Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 juni 2022

Nicky Evrard, nummer één onder de lat bij Red Flames, zit met een dilemma: “Er is interesse uit het buitenland, m...

HLN
Nicky Evrard, nummer één onder de lat bij Red Flames, zit met een dilemma: "Er is interesse uit het buitenland, maar je zit er helemaal alleen"
Nicky Evrard (27) is de nummer één tussen de palen bij de Red Flames. Hoe ziet een wedstrijddag er voor haar uit? Wat met de opofferingen? En wat doet ze naast het voetbal? "Ik verhuur springkastelen, want jammer genoeg kan ik niet leven van het voetbal."
Lees verder

Een frisse duik nodig? Zwemmen in open water kan nu op drie nieuwe plekken in Vlaanderen
Wie tijdens een bloedhete dag op zoek gaat naar verfrissing, kan op drie nieuwe plekken in open water zwemmen: de abdijkaai in Kortrijk, het Keerdok in Mechelen en het Insteekdok in Vilvoorde. Met welke regels moet je daar rekening houden en waarom zijn andere waterlopen (voorlopig) verboden terrein?
Lees verder

"Geen warm water, een kleuter die veel te veel medicatie kreeg, ...": Inspectie in internaat Huis aan Zee bevestigt pijnpunten
Na kritische inspectieverslagen moeten buitengewoon internaat Huis aan Zee in De Haan en buitengewone basisschool De Vloedlijn in Oostende meerdere pijnpunten aanpakken. De doorlichting kwam er nadat personeelsleden in Het Laatste Nieuws de situatie in het internaat hadden aangekaart. "Hier moet echt een structurele verbetering komen, in het belang van leerlingen en personeel", zegt minister Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

Oops, she did it again: Britney Spears verwijdert account op Instagram
Britney Spears (40) heeft opnieuw een verdwijntruc uitgehaald. Het Instagram-account van de zangeres is namelijk nergens meer te bespeuren. Fans van Britney maken zich ook duidelijk zorgen om de plotse verdwijning van hun idool. "OMG, wat is er aan de hand? #waarisbritney", klinkt het op sociale media.
Lees verder

Nederlandse regering sluit nieuwe lockdown in de toekomst niet uit
De Nederlandse Zorgminister Ernst Kuipers kan niet garanderen dat er geen nieuwe lockdown komt. Dat hangt onder meer af van de mogelijke opkomst van nieuwe, ernstig ziekmakende en zeer besmettelijke coronavarianten, waartegen de huidige vaccins niet werken. Dat zei de minister in het Kamerdebat over zijn langetermijnaanpak rond corona. Het parlement wil een lockdown het liefst voorkomen.
Lees verder

Verbod op onverdoofd slachten? Vandaag stemming tijdens plenaire zitting
Het blijft buitengewoon onduidelijk in welke richting de stemming over het verbod op onverdoofd slachten later op de dag tijdens de plenaire zitting van het Brussels Parlement zal gaan. De scheidingslijn tussen meerderheid en oppositie speelt niet in dit dossier, maar vooral aan Franstalige kant lijken zowat alle fracties behoorlijk verdeeld te zullen stemmen. Het wordt dus vanaf 16 uur koppen tellen en kijken wie strategisch afwezig blijft.
Lees verder

Verbod op onverdoofd slachten in Brussel? Vandaag stemming tijdens plenaire zitting
Het Brussels parlement stemt over een verbod op onverdoofd slachten. Het blijft buitengewoon onduidelijk in welke richting de stemming tijdens de plenaire zitting van het Brussels Parlement zal gaan. Het ziet ernaar uit dat mensen in zullen gaan tegen de partijlijn om hun achterban gunstig te stemmen. De tweespalt tussen de Nederlandstalige en Franstalige zijde is groot. Het wordt dus vanaf 16 uur koppen tellen en kijken wie strategisch afwezig blijft.
Lees verder

LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Heel wat ploegen én leider Vlasov starten niet na massale corona-uitbraak, koersdirecteur bevestigt dat rit 6 gereden wordt
Het coronavirus slaat wild om zich heen in het peloton. Alpecin-Fenix, Bahrain-Victorious en UAE trekken zich met heel de ploeg terug. En ook bij andere ploegen regent het positieve gevallen. Zo heeft ook leider Vlasov noodgedwongen de wedstrijd verlaten. We trekken vandaag dus de bergen in met een sterk gereduceerd peloton.
Lees verder

Groen water vermijden? Zo houd je je zwembad proper
De zomer is aangebroken en we krijgen mooi weer. Misschien fantaseer je dan wel over een zwembad in je tuin. Maar wat komt er allemaal kijken bij het onderhoud van een zwembad? Bouwsite Livios vroeg het aan Filip De Weer van Leisure Pools.
Lees verder

Max Colombie van Oscar and the Wolf annuleert reeks optredens: "Ik kamp met angstaanvallen en een depressie"
Max Colombie, het gezicht achter Oscar and the Wolf, heeft op Instagram laten weten dat hij een aantal optredens geannuleerd heeft. De singer-songwriter heeft nood aan rust omdat hij kampt met angstaanvallen en een depressie. "Jullie hebben recht op een geweldige show, maar die kan ik jullie op dit moment niet geven", klinkt het op Instagram.
Lees verder

Hoge ozonconcentraties verwacht, dus opletten met zware inspanningen
Er worden vandaag/vrijdag en zaterdag hoge ozonconcentraties in de lucht verwacht. Daar waarschuwt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) voor.
Lees verder

Het coronavirus rukt steeds verder op in Zwitserland: welke coronamaatregelen zijn nog van kracht? En speelt elke ploeg zomaar open kaart?
Het coronavirus houdt de Ronde van Zwitserland in een wurggreep. De ene renner na de andere test positief - ook klassementsleider Alexandr Vlasov kan straks niet starten. Wat zijn de maatregelen vandaag in het peloton? En waarom gaan sommige ploegen collectief naar huis en andere niet? "Strikt genomen zou elke ploeg moeten handelen zoals Jumbo-Visma of UAE, maar als arts telt het ziektebeeld van de renner voor je en da's verder kijken dan louter het boekje."
Lees verder

Achter de schermen bij gigolo Dave. "Ik leerde om mijn orgasme uit te stellen tot de vrouw volledig voldaan is"
"Ooit beleefde ik een onvergetelijke nacht in een poepsjiek hotel in Amsterdam, met alles erop en eraan. Oesters, kaviaar en champagne à volonté." Dave heeft een job in communicatiesector, maar in zijn vrije tijd werkt hij als gigolo, een zinnenprikkelende bijverdienste. Eerlijk beantwoordt hij 21 lezersvragen. Hoeveel verdient hij, hoe verloopt een afspraakje met hem en wat als hij geen erectie krijgt of te snel klaarkomt? "Een vrouw verwacht nagenoeg altijd méér dan platte seks."
Lees verder

Amerikaanse beurzen nemen opnieuw duik, Brusselse beurs opent wel weer licht in het groen
De New York Stock Exchange is gisteren fors lager geëindigd. Eerder op de dag stapelden de verliezen op de Europese beurzen zich ook al op. Vanmorgen leken ze echter opnieuw op te krabbelen. Onder meer de Brusselse beurs opende in het groen.
Lees verder

Russische infiltrant bij Internationaal Strafhof in Den Haag bouwde jarenlang dekmantel op: "Dit gebeurt écht en er zullen er meer zijn"
De arrestatie van een Russische infiltrant bij het Internationaal Strafhof in Den Haag is een klassiek spionnenverhaal. Geen vernuftige cyberaanval, maar een rasechte infiltrant met een jarenlang opgebouwde dekmantel. De Nederlandse inlichtingendienst AIVD gaf donderdag documenten vrij die daar een zeldzaam inkijkje in geven: zo veranderde Sergej in Victor. "Ik lijk op een Duitser."
Lees verder

2 op de 3 gemeenten laten jaarlijks bewust miljarden liters grondwater weglopen
2 op de 3 gemeenten hebben geen efficiënt beleid om grondwater dat opgepompt wordt bij bouwwerven, terug in de grond te laten infiltreren. Dat blijkt uit een rondvraag door 'Het Laatste Nieuws' bij 50 gemeenten. Nochtans is dat een verplichting van de Vlaamse Overheid. Zo vloeit jaarlijks maar liefst 63 miljard liter grondwater weg terwijl Vlaanderen verder opdroogt. Maar hoe moet het dan wél?
Lees verder

Ex-journalist Siegfried Bracke kritisch voor VRT: "Qua transparantie op niveau van Bulgarije: alles wordt toegedekt"
Zelfs nu hij er twaalf jaar weg is, z'n politieke carrière voor N-VA afsloot en vooral van het leven geniet, blijft ex-Wetstraatjournalist Siegfried Bracke (69) scherp voor de VRT. In z'n boek 'Open het debat!' pleit hij voor drastische besparingen. "Er lopen aan de Reyerslaan veel te veel uitgebluste mensen rond voor wie men jobs uitvindt om hen bezig te houden", deelt hij z'n visie in 'Dag Allemaal'. Daarnaast vertelt Bracke hoeveel geld hij zelf verdiende bij de openbare omroep en uit hij z'n frustraties rond viroloog Marc Van Ranst. "Hij kleurt de werkelijkheid."
Lees verder

Wat drink en eet je best (niet) in de hitte? Diëtiste Sanne Mouha licht toe. "Je moet niet méér zout eten om te compenseren dat je zweet"
Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden gaan, zoeken we graag manieren om af te koelen. Hallo zwembad, ventilator en koude douche, maar ook een koel wijntje of een lichte maaltijd zijn welkom. Of toch niet? Drink je beter warme dan koude dranken, zoals de Italianen, om af te koelen? En hoe zit het met de mythe dat pikant eten je lichaam afkoelt? Diëtiste Sanne Mouha scheidt 7 feiten van fabels.
Lees verder

Wat drink en eet je best (niet) in de hitte? Diëtiste Sanne Mouha licht toe. "Pasta houdt je vochtbalans op peil"
Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden gaan, zoeken we graag manieren om af te koelen. Hallo zwembad, ventilator en koude douche, maar ook een koel wijntje of een lichte maaltijd zijn welkom. Of toch niet? Drink je beter warme dan koude dranken, zoals de Italianen, om af te koelen? En hoe zit het met de mythe dat pikant eten je lichaam afkoelt? Diëtiste Sanne Mouha scheidt 7 feiten van fabels.
Lees verder

Bill Gates vindt cryptomunten en NFT's bedrog: "Gebaseerd op een volstrekt dwaze theorie"
Microsoft-medeoprichter Bill Gates is geen fan van cryptomunten en NFT's. Dat heeft hij duidelijk gemaakt tijdens en techconferentie in de Verenigde Staten. Volgens Gates is de cryptowereld gebaseerd op een "volstrekt dwaze theorie". Hij dreef ook de spot met de populaire NFT-collectie 'Bored Apes'. "Dure digitale afbeeldingen van apen zullen de wereld immens verbeteren", zei de ondernemer sarcastisch.
Lees verder