Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 juni 2022

Politie vindt 29.280 valse Pokémonkaarten en 500 namaaksleutelhangers op Sinksenfoor

HLN
Politie vindt 29.280 valse Pokémonkaarten en 500 namaaksleutelhangers op Sinksenfoor
De politie is deze week op zoek gegaan naar namaakproducten op de Sinksenfoor. In vier kermiskramen werden namaakartikelen gevonden. De Pokémonkaarten, knuffelberen en sleutelhangers werden in beslag genomen.
Lees verder

Twintiger stapt af in verkeerde station... en wordt met geweld beroofd
Een 23-jarige jongeman uit Harelbeke is donderdagavond met geweld beroofd van een sieraad aan het station van Liedekerke. De vier verdachten gingen vervolgens op de loop en worden opgespoord. Onder meer camerabeelden zullen worden bekeken.
Lees verder

Vooruit wil achterpoortjes voor ontwijking erfbelasting afschaffen
Vooruit pleit voor een hervorming van de erfbelasting. Zo wil de partij de achterpoortjes voor de ontwijking van erfbelasting uit het systeem halen. "In ons voorstel dragen de grote vermogens bij en wordt geen erfbelasting betaald op bescheiden erfenissen en schenkingen", zegt Vooruit-parlementslid Joris Vandenbroucke vrijdag.
Lees verder

GELDFLATER. Tineke (32) bestelde online via een advertentie: "Het viel bij het openen van de verpakking al uit elkaar"
Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Tineke Veenstra (32), die malafide hulpmiddelen kocht via advertenties op sociale media.
Lees verder

Brussels Airlines schrapt nog een extra vlucht door staking: 185 van de 253 geplande vluchten worden wél uitgevoerd
Brussels Airlines heeft nog een extra vlucht moeten schrappen door de staking bij de maatschappij. Een vlucht tussen Brussel en Abidjan in Ivoorkust vliegt vandaag niet zoals gepland heen en terug, zegt woordvoerster Maaike Andries.
Lees verder

Apenpokkenvirus muteert sneller dan gedacht
Het virus dat de huidige wereldwijde uitbraak van de apenpokken veroorzaakt, vertoont verrassend veel mutaties in vergelijking met eerdere apenpokkenvirussen. Dat blijkt vrijdag uit een Portugese studie die in Nature Medicine verscheen. Intussen zijn in ons land al 77 bevestigde gevallen gemeld, klinkt het bij Scienscano.
Lees verder

De medewerker die dezelfde promotie wil of het constant 'zieke' teamlid: 8 irritante collega's en wat je er volgens expert aan doet
Je collega's, je kiest ze niet. Soms worden ze vrienden voor het leven, soms zou je ze liever achter het behang plakken. Op De Dag van de Collega beantwoordt arbeidspsycholoog Tom Dijckmans jullie vragen over lastige ergernissen op de werkvloer. Hoe ga je om met dat lakse teamlid waar jij voor opdraait, de bevriende collega die dezelfde promotie wil of die koppigaard die je goede ideeën alsmaar afblokt? "Praat vooral niet over je frustratie met andere teamgenoten."
Lees verder

"Mijn collega is een slijmbal." Expert beantwoordt vragen van lezers met grote ergernissen op het werk
Je collega's, je kiest ze niet. Soms worden ze vrienden voor het leven, soms zou je ze liever achter het behang plakken. Op De Dag van de Collega beantwoordt arbeidspsycholoog Tom Dijckmans jullie vragen over lastige ergernissen op de werkvloer. Hoe ga je om met dat lakse teamlid waar jij voor opdraait, de bevriende collega die dezelfde promotie wil of die koppigaard die je goede ideeën alsmaar afblokt? "Praat vooral niet over je frustratie met andere teamgenoten."
Lees verder

Ruim zes op de tien baby's en peuters naar de kinderopvang in Vlaanderen
In Vlaanderen kon vorig jaar 64,8 procent van de baby's en peuters terecht in een kinderdagverblijf of bij een onthaalouder. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn en Gezin Hilde Crevits (CD&V) vrijdag. Het totale aantal plaatsen in de opvang daalde vorig jaar met 243, al waren er anderzijds 183 bijkomende plaatsen aan inkomenstarief.
Lees verder

Burgemeester Dedecker kijkt uit naar het BK in zijn Middelkerke: "Zolang Evenepoel 't snot niet krijgt. En Lampaert"
"Ik ben fan van Lampaert. Die duw tegen Wellens? Da's deel van het spel, hé. Ze moeten het hier in Middelkerke maar uitvechten." Jean-Marie Dedecker (70) heeft goesting in het nationaal kampioenschap in zijn kustgemeente. Dit keer wel. Dat was afgelopen winter wel anders, toen het BK veldrijden zonder publiek moest. "Daar is een berg miserie aan voorafgegaan. En toen alles eindelijk in orde was, was daar de 'Grote Boycot' van minister Frank Vandenbroucke." Een domper voor Dedecker, "maar qua publiciteit is een BK echt een koopje."
Lees verder

Kremlin reageert op toekomstig EU-lidmaatschap Oekraïne: "Mag niet nog meer problemen voor Rusland brengen"
Rusland heeft de toekenning van het statuut van kandidaat-lidstaat aan Oekraïne en Moldavië "een interne aangelegenheid van Europa" genoemd. Volgens Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov is het belangrijk dat het besluit van de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie "niet nog meer problemen voor Rusland brengt en (...) in de relaties van deze landen met Rusland", zo zei hij in een reactie.
Lees verder

Dalle wil overleg tussen Waalse burgemeesters en jeugdwerking organiseren over nieuw 'masterplan' voor jeugdkampen
Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) wil overleg organiseren tussen de Vlaamse jeugdbewegingen en de Waalse burgemeesters. Dat is een van de acties uit een nieuw masterplan jeugdkampen dat de regering vandaag goedkeurde.
Lees verder

"Shireen Abu Akleh werd gedood door een kogel van Israëlische troepen"
"Alle informatie die wij hebben verzameld - ook van het Israëlische leger en de Palestijnse procureur - bevestigt dat de schoten die mevrouw Abu Akleh hebben gedood en haar collega Ali Sammoudi hebben verwond, afkomstig zijn van de Israëlische veiligheidstroepen en niet van gewapende Palestijnen zoals de Israëlische autoriteiten eerder hadden beweerd", zo zei VN-woordvoerder Ravina Shamdasani.
Lees verder

Alexander (13) stapte uit het leven na fysieke en mentale mishandeling: moeder krijgt twee jaar cel, stiefvader 18 maanden: "Ze hebben dat kind erbarmelijk behandeld"
De correctionele rechtbank in Brussel heeft Gaëlle Flecheux (49) en Kurt De Wilde (52), de moeder en stiefvader van de 13-jarige Alexander, veroordeeld tot respectievelijk twee jaar en 18 maanden cel. De jongen beroofde zichzelf van het leven in 2019. Dat zou het gevolg zijn van pesterijen door zijn moeder, maar dat is nooit bewezen. Zijn adoptiemoeder Catherine is tevreden met het vonnis. "Eindelijk erkenning voor Alexander", klinkt het. "Hopelijk is dit ook een steun voor alle kinderen in soortgelijke situaties."
Lees verder

'Familie'-acteur Sieg De Doncker verhuist deze zomer: "Een tweede kinderkamer? Die is voorzien"
Het einde is nabij voor Sieg De Doncker (33). Niet wat zijn personage Koen in 'Familie' betreft – daarover mag hij niets lossen – maar wel voor de bouw van zijn huis. Daar gaat hij samenwonen met echtgenote Maureen en hun dochtertje, Nelle. Het meeste daarvan heeft de acteur zelf gedaan en dat vervult hem met trots. "Zo spaar je veel geld uit", zegt hij aan Story, waarin hij het ook heeft over zijn relatie en toekomstplannen.
Lees verder

Valerie (40) ging studeren in Bali en is er blijven 'plakken': "Voor mij is dit het Ibiza van Azië"
Nadat ze twaalf jaar haar meubel- en interieurontwerpbureau in Gent had gerund, besloot Valerie Dhaeze naar Bali te trekken voor een studie aan de universiteit van Denpasar. Maar wat een tijdelijk verblijf zou zijn, werd al gauw haar nieuwe thuis. "Mijn leven is geen langgerekte vakantie, maar het mooie weer en de vrijheid maken veel goed."
Lees verder

LIVE. Gent krijgt er zes om de oren in oefenpot tegen Westerlo
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Beckham komt nog eens terug op veelbesproken rode kaart tegen Argentinië op WK van 1998: "Op en naast het veld begin van een moeilijke periode"
Het was één van de dieptepunten in zijn carrière. Op het WK voetbal van 1998 pakte David Beckham rood in de achtste finale tegen Argentinië. Engeland verloor uiteindelijk de penaltyreeks en de grote ster werd de grote antiheld. Voor Beckham was dat de start van een zeer moeilijke periode, geeft hij vandaag toe. "Ik moest aan mezelf bewijzen dat ik nog op het hoogste niveau kon spelen", aldus Beckham, die ook onder meer lof heeft voor de fans van Manchester United (zie bovenstaande video).
Lees verder

Deze laptops en tablets kunnen mee op reis met de kinderen
Heb je binnenkort een lange rit met de kinderen voor de boeg? Om de reis in alle rust te laten verlopen, gingen we op zoek naar enkele kindvriendelijke tablets en laptops. Een technologisch toestel voor een kind van minder dan 12 jaar kopen is een hele uitdaging. Het mag niet te veel kosten, het moet tegen een stoot kunnen, de software mag niet te complex zijn… Friso Weijers, expert bij technologiesite Tweakers, weet als geen ander waar je als ouder op moet letten.
Lees verder

Viroloog Van Gucht: "Capaciteit van zorg overschrijden is onwaarschijnlijk"
De coronacijfers gaan de laatste tijd opnieuw de hoogte in. Zowel het aantal nieuwe besmettingen, als de opnames in het ziekenhuis of op intensieve zorgen nemen toe. Toch maakt viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) zich niet meteen grote zorgen. Zo is de druk op huisartsen en ziekenhuizen voorlopig beperkt en verwacht Van Gucht niet dat het gezondheidssysteem in de problemen zal raken. "De capaciteit overschrijden is onwaarschijnlijk", klinkt het.
Lees verder