Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 5 juni 2022

Politie doorzoekt woning van verdachte Donny M. (22), zijn advocaat zal komende drie weken niet reageren op vragen ...

HLN
Politie doorzoekt woning van verdachte Donny M. (22), zijn advocaat zal komende drie weken niet reageren op vragen "die verband houden met zaak Gino en/of onze cliënt"
De recherche is vandaag in het Nederlands-Limburgse Geleen nog bezig met het doorzoeken van de woning van de man die wordt verdacht van de ontvoering van Gino en van betrokkenheid bij zijn dood. Ook vindt er een buurtonderzoek plaats. De advocaat van de verdachte heeft inmiddels ook laten weten drie weken geen antwoord te geven op vragen die "verband houden met de zaak Gino en/of onze cliënt".
Lees verder

Advocaat van verdachte Donny M. (22) zal komende drie weken niet reageren op vragen "die verband houden met zaak Gino (9) en/of onze cliënt"
De recherche heeft vandaag in het Nederlands-Limburgse Geleen de woning doorzocht van de man die wordt verdacht van de ontvoering van Gino (9) en van betrokkenheid bij zijn dood. De advocaat van de verdachte heeft inmiddels ook laten weten drie weken geen antwoord te geven op vragen die "verband houden met de zaak Gino en/of onze cliënt".
Lees verder

Advocaat van verdachte Donny M. (22) zal komende drie weken niet reageren op vragen "die verband houden met zaak Gino en/of onze cliënt"
De recherche heeft vandaag in het Nederlands-Limburgse Geleen de woning doorzocht van de man die wordt verdacht van de ontvoering van Gino (9) en van betrokkenheid bij zijn dood. De advocaat van de verdachte heeft inmiddels ook laten weten drie weken geen antwoord te geven op vragen die "verband houden met de zaak Gino en/of onze cliënt".
Lees verder

Vrouw (44) uit Laakdal verkracht terwijl ze Duitse scheper uitlaat: "Ik had mijn hond bij, ik dacht dat er niets kon gebeuren"
De politie van Laakdal, in de Kempen, verspreidt een robotfoto van een man die een vrouw van 44 verkracht heeft toen ze aan het wandelen was met haar hond. De vrouw vertelt anoniem, onder de schuilnaam 'Hilde', aan FAROEK wat er die ochtend is gebeurd.
Lees verder

Antwerps volksmuzikant Mon (74) is 'Snor van het Jaar': "Ik begon er op mijn 25ste mee, om mijn babyface te verstoppen"
Hij blinkt van trots, de 74-jarige Mon Somers. Na twee verloren coronajaren kreeg de Antwerpse volksmuzikant dan tóch zijn titel van 'Snor van het Jaar'. Dat Mon slechts over een kort getrimd exemplaar beschikt, deert de Antwerpse Snorrenclub niet. "Het is niet de snor die telt, maar de man die hem draagt."
Lees verder

Natuurbrand beschadigt huizen in chique buitenwijk van Athene
De Griekse brandweer heeft zondagochtend een grote natuurbrand aan de kust nabij de hoofdstad Athene onder controle gekregen. Enkele honderden buurtbewoners moesten hun huizen in de chique voorstad Ano Voula verlaten als gevolg van dikke rook, aldus de hulpdiensten. Verschillende huizen werden door vlammen beschadigd, maar gewonden vielen er niet.
Lees verder

Dubbel feest: nadat Thibaut Courtois zijn Mishel ten huwelijk vroeg, gaan de twee los op haar verjaardagsfeestje
Heuglijk nieuws ten huize Thibaut Courtois (30). De doelman van de Rode Duivels en Real Madrid stapt binnenkort in het huwelijksbootje met zijn partner Mishel Gerzig (25). Voor die laatste was het trouwens dubbel feest gisteren, want zij vierde ook nog haar verjaardag. En ook haar toekomstige echtgenoot danste graag mee.
Lees verder

LIVE. Oorlog op het laatste klimmetje brengt sprinters in moeilijkheden, kan Van Aert meteen geel pakken in de openingsetappe?
Met de Dauphiné (5-12 juni) start vandaag voor heel wat klassementsrenners een belangrijke rittenkoers met het oog op de Tour de France. Jumbo-Visma vaardigt een topteam af en start met Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, ook Wout van Aert mag zijn kans gaan. Volg alle actie in de eerste rit hieronder op de voet!
Lees verder

Onweer trekt over ons land: straten blank in Lievegem en Landen
Pinksterzondag wordt overschaduwd door een onweerzone die over Vlaanderen trekt. De hevige regenval zorgde al voor heel wat schade. Vooral Oost- en West-Vlaanderen worden getroffen, maar ook in Vlaams-Brabant duiken filmpjes op van wateroverlast. Wij lijsten op waar de schade het grootst is.
Lees verder

Onweer trekt over ons land: modderstroom in Vlaams-Brabant, ook straten blank in Oost- en West-Vlaanderen
Pinksterzondag wordt overschaduwd door een onweerzone die over Vlaanderen trekt. De hevige regenval zorgde al voor heel wat schade. Vooral Oost- en West-Vlaanderen worden getroffen, maar ook in Vlaams-Brabant duiken filmpjes op van wateroverlast. Wij lijsten op waar de schade het grootst is.
Lees verder

Nu ook code oranje voor provincies Antwerpen en Limburg: "We verwachten 40 liter neerslag per vierkante meter in 6 uur tijd"
Het KMI kondigt in de provincies Antwerpen en Limburg zondagnamiddag waarschuwingscode oranje af wegens onweer. "We verwachten we meer dan 40 l/m2 regen in 6 uur tijd. Lokaal is er kans op hagel en windstoten", aldus het KMI. Ook in een aantal Waalse provincies wordt code oranje van kracht. Eerder vandaag gold al code oranje in West- en Oost-Vlaanderen door wateroverlast. Onder meer in Waregem, Sint-Baafs-Vijve, Zulte en Lievegem stonden straten blank.
Lees verder

PORTRET. Mishel Gerzig, de toekomstige 'mevrouw Courtois': "Thibaut is mijn nummer één, mijn koning"
Heuglijk nieuws ten huize Thibaut Courtois (30): de doelman van de Rode Duivels en Real Madrid stapt binnenkort in het huwelijksbootje met zijn vriendin Mishel Gerzig (24). Het Israëlische model is nu een jaar samen met onze Belgische voetbaltrots en de liefde spat ervan af. Zij verhuisde voor hem naar Madrid, hij leert speciaal voor "de liefde van zijn leven" Hebreeuws, haar moedertaal. Maar wie is die blonde schone, die wél wist te scoren bij 'el Muro'? Weekblad Story nam haar leven onder de loep: "Voor ik Thibaut ontmoette, had ik niet gedacht dat ik zo'n relatie zou beginnen."
Lees verder

"Ze ziet me doodgraag. Waarom duwt ze me dan altijd weg?" Jeroen (45) lijdt onder zijn knipperlichtrelatie
De relatie van Jeroen (45) en Mireille (46) is er een van 'aan' en 'af'. Nu en dan loopt het mis na een hevige ruzie. "De ene keer vindt ze me te dominant, de andere keer heb ik een te hoog libido." Daarna laait de passie weer op en zijn ze weer samen. Jeroen wordt er gek van. "Nooit heb ik zoveel liefde gevoeld voor iemand. Mijn hoofd zegt stop, maar mijn hart niet." Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad aan koppels die tussen hevige liefde en hevige ruzies blijven schipperen.
Lees verder

Waar eet Joe-presentatrice Tess Goossens? "Ik heb alles hier afgespeurd om dit heerlijke restaurant uit mijn jeugd terug te vinden"
"Ik ben een bourgondiër in hart en nieren", verklapt Joe-presentatrice Tess Goossens (40). "Voor mij is het leven te kort om niet lekker te eten of geen goede wijn te drinken." Wie zich in diezelfde eetfilosofie kan vinden, zit meer dan goed met de favoriete eetadressen van Tess. Ze neemt je mee van Knokke-Heist tot Tenerife.
Lees verder

De Wever over dossier kerncentrales: "Groenen moeten desnoods uit de regering. Wij zijn bereid tot wisselmeerderheid"
N-VA-voorzitter Bart De Wever is vóór een participatie van de Belgische staat in het langer openhouden van twee kerncentrales. Dat heeft hij gezegd in de studio van VTM NIEUWS. "Ik wil de kerncentrales weer in eigen handen krijgen. Maar dan moet je op een realistische termijn verlengen en moet je onderhandelen om te slagen. Tinne Van der Straeten onderhandelt om te mislukken. Dat ligt er vingerdik op. Ze moet zo snel mogelijk van het dossier af." De N-VA-voorzitter vindt dat De Croo desnoods de groenen uit de regering moet zetten. "Wij zijn bereid een wisselmeerderheid te leveren (N-VA zit federaal in de oppositie, red.)", aldus nog De Wever.
Lees verder

Lewandowski onder vuur bij Bayern na openlijke vertrekwens: "Waardering moet van 2 kanten komen"
Dat Robert Lewandowski (33) straks niet meer voor Bayern München speelt, lijdt nog weinig twijfel. De Pool roept al weken dat hij andere oorden wilt opzoeken - hij kan naar FC Barcelona -, en die uitspraken worden bij zijn club maar matig geapprecieerd. "Zo'n publiek statement brengt je nergens."
Lees verder

Barça-spits Jutglà op een zucht van Club: 5 miljoen euro en een contract tot 2026
Villarreal, Leeds en Wolfsburg afgetroefd. Ferran Jutglà (23) legt eerstdaags zijn medische tests af bij Club Brugge en zal daarna voor 4 jaar tekenen. De landskampioen telt 5 miljoen euro voor de goaltjesdief van Barça (B).
Lees verder

Wout van Aert sprint meteen naar ritwinst én geel in openingsetappe Dauphiné
Wout van Aert heeft zijn eerste koers sinds Luik-Bastenaken-Luik meteen winnend afgesloten. In een sprint met een uitgedund peloton troefde hij Hayter en Quinn vrij gemakkelijk af. Onze landgenoot is zo ook de eerste leider in het klassement.
Lees verder

'Schiphol, kluchthaven.' Wat loopt er fout op de luchthaven die vroeger de beste van Europa was?
Het is overal wat op Europese luchthavens, maar nergens is de chaos zo groot als op Schiphol. Al dagen staan er ellenlange wachtrijen en KLM stuurde gisteren maar liefst 44 lege vliegtuigen terug om de boel er niet nog meer "op te stoppen". Wat is er aan de hand op de luchthaven die al meermaals verkozen werd tot beste van Europa? "Dit trekt niemand voor de zomer recht."
Lees verder

Doet elke crème wat hij belooft? 2 experts vertellen voor welke beautyingrediënten je beter uitkijkt
In een wereld waarin 'clean beauty' hoogtij viert, is het steeds moeilijker te bepalen wat je mag smeren en wat niet. Maar is het allemaal zo zwart-wit? Onderzoeksarts Jetske Ultee en ervaringsdeskundige Tiffany Masterson lichten toe welke ingrediënten je het beste vermijd. "Parfum is agressief en neemt de plek in van ingrediënten die net wél goed zijn voor de huid."
Lees verder