakbond: een primeur in de rangen van de technologiereus.

Lees verder

Spanjaarden vechten tegen natuurbranden tijdens recordhittegolf

Spanje beleeft de ergste juni-hittegolf sinds 1950, met temperaturen van plaatselijk meer dan 44 graden. In de steden zochten inwoners, toeristen én dieren verkoeling in fonteinen, terwijl bewoners op het platteland moesten vluchten voor natuurbranden.

Lees verder

Dalle: Alcoholverbod jeugdkampen is disproportionele regel

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) kan zich niet vinden in een verbod op alcohol voor jeugdkampen. Niet nodig en een disproportionele regel, zo reageert hij op het verbod dat vier Waalse gemeenten aankondigden.

Lees verder

Vlaamse brandweerman overlijdt na bootongeval bij collega's in New York

In New York is een brandweerman met de Belgische nationaliteit om het leven gekomen. De Vlaamse Johnny Beernaert was er op bezoek bij collega's. Een boot van de brandweer botste met een ander vaartuig, en daarbij overleed de man.

Lees verder

Alweer schietpartij in Molenbeek: twintiger in beide benen geschoten

Bij een schietpartij in Sint-Jans-Molenbeek werd zaterdagavond een man van twintig jaar in beide benen door kogels geraakt, meldt het Brusselse parket. Het is de elfde schietpartij in de gemeente in geen jaar tijd. Enkele uren later vloog even verder een auto in brand, volgens de politie zijn de twee feiten gelinkt.

Lees verder

Ben Broeders zorgt in Parijs voor zeldzame Belgische Diamond League-zege: 'Voelde dat het dé kans van mijn carrière was'

Even hoog als een WK-medaille moeten we het nog net niet inschatten. Maar een Diamond League-manche winnen, dat is in de atletiek toch een van de grootste dingen die te bereiken vallen. Ben Broeders slaagde daar in Parijs in door met de polsstok over 5m80 te gaan. Het mag duidelijk zijn dat hij zowel op het WK in Eugene in juli als op het EK in München in augustus meedoet voor de prijzen. 'Er is geen reden meer om aan te nemen waarom ik niet zou meespelen.'

Lees verder

Waaghalzen duiken naast de Eiffeltoren in de Seine

De oevers van de Seine in Parijs waren zaterdag het decor voor indrukwekkende stunts van enkele van de beste schoonspringers ter wereld. Meer dan 20.000 toeschouwers trotseerden de hitte om de sporters aan te moedigen. Kijk in bovenstaande video ook mee.

Lees verder

Geen verrassing in Slovenië: Pogacar pakt twee ritzeges en eindwinst

Na een sprintduel met Matej Mohoric heeft Tadej Pogacar de slotetappe van de Ronde van Slovenië gewonnen. Voor Pogacar is het de tweede ritzege in de Ronde van Slovenië, de thuisrijder is ook winnaar van het eindklassement.

Lees verder

N-VA kritisch over verhoging defensiebudget: 'niet meer dan een intentie'

Oppositiepartij N-VA drong lang aan op een verhoging van het defensiebudget naar twee procent van het BBP. Nu de federale regering daarover een akkoord bereikte, blijft de partij kritisch, net als Vlaams Belang.

Lees verder

Werchter Boutique | Years & Years: een rit langs vieze wc's

Sinds zanger Olly Alexander het roer van Years & Years in handen heeft genomen, staat de groep voor bangers waaraan zijn jongensachtige tenor emotie verleent – jammer dat die stem het in Werchter liet afweten.

Lees verder

Evenepoel komt boven water met tijdritzege

In de Ronde van Zwitserland heeft Remco Evenepoel een eerder teleurstellende week doorgespoeld met zijn eerste tijdritzege in de WorldTour. In de slottijdrit over ongeveer 25 kilometer in Vaduz was Evenepoel 3 seconden sneller dan de Brit Geraint Thomas, die wel de eindzege afsnoept van Sergio Higuita.

Lees verder

Quick-Step Alpha Vinyl aan het feest: Jakobsen de rit, Schmid de eindwinst

De Nederlander Fabio Jakobsen heeft de slotrit in de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. In de straten van Beringen haalde hij het in een massasprint voor Jasper Philipsen. Ploegmakker Mauro Schmid pakt de eindwinst mee naar huis na een ware thriller met dichtste belager Tim Wellens in de Gouden Kilometer.

Lees verder

Ruim driehonderd vluchten geschrapt op Brussels Airport maandag

Het aantal vluchten dat maandag is geannuleerd op Brussels Airport, is opgelopen tot meer dan 300. Dat komt overeen met zowat 70 procent van de oorspronkelijk geplande vluchten, aldus de luchthavenuitbater.

Lees verder

Amper één op vijf kiesgerechtigden ging al stemmen in Franse parlementsverkiezingen

'Een gemiste afspraak met de democratie', noemden politicologen de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. De tweede ronde, die zondag plaatsvindt, belooft voorlopig geen beterschap.

Lees verder

Nummer 1722 geactiveerd voor mogelijke storm- of waterschade

Het nummer 1722, voor niet-dringende interventies door de brandweer, wordt geactiveerd wegens risico op storm- of waterschade. Dat meldt de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken zondag. Dat risico is er voornamelijk in Wallonië.

Lees verder

Verstappen triomfeert in Canada

Max Verstappen heeft in Canada zijn zesde zege van het Formule 1-seizoen geboekt. De Nederlander moest in de slotfase nog serieuze druk weerstaan van Ferrari-rijder Carlos Sainz Jr., maar Verstappen hield stand. De regerende wereldkampioen doet ook weer een geweldige zaak in de titelstrijd, want eerste achtervolger Sergio Pérez viel uit en Charles Leclerc werd na zijn gridstraffen 'slechts' vijfde.

Lees verder

Werchter Boutique | Stromae: dansen met een krop in de keel

Het is niet onze gewoonte om zomaar Amerikanen gelijk te geven, maar wat Stromae betreft zijn we het met hen eens: dit was wereldklasse.

Lees verder

Het einde van de hyperpresident

Een stevige klap voor Macron, een zoete wraak voor Le Pen en een lage opkomst. De uitslag van de Franse parlements­verkiezingen hertekent het politieke landschap.

Lees verder

Colombia krijgt met Gustavo Petro voor het eerst een linkse president

De linkse oppositieleider Gustavo Petro (62) heeft zondag de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Colombia gewonnen. Hij wordt zo de eerste linkse president in de geschiedenis van het land.

Lees verder

Goedkoop, slim en Chinees: Shein zet de modewereld op zijn kop

Er zijn in China twee bedrijven die meer dan 100 miljard dollar waard zijn. Het eerste kent u: Tiktok. En het tweede is groot geworden op Tiktok, maar klinkt voor veel mensen nog net iets minder bekend in de oren: Shein. De kledingapp verovert de wereld aan zo'n tempo dat de H&M's en Zara's van deze wereld naar adem happen. Maar er zit ook een duister kantje aan het bedrijf.

Lees verder

Het einde van de hyperpresident

Een stevige klap voor Macron, een zoete wraak voor Le Pen en een lage opkomst. De uitslag van de Franse parlements­verkiezingen hertekent het politieke landschap.

Lees verder

Goedkoop, slim en Chinees: Shein zet de modewereld op zijn kop

Er zijn in China welgeteld twee bedrijven die meer dan 100 miljard dollar waard zijn. Het eerste kent u: Tiktok.

En het tweede is groot geworden op Tiktok, maar klinkt voor veel mensen nog net iets minder bekend in de oren: Shein. De kledingapp verovert de wereld aan zo'n tempo dat de H&M's en Zara's van deze wereld naar adem happen. Maar er zit ook een duister kantje aan het bedrijf.

Lees verder

Op z'n Oekraïens
Lees verder

Niet aangenaam, wel onvermijdelijk
Lees verder

Na ochtendregen komt zonneschijn

Maandag is het 's ochtends gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met buien in het zuiden en zuidoosten van België. Daarna wordt het droog en geleidelijk zonnig vanaf het noorden.

Lees verder

Werchter Boutique | Gorillaz: Op tien meter van de fans

Gorillaz hield het strak op Werchter Boutique: geen rare experimenten, geen onbekende gezichten, maar greatest hits die er vlotjes in gingen.

Lees verder

Zeker één dode en meerdere gewonden na schietpartij bij muziekfestival in Washington

Bij een schietpartij nabij een muziekfestival in het centrum van de Amerikaanse stad Washington, is een 15-jarige jongen omgekomen. Meerdere mensen raakten gewond, onder wie ook een politieman.

Lees verder

Olivia Rodrigo troost 8.000 gebroken harten in Vorst Nationaal

Hoe was Olivia Rodrigo bij stem in Vorst Nationaal? Dat is moeilijk te zeggen. En dat lag niet aan de popzangeres zelf: zelfs een eskadron straaljagers had de 8.000 hartstochtelijke fans in de zaal niet kunnen overstemmen.

Lees verder

'Close' van Lukas Dhont wint hoofdprijs op filmfestival van Sydney

Filmregisseur Lukas Dhont blijft in de prijzen vallen. Hij won zondag met de film Close het filmfestival van Sydney met de hoofdprijs Beste film. Op het filmfestival van Cannes won hij eerder ook al met dezelfde prent de Cannes de Grand Prix, dat is de zilveren medaille.

Lees verder

Nationale actiedag: hinder bij openbaar vervoer, vakbonden verzamelen in Brussel

De vakbonden organiseren maandag een nationale actiedag om meer koopkracht te eisen. Daardoor is er hinder, vooral op het openbaar vervoer. Op Brussels Airport vertrekt geen enkele vlucht.

Lees verder