Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 juni 2022

Meesteroplichter haalt 56.000 euro af met ‘onbekende’ kredietkaart vriendin: “Van minstens 30 dames kreeg ik e...

HLN
Meesteroplichter haalt 56.000 euro af met 'onbekende' kredietkaart vriendin: "Van minstens 30 dames kreeg ik een kaart om te gebruiken"
In een zaak van informaticabedrog heeft meesteroplichter Piet Van Haut (53) voor het hof van beroep in Gent de vrijspraak gevraagd. Zo zou hij 56.000 euro van de rekening van een vriendin hebben afgehaald met een kredietkaart waarvan zij naar eigen zeggen het bestaan niet afwist. "In die 21 jaar tijd heb ik van minstens 30 dames een kaart gekregen om ze te gebruiken", blijft Van Haut koel.
Lees verder

LIVE 3x3. Belgian Lions winnen thriller tegen Verenigde Staten en grijpen rechtstreeks ticket voor kwartfinales
De Belgian Lions hebben na een ware thriller de clash tegen de Verenigde Staten gewonnen: 20-18. België, als groepswinnaar rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales op het WK 3x3, speelt om 21.30 uur nog een duel tegen Oostenrijk. Mis in onderstaande liveblog niets van alle actie.
Lees verder

Wie lost de onophoudelijke overlast op de Blaarmeersen op? "Het kan niet de bedoeling zijn dat wij in volle uitrusting de orde handhaven"
Woensdag vroege vooravond. Er wordt alsnog keet geschopt op de Blaarmeersen, en op de bussen richting Sint-Pietersstation wordt geroepen en geïntimideerd, maar opnieuw wordt niemand opgepakt. De Gentenaars hebben er genoeg van, ze willen veilig naar 'hun' Blaarmeersen kunnen. Maar hoe? "Neen, wij vinden dit ook niet normaal", klinkt het bij stad en politie. "Maar er is geen pasklare oplossing."
Lees verder

Wie lost de onophoudelijke overlast in de Blaarmeersen op? "Het kan niet de bedoeling zijn dat wij in volle uitrusting de orde handhaven"
Woensdag vroege vooravond. Er wordt alsnog keet geschopt op de Blaarmeersen, en op de bussen richting Sint-Pietersstation wordt geroepen en geïntimideerd, maar opnieuw wordt niemand opgepakt. De Gentenaars hebben er genoeg van, ze willen veilig naar 'hun' Blaarmeersen kunnen. Maar hoe? "Neen, wij vinden dit ook niet normaal", klinkt het bij stad en politie. "Maar er is geen pasklare oplossing."
Lees verder

Politie doet hele weekend extra alcoholcontroles
Voor de start van de zomervakantie wil de politie weggebruikers nogmaals sensibiliseren rond de gevaren van alcohol achter het stuur. Van vrijdag 24 juni 18 uur tot maandag 27 juni 6 uur zullen de federale en de lokale politie meer alcoholcontroles organiseren. Dat kondigt de federale politie aan in een persbericht.
Lees verder

Vedette op retour Andy Carroll is financieel haalbaar, maar... Club maakt zich geen illusies over zijn staat van paraatheid
Van een contract is nog lang geen sprake, wél test Club Brugge niemand minder dan… Andy Carroll. Hoewel hij financieel haalbaar is, lijkt de kans miniem dat blauw-zwart de Engelse vedette straks zal vastleggen.
Lees verder

Europese Unie maakt 1 miljoen euro vrij om Afghanistan te helpen na verwoestende aardbeving
De Europese Commissie maakt in naam van de Europese Unie 1 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp aan Afghanistan. Gisteren werd het land getroffen door een zware aardbeving, waarbij meer dan 1.000 mensen om het leven kwamen en 1.500 gewonden vielen.
Lees verder

Scholieren die weerloze leerlinge (15) op het hoofd schopten voorlopig geschorst: volgende week kennen ze definitieve sanctie
Drie leerlingen van het Sint-Claracollege zijn voorlopig geschorst nadat er op sociale media beelden zijn opgedoken van zwaar pestgedrag. Daarop is te zien hoe een leerlinge (15) geslagen en geschopt wordt tot ze weerloos op de grond ligt. De pesters geven haar daarna nog verschillende slagen en trappen, zelfs op haar hoofd. Het zou niet de eerste keer zijn dat het meisje slachtoffer werd van pesterijen. Volgende week neemt de school een definitieve beslissing over de leerlingen.
Lees verder

Football Talk. FIFA geeft fiat voor 26 spelers in WK-selecties - Karel Geraerts kent zijn staf bij Union - Will Still verlaat Standard
De bondscoaches mogen voor het komende WK voetbal in Qatar (21 november - 18 december) niet maximaal 23, maar 26 spelers selecteren. Dat heeft de Wereldvoetbalbond (FIFA) beslist. Vorig jaar zette de Europese Voetbalbond (UEFA) ook al het licht op groen voor een uitbreiding van de EK-selecties tot 26 spelers, dit vanwege het risico op besmetting met het coronavirus en de daarbij horende quarantainemaatregelen.
Lees verder

Yves Lampaert komt na 2de plaats nog één keer terug op Wel­lens-incident: "Als er excuses moeten volgen, bij deze"
Tweevoudig Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert werd in Gavere voor de vierde keer vice-kampioen. "Ik ben op mijn waarde geklopt en blij met zilver", al was hij ook blij dat de heisa rond zijn uitsluiting in Ronde van België is gaan liggen. "Als ik mijn excuses moet maken aan Tim, bij deze, maar topsport is niet voor doetjes."
Lees verder

Russische soldaat die levenslang kreeg voor oorlogsmisdaden gaat in beroep
Vadim Sjisjimarin, de 21-jarige Russische soldaat die in mei veroordeeld werd tot levenslang voor oorlogsmisdaden, gaat in beroep tegen zijn straf. Dat meldt zijn advocaat.
Lees verder

Lufthansa schrapt meer dan 3.000 vluchten tijdens zomer
De Duitse luchtvaartmaatschappij moet tijdens de zomer nog meer vluchten schrappen. In totaal worden er meer dan 3.000 vluchten geannuleerd, zo heeft Lufthansa donderdag bekendgemaakt.
Lees verder

BOIC-hoofdarts over bijna verdronken WK-synchroonzwemster Anita Alvarez: "Ernstig nadenken over stoppen, zij is aan de dood ontsnapt"
Bewusteloos geraakt, bijna verdronken en heldhaftig gered door haar coach: ijselijke beelden van WK-synchroonzwemster Anita Alvarez (VS) gingen de wereld rond. En toch start ze mogelijk vrijdag in de teamfinale. Dat zou niet wijs zijn, meent BOIC-hoofdarts Johan Bellemans: "Zij zou ernstig moeten overwegen te stoppen."
Lees verder

Staking en vliegreis geboekt bij Ryanair? Dan krijg je mogelijk alleen je heenvlucht terugbetaald
Heb jij een vlucht geboekt dit weekend bij Ryanair, en is die geannuleerd wegens de stakingen? Dan zit de kans erin dat alleen je heenvlucht wordt terugbetaald. Het overkwam Clara Hammenecker en haar gezin uit Sint-Amands bij Puurs. Ze getuigt in VTM Nieuws: "We zijn zeker enkele honderden euro's kwijt."
Lees verder

VOETBALLERS OP VAKANTIE. Hazard gespot in Walibi - De Bruyne & co richting "tweede thuis"
De profvoetballers genieten momenteel van een deugddoende vakantie. Thibaut Courtois trok met z'n verloofde Mishel naar Mykonos en Israël en vertoeft nu op Ibiza. Kevin De Bruyne trekt naar zijn "tweede thuis" na een vrijgezellenfeest in Colombia en ook Charles De Ketelaere zocht met vriendin Jozefien zonnige oorden op. Een overzicht in beeld.
Lees verder

Vrachtwagen met 30 ton cement komt op zijn dak terecht in gracht naast E34
Op de hoek van de Patrijzenstraat met de Zaveldam, dat is de parallelweg naast de E34 in Melsele, kantelde donderdag een vrachtwagen in de gracht. De bestuurder van het gevaarte, geladen met zo'n 30 ton cement, schatte een bocht verkeerd in en nam deze iets te kort.
Lees verder

Rechter keurt verzoek goed: dochter Elon Musk laat achternaam vader vallen
Het verzoek dat één van de acht kinderen van Elon Musk (50) bij een rechtbank heeft ingediend om haar achternaam te veranderen is goedgekeurd. Dat meldt entertainmentwebsite 'Radar'. Musks dochter Vivian vroeg enkele dagen na haar achttiende verjaardag om naamsverandering.
Lees verder

Bestuurder zwaargewond na klap tegen boom op Zalegemdijk
Op de Zalegemdijk in Meerdonk deed zich donderdag een zwaar ongeval voor. Een jonge bestuurder verloor er in een bocht de controle over zijn wagen en knalde tegen een boom.
Lees verder

CELEB 24/7. Britney Spears straalt in bikini en Emma Roberts geniet van een reisje naar Parijs
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Familie vindt visser levenloos terug in zwartgeblakerde bestelwagen
In de Hamstraat in Waasmunster is donderdag een visser dood aangetroffen in zijn voertuig. Het parket stuurde het labo en een wetsdokter ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken waarin de man is overleden.
Lees verder