Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 juni 2022

Met ballonnen en ronkende motoren neemt Kerkrade afscheid van Gino (9): “Hij zou met grote ogen hebben gekeken”

HLN
Met ballonnen en ronkende motoren neemt Kerkrade afscheid van Gino (9): "Hij zou met grote ogen hebben gekeken"
Duizenden mensen hebben woensdagavond in Kerkrade afscheid genomen van de 9-jarige Gino tijdens een bijzondere herdenkingstocht. Langs de route vormden stoere auto's en motoren een erehaag voor de jongen die afgelopen zaterdag in Geleen vermoord werd aangetroffen.
Lees verder

HIGHLIGHTS. Hazard mist voor open doel, Lewandowski slaat bij eerste Poolse kans toe en Witsel knalt Duivels verdiend langszij
De Rode Duivels nemen het momenteel op tegen Polen. Bekijk hieronder alle hoogtepunten. De wedstrijd zelf kan u op de voet volgen in onze liveblog.
Lees verder

HIGHLIGHTS. Hazard mist voor open doel, Witsel, De Bruyne en Trossard zetten scheve situatie recht met knappe goals
De Rode Duivels nemen het momenteel op tegen Polen. Bekijk hieronder alle hoogtepunten. De wedstrijd zelf kan u op de voet volgen in onze liveblog.
Lees verder

HIGHLIGHTS. Duivels walsen over Polen na de pauze: herbekijk hier de knappe goals van de 6-1-overwinning
De Rode Duivels hebben Polen een stevig oplawaai verkocht: 6-1. Bekijk hieronder alle hoogtepunten, waaronder de héérlijke goals van Witsel, Trossard en Dendoncker.
Lees verder

"Ik bedekte me met bloed van een klasgenoot om mezelf te redden": 11-jarig slachtoffer van schietpartij in Texas getuigt in Amerikaans Congres
In het Amerikaans Congres werden emotionele getuigenissen gedeeld door slachtoffers van het wapengeweld van voorbije maanden. Een 11-jarig meisje dat de massale schietpartij op een basisschool in Texas overleefde, vertelde woensdag in een videoverslag aan het Amerikaans Congres hoe ze zichzelf bedekte met het bloed van een dood klasgenootje om te voorkomen dat ze werd neergeschoten. De Democraten willen naar aanleiding van de vele slachtoffers de wapenwetten verstrengen, maar krijgen daarbij veel tegenstand van de Republikeinen.
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Polen dan toch niet met voorsprong de rust in na héérlijke knal Witsel!
• Koning Boudewijnstadion (20u45)
Lees verder

ONS RAPPORT. "Hij verdeelde, heerste én scoorde": vooral het aanvallende compartiment scoorde punten tegen Polen, met zelfs twee keer 8 op 10
Na de afgang tegen Nederland moesten de Rode Duivels een statement maken tegen Polen, en of ze dat hebben gedaan: 6-1! Uiteraard krijgt het aanvallende compartiment complimenten, met zelfs twee keer 8 op 10. Ook de defensieve buizen van vorige vrijdag zijn verleden tijd. Ontdek hieronder onze punten.
Lees verder

"Hopelijk worden die meisjes voortaan niet meer van kleins af aan kapot getraind": ook Loena Hendrickx juicht hogere leeftijdsgrens in kunstschaatsen toe
Loena Hendrickx was er net als de meeste atleten altijd een voorstander van en dinsdag zette de Internationale Schaatsunie (ISU) ook het licht op groen: de minimumleeftijdsgrens om in het kunstschaatsen in internationale competities bij senioren uit te komen, wordt geleidelijk aan opgetrokken van 15 naar 17 jaar. "Hopelijk wint de artistieke component zo weer aan belang", zegt de 22-jarige vicewereldkampioene.
Lees verder

Jan Mulder over de enorme misser van Hazard: "Een kunstwerk! Onbegrijpelijk dat die bal er naast gaat"
De goeie Belgische start van de Rode Duivels tegen Polen werd niet omgezet in goals. Vooral de kans voor Hazard, nadat Batshuayi op pass van De Bruyne de verste paal geviseerd had, was een enorme. Jan Mulder had het in de VTM-studio over "een kunstwerk" van een misser. "Onbegrijpelijk dat ie die bal er nog naast krijgt", aldus de Nederlandse analist. Ook Marc Degryse snapte er niets van. "Dan mag je nog enkele maanden niet gespeeld hebben, die bal moet er áltijd in. Dit kan je niet verklaren."
Lees verder

"Dat was Eden ten voeten uit, ik dacht dat hij al binnen was": Hazard kan zelf lachen om "kunstwerk" van een misser uit eerste helft
De goeie start van de Rode Duivels tegen Polen werd niet omgezet in goals. Vooral de kans voor Hazard, nadat Batshuayi op pass van De Bruyne de verste paal geviseerd had, was een enorme. Jan Mulder had het in de VTM-studio over "een kunstwerk" van een misser. "Onbegrijpelijk dat ie die bal er nog naast krijgt", aldus de Nederlandse analist. Ook Marc Degryse snapte er niets van. "Dan mag je nog enkele maanden niet gespeeld hebben, die bal moet er áltijd in. Dit kan je niet verklaren."
Lees verder

LIVE. De Rode Duivels op voorsprong! Eden Hazard schotelt De Bruyne de 2-1 voor
• Koning Boudewijnstadion (20u45)
Lees verder

Jean-Luc Crucke past voor Grondwettelijk Hof
De Waalse politicus Jean-Luc Crucke ziet af van een kandidatuur voor het Grondwettelijk Hof. Hij wil een "politieke hergroepering" rondom het klimaat creëren, zo kondigde hij woensdag aan op de website van La Libre Belgique.
Lees verder

LIVE. 't Wordt ook nog 5-1! Na héérlijke dubbel Trossard knalt ook Dendoncker van erg ver raak
• Koning Boudewijnstadion (20u45)
Lees verder

En of de Rode Duivels het nog kunnen: Belgen scoren zes keer tegen Polen na bruisende tweede helft
Van een revanche gesproken. Belgie 6. Polen 1. Alsof het om een fles ketchup ging, kwam alles er na de pauze plots uit. Dankzij de gelijkmaker van Witsel vlak voor de pauze na de opener van de onvermijdelijke Lewandowski. Wat een feest, die tweede helft. De Bruyne toonde bij de 2-1 nog eens wie er de allerbeste is, daarna toverde de ingevallen Trossard met twee goals en troffen ook Dendoncker en debutant Openda raak. 't Was dan maar tegen een erg matig Polen, we doen nog mee in onze Nations League-poule. Schrijf deze Duivels toch maar niet te snel af.
Lees verder

Trump en twee van zijn kinderen moeten getuigen voor rechtbank
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump en twee van zijn volwassen kinderen, Donald jr. en Ivanka, zullen vanaf 15 juli onder ede een getuigenis afleggen. Uit een justitieel document dat woensdag is gepubliceerd, blijkt dat zij daarmee hebben ingestemd. Het is onderdeel van het civiele onderzoek dat de staat New York heeft ingesteld naar de zakelijke praktijken van Trump.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet hoe je Martínez niet zo snel van de wijs brengt: "Dit was zijn revanche"
Je moet het deze Duivels wel geven. De afgelopen dagen door alles en iedereen bekritiseerd. Door sommigen zelfs afgeschreven. Om dan zo te reageren tegen Polen. Zes-één! We herhalen: zes-één. Onze chef voetbal monstert een plots heel andere sfeer in Brussel en zag langs de zijlijn een Spanjaard glimlachen. 'Waar is dat feestje?', weerklonk plots zowaar.
Lees verder

Weinig steun in Nederlandse Kamer voor vuurwerkverbod
In de Tweede Kamer in Nederland is weinig steun voor een vuurwerkverbod, zo blijkt woensdagavond tijdens een debat. De Nederlandse partijen GroenLinks en de Partij voor de Dieren willen consumentenvuurwerk verbieden, maar een meerderheid heeft twijfels over het wetsvoorstel van de partijen.
Lees verder

NATIONS LEAGUE. Nederland haalt het na dol slot van Wales - Kane schenkt Engeland punt tegen Duitsland
Ook op andere velden was er de voorbije dagen internationaal voetbal in de Nations League. Zo won Nederland vanavond na een knotsgekke slotfase van Wales. Eerder deelden Engeland en Duitsland de punten en beet wereldkampioen Frankrijk z'n tanden stuk op Kroatië. Een overzicht.
Lees verder

REACTIES. Trossard: "Was echt wel de bedoeling die bal daar te leggen" - Martínez: "Eden in alle vier de matchen betrekken"
Niks dan blije gezichten na de klinkende 6-1-zege van onze Rode Duivels tegen Polen. De kater waarmee Oranje ons afgelopen vrijdag opzadelde meteen stevig doorgespoeld. Na afloop moest Leandro Trossard, die zijn invalbeurt luister bijzette met twee fraaie goals, een en ander verklaren voor de camera's van VTM Nieuws. En ook bondscoach Roberto Martínez, aanvoerder Eden Hazard en centrale pion Toby Alderweireld zagen dat het goed was.
Lees verder

Amerikaans vliegtuig met nucleair materiaal aan boord neergestort
Er is een Amerikaans militair vliegtuig met nucleair materiaal aan boord neergestort in de staat Californië. Vijf mensen zouden daarbij om het leven gekomen zijn.
Lees verder