Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 juni 2022

Ondanks doktersadvies en mobiliteitsproblemen: Queen Elizabeth rijdt weer paard

HLN
Ondanks doktersadvies en mobiliteitsproblemen: Queen Elizabeth rijdt weer paard
"Weg met die wandelstok!", moet Queen Elizabeth (96) denken. De Britse koningin legt de hulp opzij en kruipt het zadel weer op. Al sinds ze een klein meisje is houdt ze van paardrijden. Hoewel artsen haar adviseren om te stoppen met de sport door mobiliteitsproblemen, flaneert ze toch op haar paard.
Lees verder

De originele Sugababes gaan weer op tournee in het VK: "We hebben gevochten om onze naam terug te krijgen"
De Britse popgroep Sugababes gaat na twintig jaar opnieuw op tournee in het Verenigd Koninkrijk. Mutya Buena (37), Keisha Buchanan (37) en Siobhan Donaghy (38), de originele leden van de groep, hebben deze zomer al enkele optredens gepland, maar doen daarna ook een concertreeks in het VK.
Lees verder

Gezondheidsministers roepen opnieuw op om een boostervaccin te laten plaatsen
De ministers van Volksgezondheid van ons land roepen iedereen op in te gaan op de mogelijkheid om een boostervaccin tegen het coronavirus te laten plaatsen, indien ze dat nog niet hebben gedaan. Ook mensen met een verlaagde immuniteit wordt gevraagd de vierde prik te halen als dat nog niet gebeurd is.
Lees verder

Synchroonzwemster stelt het goed nadat ze aan de dood ontsnapte, maar moet het WK verlaten: "Waarschijnlijk is deze sport niets voor haar"
Het was een akelig moment op het WK zwemmen in Boedapest. De Amerikaanse synchroonzwemster Anita Alvarez (25) raakte na haar oefening buiten bewustzijn. Haar coach moest in het water springen om haar te redden op de bodem van het zwembad. "Toen ik de foto's voor het eerst zag, was ik uiteraard geschokt. Maar eigenlijk zijn ze mooi", reageerde Alvarez intussen. De Amerikaanse stelt het goed, maar moet wel het WK verlaten.
Lees verder

Anja Daems reageert op stop van 'De Madammen': "Het is eigenlijk best emotioneel, mijn gsm staat roodgloeiend"
Vijftien jaar lang waren ze te horen op Radio 2, maar volgende week eindigt het verhaal van 'De Madammen'. Na een kristallen jubileum houdt één van de best beluisterde radioprogramma's in Vlaanderen ermee op. Presentatrice Anja Daems legt uit waarom, in naam van de drie, in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Anja Daems reageert op stop van 'De Madammen': "Beter stoppen op een hoogtepunt, dan uitgebloeid eindigen"
Vijftien jaar lang waren ze te horen op Radio 2, maar volgende week eindigt het verhaal van 'De Madammen'. Na een kristallen jubileum houdt één van de best beluisterde radioprogramma's in Vlaanderen ermee op. Presentatrice Anja Daems leg uit waarom, in naam van de drie, in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Aangrijpende getuigenis tijdens herdenking watersnood: "Ik had Rosa nog vast, maar toen kwam nog grotere vloedgolf die haar heeft meegesleurd"
In Sint-Amands aan de schelde, is gisterenavond het festival STROOM gestart met een concert om de 41 slachtoffers van de overstromingen van vorig jaar te eren. Voor de aanwezige nabestaanden was het een emotionele avond. De getuigenis van Benjamin Van Bunderen Robberechts (15) die voor zijn ogen zag hoe Rosa (15) door een vloedgolf de dood werd ingesleurd, laat niemand onberoerd.
Lees verder

WHO raadt niet aan om massabijeenkomsten te annuleren vanwege apenpokken
Op dit moment raadt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) niet aan om festivals en andere massabijeenkomsten te annuleren in gebieden waar apenpokken zijn uitgebroken. "We willen eerder mensen informeren", klonk het op een webinar.
Lees verder

Compleet in rook opgegaan na leven vol miserie: wat is er gebeurd met prinses Marie-Christine?
Waar is prinses Marie-Christine (71), de tante van koning Filip (62)? Het is een vraag die zelfs haar eigen familie graag beantwoord wil zien. Na een jeugd vol mishandeling en een verkrachting vluchtte ze ons land uit om met een schone lei in de VS te beginnen. Maar ook daar bleef het ongeluk haar achtervolgen: ze ging een schijnhuwelijk aan met een homo, onderging een abortus en viel voor een man met een strafblad die haar fortuin vergokte en haar compleet isoleerde. "Marie-Christine zegt dat ze een nieuw leven heeft en wil geen contact meer hebben."
Lees verder

Shawn Mendes speelt de hoofdrol in de live-actionfilm 'Lyle Lyle Crocodile': "Het was een leerrijke ervaring"
De fans van zanger Shawn Mendes (23) gaan hun idool te zien krijgen als de hoofdrol in een film, maar alleen niet op de manier dat ze verwachten. De Canadese popster heeft namelijk de stem ingesproken van een personage in de live-actionfilm 'Lyle Lyle Crocodile'. "Ik kon volledig mezelf zijn", klinkt het.
Lees verder

Abortuswetgeving in VS na halve eeuw teruggedraaid: staten kunnen abortus verbieden
De abortuswetgeving in de Verenigde Staten is na een halve eeuw teruggedraaid. Het Hooggerechtshof heeft beslist dat de vijftig staten in de VS afzonderlijk kunnen bepalen of zij abortus toestaan of niet. In hoeveel staten zal abortus waarschijnlijk verboden worden? En waarom heeft het Hooggerechtshof deze beslissing genomen?
Lees verder

Abortuswetgeving in VS na halve eeuw teruggedraaid
De abortuswetgeving in de Verenigde Staten is na een halve eeuw teruggedraaid. Het Hooggerechtshof heeft beslist dat de vijftig staten in de VS afzonderlijk kunnen bepalen of zij abortus toestaan of niet.
Lees verder

Hoe Russische dubbelspionnen president Zelensky kunnen dwingen om een jeugdvriend te dumpen
De Oekraïense president Zelensky staat op het punt om zijn spionnenchef te ontslaan. Dat is nochtans een jeugdvriend van hem. Maar de man heeft niet belet dat zijn dienst bulkte van de verraders, inclusief Russische dubbelspionnen.
Lees verder

Nederlanders oog in oog met wolf: "What the fuck?"
In het Nederlandse Nijkerk filmen mensen een wolf vanuit een auto. "What the fuck, dat is gewoon een wolf", klinkt het. De wolf kijkt even terug, vooraleer de bestuurder hem toeterend wegjaagt.
Lees verder

OPROEP. Wil je ons vertellen over jouw 'eerste keer'? En dan bedoelen we niet alleen je ontmaagding
We hebben allemaal een 'eerste keer' — of meerdere 'eerste keren' zelfs. Want het kan zoveel meer zijn dan een ontmaagding. Voor een nieuwe reeks wil NINA graag jouw spannende verhaal over je 'eerste keer' horen.
Lees verder

Ongeval met foodtruck veroorzaakt fikse file op E17 richting Antwerpen
Op de E17 is er ter hoogte van Beervelde in de richting van Antwerpen een ongeval gebeurd omstreeks 15.30 uur. Er staat momenteel een file van 40 minuten.
Lees verder

LIVE 3x3. Belgian Cats spelen tegen Polen duel om groepswinst
Vandaag worden de laatste groepsmatchen afgewerkt op het WK 3x3 in Antwerpen. De Belgian Cats spelen om 17.30 uur een duel om groepswinst tegen Polen. Mis in onderstaande liveblog niets van alle actie.
Lees verder

Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken: "Rusland stort tot 50 miljoen mensen in hongersnood"
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zegt dat de Russische oorlog in Oekraïne wereldwijd 40 tot 50 miljoen mensen in hongersnood zal storten. Blinken gaf Rusland daar vrijdag de schuld van op een persconferentie met zijn Duitse ambtgenoot Annalena Baerbock.
Lees verder

'Gravitar: Recharged' herdefinieert de term 'moeilijk'
In de tijd van Atari-titel 'Gravitar' (1982) was gewoon zo goed als iédere videogame die op de markt kwam eentje waarvan je jezelf eerst de haren uit de kop trok van frustratie voordat het een beetje leuk begon te worden. En het herrezen gamelabel brengt die puur op snelle reflexen steunende gameplay onverdund terug in 'Gravitar: Recharged'.
Lees verder

Johnny Depp gaat met zijn band 'Hollywood Vampires' op Europese tournee
Acteur Johnny Depp (59) is helemaal klaar om zijn muzikale carrière nieuw leven in te blazen. Na het winnen van de smaadzaak tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36), maakte zijn band 'Hollywood Vampires' op Instagram bekend dat ze in 2023 Europa onveilig komen maken.
Lees verder