Doorgaan naar hoofdcontent

Nederland in de ban van mysterieuze verdwijning Gino (9): politie doet dringende oproep om beelden te delen, familie ...

HLN
Nederland in de ban van mysterieuze verdwijning Gino (9): politie doet dringende oproep om beelden te delen, familie vermoedt dat jongetje in auto is gestapt
In Nederlands Limburg wordt op grote schaal gezocht naar de 9-jarige Gino van der Straeten, die woensdagavond na het voetballen van de aardbodem is verdwenen. De politie zegt dat het kind in levensgevaar is en houdt rekening met een misdrijf. De familie van de vermiste Gino (9) houdt er rekening mee dat het jongetje in een auto is gestapt. Een Duits zoekteam heeft de familie laten weten dat zijn spoor ophoudt bij een woning in die straat, zo laat een familiebron aan onze collega's van het AD weten.
Lees verder

"Barbecues uit roestvrij staal of keramiek kosten meer, maar gaan langer mee": hier moet je op letten als je een barbecue wil kopen
Het barbecueseizoen is weer een feit! Is jouw barbecue aan vervanging toe, of ontbreekt er nog één om je terras compleet te maken? Dan is het hoog tijd om de jacht te openen op de perfecte grill. Maar welk exemplaar uit het gigantische aanbod is nu ideaal om een hoofdrol op jouw tuinfeesten te vertolken? HLN Shop helpt je een barbecue op maat te selecteren.
Lees verder

Wagons gekanteld na treinongeval in Garmisch-Partenkirchen: minstens drie doden en tientallen gewonden
Bij de ontsporing van een regionale trein in het zuiden van Duitsland zijn minstens drie doden en tientallen gewonden gevallen. Dat meldt de politie volgens lokale media. De trein ging rond 12.15 uur voor een deel van de rails, iets ten noorden van Garmisch-Partenkirchen.
Lees verder

Vermiste vrouw (37) uit Brugge levenloos teruggevonden, echtgenoot doet oproep: "Zoek alsjeblieft hulp als je mentale problemen hebt"
De vermiste Leen Lippevelde (37) uit Brugge is levenloos teruggevonden, zo bevestigt haar familie. Haar echtgenoot doet in tranen een oproep. "Zoek alsjeblieft hulp als je met mentale problemen kampt", zegt hij. "Leen heeft dat ook gedaan. Maar de ziekte was helaas te sterk."
Lees verder

Vermiste vrouw (37) uit Brugge levenloos teruggevonden, echtgenoot doet oproep: "Zoek alsjeblief hulp als je mentale problemen hebt"
De vermiste Leen Lippevelde (37) uit Brugge is levenloos teruggevonden, zo bevestigt haar familie. Haar echtgenoot doet in tranen een oproep. "Zoek alsjeblieft hulp als je met mentale problemen kampt", zegt hij. "Leen heeft dat ook gedaan. Maar de ziekte was helaas te sterk."
Lees verder

Nieuwe loonsverhogingen nóg sneller verwacht: Planbureau voorspelt overschrijding spilindex in september én januari
Het Federaal Planbureau verwacht dat de spilindex opnieuw zal worden overschreden in september, zo blijkt uit de jongste vooruitzichten. Dat is een maand vroeger dan bij de vorige prognose werd voorspeld. Bovendien wordt niet lang daarna alweer een nieuwe overschrijding verwacht: in januari volgend jaar.
Lees verder

VIDEO. Duik het weekend in met Oumi Rayane: de verloofde van Remco Evenepoel beantwoordt enkele dilemma's
Mooi toch, twee jonge mensen die resoluut voor elkaar gaan. Zoals Oumi Rayane en haar verloofde, wielrenner Remco Evenepoel. Nooit eerder deed ze haar verhaal in de media, maar NINA kon haar tóch strikken. "Ik dacht eerst: liever niet", zegt ze. "Maar Remco zei: 'Ik wil dat iedereen jou leert kennen, zoals ik jou ken.'" Dit weekend lees je ons interview met Oumi in NINA, maar nu beantwoordt ze in Spanje, waar Remco hoogtestage doet, al even onze pittige dilemma's.
Lees verder

VIDEO. Joshua Zirkzee begrijpt niets van lessen Frans bij Anderlecht: "Wat gebeurt hier nu?"
Joshua Zirkzee speelde het voorbije seizoen dan wel voor Anderlecht, de Franse taal zal niet meteen zijn dada worden. In de reeks 'Mauve' van Play Sports zien we de aanvaller van paars-wit op wel erg grappige wijze struikelen over de Franse grammatica.
Lees verder

Vakantie in Mallorca eindigt voor 102 Belgische toeristen in mineur: na 6 uur vertraging krijgen reizigers te horen dat ze vandaag niet naar België terugkeren
Op de luchthaven van Palma de Mallorca zitten 102 reizigers – voornamelijk Belgische toeristen – al sinds 9.30 uur vast door een technisch defect aan een vliegtuig van TUI. En nu blijkt dat ze vandaag niet naar België zullen terugkeren omdat het probleem niet opgelost geraakt. "We krijgen bitter weinig informatie", laat een reiziger weten.
Lees verder

Regisseur van 'Squid Game' verklapt: "In het eerste seizoen zitten hints naar het vervolg"
Bijna elke Netflixkijker raakte vorig jaar in de ban van 'Squid Game'. De Koreaanse hitserie sloeg in als een bom, een tweede seizoen bleek daarom onvermijdelijk. Maar daarvan was regisseur Hwang Dong-Hyuk tijdens de opnames nog niet zeker. Toch kon hij het niet laten om al enkele hints te verwerken.
Lees verder

Brent en zijn klasgenoten zagen sportkamp aan zee in het water vallen na massale ziekte: "Om het halfuur moest er wel iemand overgeven"
"Het begon met een klasgenootje, daarna volgde de rest heel snel. Ikzelf had vooral veel hoofd- en buikpijn." Voor Brent De Bie en de rest van het vijfde studiejaar van stedelijke basisschool De Brem in Zandvliet zijn de sportklassen in Blankenberge in mineur geëindigd. Meer dan de helft van de klas werd ziek. Vermoedelijk buikgriep, al wordt een voedselvergiftiging niet helemaal uitgesloten. De klasuitstap werd dan ook vroegtijdig afgebroken.
Lees verder

Sportkamp aan zee stopgezet na massale ziekte: "Om het halfuur moest er wel iemand overgeven"
Voor het vijfde studiejaar van stedelijke basisschool De Brem in Zandvliet zijn de sportklassen in Blankenberge in mineur geëindigd. Meer dan de helft van de klas werd ziek. Vermoedelijk buikgriep, al wordt een voedselvergiftiging niet helemaal uitgesloten. De klasuitstap werd vroegtijdig afgebroken.
Lees verder

Vlaamse regering trekt 60 miljoen euro uit om vaccinatiecentra paraat te houden
De Vlaamse regering houdt 60 miljoen euro klaar om de vaccinatiecentra tot eind dit jaar paraat te houden. Dat meldt minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

Football Talk. Alexandre Lacazette neemt afscheid van Arsenal - Real Madrid verdedigt "hulpeloze fans" na chaos in Champions League-finale
Alexandre Lacazette neemt na vijf seizoenen afscheid van Arsenal. De 31-jarige Franse spits is er einde contract en zoekt "een nieuwe uitdaging en nieuw avontuur". De Londense club kondigde het vertrek van de 16-voudige international vrijdag aan via zijn website.
Lees verder

Nieuwe varianten BA.4 en BA.5 al goed voor kwart coronabesmettingen: "Ze zullen komende weken waarschijnlijk BA.2 vervangen"
Ongeveer een kwart van alle coronabesmettingen in ons land wordt nu al veroorzaakt door de nieuwe varianten BA.4 en BA.5. Dat meldt gezondheidsinstituut Sciensano. "Ze zullen in de komende weken waarschijnlijk de oude BA.2-variant vervangen", aldus viroloog Steven Van Gucht. "Maar we verwachten niet dat het meteen zal leiden tot een grote belasting van de zorg."
Lees verder

"Al duizenden dode dolfijnen": hoe de oorlog in Oekraïne ook bedreigde zeezoogdieren uitroeit
Als gevolg van de oorlog spoelen dezer dagen massaal veel dolfijnen aan op de stranden van de Zwarte Zee. "Rusland moordt niet alleen ons volk uit, maar ook onze natuur", zegt de Oekraïense bioloog Ivan Roesev. Die werkt niet ver van het beruchte Slangeneiland en raamt de tol nu al op enkele duizenden gedode zeezoogdieren. Hoe groot is de schade voor de biodiversiteit?
Lees verder

Ongeziene veiligheidsmaatregelen voor jubileum van de Queen: "Elizabeth heeft 170 stalkers, 10 van hen zijn echt gevaarlijk"
Te land, ter zee en in de lucht. Zo kan je de veiligheidsmaatregelen die getroffen worden voor het jubileum van Queen Elizabeth (96) het beste omschrijven. Omdat quasi alle royals zich tijdens de vieringen op één plek verzamelen, mag er niets aan het toeval worden overgelaten. Iets wat moeilijker blijkt dan gedacht, want donderdag werd de militaire optocht al even verstoord door demonstranten. "De 'lone wolfs' vormen het grootste gevaar, omdat zij zeer moeilijk gedetecteerd kunnen worden."
Lees verder

LIVE. Mertens-De Bruyne versus Van Dijk-De Ligt in leuke quiz: "Van Ketelaere? Dat rekenen we niet goed"
Deviltime! De Rode Duivels maken zich sinds deze week klaar voor vier Nations League-wedstrijden. Vanavond is het menens tegen Nederland, later staan ook nog twee duels tegen Polen en één interland tegen Wales op het programma. Al het nieuws over de nationale ploeg kunt u de komende dagen volgen op deze pagina!
Lees verder

Myanmar voert eerste executies uit sinds 1990
Myanmar gaat binnenkort de eerste terdoodveroordelingen uitvoeren sinds 1990. Vier mensen, onder wie één voormalig lid van de partij van Aung San Suu Kyi en een bekende pro-democratische activist, zullen opgehangen worden. Dat laat een woordvoerder van de militaire junta weten aan persagentschap AFP.
Lees verder

Deze handtassen scoor je nu al voor minder dan 75 euro
Ben je toe aan een nieuwe handtas, maar heb je geen groot budget te spenderen? We selecteerden vijftien modieuze tassen die voortaan aan je zij prijken, en dat voor minder dan 75 euro. Van schoudertas en praktische crossbody tot feestelijke clutch: de beste lentekoopjes op een rij.
Lees verder