Doorgaan naar hoofdcontent

Militair die ‘gevaarlijker was dan Jürgen Conings’ riskeert drie jaar cel: “Gevat met machinepistolen vlak bij...

HLN
Militair die 'gevaarlijker was dan Jürgen Conings' riskeert drie jaar cel: "Gevat met machinepistolen vlak bij woning De Wever"
De 21-jarige militair Yentl L. uit Leopoldsburg riskeert samen met zeven andere leden van motorclub No Surrender 3 jaar cel voor verboden wapenbezit en criminele organisatie. Yentl L. werd op 22 mei 2021 in de buurt van de woning van Bart De Wever gearresteerd. Twee geladen machinepistolen, een Skorpion en een Zastava, lagen schietensklaar in de auto. De 'klusjesman van Kleine Brogel' werd door de legerleiding in die periode gevaarlijker geacht dan Jürgen Conings.
Lees verder

Politie neemt zwaar verwaarloosde windhonden in beslag: "Graatmager, tussen de uitwerpselen en zonder eten en drinken bij 30 graden"
De voorbije dagen kregen we te maken met uitzonderlijk zomerse temperaturen. Hoewel de meesten volop genieten van de warme dagen, kan de warmte ook gevaarlijk zijn en gezondheidsproblemen veroorzaken bij mens én dier. Zo bleek dit weekend, toen de politie drie verwaarloosde Spaanse windhonden aantrof.
Lees verder

Gouden Raad van Tante Kaat tegen grasvlekken: "Grijp zo snel mogelijk in voor het beste resultaat"
De zomer staat voor de deur. De vakantie wenkt. Tijd voor terrasjes, barbecues, ravotten in de tuin en ongewild morsen met eten in de tuinzetel. Maar die besmeurde kleding, hoe krijg je die weer schoon? Niemand die het beter weet dan Tante Kaat. Vlekken verwijderen in vier delen. Vandaag deel 1: de Gouden Raad van Tante Kaat bij grasvlekken.
Lees verder

'Familie' pakt uit met huiveringwekkende webserie 'Raven en Louise in het nauw'
Deze zomer trakteert VTM de 'Familie'-kijker op een webreeks die enkel online te bekijken valt. Net zoals vorig jaar speelt Raven (Aaron Blommaert) weer de hoofdrol, deze keer met zijn liefje Louise (Charlotte Sieben).
Lees verder

Huurwagens deze zomer gemiddeld 40 procent duurder in vakantielanden
In vele vakantielanden zal de prijs van een huurwagen deze zomer een pak duurder zijn. Volgens de Duitse vergelijkingssite Check24 ligt de prijs in de periode van juli tot en eind september gemiddeld 40 procent hoger ten opzichte van vorige zomer. In Spanje is de prijs tegenover precoronajaar 2019 zelfs 231 procent gestegen, van 22 naar 73 euro per dag.
Lees verder

LIVE. Mané verlaat Liverpool voor Bayern - Haller naar Dortmund - Dost op weg naar Utrecht
• Antwerp lijft Vincent Janssen in en aast op Dries Mertens • Atlético lijkt nieuwe bestemming te gaan worden voor Axel Witsel • Deal Inter en Chelsea over Lukaku is rond • Anderlecht heeft eerste versterking beet • Sadio Mané verlaat Liverpool voor Bayern
Lees verder

LIVE. Mané verlaat Liverpool voor Bayern - Haller naar Dortmund
• Antwerp lijft Vincent Janssen in en aast op Dries Mertens • Atlético lijkt nieuwe bestemming te gaan worden voor Axel Witsel • Deal Inter en Chelsea over Lukaku is rond • Anderlecht heeft eerste versterking beet • Sadio Mané verlaat Liverpool voor Bayern
Lees verder

Jezelf gratis omscholen tot IT-er van de toekomst? Dat kan weldra in de moderne Campus 19 bij DPG Media in Antwerpen
Beeld je een school in dat 24/7 open is. Zonder professoren. En waar je IT-opleiding volledig gratis is. Dat is Campus 19, een codingschool dat de kans biedt aan jongeren zich om te scholen tot de IT-er van de toekomst. Vier jaar na de start in Brussel opent in oktober een tweede in het hypermoderne hoofdkwartier van DPG Media in Antwerpen: "Kwetsbare jongeren groeien dankzij deze opleiding op als rolmodel in hun omgeving. Zo gaat er geen talent verloren", aldus CEO Christian Van Thillo.
Lees verder

Langste python buiten natuurlijke habitat ooit gevonden in Florida
De tropische en subtropische laaglandbossen en graslanden in delen van Afrika en van Azië zijn de natuurlijke habitat van pythons. Maar de bekende slangensoort werd zo'n vijftig jaar geleden ook geïntroduceerd in de VS, meer bepaald in de staat Florida. Daar is nu het grootste invasieve exemplaar ooit gevonden. De python is 5,3 meter lang en 97,5 kg zwaar.
Lees verder

Joe grote winnaar van het radiovoorjaar
Het centrum voor Informatie over de Media (CIM) heeft de radiocijfers van het voorbije half jaar bekendgemaakt. Qmusic en - nog steeds met stip op één - Radio 2 blijven daarin de grootste. Joe maakt een opvallende sprong voorwaarts, Studio Brussel krijgt klappen.
Lees verder

Poetsman (53) maakt tijdens werk seksueel misbruik van vijfjarig dochtertje van klanten: "Wij voelen ons mislukt als ouders"
Hij had al een 'carrière' van 13 jaar als exhibitionist. Maar dit keer ging een 53-jarige man uit Meerhout nog een stapje verder. Als poetsman kwam hij elke woensdag langs bij een jong gezin in Geel. Hij maakte er seksueel misbruik van het dochtertje van 5 jaar. "Ons onbezorgd leventje heeft plaats gemaakt voor schrik", getuigen de ouders.
Lees verder

Meer dan honderd mannen op de vuist tussen kinderen aan Berlijns zwembad
Aan een zwembad in de Berlijnse buitenwijk Steglitz mondt een gevecht met waterpistolen zondag uit in een ware veldslag. Te midden van andere zonnekloppers gaan meer dan honderd badgasten met elkaar op de vuist.
Lees verder

Landen van Westelijke Balkan overwegen weg te blijven van EU-top
De leiders van Servië, Albanië en Noord-Macedonië overwegen weg te blijven van de topbijeenkomst van de Europese Unie die donderdag begint. Naast de status van kandidaat-lidstaat voor Oekraïne zouden op de top ook de toetredingsvooruitzichten voor deze landen van de Westelijke Balkan besproken worden.
Lees verder

Nood aan een pauze? Vijf knapperige blokpauzes onder de dertig minuten
Stilaan murw geblokt? Nood aan een pauze die ontspannend en entertainend tegelijk is? Dan weet u dat u TikTok en consorten best links laat liggen, wegens één keer begonnen, bent u na een uur nog aan het scrollen. Wij bevelen knapperige, stimulerende tv-kost aan, waarbij de dertigminutengrens zelden tot nooit wordt overschreden. Van meekwelen met 'Carpool Karaoke' op Apple TV+ tot meezoeken naar Chantal in 'Search Party' op Streamz. Dit zijn (volgens ons) de tofste blokpauzes!
Lees verder

Van afluisteren tot videobellen: dit kan je allemaal met een kidswatch
Je kind uit het oog verliezen op een druk strand of in een pretpark. Het is de nachtmerrie van heel wat ouders. Een kidswatch kan op zo'n momenten een verschil maken. HLN Shop zoomt dieper in op de functies en mogelijkheden van zo'n slim horloge voor je zoon of dochter.
Lees verder

"Vanaf volgende week kan je aandeelhouder worden van een Vlaamse wereldspeler": onze geldexpert geeft advies voor beleggingen in groene energie
Op de beurs vind je hypes en langetermijntrends. Terwijl een hype vaak even snel weer verdwijnt als hij opkomt, is een trend veel duurzamer. Een van die trends is de noodzaak om onze economie te vergroenen, ten voordele van het milieu en het klimaat. We vroegen onze geldexpert Pascal Paepen hoe je daar best op inspeelt. Volgens hem is groene energie sowieso een blijver, maar als belegger moet je toch oppassen om je broek niet te scheuren aan die trend.
Lees verder

Dolverliefde Jelle en Sebastian woonden 140 km van elkaar: "3 uur op de trein, enkele rit: was de ander dat waard?"
In 2013 leren Jelle en Sebastian elkaar kennen via Grindr. Mannen gebruiken de datingapp vaak voor 'stoute' avonturen, maar Jelle en Sebastian waren stiekem op iets anders uit. Na uren skypen volgt een eerste date, een eerste — heel onverwachtse — kus, maar ook een onaangename ontdekking. De twee wonen op 140 kilometer van elkaar. Wint de prille liefde van de grote afstand? "Mijn ex-vriend had mijn hart gebroken. Ik wilde me niet zomaar in een kwetsbare positie plaatsen."
Lees verder

Brexit weegt volgens studie op koopkracht Britse gezinnen
De brexit heeft de concurrentiekracht van Groot-Brittannië aangetast, waardoor de productiviteit en reële lonen van de Britse werknemers de volgende jaren verder zullen worden aangetast. Dat blijkt uit een nieuwe studie door de Resolution Foundation, een onafhankelijke Britse denktank.
Lees verder

Spanje verlaagt btw op elektriciteit opnieuw: slechts 5 procent btw
De Spaanse regering gaat de btw op elektriciteit verder verlagen, van 10 procent naar 5 procent, zo kondigde ze woensdag aan. Op die manier hoopt ze de sterk stijgende inflatie een halt toe te roepen.
Lees verder

Zeg niet langer 1B, wel Challenger Pro League: "De clubs in eerste klasse uitdagen" - Ontdek hier de volledige kalender
De tweede divisie van het Belgische voetbal verandert van naam. Vanaf het seizoen 2022-2023 zal die niet meer als 1B Pro League door het leven gaan maar wel als de Challenger Pro League. Vandaag werd ook de kalender bekendgemaakt, die u hieronder integraal kan vinden.
Lees verder