Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 juni 2022

Nieuwe juwelencollectie legt Gwyneth Paltrow stevig onder vuur (en wel om 2 redenen)

HLN
Nieuwe juwelencollectie legt Gwyneth Paltrow stevig onder vuur (en wel om 2 redenen)
Actrice en lifestylegoeroe Gwyneth Paltrow ligt stevig onder vuur nadat ze afgelopen week haar nieuwe juwelencollectie lanceerde. Vooral de hallucinante prijzen schoten bij velen in het verkeerde keelgat. Al was ook haar timing erg ongelukkig. "Hoe kun je zo ongevoelig en toondoof zijn?", klinkt het op sociale media.
Lees verder

Jambersboer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: "Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf"
Boer Marc Martain, in een ver verleden bekend van een spraakmakende reportage van Jambers, moest vandaag in het Gentse hof van beroep verschijnen. Zijn vader Joël is tegenwoordig slecht ter been en moest verstek geven. Beide boeren uit Zillebeke zijn in januari veroordeeld voor milieuvervuiling op hun oude boerderij in de Westhoek. De rechter gaf hen toen zes maanden cel met uitstel, maar daar gaan de boeren niet mee akkoord. De rechter van het hof van beroep leek vergevingsgezinder en stelde een ultimatum.
Lees verder

Eén van de kortste persconferenties ooit: Bahrain Victorious weigert vragen over inval
Vanmorgen viel de Deense politie in alle vroegte alweer binnen bij Bahrain Victorious - ook maandag kreeg het speurders over de vloer. Dit keer werd het team - met daarbij Dylan Teuns - om 5u30 gewekt in hun hotel in hoofdstad Kopenhagen - waar morgen de Tour de France van start gaat. In de namiddag stond het team de pers te woord. Maar vragen mochten enkel over de koers gaan, niét over de inval. En dus werd het een van de kortste persconferenties ooit.
Lees verder

Hittewaarschuwing voor 22 steden in Italië: temperaturen lopen op tot 40 graden
Het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid heeft code rood voor hitte uitgevaardigd voor 22 steden. Het gaat onder meer om de hoofdstad Rome, net als Palermo, Napels, Firenze en Bologna.
Lees verder

Het fenomeen 'Heartstopper': de prille verliefdheid van Nick en Charlie doet jongeren lezen (en in zwijm vallen)
Op de speelplaats, in de klaslokalen, via TikTok… De striplezende en Netflix-kijkende jonge Vlaamse generatie raakt niet uitgepraat over 'Heartstopper'. En ook al stelen daarin twee jongens elkaars hart, vooral meisjes dwepen ermee. De Britse auteur Alice Oseman, amper 27, wist er een wereldwijde bestseller en kijkcijferkanon mee te scoren. Het verhaal van een fenomeen.
Lees verder

Berlijn krijgt bescheiden versie van Love Parade
Berlijn krijgt weer een soort Love Parade, maar wel veel kleiner dan vroeger. Het oorspronkelijke dancefestival voor techno- en raveliefhebbers trok op het hoogtepunt meer dan 1,5 miljoen bezoekers, op het nieuwe evenement worden slechts 25.000 feestvierders verwacht.
Lees verder

Bosbranden bedreigen toeristische trekpleister Machu Picchu in Peru
Er woedt een felle bosbrand nabij de Peruaanse ruïnestad Machu Picchu. Al 40 hectare bos is vernield. Dat melden de lokale hulpdiensten donderdag.
Lees verder

Avril Lavigne drukt complottheorie rond haar dood de kop in: "Ik ben nog steeds niet overtuigd"
"Avril Lavigne is dood", kopt een Braziliaanse blogpost in 2011. Sindsdien heerst de hardnekkige complottheorie dat de Amerikaanse popster stierf in 2003 en vervangen werd door een dubbelganger. Avril (37) maakt nu zelf korte metten met de theorie op TikTok.
Lees verder

Van de traditionele vettige hap tot elegante oesters: dit eet en drink je allemaal op Rock Werchter én zoveel betaal je ervoor
Een fris pintje of een lekkere maaltijd kan niet ontbreken op de festivalwei, maar wat staat er allemaal op het menu van Rock Werchter? Hoeveel kost een maaltijd? En waar vind je het goedkoopste pintje? Onze journaliste zoekt de prijzen en het aanbod uit op de wei voor de traditionele fastfood-liefhebbers en de rasechte foodies. Ontdek de volledige menukaart in het artikel: van frietjes met stoofvlees voor 10,50 euro tot mosselen voor 17,50 euro.
Lees verder

Waarom tijdrittoppers en klassementstenoren vroeg starten in openingstijdrit in Kopenhagen
Je kan er niet naast kijken: heel wat ritzegefavorieten en klassementstenoren rijden de openingstijdrit van de Tour de France al heel vroeg. "Dat heeft alles te maken met de weersvoorspellingen."
Lees verder

Russische Buitenlandminister: "Nieuw IJzeren Gordijn is in de maak in Europa"
De Russische buitenlandminister Sergej Lavrov stelt dat een nieuw IJzeren Gordijn wordt gehangen tussen het Westen en Rusland. "Het is er praktisch al", klaagde de bewindsman op een persconferentie. Hij waarschuwde het Westen om "voorzichtig te handelen".
Lees verder

Máxima van Nederland over de 'glamour' van koningin zijn: "Het sprookje bestaat niet"
Koningin zijn, dat staat voor heel wat mensen nog altijd gelijk aan een leven vol glamour en rijkdom. Maar dat ideaalbeeld klopt niet, vindt de Nederlandse koningin Máxima (51). "Het is harder werk dan alles wat ik al gedaan heb, en ik was een bankier in New York die 16 uur per dag klopte." Hoe zien haar dagen eruit? En bestaat er zoiets als de ideale koningin? "Natuurlijk zou ik graag hebben dat het meer over de inhoud gaat dan over wat ik draag."
Lees verder

Iedereen tiptop in orde? De laatste maanden van de Tourfavorieten in een notendop: van Pogacar over Vingegaard tot Vlasov
Wie wint de Tour de France? Velen voelen zich geroepen, weinigen is het gegeven. Hoe hebben de favorieten op de eindzege zich voorbereid en wat moet u weten over hun voorbije maand(en). Van titelverdediger Pogacar tot challengers O'Connor en Vlasov. Een overzicht.
Lees verder

De Croo positief over NAVO-top in Madrid: "Er staat nu een sterkere, nieuwe NAVO"
Voor premier Alexander De Croo (Open Vld) was de NAVO-top in Madrid een succes. "Na deze twee dagen staat er een nieuwe NAVO die sterker is en die duidelijker is in zijn verdediging en afschrikking", zei hij op een persconferentie met minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS), na afloop van de top.
Lees verder

Red Bull gaat eigen supersportwagen bouwen, er is alleen één probleem
Red Bull gaat 50 supersportwagens bouwen die ruim 5 miljoen euro per stuk moeten kosten. Er zit alleen één nadeeltje aan de auto: je mag er niet mee op de openbare weg.
Lees verder

De Sutter legt loonsverhoging ambtenaren op tafel na akkoord met vakbonden
Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter heeft vandaag een nieuw sectoraal voorakkoord bereikt met de vakbonden. De deal voorziet een loonsverhoging van 3 à 7 procent die de Groen-vicepremier komend najaar op de regeringstafel legt.
Lees verder

Eerste bank verhoogt (licht) rente op spaarboekje
Internetbank NIBC Direct verhoogt op 13 juli de rente op een van haar spaarboekjes. Dat meldt het bedrijf op zijn website en valt ook te lezen bij verschillende gespecialiseerde media. NIBC is de eerste bank die de rente op het spaarboekje an sich - boven het nulpeil - verhoogt nu de Europese Centrale Bank een renteverhoging aangekondigd heeft voor juli.
Lees verder

9 euro-abonnementen duwt aantal treinreizigers in Duitsland boven precoronaniveau: al 10 miljoen stuks verkocht
De Duitse spoorwegen spinnen garen bij het goedkope abonnement voor het openbaar vervoer dat Berlijn invoerde in de strijd tegen de hoge inflatie. Na één maand verkocht Deutsche Bahn meer dan 10 miljoen stuks van het abonnement van 9 euro.
Lees verder

Biden wil Turkije F-16's leveren na verwelkoming Zweden en Finnen
Als het aan de Amerikaanse president Joe Biden ligt, krijgt Turkije dan toch Amerikaanse F-16's. Dat zei hij donderdag aan het einde van de NAVO-top in Madrid, waar grote tevredenheid heerst dat Turkije zijn verzet tegen de toetreding van Zweden en Finland heeft opgegeven.
Lees verder

PORTRET. Willy Wonka in Wieze: dat de grootste chocoladefabriek ter wereld in het nietige Oost-Vlaamse Wieze prijkt, is te danken aan deze man
Zelfs bij Barry-Callebaut blijkt men niet vrij van salmonellabesmetting. Maar dat de grootste chocoladefabriek ter wereld zowaar nog in het nietige Oost-Vlaamse Wieze prijkt, is te danken aan Octaaf Callebaut. Als 'overbodige' zoon van een bierbrouwersfamilie die liever met cacaobonen experimenteerde, leerde hij vanaf 1911 Vlaanderen én ver daarbuiten chocolade eten. Maak kennis met de Willy Wonka van Wieze.
Lees verder