Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 juni 2022

Populaire reeks ‘Mijn Superseks’ krijgt eigen podcast. Journaliste Roxanne legt uit waar de pikante verhalen vand...

HLN
Populaire reeks 'Mijn Superseks' krijgt eigen podcast. Journaliste Roxanne legt uit waar de pikante verhalen vandaan komen
"Ja, ik zweer het. Alles is waargebeurd." Al twee jaar gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar de verhalen over de beste seks ooit. En vanaf vandaag wordt de populaire reeks ook in een podcast gegoten. Daarom blikken we met Roxanne terug: ze vertelt hoe ze de pikante getuigenissen selecteert, waarom ze de reeks maakt en welk verhaal haar het meest is bijgebleven. "Ik heb erg getwijfeld of we die getuigenis zouden publiceren, maar na het interview draaide mijn idee honderdtachtig graden."
Lees verder

Kunnen je ouders hun kinderbijslag verliezen als je nog thuis woont en belegt? En wat met je belastingaangifte?
Je hebt nog tot 15 juli de tijd om je belastingaangifte digitaal in te dienen. Maar wat moet (en mag) je er allemaal invullen als belegger? Cédric Proost (22) van De Beurs van Charlotte en Cédric worstelde zich vorig jaar zelf nog doorheen de verschillende codes van zijn belastingbrief en krijgt er als jonge belegger nu vaak vragen over van leeftijdsgenoten. Wat zijn de belangrijkste regels? En kunnen je ouders je groeipakket kwijt geraken als je als belegger nog thuis woont?
Lees verder

LIVE TOUR. Van Avermaet moet koffers wéér uitpakken: "Heb me voorgenomen om niet ontgoocheld te zijn"
Vrijdag gaat in Denemarken de Tour de France van start. In aanloop naar de Grand Départ in Kopenhagen kunt u op deze pagina al het Tour-nieuws volgen.
Lees verder

In deze Brugse padelclub mag je van rechtbank niet meer spelen op zondag en 's avonds: "Een belachelijke beslissing"
Opvallende uitspraak in de Brugse burgerlijke rechtbank: de rechter heeft in kortgeding beslist dat in de tennis- en padelclub KTC Azalea 's avonds en op zondag geen padel meer mag worden gespeeld. De buren waren naar de rechter gestapt wegens hardnekkige geluidshinder. Tom Vuylsteke, voorzitter van KTC Azalea, reageert ontgoocheld. "Dit hadden we absoluut niet verwacht. Eén zure buur kan blijkbaar zoiets veroorzaken."
Lees verder

Advocaten Abdeslam stellen zich vragen bij veroordeling
De advocaten van Salah Abdeslam, die woensdagavond als mededader van de aanslagen in Parijs veroordeeld werd tot een levenslange celstraf, zonder ooit kans te maken om vrij te komen, zetten donderdag vraagtekens bij die veroordeling. De veroordeling "lijkt niet in overstemming met het recht", stelt een van zijn advocaten, Martin Vettes, op de Franse radiozender 'France Inter'.
Lees verder

Pyromaan viseert gloednieuwe appartementsblokken: drie brandstichtingen in evenveel dagen
De politie onderzoekt drie brandstichtingen van de voorbije dagen in de Rietvoornstraat in Harelbeke, allemaal in gloednieuwe appartementsblokken. Eén van de branden werd zelfs gesticht terwijl een deskundige ter plaatse onderzoek deed naar de oorzaak van een andere brand.
Lees verder

ZOO Planckendael opent zaterdag 'Orang-oetan Kingdom': "Fantastische dieren waar we onze pere mee gaan zien"
ZOO Planckendael heropent morgen zaterdag zijn Aziatische serre. De vogels en nachtdieren maakten er plaats voor 'Orang-oetan Kingdom', met de rosse mensapen als de belangrijkste bewoners. Ze verblijven er in een Indonesische jungle, buiten hebben ze verschillende eilanden tot hunner beschikking. Volgens curator zoogdieren Sarah Lafaut zijn het echte ontsnappingskoningin. "We gaan er onze pere mee zien."
Lees verder

Stroom- en gasprijzen in Europa naderen opnieuw historisch hoge niveaus
De prijzen voor elektriciteit en voor aardgas in Europa naderen opnieuw historisch hoge niveaus, nu er ongerustheid is over de energiebevoorrading komende winter.
Lees verder

Wie verovert geel, groen, wit en de bollen in de Tour? Dit zeggen de bookmakers
Vrijdag gaat de Tour de France van start in Kopenhagen. Wie draagt binnen drie weken geel, groen, wit en de bollen in Parijs? Dit zeggen de bookmakers.
Lees verder

LIVE. De rock 'n roll-zomer gaat van start: Werchter opent de deuren
Het is zover: de festivalzomer maakt een doorstart nu de poorten van Werchter eindelijk zijn geopend. Waar is dat feestje? Onze reporters ter plaatse zoeken het uit en houden je live op de hoogte.
Lees verder

Een lichter borstimplantaat, een interne bh en veel eigen vet: dit is de plastische chirurgie van de toekomst
Mooiere borsten, een Braziliaans achterwerk of slankere taille: daarvoor staan almaar meer nieuwe technieken en materialen ter beschikking. Om die te ontdekken verzamelden plastisch chirurgen van over de hele wereld in Brussel op een conferentie* over esthetische chirurgie van borst- en lichaamcontouren. We waren erbij, keken ernaar én vroegen gastheer prof. Moustapha Hamdi, specialist reconstructieve en esthetische borstchirurgie van het UZ Brussel, het hemd van het lijf over alle nieuwigheden.
Lees verder

Een lichter borstimplantaat, een interne bh en veel eigen vet: zo modelleren plastisch chirurgen je lichaam
Mooiere borsten, een Braziliaans achterwerk of slankere taille: daarvoor staan almaar meer nieuwe technieken en materialen ter beschikking. Om die te ontdekken verzamelden plastisch chirurgen van over de hele wereld in Brussel op een conferentie* over esthetische chirurgie van borst- en lichaamcontouren. We waren erbij, keken ernaar én vroegen gastheer prof. Moustapha Hamdi, specialist reconstructieve en esthetische borstchirurgie van het UZ Brussel, het hemd van het lijf over alle nieuwigheden.
Lees verder

Controverse op Sardinië: "Toeristen sleuren haai uit water om selfies te nemen"
Een kleine gestrande haai die op het zand kronkelt en naar adem hapt. Om hem heen een groep mensen die hem niet meteen weer in zee zetten om selfies te kunnen maken. De scène wordt gefilmd op het strand van Fontanamare op Sardinië en de video gaat vervolgens viraal op sociale media. Een controverse is geboren.
Lees verder

Vijf schoten gelost op gevel in Borgerhout
Voor de tweede keer in een maand is in de Zegepraalstraat in Borgerhout een aanslag gepleegd. Deze keer werd een woning liefst vijf kogels op de gevel afgevuurd. De aanslag vond plaats rechtover de ouderlijke woning van kickbokser Jamal Ben Saddik die ook al met zwaar vuurwerk werd bestookt
Lees verder

LIVE. "Bas Dost tekent bij FC Utrecht" - Kompany heeft Muleka (Standard) bijna binnen
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Hervorming verkeersbelasting in Wallonië veroorzaakt kopzorgen: Walen zullen tot 100 keer meer moeten betalen dan Vlamingen
In Wallonië krijgt de hervorming van de verkeersbelasting felle kritiek. Bevoegd minister Philippe Henry (Ecolo) kwam met het plan voor de hervorming, die stelt dat eigenaars van grote auto's vanaf 2023 meer zullen moeten betalen dan eigenaars van kleinere auto's. "Het doel is om mensen aan te moedigen om minder vervuilende, maar ook minder dure automodellen te kopen", legde Henry eerder uit bij 'RTL Info'. FEBIAC, de federatie van de auto- en tweewielerindustrie, berekende in samenwerking met 'SudInfo' het verschil tussen de bedragen die Walen en Vlamingen moeten betalen, en legt daarmee een enorme prijskloof bloot.
Lees verder

Bitcoin duikt weer onder grens van 19.000 dollar
De waarde van bitcoin, de belangrijkste digitale munt, is donderdag weer gezakt tot onder 19.000 dollar. Begin deze week was dat nog 21.000 dollar. Cryptomunten kampen dit jaar met forse verliezen. Sinds de piek in november zakte bitcoin meer dan 70 procent in waarde.
Lees verder

Itsme-phishingbende haalt privé-gegevens van slachtoffers bij medewerkster contactcenter COVID
De Antwerpse lokale politie heeft woensdag zes mensen opgepakt op verdenking van phishingpraktijken. De bende zou duizenden berichten hebben verstuurd in naam van onder meer itsme. Er is sprake van tientallen slachtoffers die in de val trapten. De buit zou oplopen tot honderdduizenden euro's.
Lees verder

Ex-F1-paus Ecclestone zou "kogel opvangen" voor Poetin en hij verdedigt Piquet in racismerel met Hamilton
Bernie Ecclestone zou naar eigen zeggen "een kogel opvangen" voor de Russische president Vladimir Poetin, volgens de voormalige Formule 1-topman "een prima persoon". Die opvallende uitspraken deed de 91-jarige Ecclestone in de tv-show Good Morning Britain op ITV. En hij deed er wel meerdere...
Lees verder

Van Avermaet: "Er was toch 'effe' paniek bij mijn kindjes" - Jungels: "Greg zal me wel kunnen vergeven"
Greg Van Avermaet moet dan toch niet invallen voor Bob Jungels in de Tour de France. De Luxemburger testte woensdag nog lichtjes positief op COVID-19, maar een tweede test op donderdag toonde aan dat hij niet besmettelijk is. Hij mag van start gaan in de Tour de France. "Het is een eigenaardige situatie", vindt Van Avermaet ook.
Lees verder