Doorgaan naar hoofdcontent

Norovirus gedetecteerd bij één van de begeleidende leerkrachten die ziek werd tijdens de sportklassen in Blankenberge

HLN
Norovirus gedetecteerd bij één van de begeleidende leerkrachten die ziek werd tijdens de sportklassen in Blankenberge
Bij een van de zieke leerkrachten uit De Brem in Zandvliet en De Mozaïek in Geraardsbergen, die ziek werden tijdens hun sportklassen in het verblijf van Sport Vlaanderen Blankenberge, werd het norovirus gedetecteerd. Vorige week werden 26 kinderen en acht leerkrachten ziek.
Lees verder

BV 24/7. Dorian Liveyns speelt de rol van Sky in 'MAMMA MIA!' en herken jij de twee zussen op deze foto?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Jim Seals van Amerikaans softrockduo Seals & Crofts overleden
Jim Seals, de ene helft van het Amerikaanse softrockduo Seals & Crofts, is op tachtigjarige leeftijd overleden. Dat heeft de Britse openbare omroep BBC woensdag na een bericht van zijn familie bevestigd.
Lees verder

Wéér tweede, maar coach van Van Aert reageert positief: "Wout heeft de beste tijdrit gereden vandaag, beter dan Ganna"
Maandag Vuillermoz, dinsdag Gaudu, woensdag Filippo Ganna. Nom de dieu! Weer geklopt, weer tweede. In de tijdrit dit keer. Goed dat Wout van Aert rit één heeft gewonnen in het Critérium du Dauphiné. Het vloeken had anders nog veel luider geklonken. Al vindt coach Mathieu Heijboer dat Van Aert een betere tijdrit reed dan Ganna: "Het zal bij Wout nog wel even duren voor dat indaalt, maar zo is hoe ik het zie."
Lees verder

Kerkrade neemt afscheid van Gino (9): "Dit het laatste wat we voor hem kunnen doen"
Honderden mensen verzamelen vanavond in Kerkrade om afscheid te nemen van de 9-jarige Gino tijdens een herdenkingstocht. De jongen werd afgelopen zaterdag dood gevonden in Geleen. Hij was vermoord.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Recordtransfer in de maak voor Liverpool: 90 miljoen euro voor Darwin - Nieuwe flankaanvaller voor Antwerp
Het seizoen zit er — in clubverband — helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen te draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder

Dit zijn de Berlijnse slachtoffers: een klas op schoolreis, een zwangere vrouw en voorbijgangers
Van een zwangere vrouw tot een klas op schoolreis: de tol in Berlijn was enorm nadat een wagen er inreed op voetgangers. Een dode, zes mensen in levensgevaar - onder wie een kind - en nog tientallen andere gewonden. "Eén van de meisjes ligt al uren in het operatiekwartier. Bijna elk bot in haar lichaam is gebroken."
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Martínez bevestigt dat Alderweireld centraal achterin zal spelen, Dendoncker neemt dus rechterzone voor z'n rekening
De derby tegen Nederland draaide uit op een teleurstelling van formaat voor de Rode Duivels. Oranje won makkelijk met 1-4, een evenaring van de zwaarste nederlaag onder Roberto Martínez. Vanavond maakt Polen zijn opwachting als tegenstander op de tweede speeldag van de groepsfase van de Nations League (20u45). Een uitgelezen mogelijkheid voor de Belgen om hun collectieve wanprestatie recht te zetten. Lukt dat ook? Volg de match live op deze pagina of kijk via VTM!
Lees verder

KOERS KORT. Op naar Italiaanse Grand Départ? Tourstart in 2024 mogelijk in Firenze, terwijl laatste rit zou finishen in Nice - Bouwman breekt pols
In het rittenschema van de Tour is er maar één constante. De Tour eindigt in Parijs, en sinds 1975 steeds op de Champs-Élysées. Maar over twee jaar komt daar wellicht verandering in. In de zomer van 2024 organiseert Parijs namelijk de Olympische Spelen. Het grootste sportevent ter wereld start op 26 juli in de Franse hoofdstad, amper vijf dagen na het einde van de Tour.
Lees verder

Nick Cannon wordt voor de negende keer vader: "De ooievaar is onderweg"
Opnieuw gezinsuitbreiding ten huize Nick Cannon (41). De Amerikaanse komiek wordt namelijk voor de negende keer vader. Cannon heeft het nieuws zelf bevestigd in de podcast 'Lip Service'. Het is Abby De La Rosa, met wie de acteur al twee kinderen heeft, die opnieuw in verwachting is van de komiek.
Lees verder

BOIC kent Orde van Verdienste toe aan Roger Lespagnard, trainer van Nafi Thiam
Roger Lespagnard, al veertien jaar trainer van olympisch kampioene Nafi Thiam, kreeg vanavond uit handen van BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive de Orde van Verdienste overhandigd voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de olympische beweging. Hij volgt ex-atlete Kim Gevaert op de erelijst op.
Lees verder

Nieuwe zege tegen Zuid-Afrika voor de Red Lions, die oprukken naar gedeelde tweede plaats in de Pro League
Dinsdag 5-0 en woensdag 4-2: de twee duels tegen Zuid-Afrika om de Pro League werden logische overwinningen voor de Red Lions. Deze keer moesten de Belgen wel wachten tot na de pauze om tegen Zuid-Afrika het verschil te maken. Zaterdag en zondag wachten de laatste thuismatchen in Antwerpen tegen India.
Lees verder

HIGHLIGHTS. Batshuayi trapt op de paal, Hazard mist in de rebound voor open doel
De Rode Duivels nemen het momenteel op tegen Polen. Bekijk hieronder alle hoogtepunten. De wedstrijd zelf kan u op de voet volgen in onze liveblog.
Lees verder

HIGHLIGHTS. Lewandowski slaat bij eerste Poolse kans toe, Witsel knalt Duivels verdiend langszij
De Rode Duivels nemen het momenteel op tegen Polen. Bekijk hieronder alle hoogtepunten. De wedstrijd zelf kan u op de voet volgen in onze liveblog.
Lees verder

"Ik bedekte me met bloed van een klasgenoot om mezelf te redden", slachtoffers van wapengeweld aan het woord in Amerikaans Congres
In het Amerikaans Congres werden emotionele getuigenissen gedeeld door slachtoffers van het wapengeweld van voorbije maanden. Een 11-jarig meisje dat de massale schietpartij op een basisschool in Texas overleefde, vertelde woensdag in een videoverslag aan het Amerikaans Congres hoe ze zichzelf bedekte met het bloed van een dood klasgenootje om te voorkomen dat ze werd neergeschoten. De Democraten willen naar aanleiding van de vele slachtoffers de wapenwetten verstrengen, maar krijgen daarbij veel tegenstand van de Republikeinen.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Verschroeiende start Duivels! Batshuayi viseert paal en ziet goal afgekeurd, Eden Hazard schiet bal nog naast leeg doel
• Koning Boudewijnstadion (20u45)
Lees verder

Cabinepersoneel van Ryanair dreigt met zomerstaking door heel Europa
Het cabinepersoneel van Ryanair dreigt deze zomer actie te gaan voeren door heel Europa. Directe aanleiding daarvoor is het vastlopen van de onderhandelingen in Spanje. Daar liep de budgetluchtvaartmaatschappij weg bij gesprekken over betere arbeidsvoorwaarden met twee vakbonden.
Lees verder

REPORTAGE. Koning Filip betuigt spijt: was de 'gewone' Congolees hier nu op aan het wachten?
Spijt, maar geen excuses. Wat het ook is: de 'gewone' Congolees lijkt er niet van wakker te liggen. "Een belangrijke verzoeningspoging, maar dit speelt zich boven de hoofden van de Congolese bevolking af."
Lees verder

"Zijn we al vergeten dat het op het EK óók niet goed was? Vijf tot zes weinig fitte basisspelers, dat kan niet"
De 1-4 tegen Nederland blijft op de maag liggen. In de VTM-studio in de aanloop naar België - Polen vond Marc Degryse die Belgische sof niet meteen een verrassing. De analist kaart de veel te weinig fitte selectie aan als grootste boosdoener. "Zijn we al vergeten dat het op het EK vorig jaar ook niet goed was? Toen waren we ook niet fit, net als in deze Nations League nu. Op internationaal niveau kan dat niet meer. Eén uitzondering aan 80 of 90% ok, maar niet zoals tegen Oranje vijf tot zes spelers die al maanden niet meer op hoog niveau gespeeld hebben. Lukaku, Eden, Witsel, Meunier, Alderweireld, Castagne die ook uit blessure komt... Tegen een tegenstander die wel wekelijks op internationaal niveau speelt, is dat fataal."
Lees verder

Harvey Weinstein in het Verenigd Koninkrijk aangeklaagd voor seksuele agressie
Justitie in Londen heeft voormalig filmproducent Harvey Weinstein (70) officieel in staat van beschuldiging gesteld. Het gaat om twee gevallen van een onzedelijke aanval op een vrouw in 1996.
Lees verder