Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 juni 2022

Mogelijk dodelijk ongeval met bestelwagen en vrachtwagen op E313 richting Antwerpen in Ranst: snelweg volledig versperd

HLN
Mogelijk dodelijk ongeval met bestelwagen en vrachtwagen op E313 richting Antwerpen in Ranst: snelweg volledig versperd
Op de E313 van Hasselt naar Antwerpen is een ongeval gebeurd in Ranst. Daarbij is een bestelwagen in de accordeonfile langs achteren op een vrachtwagen ingereden. Daarbij viel mogelijk een dode te betreuren. De snelweg is afgesloten vanaf Massenhoven. Het Verkeerscentrum raadt aan de E313 richting Antwerpen te vermijden.
Lees verder

Dodelijk ongeval met bestelwagen en vrachtwagen op E313 richting Antwerpen in Ranst: snelweg volledig versperd
Op de E313 van Hasselt naar Antwerpen is een ongeval gebeurd ter hoogte van Ranst. Daarbij is een bestelwagen in de accordeonfile langs achteren op een vrachtwagen gereden. Volgens de wegpolitie was het ongeval bijzonder ernstig en is de chauffeur van de camionette ter plaatse overleden. De snelweg is afgesloten vanaf Massenhoven. Het Verkeerscentrum raadt aan de E313 richting Antwerpen te vermijden.
Lees verder

KAART. Lang parkeren op de luchthaven of toch beter per trein, bus of taxi? Wij vergelijken prijzen en mogelijkheden
Stel je voor: je zomervakantie ligt vast. Alles is geboekt: je hotelkamer in Sevilla en je vluchten vanuit Zaventem. Samen met je partner en twee kinderen vertrek je straks vanuit Diksmuide. Je smacht nu al naar de Spaanse zon tussen 10 en 31 augustus. Maar hoe druk je straks de parkingkosten op Brussels Airport? Waar stal je jouw auto het goedkoopst? Via Brussels Airport en Interparking zochten we het voor je uit.
Lees verder

LIVE TOUR. Van Avermaet: "Om 12 uur weet ik of ik nog een vlucht moet halen" - Nichtje Pogacar al 239 dagen vermist
Vrijdag gaat in Denemarken de Tour de France van start. In aanloop naar de Grand Départ in Kopenhagen kunt u op deze pagina al het Tour-nieuws volgen.
Lees verder

Aftellen naar 'Love Island' met exclusieve reünie-afleveringen op Streamz
Nog elf dagen wachten en dan gaat het nieuwe seizoen van 'Love Island' van start op Streamz. Tijd voor een terugblik, moet de streamingdienst gedacht hebben. Vanaf donderdag is er dan ook 'Love Island: Rewind', een reeks van vijf exclusieve reünie-afleveringen.
Lees verder

TotalEnergies geeft zomerkorting aan de pomp op Franse snelwegen
De Franse oliereus TotalEnergies heeft een korting aangekondigd op benzine en diesel die tijdens de zomer aangekocht worden langs de Franse snelwegen.
Lees verder

OPROEP. Laatste schooldag! Deel jouw foto's en video met HLN
Het schooljaar zit er alweer op. De rapporten zijn uitgedeeld, de juffen en meesters hebben cadeautjes gekregen, er is afscheid genomen van elkaar... De zomervakantie kan beginnen! Ben jij een trotse ouder van afstuderende kinderen? Hebben jouw kinderen zopas hun rapport gekregen en hebben ze dat gevierd met hun vrienden? Wij zijn op zoek naar alle leuke beelden van deze laatste schooldag. Stuur ze ons door via deze link.
Lees verder

QUIZ. Helpt citroen tegen muggenbeten? En maakt lezen in de auto je misselijker? Test hier je kennis over gezondheid
"Zolang we maar gezond zijn..." Gezondheid speelt een belangrijke rol in het leven van iedere Vlaming. Maar hoeveel weet jij over muggenbeten, wagenziekte en spataders? Doe de test met deze quiz waarin we de interessantste gezondheidsfeitjes van afgelopen week voor jou selecteerden.
Lees verder

Charles had 'emotionele en fijne' ontmoeting met kinderen van prins Harry en Meghan Markle
Prins Charles (73) heeft eerder deze maand een 'zeer emotionele en fijne' eerste ontmoeting gehad met zijn jongste kleinkind Lilibet, dochter van prins Harry (37) en Meghan Markle (40). Ook was het weerzien met Archie 'zeer speciaal', melden Britse media.
Lees verder

Kinderrechtencommissariaat blaast 25 kaarsjes uit: "Vlaanderen heeft nog veel werk voor de boeg"
Het Vlaams Kinderrechtencommissariaat mag vandaag 25 kaarsjes uitblazen. Het kinderrechtenorgaan doet dat met een academische zitting in het Vlaams Parlement. Volgens kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens werden er sinds 1997 belangrijke stappen gezet op het vlak van kinderrechten, maar liggen er ook nog heel wat uitdagingen op tafel. "De bescherming van de fysieke integriteit van kinderen, het recht op onderwijs voor elk kind, kinderarmoede: Vlaanderen heeft nog werk voor de boeg", zegt Vrijens.
Lees verder

Beelden tonen hoe Machine Gun Kelly na optreden glas kapotslaat op z'n hoofd
Machine Gun Kelly (32) heeft z'n optreden in het legendarische Madison Square Garden in New York op een wel heel bijzondere manier gevierd. De muzikant, wiens echte naam Colson Baker is, sloeg namelijk een glas kapot op z'n hoofd.
Lees verder

Jacques Borlée stopt er na Spelen van 2024 mee
Het einde van een tijdperk nadert. Na de Olympische Spelen van 2024 zal Jacques Borlée stoppen als coach van de 4x400 meter-estafetteploeg. Dat meldde hij vandaag op een persconferentie.
Lees verder

Michael stopte met drinken na Dour 2011: "Zonder dat festival was ik hier niet meer. Heel zeker"
Ooit was Michael Niclaus (36) een krak in zuipen en zot doen, als remedie tegen de blutsen van het leven. "Op een jaar tijd spendeerde ik gemakkelijk 15.000 euro aan mijn eigen consumpties, traktaties en feestjes." Intussen is hij 11 jaar nuchter en alcoholconsulent, met dank aan één editie van Dour en 15 seconden televisie in een jurkje.
Lees verder

Om rode oortjes van te krijgen: 'Mijn Superseks' krijgt een podcast. "Seks is een onderwerp dat geëerd mag worden"
"Ja, ik zweer het. Alles is waargebeurd." Al twee jaar gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar de verhalen over de beste seks ooit. En vanaf vandaag wordt de populaire reeks ook in een podcast gegoten. Daarom blikken we met Roxanne terug: ze vertelt hoe ze de pikante getuigenissen selecteert, waarom ze de reeks maakt en welk verhaal haar het meest is bijgebleven. "Ik heb erg getwijfeld of we die getuigenis zouden publiceren, maar na het interview draaide mijn idee honderdtachtig graden."
Lees verder

Isabeau (35) heeft een eetbudget van 235 euro per week: "Ik spendeer meer geld aan wijn dan aan eten"
Iedereen vult de vraag "wat eten we vandaag" anders in, en bij HLN Eten kijken we graag mee in de koelkast en portemonnee van iemand anders ter inspiratie. Deze week deelt Isabeau (35) haar eetbudget en -gewoontes. Door haar drukke job probeert ze zo efficiënt mogelijk te koken en eten. "Ik ben niet heel goed georganiseerd, maar probeer niet in de val te trappen van de snelle broodjes aan het tankstation", vertelt ze. Hoe pakt ze dat aan?
Lees verder

Isabeau (35) geeft wekelijks 235 euro uit aan eten: "Als lunch drink ik standaard een shake, puur functioneel, om de dag door te komen"
Iedereen vult de vraag "wat eten we vandaag" anders in, en bij HLN Eten kijken we graag mee in de koelkast en portemonnee van iemand anders ter inspiratie. Deze week deelt Isabeau (35) haar eetbudget en -gewoontes. Door haar drukke job probeert ze zo efficiënt mogelijk te koken en eten. "Ik ben niet heel goed georganiseerd, maar probeer niet in de val te trappen van de snelle broodjes aan het tankstation", vertelt ze. Hoe pakt ze dat aan?
Lees verder

De allerbeste camera's voor je vakantiefoto's schuilen in deze smartphones
Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto's te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera's van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
Lees verder

Bijna 70 jaar na gruwelijke lynchpartij op 14-jarige jongen aanhoudingsbevel gevonden in kelder: familie wil dat vrouw alsnog opgepakt wordt
Speurders die in de kelder van een gerechtsgebouw in de Amerikaanse staat Mississippi op zoek waren naar nieuw bewijsmateriaal in de zaak rond een gruwelijke lynchpartij op een 14-jarige zwarte jongen in 1955, hebben een niet-uitgevoerd aanhoudingsbevel gevonden. Familie van de vermoorde Emmett Till wil dat de witte vrouw voor wie het werd uitgeschreven, alsnog wordt opgepakt én aangeklaagd. Want Carolyn Bryant Donham zou nog in leven zijn.
Lees verder

Opnames voor nieuwe 'James Bond'-film pas binnen twee jaar van start
Wie gehoopt had dat de nieuwe 'James Bond'-film snel zou volgen, is eraan voor de moeite. Barbara Broccoli, de producer van de prent, heeft laten weten dat de opnames nog niet voor direct zijn. "We willen Bond opnieuw uitvinden."
Lees verder

Olieconcerns betalen reiskosten voor personeel dat abortus wil ondergaan in VS
Olie- en gasconcerns Shell en BP gaan medewerkers in de Verenigde Staten helpen met de reiskosten als zij in de directe omgeving geen toegang hebben tot bepaalde medische diensten. Daarmee zijn ze de eerste grote olieconcerns die een dergelijke regeling uitwerken. Vorige week schrapte het Hooggerechtshof in de VS het grondwettelijke recht op abortus.
Lees verder