Doorgaan naar hoofdcontent

NAVO-toetreding Finland en Zweden: “Top in Madrid was nooit deadline”

HLN
NAVO-toetreding Finland en Zweden: "Top in Madrid was nooit deadline"
De NAVO-top in Madrid is geen deadline voor een beslissing over de toetreding van Finland en Zweden tot de verdragsorganisatie. Wel wil de NAVO zo snel mogelijk een oplossing voor de Turkse bezorgdheden over een mogelijk lidmaatschap van de twee Noordse landen. Dat heeft Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, zondag gezegd op een persconferentie samen met de Finse president Sauli Niinistö.
Lees verder

Red Panthers demonstreren in laatste thuismatch tegen India (5-0): "We kunnen in deze Pro League nog brons halen"
De Red Panthers hebben overtuigend hun laatste thuiswedstrijd in de Pro League gewonnen. Na de 2-1-overwinning van zaterdag, werd het nu een klinkende 5-0-zege tegen India. Met vier doelpunten werd de kloof al in de eerste helft gemaakt. Bondscoach Raoul Ehren moet nu zijn selectie voor het WK aanduiden: "Jammer om voor het WK enkele meisjes te ontgoochelen."
Lees verder

PORTRET. Vader Roger (56) en zoon Bradley Stockton (21) verongelukken in laatste ronde 'Isle of Man TT': "Niets zo geweldig als met je eigen vlees en bloed op Man te mogen racen."
Roger Stockton (56) was eigenlijk al met racepensioen. Maar omdat zijn zoon Bradley (21) er al lang van droomde om samen de beruchte motorrace op het eiland Man te rijden, haalde hij zijn zijspan weer van stal. Vader en zoon verongelukten op de slotdag in de laatste kilometers van de laatste ronde. Met vijf slachtoffers werd deze editie één van de dodelijkste in jaren.
Lees verder

Deze week in 'Familie'. Veronique wil het overspel met Koen bekend maken. Gaat de bom ontploffen?
Weer een 'Familie'-week vol spanning, intriges, romantiek en feelgood. Veronique (Sandrine André), die ondertussen Koen (Sieg De Doncker) al een tijdje ontmoet, vindt dat het stilaan tijd wordt om haar overspel te bekennen. Gaat de bom ontploffen?
Lees verder

LIVE. Leiders gegrepen, finale is ingezet - Evenepoel wil "zo weinig mogelijk energie verspillen" in openingsrit Ronde van Zwitserland
Terwijl de Dauphiné vandaag ten einde loopt, begint een ander deel van het peloton aan de Ronde van Zwitserland. Onder meer Remco Evenepoel, Aleksandr Vlasov, Daniel Felipe Martinez en Adam Yates tekenen present. Op het menu vandaag staat een heuvelachtige etappe rond Küsnacht. Wie wint de eerste rit en wordt meteen de eerste leider? Volg het hier LIVE!
Lees verder

BV 24/7. BV's zetten liefste papa's in de bloemetjes op Vaderdag
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Bizar jachtongeval: ene Nederlander ziet andere aan voor everzwijn, slachtoffer zwaargewond
Bij een everzwijnenjacht in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts is een 54-jarige Nederlander in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt. Hij werd beschoten door een 65-jarige landgenoot. Tegen hem is een vooronderzoek geopend, meldt de politie.
Lees verder

"Zes kogels in de rug en in de billen": schietpartij voor ingang van NH Collection-hotel in Brussel zou een afrekening zijn
De schietpartij in Brussel centrum zaterdagavond zou volgens ooggetuigen een afrekening zijn. Het incident gebeurde om 20.20 uur vlak voor de ingang van het hotel NH Collection aan het De Brouckèreplein in Brussel. De 43-jarige man die zes kogels in het lichaam kreeg, zou geen connectie hebben met het hotel volgens de medewerkers. De getuigen zijn in shock.
Lees verder

Schietpartij voor ingang van hotel in Brussel zou een afrekening zijn: "Zes kogels in de rug en in de billen"
De schietpartij in Brussel centrum zaterdagavond zou volgens ooggetuigen een afrekening zijn. Het incident gebeurde zaterdagavond om 20.20 uur vlak voor de ingang van het hotel NH Collection aan het De Brouckèreplein in Brussel. De 43-jarige man die zes kogels in het lichaam kreeg, zou geen connectie hebben met het hotel volgens de medewerkers. De getuigen zijn in shock.
Lees verder

Meteen vuurwerk in Zwitserland met ook Remco Evenepoel voorin, de Brit Stephen Williams haalt het
Remco Evenepoel heeft in de openingsrit van de Ronde van Zwitserland meteen present getekend. Prominent aanwezig en even in de aanval in volle finale van een kopgroep met de topfavorieten. De verrassende winnaar op een lokaal circuit in en rond Küsnacht werd Stephen Williams (Bahrain-Victorious).
Lees verder

Wat gebeurt er in je lichaam als je veel stress hebt?
Na een stressvolle periode kun je je zomaar een paar jaar ouder voelen. Word je ook daadwerkelijk sneller oud door veel stress?
Lees verder

Nummer 205 van de wereld verrast Medvedev in finale Rosmalen: "Je hebt me helemaal vermorzeld"
De Nederlander Tim van Rijthoven (25) heeft in eigen land voor een ongelooflijke stunt gezorgd op de Libéma Open in Rosmalen. De nummer 205 van de wereld was in de finale veel te sterk voor Daniil Medvedev (ATP 2). De Rus werd in iets meer dan een uur aan de kant geschoven: 6-4, 6-1.
Lees verder

Onze Formule 1-watcher zag in Azerbeidzjan dat uiteraard Max de baas is: "Was Perez dan niet verteld dat hij evenzeer voor de titel mocht rijden? Natuurlijk niet"
"Niet in duel gaan." Zoiets. Sergio Perez kreeg het te horen toen Max Verstappen in zijn zog kwam kruipen. En een paar tellen later voorbij bliksemde. Met dat ene zinnetje maakte Red Bull duidelijk dat het palaver de voorbije dagen, over de gelijke titelkansen voor de Mexicaan, niet meer dan sfeerschepperij was.
Lees verder

Van groot schandaal met een prostituee tot toegewijde vader-van-vijf: rokkenjager Hugh Grant is eindelijk getemd
De Britse acteur Hugh Grant (61) heeft woord gehouden: hij speelt niet meer in romantische komedies, een genre dat hem nochtans stinkend rijk heeft gemaakt. En ook op persoonlijk vlak heeft hij het roer helemaal omgegooid. De man die nooit vader wilde worden, ettelijke scheve schaatsen reed en ooit met een meisje van plezier in de auto werd betrapt, kreeg met vijf kinderen in zeven jaar tijd heel andere prioriteiten. "Ik had permanent een minderwaardigheidscomplex."
Lees verder

Lewis Hamilton geraakt door rugpijn bijna niet uit F1-wagen en moet mogelijk passen voor race in Canada
Dé beelden van het Formule 1-weekend in Azerbeidzjan? Misschien wel Lewis Hamilton die na de race maar moeilijk uit zijn Mercedes geraakte. De rug van de zevenvoudige wereldkampioen "is helemaal kapot" door het gestuiter van zijn wagen. Er is zelfs een kans dat hij volgende week verstek moet laten voor de race in Canada. Een kans voor Stoffel Vandoorne?
Lees verder

Zo vierden de K3'tjes de twintigste verjaardag van Julia: "Allemaal tompoucen"
Begin deze week mocht Julia Boschman twintig kaarsjes uitblazen. Dat werd uiteraard gepast gevierd door haar mede-K3'tjes Hanne en Marthe. En de meisjes lichten in 'K3 vlogt' ook al een tipje van de sluier van het K3 Bootcamp.
Lees verder

Gletsjers in Antarctica smelten sneller dan ooit tevoren: in 5.500 jaar ging het nooit zo snel als nu
Het gaat niet goed met het hart van de West-Antarctische ijskap. "De slagaders zijn gescheurd", zo concludeert onderzoeker Dylan Rood. Hij ondervond immers dat twee monstergletsjers in sneltempo smelten: in een tijdspanne van meer dan 5.000 jaar ging het nooit eerder zo snel als nu.
Lees verder

Record aan onthoudingen verwacht voor eerste stemronde Franse parlementsverkiezingen
Het aantal onthoudingen bij de eerste stemronde van de Franse parlementsverkiezingen zou een nieuw record bereiken. Volgens schattingen van vijf peilingsinstituten zou tussen 52,5 procent en 53 procent van de kiezers geen stem hebben uitgebracht. Het vorige onthoudingsrecord ligt op 51,3 procent en dateert van 2017.
Lees verder

Meteen vuurwerk in finale met ook Remco Evenepoel: "Maar iedereen keek naar mij en dan zei ik Van Wilder zijn kans te gaan"
Remco Evenepoel heeft in de openingsrit van de Ronde van Zwitserland meteen present getekend. Prominent aanwezig en even in de aanval in de slotkilometers van een kopgroep met de topfavorieten. De verrassende winnaar op een lokaal circuit in en rond Küsnacht werd Stephen Williams (Bahrain-Victorious).
Lees verder

Britse oud-militair omgekomen in Oekraïense stad Sjevjerodonetsk
Een voormalige Britse militair is omgekomen tijdens een gevecht in Oekraïne, zo heeft zijn familie bekendgemaakt. Jordan Gatley, die in maart het Britse leger verliet, sneuvelde in de strijd om de oostelijke stad Sjevjerodonetsk, schrijven Britse media waaronder de BBC.
Lees verder