Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 juni 2022

Netflix reageert op dodelijk ongeval tijdens opnames ‘The Chosen One’

HLN
Netflix reageert op dodelijk ongeval tijdens opnames 'The Chosen One'
Netflix heeft een eerste statement gegeven over het incident tijdens de opnames van serie 'The Chosen One' waarbij twee acteurs om het leven zijn gekomen. In de verklaring noemt de streamingservice de crash van het busje met cast en crew een tragisch ongeluk.
Lees verder

Dochter Elon Musk wil andere achternaam: "Wil niet langer verbonden zijn met mijn biologische vader"
Een van de acht kinderen van Elon Musk heeft bij een rechtbank in Los Angeles het verzoek ingediend niet langer Musk te heten. Volgens de L.A. Times deed Vivian dat in april, enkele dagen na haar achttiende verjaardag.
Lees verder

Tesla aangeklaagd door voormalige werknemers wegens "massaontslag"
Automaker Tesla is in de Verenigde Staten aangeklaagd door twee werknemers die deze maand zijn ontslagen. Ze werkten in de Tesla-fabriek in de plaats Sparks in Nevada. Volgens de twee oud-werknemers heeft het bedrijf niet van tevoren aangekondigd dat er ontslagen zouden vallen, wat in strijd is met de wet.
Lees verder

"Belasting op meeropbrengsten energiebedrijven levert schatkist jaarlijks 2 miljard op"
De politieke roep om de overwinsten van energiebedrijven te belasten neemt overhand toe. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) laat nog onderzoeken of ze Engie en andere energiebedrijven zomaar extra kan belasten. Wat zou het de staatskas opleveren, en kunnen de betrokkenen aan een overwinstbelasting ontkomen? Wij vroegen het alvast aan fiscaal advocaten Paul Verhaeghe en Roel Deseyn van advocatenkantoor Wanted Law Tax.
Lees verder

Overheid wil Engie en co zwaarder belasten: "Extra taks voor energiebedrijven levert schatkist jaarlijks 2 miljard op"
De politieke roep om de overwinsten van energiebedrijven te belasten neemt overhand toe. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) laat nog onderzoeken of ze Engie en andere energiebedrijven zomaar extra kan belasten. Wat zou het de staatskas opleveren, en kunnen de betrokkenen aan een overwinstbelasting ontkomen? Wij vroegen het alvast aan fiscaal advocaten Paul Verhaeghe en Roel Deseyn van advocatenkantoor Wanted Law Tax.
Lees verder

Daar komt Amazon, daar komen nóg lagere prijzen: grootste webshop ter wereld lanceert Belgische versie
Onder de codenaam 'Operation Red Devil' lanceert Amazon in september een Belgische versie van de grootste webshop ter wereld. Waarom komt het bedrijf van Jeff Bezos naar België? Wat kan ik er kopen? Is het goedkoper? En waarom wordt de website niét 'amazon.be'? "De prijzen voor de populairste producten kunnen meerdere procenten zakken."
Lees verder

Opnieuw 6 IS-vrouwen en 16 kinderen gerepatrieerd naar ons land
België heeft weer IS-vrouwen en -kinderen uit Syrië teruggebracht. Dat is ons door Koerdische bronnen gemeld. Als alles volgens plan is verlopen, dan zijn er vannacht een zestal volwassenen en zestien kinderen geland op Belgische bodem. Die zijn afkomstig uit Antwerpen, Brussel en Sint-Niklaas — en er is zelfs een weduwe bij van een beruchte aanslagenplanner die behoorde tot de top van de Islamitische Staat.
Lees verder

Vier experten over hoe de overheid maatregelen kan financieren: "Moet openbare omroep echt 6 radiozenders beheren?"
Vakbonden eisen koopkrachtmaatregelen, maar volgens de regering is er geen marge om extra geld uit te geven. Wat kunnen we dan wél nog doen? De overheid haalt veel belastinggeld op: kan die wat besparen op haar uitgaven? We leggen het voor aan vier experten. De ambtenarenpensioenen, de erelonen van artsen, de dienstencheques: aan opties is er duidelijk geen gebrek.
Lees verder

Van der Straeten bevraagt 1.000 bedrijven om noodplan aardgas te verfijnen
In opdracht van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) loopt momenteel een bevraging bij meer dan 1.000 bedrijven om het noodplan voor aardgas te verfijnen. Dat plan schiet in actie als de bevoorrading zou stokken, en de minister wil dat de bedrijven in dat geval zo min mogelijk impact ondervinden, klinkt het.
Lees verder

Na 32 jaar treuzelen komt rijbewijs met punten dan toch dichterbij: "Kaarten lagen nooit zo gunstig
Experts van het verkeersinstituut Visa komen vandaag in de Commissie Mobiliteit een onderzoek toelichten over het rijbewijs met punten. Dat had 30 jaar geleden al moeten ingevoerd zijn, maar bleef dode letter. "De kaarten voor zo'n rijbewijs hebben in drie decennia nog nooit zo gunstig gelegen", zegt commissielid Joris Vandenbroucke (Vooruit).
Lees verder

Uw vragen over rijbewijs met punten beantwoord: "Nee, u verliest uw rijbewijs niet na twee kleine overtredingen"
Op vraag van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) voerde verkeersinstituut Vias onderzoek naar het rijbewijs met punten. Vias geeft toelichting bij de studie aan de commissie Mobiliteit van de Kamer. Vias-woordvoerder Stef Willems voorziet de tien vaakst gestelde vragen alvast van een antwoord.
Lees verder

Amerikaan omgekomen in oorlog Oekraïne
In Oekraïne is vorige maand een Amerikaanse burger om het leven gekomen die naar het land was afgereisd om er mee te strijden tegen de Russische troepen. Dat meldt zijn familie in een overlijdensbericht en wordt bevestigd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Kruidvat bestaat 30 jaar in België: "Vergis je niet: jullie Belgen zijn grotere promojagers dan de Nederlanders"
Stroopwafels, Jan Mulder, de Efteling, Ferry Bouman: af en toe rollen we hier de rode loper uit voor wat uit Holland komt. Zie ook Kruidvat, dertig jaar geleden opende de winkelketen nummer 1 in ons land en vandaag stomen ze door naar nummer 300. "Voor Kruidvat kenden de Belgen schepsnoep niet. Dat heeft ons mee groot gemaakt."
Lees verder

Boer Garry uit 'Boer Zkt. Vrouw' en Els nu definitief uit elkaar: "Nog langer aanmodderen zag ik niet zitten"
Eerst wel, dan weer niet en toen tóch, maar finaal blijken Garry (46) en Els (43) uit 'Boer Zkt. Vrouw' niet voor elkaar bestemd. "Els was nog niet toe aan een nieuw hoofdstuk in haar leven", zegt Garry, die echter niet bij de pakken bleef neerzitten, in 'Dag Allemaal'. Met Ellen is er sinds kort een nieuwe vrouw in zijn leven: "Ik heb haar al voorgesteld aan mijn moeder."
Lees verder

Wout van Aert en co in minderheid op BK, maar: "Zie bij Lotto Soudal en Alpecin-Fenix veel renners die vooral aan eigen roem denken"
Een lang uitgelopen massage hoog in de bergen in Tignes maakt dat Wout van Aert (27) met een vertraging van twintig minuten gaat zitten voor een videocall over het Belgisch kampioenschap. Dan zal het zondag in Middelkerke veel sneller gaan. Want dit wordt weer een BK voor de sprinters. En Van Aert sprint tegenwoordig als een speer. In Middelkerke kan hij, na veldrijden en tijdrijden, voor de derde keer Belgisch kampioen worden. "Dan wil ik ereburger worden daar."
Lees verder

COLUMN. "Verdoof mij", smeekte het schaap. "Mag niet van Allah", zei het Brussels Parlementslid. "We zijn hier in Brussel, niet in Vlaanderen"
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Fouad Ahidar (Vooruit).
Lees verder

5 tips om met beperkt budget toch weg te kunnen: blijf in België en vermijd verleidingen
Voor 1 op 3 Vlamingen zit een vakantie er deze zomer niet in, zo blijkt uit de Grote Peiling. Dat heeft deels te maken met de stijgende prijzen. Ervaringsdeskundige Nathalie Van Walleghem (47) uit Kortrijk geeft tips om er met een klein budget toch even tussenuit te kunnen.
Lees verder

Kleine ogen, amper slaap en bijna geen stem meer, achter de schermen in 'De MNM Blokhut': "Ik dacht: Shit, ga ik dit wel 14 dagen volhouden?"
Op het Woodrow Wilsonplein in Gent staat al een dikke week een blokhut, met als bewoners: radiomakers Kawtar Ehlalouch en Sander Gillis. Nog tot en met vrijdag zullen ze daar radiomaken, maar ook slapen en zelfs blokken. Allemaal om mee af te zien met de blokkende studenten. Hoe deze twee radio-dj's overleven, en vooral: kunnen ze het nog aan allemaal? Ontdek het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Na vernietigende audit van Rekenhof: minister Verlinden wil politieopleiding hervormen en verlengen
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil politieagenten langer naar school sturen en de opleiding hervormen. Maar hoe realistisch is dit en krijgen rekruten dan nu niet de vereiste opleiding? Een audit van het Rekenhof schetst een ontnuchterend beeld, van een gebrek aan kwaliteit tot de foute instructies.
Lees verder

LIVE. Anderlecht denkt aan jonge spits van Inter
• Antwerp lijft Vincent Janssen in en aast op Dries Mertens • Atlético lijkt nieuwe bestemming te gaan worden voor Axel Witsel • Deal Inter en Chelsea over Lukaku lijkt in de maak • Anderlecht heeft eerste versterking beet
Lees verder