Doorgaan naar hoofdcontent

OPROEP: Reisde u via Schiphol of vertrekt u vandaag?

HLN
OPROEP: Reisde u via Schiphol of vertrekt u vandaag?
De chaos op Schiphol is al een pinksterweekend lang waanzinnig. Gisteren besliste de luchthaven om geen passagiers meer mee aan boord te nemen op vliegtuigen naar Amsterdam. Tientallen toestellen keerden dan ook leeg terug naar de luchthaven "om geen opstoppingen" te veroorzaken. "Het is te druk op de luchthaven", klonk het. De problemen houden al langer aan en verwacht wordt dat het een hele zomer van dat is.
Lees verder

"Rij veilig, wij veilig": nieuwe campagne voor verkeersveiligheid aan wegenwerken
Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) heeft zondagvoormiddag, samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), een nieuwe campagne gelanceerd rond veilig rijden langs wegenwerken. Jaarlijks vinden immers nog steeds heel wat verkeersongevallen plaats ter hoogte van wegenwerken. Met de slogan "Rij veilig, wij veilig" wordt ook de aandacht getrokken op de risico's voor de wegenwerkers.
Lees verder

Gravelwielrennen in ban van passionele moord na affaire tussen twee toppers: "Ze kwam als komeet in de gravelscene"
De Nederlander Ivar Slik heeft gisteren Unbound gewonnen, een gravelrace in Amerika. Maar dat is niet wat achteraf over de tongen ging. De gravelwereld is al weken in de ban van de moord op rising star Moriah Wilson (25), die na een affaire met een andere gravelbiker werd neergeschoten.
Lees verder

Wielertalent vermoord door jaloerse ex na korte affaire: "Ze kwam als komeet in de gravelscene"
De Nederlander Ivar Slik heeft gisteren Unbound gewonnen, een gravelrace in Amerika. Maar dat is niet wat achteraf over de tongen ging. De gravelwereld is al weken in de ban van de moord op rising star Moriah Wilson (25), die na een affaire met een andere gravelbiker werd neergeschoten.
Lees verder

Nu al Noors recordtennisser en getraind met grote idool Nadal: wie is Casper Ruud, straks tegenstander van gravelkoning 'Rafa'?
Hij is nu al de meest succesvolle Noorse tennisser aller tijden. Vanmiddag op Roland Garros volgt de kroon op het werk met zijn eerste Grand Slam-finale. Maak kennis met Casper Ruud (23), straks oog in oog met zijn grote idool én trainingspartner.
Lees verder

Op deze plekken vertoeft Q-dj Dorothee Dauwe het liefst: "De specialere oranje wijntjes zijn hier heerlijk"
Q-dj Dorothee Dauwe (32) woont samen met haar vriend en collega-dj Vincent Vangeel in onze hoofdstad Brussel. Een vrije dag blijft bij haar nooit lang leeg. Zonder plan wandelt ze in de stad van de ene naar de andere hotspot. Ook voor Oostende en Antwerpen heeft ze een geliefd adresje, én in Parijs, haar absoluut favoriete stad. "In dit pindakaasatelier vind je ook koffies met pindakaas, of brownies. Ze maken alles zelf."
Lees verder

LIVE (15u). Kan Casper Ruud Rafael Nadal van 14e Roland Garros-triomf houden?
Vanmiddag doet Rafael Nadal een gooi naar zijn 14e eindzege op Roland Garros - 't zou zijn 22e grandslamtitel betekenen. De laatste horde: Casper Ruud, het Noorse nummer acht van de wereld. Wie trekt aan het langste eind op het 'Court Philippe-Chatrier'? Vanaf 15u volgt u het hier!
Lees verder

51-jarige motorrijder sterft na klap tegen bloembak
In de Koningstraat in Hooglede is vanmorgen vroeg iets voor 5 uur een motorrijder om het leven gekomen. De 51-jarige man uit Hooglede kwam met zijn motor tegen een grote bloembak terecht naast de straat. Hij overleed later deze voormiddag aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.
Lees verder

Krachtige kapitein van zinkend schip: Queen zorgt voor indrukwekkend nalatenschap, ondanks schandalen
Twee iconische huwelijken, elf koninklijke baby's en een technologische revolutie: het huidige decennium van Queen Elizabeth (95) staat volledig in het teken van de opvolging. Voor de koningin zelf is het echter een periode van afscheid nemen en loslaten. Hoewel schandalen haar platinajubileum dreigden te overschaduwden, houdt Elizabeth vol. "Troonsafstand doen? Nooit. Ze is de kapitein die samen met haar schip ten onder gaat."
Lees verder

LIVE. Drie vluchters met daarbij onze landgenoot Huys, Jumbo-Visma controleert voor Van Aert in openingsetappe Dauphiné
Met de Dauphiné (5-12 juni) start vandaag voor heel wat klassementsrenners een belangrijke rittenkoers met het oog op de Tour de France. Jumbo-Visma vaardigt een topteam af en start met Primoz Roglic en Jonas Vingegaard, ook Wout van Aert mag zijn kans gaan. Volg alle actie in de eerste rit hieronder op de voet!
Lees verder

Verschillende straten in Waregem onder water door hevige regenval
In Waregem kwamen zondagvoormiddag verschillende straten onder water te staan door de hevige regenval. Zo is ook de Rijksweg tussen Waregem en Wielsbeke afgesloten voor het verkeer. De brandweerzone Fluvia kreeg ondertussen al een honderdtal oproepen binnen voor wateroverlast.
Lees verder

Politie doorzoekt woning van Donny M. (22) die verdacht wordt van moord op Nederlandse Gino (9)
De recherche is vandaag in het Nederlands-Limburgse Geleen nog bezig met het doorzoeken van de woning van de man die wordt verdacht van de ontvoering van Gino en van betrokkenheid bij zijn dood. Ook vindt er een buurtonderzoek plaats. De omgeving van de woning aan de Dommelstraat is afgezet.
Lees verder

Expert op Russische staatstelevisie is paniekzaaierij rond Derde Wereldoorlog beu en zet presentator openlijk op zijn nummer
De harde taal die de afgelopen weken en maanden te horen was op de Russische staatstelevisie rond een mogelijke nucleaire aanval en een potentiële Derde Wereldoorlog heeft zodanige proporties aangenomen, dat zelfs experten en zogezegde analisten in de uitzendingen openlijk tegengas beginnen te geven. Zo liet politicoloog Sergey Mikheyev zich afgelopen week helemaal gaan tegen de bekende presentator Vladimir Solovyov.
Lees verder

"Na de dood van prins Philip droeg ze bewust een felrood pak." 3 royaltywatchers over de iconische stijl van de Queen
De Britse vorstin Elizabeth II wordt met de jaren iconischer, ook op modevlak. En dat is geen toeval: met haar kleding communicéért Elizabeth. Ook op haar platinajubileum viel haar outfit volledig binnen de verwachtingen. Koningshuisdeskundige Jo De Poorter en twee royaltywatchers over de onnavolgbare stijl van de langst regerende monarch ter wereld. "Toen Trump op staatsbezoek kwam, droeg ze een broche die ze van Obama had gekregen."
Lees verder

LIVE (18u). Wie beukt de poort naar het WK open: Wales of Oekraïne?
• Cardiff City Stadium (18u)
Lees verder

"Ik had mijn hond bij, ik dacht dat er niets kon gebeuren": vrouw (44) uit Laakdal verkracht terwijl ze Duitse scheper uitlaat
De politie van Laakdal, in de Kempen, verspreidt een robotfoto van een man die een vrouw van 44 verkracht heeft toen ze aan het wandelen was met haar hond. De vrouw vertelt anoniem, onder de schuilnaam 'Hilde', aan FAROEK wat er die ochtend is gebeurd.
Lees verder

Zo zag het onweer eruit vannacht in Gent
Wie ooit al eens probeerde om bliksem op foto vast te leggen, zal ongetwijfeld weten hoe moeilijk het is om op het juiste moment te klikken.
Lees verder

Verdrievoudiging op week tijd: WHO telt nu al 780 besmettingen met apenpokken in 27 landen
De verspreiding van het apenpokkenvirus lijkt te versnellen. Sinds midden mei tot 2 juni werden er 780 gevallen bevestigd in 27 landen, zo zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zondag. Het gaat om een verdrievoudiging op een week tijd, want vorige zondag was er nog sprake van 257 bevestigde gevallen.
Lees verder

Ondernemers Ellen en Nick brachten hun kinderen nooit naar de crèche: "We hebben ons werk en leven aan hén aangepast"
Ellen en Nick maken komaf met het cliché dat carrièremensen hun kinderen nauwelijks zien opgroeien. Ze gooiden allebei hun manier van werken en leven om zodat ze hun business konden laten draaien én de kinderen thuis konden houden. "Gemakkelijk was het niet, maar we zouden het zo opnieuw doen."
Lees verder

Deze 11 strijders willen Oekraïne naar WK brengen: "De angstige stem van mijn ouders horen, dat doet pijn"
Zij spelen écht voor vrijheid en voor recht. De Oekraïense nationale ploeg kan zich zondag tegen Wales plaatsen voor het WK. Dit is het oorlogsverhaal van de elf 'voetbalsoldaten'. "Zonder mijn dochtertje was ik nu in Oekraïne."
Lees verder