Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 juni 2022

Oplichters maken honderdduizenden euro's buit met vervalste berichten van itsme

HLN
Oplichters maken honderdduizenden euro's buit met vervalste berichten van itsme
De Antwerpse lokale politie heeft woensdag zes mensen opgepakt op verdenking van oplichting. De bende zou duizenden berichten hebben verstuurd in naam van onder andere itsme. Tientallen slachtoffers zijn in de val getrapt. De buit zou oplopen tot honderdduizenden euro's.
Lees verder

"Mijn appeltje voor de dorst heb ik al opgegeten": de geldzaken van (musical)acteur Chris Van Tongelen (53)
(Musical)acteur Chris Van Tongelen (53), die we ook kennen als één derde van De Romeo's en van de gelijknamige XXL-frikandellen, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. Is de man die we voor eeuwig en altijd zullen herinneren als Bart Van den Bossche uit de VTM-soap 'Familie' een big spender?
Lees verder

Mannen roddelen anders dan vrouwen en we doen het voor sociale controle: expert verklaart onze hardnekkige gewoonte
We geven het niet graag toe, maar iederéén roddelt weleens. Over die materialistische vriendin, egoïstische broer, bemoeizuchtige grootouder of gewoon ... over een toevallige passant. Socioloog Rinus Feddes licht toe waarom we roddelen, in welke drie situaties het te ver gaat en of het cliché dat vrouwen vaker roddelen klopt (hint: mannen zijn echt niet zo onschuldig als ze denken). "Op het werk roddelen over iemands seksuele voorkeur, dat is onnodig schadelijk."
Lees verder

Onze analist Tom Boonen ziet in Van Aert zijn 'groene' opvolger: "Wout is dé topfavoriet, maar onderschat zijn missie niet"
Morgen gaat - eindelijk - de Tour de France van start. In het Deense Kopenhagen moeten de renners een tijdrit van 13,2 kilometer afwerken. Onze analist en ex-wereldkampioen Tom Boonen keek alvast eens in zijn glazen bol. Ook jij kan bewijzen dat je een echte koerskenner bent door je Gouden Tour-ploeg te maken en zo kans te maken op de hoofdprijs van 5.000 euro.
Lees verder

Douane Brussels Airport controleerde afgelopen zes maanden 130.000 passagiers, FOD Financiën roept reizigers op regels na te leven
De douane op de luchthaven van Zaventem heeft tussen januari en mei de bagage van 130.000 passagiers gecontroleerd. Daarbij werden er 1.041 overtredingen vastgesteld, zo meldt de FOD Financiën in een persbericht.
Lees verder

30 Dagen Zonder Wagen: "Mobiliteitsgewoontes veranderen kost tijd"
Mobiliteitsgewoontes veranderen kost tijd. Dat is de tussentijdse conclusie van de 30 Dagen Zonder Wagen-campagne van VUB-onderzoeksgroep Mobilise en het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Meer dan 6000 mensen lieten hun eigen wagen een maand lang staan en gebruikten duurzamere vervoersmiddelen als alternatief.
Lees verder

Britse parlementsleden mogen kroost niet meenemen naar parlement
Britse parlementsleden mogen hun kroost niet meenemen naar het parlement tijdens zittingen. Dat blijkt donderdag uit een nieuw rapport. Wel beveelt het rapport aan om een soort "discretionaire bevoegdheid" toe te kennen aan de voorzitter, al moet die "spaarzaam" worden toegepast.
Lees verder

Waarom dit Volkswagen-busje 364.900 euro kost
Een Volkswagen-bus die 364.900 euro kost? Dat is deels te verklaren doordat het helemaal geen Volkswagen-bus is, maar een Porsche. Er zouden maximaal tien modellen van deze VW T3 met een Porsche 911-motor zijn gebouwd.
Lees verder

Julia Roberts en George Clooney herenigd in 'Ticket to Paradise': dit zijn de eerste beelden
Twee Oscarwinnaars in één film stelt de verwachtingen alvast torenhoog. Julia Roberts (54) en George Clooney (61) verschijnen binnenkort samen op het witte doek in 'Ticket to Paradise'. De eerste trailer belooft een romantische komedie van topniveau. "Julia en ik kunnen in deze film gemeen tegen elkaar doen op de grappigste manier."
Lees verder

Nichtje (10) van Tourfavoriet Pogacar al bijna acht maanden vermist: "Ontvoerd door moeder in sekte"
Tadej Pogacar stoomt zich klaar voor een mogelijke derde Tourzege op rij, maar in zijn privésfeer speelt zich intussen een drama af. Zijn tienjarige nicht Julija is inmiddels bijna acht maanden vermist. Op Instagram plaatste de Sloveense alleskunner een link naar een infopagina omtrent de verdwijning.
Lees verder

Een feestje, een lekker pak friet, maar ook afscheid van de juf of meester: zo beleeft Vlaanderen de laatste schooldag
De laatste dag van het schooljaar was er een met een lach en een traan. Tal van leerlingen kregen hun rapport, namen afscheid van vriendjes en vriendinnetjes en sprongen de zomervakantie in. Velen studeerden af en gaan nu een nieuwe uitdaging tegemoet. Maar er werd ook afscheid genomen van leerkrachten en directeurs die op pensioen gaan. Wij bundelen enkele mooie verhalen uit heel Vlaanderen. Een dag vol emoties!
Lees verder

Wout van Aert en vrouw Sarah De Bie investeren in vastgoedbedrijf: "Een opportuniteit"
Wout van Aert en zijn vrouw Sarah De Bie nemen een minderheidsbelang in Heylen Vastgoed. De investering moet het Antwerpse vastgoedbedrijf, dat momenteel zeventien kantoren telt, helpen om in heel Vlaanderen actief te worden, zo zegt het donderdag.
Lees verder

Wout van Aert investeert in Heylen Vastgoed
Wielrenner Wout van Aert en zijn vrouw Sarah De Bie nemen een minderheidsbelang in Heylen Vastgoed. De investering moet het Antwerpse vastgoedbedrijf, dat momenteel zeventien kantoren telt, helpen om in heel Vlaanderen actief te worden, zo zegt het donderdag.
Lees verder

"Jarenlang voelde ik me een lege huls": dit is Bruce Springsteen, die op z'n eentje TW Classic uitverkocht
Hij had een moeilijke relatie met z'n vader en kampte met depressies, maar dat heeft het vuur in Bruce Springsteen (72) allesbehalve gedoofd. In tegendeel zelfs: "Met een rustig leven word je geen rockster." Het portret van de man die muziek als het ultieme levensdoel ziet, het ontbrekende puzzelstukje vond in echtgenote Patti Scialfa (68) en die nu al belooft om TW Classic 2023 plát te spelen. "Wanneer je eenmaal zeventig bent, zijn er nog maar een beperkt aantal tournees die overblijven."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Loot' bewijst dat geld niet (altijd) gelukkig maakt
Confession time: wij werden een beetje verliefd op het komische talent van Maya Rudolph dankzij Netflixreeks 'The Good Place'. Daarin geeft de Amerikaanse gestalte aan Gen, een heerlijk gestoorde rechter die ons meer dan eens luidop liet gniffelen. In het komische 'Loot', exclusief op Apple TV+, poogt ze dat trucje te herhalen.
Lees verder

Tuinverlichting kiezen? Met deze 3 regels baadt je tuin in gezelligheid
Wil je maximaal genieten van lange zomeravonden in eigen tuin? Kies dan voor de juiste buitenverlichting uit het uitgebreide aanbod lampen, slingers en spots. HLN Shop legt uit hoe je in drie stappen gemakkelijk extra sfeer en licht in je tuin tovert.
Lees verder

INTERVIEW. Arbeidsexpert Frederik Anseel laat licht schijnen over thuiswerken: "Vooral vrouwen moeten opletten"
"Decennialang hebben we mensen verplicht om elke dag naar Brussel te rijden. Krankzinnig toch?" De wereld had een pandemie nodig om thuiswerk definitief te laten doorbreken, maar intussen worstelen we met de gevolgen. Laat je promotiekansen liggen als je te vaak van kantoor wegblijft? Word je ongelukkig van steeds naar dat scherm te staren? En schiet het aantal burn-outs binnenkort de hoogte in? Arbeidsexpert Frederik Anseel: "Er is geen betere lijm tussen collega's dan eens goed roddelen en klagen."
Lees verder

België krijgt 1,4 miljard euro minder uit Europees relancefonds, N-VA reageert: "Premier De Croo onderhandelde slechte deal"
De middelen voor België uit het Europese relancefonds dalen van 5,9 naar 4,5 miljard euro. Dat heeft de Europese Commissie donderdag bekrachtigd. Dat komt omdat de Belgische economie vorig jaar beter herstelde van de coronaklap dan eerst was aangenomen. Volgens oppositiepartij N-VA bewijst de herberekening echter dat de federale regering zich heeft laten aftroeven aan de Europese onderhandelingstafel.
Lees verder

Op welke groenten en fruit zitten het meeste pesticiden?
Met de zomer in het land eten veel mensen toch wat meer fruit om verkoeling op te zoeken. "Pesticiden zié je niet op groenten of fruit, maar toch zijn ze overal aanwezig", vertelt toxicoloog Jan Tytgat. Welke groenten en fruit worden het meest bespoten? En helpt afspoelen onder de kraan? De professor beantwoordt al onze vragen.
Lees verder

Finland en Zweden ondertekenen volgende week officiële toetredingsprotocollen
Finland en Zweden ondertekenen volgende week dinsdag de officiële protocollen voor hun toetreding tot de NAVO. Dat zal gebeuren op het hoofdkwartier van de verdragsorganisatie in Brussel, zo heeft NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg aangekondigd na afloop van de top in Madrid.
Lees verder