Doorgaan naar hoofdcontent

Om hoe laat begint Wout van Aert aan zijn tijdrit in de Dauphiné? Dit zijn de starttijden

Om hoe laat begint Wout van Aert aan zijn tijdrit in de Dauphiné? Dit zijn de starttijden

Wout van Aert juichte dinsdag te vroeg in de Dauphiné. Een flater die hij een dag later meteen kan rechtzetten in een individuele tijdrit van 32 kilometer tussen Montbrison en La Bâtie d'Urfé. Als geletruidrager gaat hij om stipt 16u00 van start.

Lees verder

Louis van Gaal ziet Oranje opnieuw schitteren op een WK: "Omdat het beste team altijd wint"

Het Nederlands elftal kan volgens Louis van Gaal weleens de grote sensatie van het komende WK worden. "Ik denk wel dat het huidige materiaal beter is dan in 2014", zei de Oranje-bondscoach, die acht jaar geleden in Brazilië derde werd. "Dat was een mirakel."

Lees verder

Brandweerman Danny is co-auteur van snookersprookjes: als coach loodste hij Luca Brecel mee naar de top

Op zijn 17de voetbalde hij bij Sporting Hasselt in eerste klasse, maar zijn grootste sportieve successen behaalde Danny Moermans (59) als snookercoach. Luca Brecel en Julien Leclercq, de twee jonge profs die ons land rijk is, werden door Hasseltse brandweerman naar de top geloodst.

Lees verder

Een nieuwe dag, een nieuwe episode in de transfersaga rond Romelu Lukaku: "Chelsea heeft de bal terug naar Inter gegooid"

Romelu Lukaku wil terug naar Internazionale, zoveel is intussen wel duidelijk. Maar komt er een akkoord met Chelsea? La Gazzetta dello Sport zet 'Big Rom' woensdag alweer op de voorpagina.

Lees verder

Pijnlijke beelden: net Roland Garros gewonnen, maar Rafael Nadal kan met krukken nauwelijks uit auto stappen

Haalt Rafael Nadal de start van het grandslamtoernooi van Wimbledon? Als we afgaan op de laatste beelden van het Spaanse tennisicoon is dat zeer de vraag.

Lees verder

Antwerpenaar Daan van der Elst schaatst voortaan onder Belgische vlag: "Of ik droom van de Spelen? Eerst mezelf ontwikkelen en dan zien we wel"

Met Daan van der Elst is ons land plots een beloftevolle schaatser rijker. De twintigjarige Van der Elst reed de voorbije jaren voor Nederland, het schaatsland bij uitstek, maar maakt nu de switch naar ons land. "Ik ben heel erg trots dat ik voortaan onder de Belgische vlag mag schaatsen", aldus de geboren en getogen Antwerpenaar.

Lees verder

Doelman Senne Vits (ex-Lierse) naar Rupel Boom: "Deze groep krijgt de kans om te groeien"

Rupel Boom beschikt volgend seizoen over twee volwaardige doelmannen. Juliaan Laverge bewees zich in de terugronde al en hield de club mee in eerste nationale. Hij krijgt straks concurrentie van nieuwste aanwinst Senne Vits.

Lees verder

Wannes Geens uit Duffel springt naar zilver op Europees kampioenschap in Italië: "We hadden totaal niet verwacht dat we zo goed zouden presteren"

Duffelaar Wannes Geens behaalde afgelopen weekend met Team Belgium op het EK in het Italiaanse Rimini een zilveren medaille op het onderdeel dubbele minitrampoline. "We hadden totaal niet verwacht dat we zo goed zouden presteren", zegt de 22-jarige Geens.

Lees verder

Daan Vekemans zoekt speelminuten bij Lierse: "Tijd van op de bank te zitten is voorbij"

Lierse Kempenzonen start vandaag officieel de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zeker van de partij is nieuwkomer Daan Vekemans. De 22-jarige aanvaller maakte vorige week de overstap van OH Leuven naar het Lisp. Vastberaden om bij de Pallieters tot een vaste waarde uit te groeien.

Lees verder

Ex-Tourwinnaar fileert de tijdritcapaciteiten van Wout van Aert en Filippo Ganna: "Hij doet me denken aan Fabian Cancellara"

In de Dauphiné wordt er woensdag tegen de klok gereden. Wout van Aert verdedigt zijn gele trui en wil wraak voor zijn blunder van rit vier. Zijn grote uitdager? Dat is opnieuw wereldkampioen Filippo Ganna.

Lees verder

FIFA-schandaal: proces tegen Blatter en Platini gaat van start

Woensdag start in Zwitserland het veelbesproken proces tegen voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter en zijn luitenant bij de UEFA, Michel Platini. De twee staan terecht voor een verdachte transactie in 2011. Ze riskeren tot vijf jaar cel voor fraude, oneerlijk bestuur, misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte. De uitspraak van het Federaal Strafhof in Bellinzona wordt verwacht op 22 juni.

Lees verder

Monaco en Philippe Clement lachen zich rijk: Real Madrid klaar om gigantisch bedrag te betalen voor Aurélien Tchouameni

De toekomst van Aurélien Tchouaméni lijkt bij Real Madrid te liggen. Dat berichtten verschillende internationale media de voorbije dagen. De 22-jarige middenvelder is op weg om AS Monaco te verlaten voor de Spaanse hoofdstad. Met de transfer zou een basisbedrag van 80 miljoen euro gemoeid zijn. Het maximumbedrag, met bonussen inbegrepen, zou de 100 miljoen euro overstijgen.

Lees verder

Wielertalent Cian Uijtdebroeks verbaast zich over praktijk in het profpeloton: "Ik zal nog eerder twintig rode bieten eten"

In zijn eerste profseizoen liet Cian Uijtdebroeks al mooie dingen zien. Onlangs werd het 19-jarige toptalent van Bora-hansgrohe nog knap achtste in de door Remco Evenepoel gewonnen Ronde van Noorwegen. En dat terwijl Uijtdebroeks nog stevig moet wennen aan het profbestaan.

Lees verder

Oranje boven in de Lage Landen? Eerste BNXT League campagne levert Nederlandse finale op, Belgen beter in de breedte

De eerste BNXT League campagne tussen 10 Belgische en 11 Nederlandse ploegen zit er deze week op. De finale van de BNXT play-offs brengt "verrassend" op donderdag en zaterdag een Nederlandse finale tussen Donar Groningen en ZZ Leiden. Oranje boven in het basketbal in de Lage Landen? In de breedte alvast niet. Dat leren toch de cijfers, al gingen de Belgische toppers met de eindmeet in zicht volledig uit de bocht.

Lees verder

Frédéric Vergnoux is de opvolger van Ronald Claes als Belgisch zwemcoach

De Belgische Zwembond (KBZB) heeft woensdag haar nieuwe nationale coach bekendgemaakt. De federatie kwam uit bij de Fransman Frédéric 'Fred' Vergnoux. Die volgt Ronald Claes op. De 49-jarige Vergnoux was eerder nationaal coach in Spanje en moet het Belgische zwemmen helpen uit het slop te trekken. Maandag wordt hij officieel voorgesteld.

Lees verder

OVERZICHT. Ontdek hier in welke reeks jouw provinciale voetbalploeg volgend seizoen speelt

Voetbal Vlaanderen heeft het voorstel voor de reeksindeling van het seizoen 2022-2023 bekendgemaakt. De clubs hebben tot zondag 12 juni de tijd om hun opmerkingen door te sturen. Een overzicht.

Lees verder

Tour de primeurs: eindigt de Ronde van Frankrijk straks voor het eerst niet in Parijs?

De Tour de France eindigt traditioneel in Parijs, op de Champs-Élysées. Dat is al sinds 1903 het geval. Maar in 2024 kan daar wel eens verandering in komen.

Lees verder

Nafi Thiam waagt zich aan belangrijke test voor haar rug en gaat hoogspringen tijdens Diamond League in Parijs

Nafi Thiam neemt op 18 juni deel aan het hoogspringen bij de Diamond League atletiek in Parijs. Dat schreef Le Soir woensdag en is inmiddels bevestigd aan Belga door We Are Many, het management van de tweevoudige olympische kampioene.

Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Zet Wout van Aert zijn flater recht met een zege in de tijdrit?

Wout van Aert juichte dinsdag te vroeg in de Dauphiné. Een flater die hij een dag later meteen kan rechtzetten in een individuele tijdrit van 32 kilometer tussen Montbrison en La Bâtie d'Urfé. Als geletruidrager gaat hij om stipt 16u00 van start. Volg het hier live!

Lees verder

De beroemdste gevangene van Poetin: hoe het lot van basketbalspeelster Brittney Griner ook de NBA-finales beroert

Op de achtergrond van de NBA-finale tussen de Boston Celtics en de Golden State Warriors, die woensdag hun derde wedstrijd afwerken, sluimert ook het lot van Brittney Griner, de Amerikaanse basketster die al sinds 17 februari wegens dubieuze redenen zucht in een Russische gevangenis. Om haar te steunen, droegen Celtic-spelers t-shirts met als opschrift 'We are BG'.

Lees verder

Union heeft een nieuwe hoofdcoach: Karel Geraerts volgt Felice Mazzu op en wordt donderdag voorgesteld

De kogel is door de kerk: Karel Geraerts wordt de nieuwe coach van vicekampioen Union. Hij volgt zo Felice Mazzu op, die naar Anderlecht trekt.

Lees verder

Real Madrid houdt Luka Modric nog een extra jaar bij de club

Luka Modric heeft zoals verwacht zijn aflopende contract bij Real Madrid met één seizoen verlengd. Dat maakten de Madrilenen woensdag bekend op hun clubwebsite. De 36-jarige Kroaat ligt nu vast tot eind juni volgend jaar.

Lees verder

Dimitri Van den Bergh is apetrots op de eerste dartsschool van het land: "We gaan kleinschalig beginnen en kijken wat het geeft"

In Schoten opent in september de eerste dartsschool van België. Met steun van Dimitri Van den Bergh, de Belgische nummer één in de immer oprukkende sport.

Lees verder

Coach Tom Van Imschoot trapt nieuw seizoen op gang met Lierse: "Kern moet nog met vier gevestigde waarden worden gespijsd"

De kop is eraf voor Lierse, dat woensdag in het trainingscomplex in Oosterwijk het nieuwe seizoen opstartte. In tegenstelling tot een jaar geleden hebben de Pallieters nog best wel wat transferhuiswerk op de plank liggen. "Daar zijn we ons ook van bewust. De intentie is om er nog vier gevestigde waarden bij te halen", stelt coach Tom Van Imschoot gerust.

Lees verder

Voormalig bergkoning Julio Jimenez sterft op 87-jarige leeftijd bij verkeersongeval

De Spaanse wielerwereld is in rouw na het overlijden van Julio Jimenez. De voormalige bergkoning overleed woensdagmorgen aan de verwondingen die hij opliep bij een auto-ongeval. Dat meldden verschillende Spaanse media. Jimenez werd 87 jaar oud.

Lees verder

Jean-Marie Pfaff wordt ereburger van Beveren en mogelijk volgen er nog clublegendes

Eindelijk. Na jaren van gepalaver wordt Jean-Marie Pfaff (68), de legende van SK Beveren, op 24 juni in Cortewalle ereburger van Beveren, de gemeente waar hij opgroeide en veel succes kende. De gemeente bevestigde intussen het nieuws en sluit niet uit dat er binnenkort nog meer clublegendes dezelfde titel krijgen.

Lees verder

Club Brugge neemt spits Ferran Jutglà over van Barcelona B

Ferran Jutglà is van Club Brugge. De 23-jarige polyvalente aanvaller van Barcelona B legde deze week met succes zijn medische testen af, waarna de transfer woensdag officieel werd gemaakt. Hij tekent in Brugge een contract voor vier jaar.

Lees verder

LIVE. Eerherstel voor de Rode Duivels? Alles wat u moet weten over België – Polen (aftrap om 20u45)

"De wedstrijd tegen Nederland was meer in evenwicht dan de score deed uitschijnen", verklaarde Roberto Martinez na de blamage tegen Oranje. Toch is de 1-4 hard aangekomen in België. Tijd dus om het een en ander recht te zetten. Vandaag krijgen de Rode Duivels kans op eerherstel. Polen, dat zijn openingsmatch met 2-1 won van Wales, is vanavond te gast in het Koning Boudewijnstadion. Volg de tweede groepswedstrijd in de Nations League hier LIVE vanaf 20u45!

Lees verder

Antwerp klokt af op 9.000 stuks, KV nadert 10.000 abonnees: zo verloopt de aboverkoop bij de Antwerpse clubs

Beerschot moet er nog aan beginnen, bij Antwerp zit de abonnementenverkoop er al op en bij promovendus Westerlo hebben ze net het startschot gegeven. KV Mechelen flirt dan weer met de kaap van 10.000 verkochte seizoenskaarten. Zo verloopt de abonnementenverkoop bij de Antwerpse clubs in 1A en 1B.

Lees verder

Wout van Aert na tweede plek: "Als Ganna op zo'n afstand slechts 2 seconden sneller is, dan zegt dat iets over je vorm"

Opnieuw een knappe prestatie van Wout van Aert, opnieuw een tweede plaats. Tijdritkanon Filippo Ganna was twee luttele seconden sneller over een tijdrit van 31,9 kilometer. "Het was een eerlijke strijd en ik heb die verloren", reageerde Van Aert, die wel steviger in het geel zit, meteen na de finish.

Lees verder

Wielerwereld niet blij met 'cortisonebehandeling' van Rafael Nadal: "Hij bedot zichzelf, maar ook zijn concurrenten"

De veertiende titel van tennisicoon Rafael Nadal op Roland Garros doet in het wielerpeloton wenkbrauwen fronsen. De 36-jarige Spanjaard gaf toe te hebben gespeeld met cortisonespuiten om de pijn aan zijn linkervoet te lijf te gaan. "Nadal zou nooit hebben mogen koersen", klinkt het vanuit het peloton, waar zulke inspuitingen officieel verboden zijn voor wie aan wedstrijden wil deelnemen.

Lees verder

Renners reageren op bekentenissen Nadal en zijn het niet allemaal met elkaar eens

Ook in het peloton zijn de bekentenissen van Rafael Nadal onderwerp van gesprek. Thibaut Pinot en Guillaume Martin ventileerden al hun mening via sociale media, wij legden ons Belgisch oor te luister in het Critérium du Dauphiné.

Lees verder

Dendoncker in de verdediging, Batshuayi in de spits: dit is de opstelling van de Rode Duivels voor de wedstrijd tegen Polen

De Rode Duivels kunnen zich woensdagavond in de Nations League tegen Polen maar beter herpakken na de zware nederlaag van afgelopen vrijdag. Bondscoach Roberto Martinez voerde ten opzichte van de wedstrijd tegen Nederland enkele kleine wijzigingen door in de basiself. De grootste verrassing: Leander Dendoncker.

Lees verder

Officieel: Antwerp geeft Ecuadoriaanse winger Valencia (18) vierjarig contract

Anthony Valencia, niet te verwarren met gewezen Manchester United-speler en landgenoot Antonio Valencia, heeft een vierjarig contract ondertekend bij Antwerp. De 18-jarige Ecuadoriaan komt over van Independiente del Valle.

Lees verder

Dat is dan roteren: Louis van Gaal dropt elf (!) nieuwe namen, Noa Lang start

Louis van Gaal gooit zijn elftal helemaal om voor de wedstrijd tegen Wales. Oranje start met elf nieuwe namen: over rotatie gesproken. Noa Lang start vanop de nummer tien.

Lees verder

Red Lions rekenen na rust af met Zuid-Afrika

De Belgische nationale hockeymannen hebben woensdag hun twaalfde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De Red Lions (FIH 2) versloegen Zuid-Afrika (FIH 16) in het Sportcentrum Wilrijkse Plein in Antwerpen met 4-2.

Lees verder

Gedesoriënteerde bokser Simiso Buthelezi overleden in ziekenhuis

Afgelopen weekeinde kwamen er schokkende beelden naar buiten van Simiso Buthelezi, nadat hij in de boksring in Zuid-Afrika een klap in zijn gezicht had gehad. De bokser wilde verder vechten, maar raakte gedesoriënteerd en sloeg in het rond. Inmiddels heeft Boxing South Africa gemeld dat hij is overleden aan de gevolgen van hersenletsel.

Lees verder

IN BEELD. Een halve thuismatch voor de Polen: Koning Boudewijnstadion kleurt deels rood-wit

Er zijn woensdagavond opvallend veel Poolse supporters in het Koning Boudewijnstadion. De rood-witte Polen palmen een veel groter deel van de tribunes in dan alleen het uitvak. Door de matige opkomst van de Belgische fans valt het rood en wit van de Polen nog meer op.

Lees verder

Olav Kooij sprint naar zege in openingsrit ZLM Tour: "Nog niet top, wel goed genoeg om te winnen"

De nog altijd maar 20-jarige Olav Kooij zette in de eerste etappe van de ZLM Tour meteen de puntjes op de i. De snelle man van Jumbo-Visma kwam een kleine maand geleden nog zwaar ten val in de Ronde van Hongarije. Hij moest daarbij onder meer gehecht worden aan de kuit. Zaterdag vierde hij zijn rentree in de Heistse Pijl en bij zijn tweede koers sinds zijn heroptreden was het meteen raak.

Lees verder

OVERZICHT NATIONS LEAGUE. Nederland ontsnapt in Wales, ook Oekraïne en Schotland pakken drie punten

Op woensdagavond zijn er naast België - Polen nog drie wedstrijden gespeeld in de Nations League. Een zeer experimenteel Nederland, met Noa Lang in de basis, kwam met de schrik vrij in Wales. De flaterende Kelleher (Liverpool) lag aan de basis van de Ierse nederlaag tegen Oekraïne.

Lees verder

ONS OORDEEL. Elke Duivel was op niveau, maar niemand wervelde zoals De Bruyne en Trossard

Tegen Nederland was het nog huilen met de pet op, maar na vanavond mogen de Rode Duivels wel met een schitterend rapport naar huis keren. Opvallend: de bekritiseerde defensie stond er weer én Kevin De Bruyne en Leandro Trossard blonken uit.

Lees verder

REACTIES. Trossard over wereldgoal: "Het was een schot, maar het leek een voorzet", Hazard lacht om 'typische Eden-misser'

De Rode Duivels hebben Polen in de tweede helft volledig opgerold. Kevin De Bruyne nam de ploeg op sleeptouw, Leandro Trossard viel uitstekend in en Leander Dendoncker deed het prima in de defensie. Hieronder de reacties na de wedstrijd.

Lees verder

Vakantie voorbij: Westerlo start vandaag met medische en fysieke testen

De vakantie is voorbij voor de spelers van Westerlo. Na vijf jaar in 1B begint de Kempense club vandaag aan de voorbereiding op het seizoen in 1A. Donderdag en vrijdag staan er individuele medische en fysieke testen in het Sportmedisch Centrum Adlon in Diepenbeek en in Westerlo op het programma.

Lees verder

Er is licht in Dendoncker: Wolves-speler toont dat hij oplossing kan zijn voor defensieve problemen

Tegen Oranje oogde de Belgische verdediging wankel. Werk aan de winkel voor Roberto Martinez, die gisteravond experimenteerde met Leander Dendoncker in de defensie. Een probeersel dat voor ons navolging verdient.

Lees verder

Weer net niet voor Van Aert: "Ik weet niet of Ganna het ook zo ziet, maar Wout heeft de beste tijdrit gereden"

Deze Dauphiné is voor Wout van Aert een pure rollercoaster. Voor hetzelfde geld won hij in Frankrijk al vier keer op rij: maandag was het de schuld van iedereen, dinsdag was het zijn eigen schuld en gisteren speelde de wind hem parten. Gevolg: over een afstand van 31,9 kilometer was hij twee seconden trager dan Filippo Ganna. "En toch moet ik hiermee tevreden zijn", zei de geletruidrager.

Lees verder