Doorgaan naar hoofdcontent

PORTRET. Jan (67) van vroegere fotozaak overlijdt na klap tegen openzwaaiend autoportier: “Hij was de perfecte leer...

HLN
PORTRET. Jan (67) van vroegere fotozaak overlijdt na klap tegen openzwaaiend autoportier: "Hij was de perfecte leermeester"
"Papa was voor ons een voorbeeld van een goede mens", zegt Koen, de zoon van de verongelukte Jan Delbroek (67). Hij sloot eind 2017, na 90 jaar, de bekende fotozaak Bögemann in het centrum van Genk en genoot met volle teugen van zijn pensioen. Woensdag liet hij het leven, nadat hij een dag eerder met zijn elektrische fiets tegen een openzwaaiend portier was gereden. Vrienden, familie en oud-collega's zijn aangeslagen.
Lees verder

Honderden werknemers British Airways willen staken op Heathrow tijdens zomer
Zowat 700 werknemers van luchtvaartmaatschappij British Airways zijn van plan om in de loop van de zomervakantie te staken op de Londense luchthaven Heathrow. Het gaat voornamelijk om check-inpersoneel en grondmedewerkers. Dat schrijft de Britse omroep BBC donderdag.
Lees verder

Boris Johnson verdedigt omstreden Britse migratiewet in Rwanda: "Critici moeten open geest behouden"
De Britse eerste minister Boris Johnson heeft in de Rwandese hoofdstad Kigali het controversiële migrantenplan van zijn land verdedigd. Hij roept de tegenstanders van het project op "een open geest" te behouden.
Lees verder

Yanina Wickmayer plaatst zich voor hoofdtabel Wimbledon
Yanina Wickmayer (WTA 604) heeft zich na een overwinning tegen de Zuid-Koreaanse Su Jeong Jang (WTA 158) geplaatst voor de hoofdtabel van Wimbledon. Onze landgenote haalde het in twee sets: 6-1 en 6-4.
Lees verder

LIVE. Opvallend bezoek in Brugge: transfervrije Andy Carroll aangeboden bij Club, dat Engelse cultspits tests laat afleggen
't Belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina zit u op de eerste rij voor alle geruchten en 'done deals' op de transfermarkt!
Lees verder

Polestar maakt debuut op technologiebeurs Nasdaq
De fabrikant van elektrische wagens Polestar, een dochtermerk van de Zweedse autobouwer Volvo en het Chinese Geely, kent vrijdag zijn debuut op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Dat meldt Volvo Cars donderdag in een persbericht.
Lees verder

"Mohamed Abrini is schuldig, maar hij hield nooit op te twijfelen", pleit zijn advocaat
Op dag 146 van het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs hebben de advocaten van de Belgische Marokkaan Mohamed Abrini, de "man met het hoedje", het woord genomen. Abrini wordt ervan verdacht de elfde man van het commando te zijn, maar meester Marie Violleau heeft, ondanks zijn schuld, benadrukt dat hij steeds is blijven twijfelen. De verdediging vraagt een gevangenisstraf van 30 jaar. Dat melden journalisten van Ouest-France, France Inter en France 5 woensdag vanuit de rechtszaal.
Lees verder

RECENSIE. 'For All Mankind 3': "Houston, we hebben een hit"
Rolling Stone Magazine riep 'For All Mankind' vorig jaar uit tot de beste reeks van 2021. En toch is de kosmische dramaserie van Ronald D. Moore, gesitueerd in een alternatief verleden waarbij de Russen als eerste voet op de maan zetten en zo een eindeloze ruimterace op gang trekken, nog een relatief goed bewaard geheim in streamingland. De Apple TV+-reeks is intussen aan z'n derde seizoen toe en springt daarbij van begin jaren '80 naar begin jaren '90, waar een nieuwe buitenaardse missie de concurrentie tussen de Amerikanen, de Russen en een gloednieuwe derde speler op scherp zet. Wie zal als eerste Mars bereiken? En moet u daar bij zijn? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Brad Pitt omarmt 'laatste levensfase' zonder drank en sigaretten
Brad Pitt heeft alcohol en sigaretten afgezworen nadat hij scheidde van Angelina Jolie in 2016 en dat heeft hem een nieuwe kijk op het leven gegeven. In een interview met het tijdschrift GQ laat de 58-jarige acteur weten het laatste hoofdstuk in zijn leven 'betekenisvol' te willen maken.
Lees verder

LIVE 3x3. Wat doen Belgian Lions in topper tegen Verenigde Staten?
De Belgian Lions spelen vandaag hun laatste twee groepswedstrijden op het WK 3x3 in Antwerpen. Om 17.30 uur nemen Thibaut Vervoort en co het op tegen de Verenigde Staten, later op de avond volgt een duel tegen Oostenrijk. Mis in onderstaande liveblog niets van alle actie.
Lees verder

Weyts wil snel werk maken van nieuwe eindtermen: "We vertrekken niet van wit blad"
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil snel werk maken van nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad. Weyts zat afgelopen week al samen met de onderwijsverstrekkers, maar kon in de commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement nog geen concrete timing geven. "Maar we vertrekken niet van een wit blad", aldus de minister.
Lees verder

Bewakingscamera filmt hoe omstanders zwemmer redden van haai
In Californië overleeft een zwemmer woensdag een aanval van een haai in Pacific Grove. Hij dankt zijn leven aan enkele omstaanders die niet twijfelen en hem komen redden.
Lees verder

Bewakingscamera filmt hoe omstaanders zwemmer redden van haai
In Californië overleeft een zwemmer woensdag een aanval van een haai in Pacific Grove. Hij dankt zijn leven aan enkele omstaanders die niet twijfelen en hem komen redden.
Lees verder

Kersvers Belgisch kampioen Remco Evenepoel: "Het WK tijdrijden is nu het volgende grote doel"
Remco Evenepoel heeft zich voor het eerst tot Belgisch kampioen tijdrijden gekroond. Voor de micro van Stijn Vlaeminck blikte hij terug en vooruit. "Ik ga er alles aan doen om ons land trots te maken op het WK. Dat is nu het volgende grote doel voor mij."
Lees verder

Na de klachten over Ben Crabbé: dit denkt tv-kijkend Vlaanderen over hem
De VRT-klantendienst krijgt de meeste klachten over 'Blokken'-presentator Ben Crabbé. Dan gaat het bijvoorbeeld over zijn "flauwe humor" of over het feit dat hij de spot drijft met voetbalclub Anderlecht. Wij gingen poolshoogte nemen op straat. Bekijk hierboven wat tv-kijkend Vlaanderen denkt over hem.
Lees verder

Dit zijn de meest leefbare steden in 2022: Brussel maakt reuzensprong in rangschikking
Overweeg je een grote verhuizing dit jaar? Denk dan eens aan Wenen of Kopenhagen. De jaarlijkse ranglijst van 's werelds meest leefbare steden (GLI) is vandaag gepubliceerd door de Economist Intelligence Unit. Ook Brussel doet het goed en stijgt 22 plaatsen. Daarmee komt onze hoofdstad op de 24e plaats.
Lees verder

Trump zou elke hoorzitting rond bestorming Capitool volgen en "nog net niet tegen tv zitten schreeuwen": "Niemand verdedigt me"
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zou de hoorzittingen rond de bestorming van het Capitool op 6 januari vorig jaar nauwgezet volgen. Dat meldt de krant 'The Washington Post'. Volgens een naaste adviseur zou hij zich steeds meer opwinden en "nog net niet tegen de tv zitten schreeuwen", omdat hij vindt dat niemand het voor hem opneemt.
Lees verder

Waarom alarmfase voor gasbevoorrading in Duitsland ook voor ons land slecht nieuws is: "Straks misschien Belgische industrie afkoppelen om Duitse gezinnen te vrijwaren"
Als eerste Europees land heeft Duitsland de alarmfase afgekondigd in het noodplan voor gasbevoorrading. Aanleiding is de verminderde toevoer vanuit Rusland en de vrees dat de kraan binnenkort volledig dichtgaat. Ook voor ons land zijn er gevolgen. "Het grootste risico is dat Duitsland solidariteit vraagt aan z'n buurlanden."
Lees verder

Acht mannen die Banksy-kunstwerk aan Bataclan stalen, krijgen tot twee jaar cel
De acht mannen die in minder dan tien minuten een Banksy-kunstwerk stalen aan de Parijse Bataclan-concertzaal, hebben celstraffen tot twee jaar gekregen.
Lees verder

Vijf planeten op een rij te bewonderen voor het eerst in 18 jaar (maar je moet er wel vroeg voor opstaan)
Vannacht is het zeker de moeite waard om eens omhoog te kijken, want een spectaculaire planetenparade doet zich voor. Morgenvroeg kan je voor dag en dauw maar liefst 5 planeten van ons zonnestelsel aan de hemel zien met het blote oog. Liefhebbers van sterrenkijken zetten dus al maar best hun wekker klaar.
Lees verder