Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 5 juni 2022

Ook zware wateroverlast op Extrema Outdoor: podium even afgesloten door instortingsgevaar, dancefestival raadt bezoek...

HLN
Ook zware wateroverlast op Extrema Outdoor: podium even afgesloten door instortingsgevaar, dancefestival raadt bezoekers aan tot vanavond thuis te blijven
De organisatie van Extrema Outdoor raadt alle festivalgangers aan om zeker tot 19.00 uur thuis te blijven. Ook op het festivalterrein in Houthalen-Helchteren valt de regen met bakken uit de lucht. Beelden van ter plaatse tonen hoe het terrein helemaal is ondergelopen.
Lees verder

Zware wateroverlast en modderstromen in Landen - Code oranje voor provincies Antwerpen en Limburg
Het KMI kondigt in de provincies Antwerpen en Limburg deze namiddag waarschuwingscode oranje af wegens onweer. "We verwachten meer dan 40 liter neerslag per vierkante meter in 6 uur tijd", aldus het KMI. In de Vlaams-Brabantse gemeente Landen liep het station al compleet onder water en was er sprake van modderstromen. Daar zit de crisiscel samen. Ook het treinverkeer tussen Hasselt en Tongeren is onderbroken door wateroverlast. Eerder vandaag gold al code oranje in West- en Oost-Vlaanderen. Onder meer in Waregem, Sint-Baafs-Vijve, Zulte en Lievegem stonden de straten blank.
Lees verder

Groep vrijwilligers trekt nog elke week naar Wallonië voor heropbouw na watersnood: "Tussen het harde werk door ontstonden er hechte vriendschapsbanden"
Op de L'Avenirsite in Lier vond zondag een dankfeest plaats voor de vrijwilligers en sponsors van #TeamEclairs. Deze organisatie trekt elke week naar de Ardennen om er te helpen met de heropbouw na de watersnood van vorige zomer. "Bij ons is alles echt goed geregeld. Zo blijven de mensen met plezier komen."
Lees verder

Explosie Wilrijk: deskundige aangesteld, proces gaat in maart 2023 verder
Het Antwerpse hof van beroep heeft de voorbije week in een tussenarrest beslist om een deskundige aan te stellen in de zaak over de zware ontploffing aan het Ridderveld in Wilrijk. Hij moet zijn advies geven over de oorzaak van de explosie. In eerste aanleg werd Fluvius verantwoordelijk geacht en kreeg het netbedrijf een opschorting voor onopzettelijke doding en onopzettelijke slagen en verwondingen.
Lees verder

BV 24/7. Astrid Coppens pronkt met haar babybuikje en wie gaat er hier uit de kleren?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Kim Clijsters ziet demonstratieduel in het water vallen: "Ik probeer nog drie keer per week een balletje te slaan"
Ook de Libema Open in Rosmalen ontsnapt niet aan het treurige weer. Net nu Kim Clijsters (38) haar laatste 'match' in de Benelux er gepland had. Haar optreden – onder meer een enkelwedstrijd tegen Elise Mertens – viel letterlijk in het water. "Jammer, ik keek ernaar uit", zei Clijsters in een onderonsje met het doorregende publiek.
Lees verder

LIVE. Nadal staat 2-0 voor in sets tegen Ruud, 14e eindzege op Roland Garros nu echt in aantocht
Rafael Nadal doet een gooi naar zijn 14e eindzege op Roland Garros - 't zou zijn 22e grandslamtitel betekenen. De laatste horde: Casper Ruud, het Noorse nummer acht van de wereld. De Spanjaard is alvast goed op weg, hij staat 2-0 voor in sets. Volg het wedstrijdverloop hieronder LIVE.
Lees verder

Wateroverlast en modderstromen in Landen en Limburg: dancefestival Extrema Outdoor vraagt aankomst uit te stellen tot 19 uur of later
Op verscheidene plaatsen in ons land is er wateroverlast door zware regenval. In de Vlaams-Brabantse gemeente Landen zit de crisiscel samen. Daar liep het station compleet onder water en is er sprake van modderstromen. Het treinverkeer tussen Hasselt en Tongeren is onderbroken en er zijn problemen op de verkeerswisselaar tussen de E313 en de E314 in Lummen. Dancefestival Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren vraagt bezoekers hun aankomst uit te stellen tot 19 uur of later. Eerder vandaag stonden in Waregem, Sint-Baafs-Vijve, Zulte en Lievegem al straten blank.
Lees verder

Wateroverlast en modderstromen in Landen en Limburg: dancefestival Extrema Outdoor vraagt aankomst uit te stellen
Op verscheidene plaatsen in ons land is er wateroverlast door zware regenval. In de Vlaams-Brabantse gemeente Landen zit de crisiscel samen. Daar liep het station compleet onder water en is er sprake van modderstromen. Ook op dancefestival Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren is er sprake van wateroverlast: het festival heeft bezoekers gevraagd hun aankomst uit te stellen tot 19 uur of later. Eerder vandaag stonden in Waregem, Sint-Baafs-Vijve, Zulte en Lievegem al straten blank.
Lees verder

Eva De Roo doet mee aan 'De allerslimste mens ter wereld': "Bang dat ik totaal ga afgaan"
Binnenkort is het weer tijd voor een nieuw seizoen van de 'De allerslimste mens ter wereld' en ondertussen zijn er ook al enkele namen bekend. Eerder raakte al bekend dat Gert Verhulst en Merol sowieso al van de partij zijn. Zij krijgen nu het gezelschap van Eva De Roo.
Lees verder

LIVE. Wie beukt de poort naar het WK open: Wales - met Bale in de basis - of Oekraïne?
• Cardiff City Stadium (18u)
Lees verder

Vijftig jaar oude traditie komt weer tot leven: tweehonderd zwijntjes worden uit kerktoren van Zwijnaarde gegooid
Wie zondagnamiddag naar het dorp van Zwijnaarde afzakte had maar één missie: zoveel mogelijk zwijntjes proberen vangen. Een zwijntjesnar gooit elk jaar tweehonderd varkentjes uit een klein raampje in de kerktoren, en dat levert – hoe kan het ook anders – heel wat getrek en geduw op. Want aan de beestjes zijn mooie prijzen verbonden.
Lees verder

Taco van der Hoorn rondt marathonvlucht knap af in zenuwslopende sprint en zet de Brussels Cycling Classic op zijn erelijst
Taco Van der Hoorn (Itermarché-Wanty-Gobert) heeft de Brussels Cycling Classic op zijn naam gezet. Hij remonteerde in een sprint tussen stervende zwanen de verrassende Thimo Willems. Tobias Bayer werd derde. Zo geeft de Nederlander het geweldige voorjaar van de Belgische ploeg nog wat meer kleur.
Lees verder

Rafael Nadal boekt 14de eindzege op Roland Garros: Spanjaard heeft in finale geen kind aan Casper Ruud
Nummer 14. Veer-tien. Rafael Nadal heeft zijn favorietenrol waargemaakt op Roland Garros. In de finale bleek Casper Ruud niet opgewassen tegen de Spaanse gravelkoning. 6-3, 6-3, 6-0. Voor Nadal is het de 22e grandslamtitel van zijn carrière.
Lees verder

Rafael Nadal boekt 14de eindzege op Roland Garros en geeft fans hoop: "Doe mijn uiterste best om door te gaan"
Nummer 14. Veer-tien. Rafael Nadal heeft zijn favorietenrol waargemaakt op Roland Garros. In de finale bleek Casper Ruud niet opgewassen tegen de Spaanse gravelkoning. 6-3, 6-3, 6-0. Voor Nadal is het de 22e grandslamtitel van zijn carrière.
Lees verder

CELEB 24/7. Madonna deelt opnieuw een bizarre foto en Britney Spears laat de inhoud van haar kledingkast zien
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Zijn 22 grandslamtitels in beeld: het prachtige palmares van veelvraat Nadal
Rafael Nadal zit na vandaag aan veertien eindzeges op Roland Garros. De Spanjaard versloeg in de finale vlot de Noor Casper Ruud en behaalde zo zijn 22ste grandslamtitel. Niemand doet beter. Een terugblik op het prachtige palmares van 'Rafa'.
Lees verder

Football Talk. Wim De Decker moet Waasland-Beveren naar promotie leiden
Waasland-Beveren heeft z'n nieuwe hoofdcoach voorgesteld. Zoals uw krant eerder meldde, moet Wim De Decker de Waaslanders op weg naar promotie naar de Jupiler Pro League zetten. De veertigjarige De Decker was het voorbije jaar T1 bij reeksgenoot Deinze. Daar mocht hij op het einde van het voorbije seizoen vertrekken.
Lees verder

Ook zware wateroverlast op Extrema Outdoor: organisatoren beslissen om dancefestival toch door te laten gaan
Extrema Outdoor gaat door ondanks de zware wateroverlast. Ook op het festivalterrein in Houthalen-Helchteren valt de regen met bakken uit de lucht. Beelden van ter plaatse tonen hoe het terrein helemaal is ondergelopen.
Lees verder

Zo gaat het nog met Peter - 't is moeilijk bescheiden te blijven - Blanker: "Ik heb niet mijn best gedaan om bekend te blijven"
De Nederlandse tekstschrijver en muzikant Peter Blanker (82) geeft zondag zijn allerlaatste optreden. Bij het horen van zijn naam gaat bij velen geen lampje branden. Maar dat ontbrandt alsnog wanneer zijn grootste hit wordt aangehaald: ''t Is moeilijk bescheiden te blijven', ook bij ons een groot succes. Maar hoe gaat het intussen met de tachtiger? Blanker vertelt over van je muziek kunnen leven, waarom hij vijf jaar geleden terugkeerde van de Schotse Shetlandeilanden en over die keer dat een fan een stuk van z'n haar knipte. "Er zijn momenten geweest, dat ik die roem vervloekt heb. Mensen wilden aan je gaan zitten."
Lees verder