Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 juni 2022

Meer Vlamingen dragen trots hun krullen, maar velen weten ze niet juist te verzorgen

HLN
Meer Vlamingen dragen trots hun krullen, maar velen weten ze niet juist te verzorgen
Krullen hebben is niet altijd een zegen. Op zo'n 'ongetemde' coupe rust er nog altijd een stigma, in België zijn er maar zo'n vijfendertig 'krullenkappers' met de nodige kennis en winkels verkopen bitter weinig krulvriendelijke haarproducten. Maar stilaan verandert iets. Jana, Laila en Amber getuigen hoe ze ondanks alles van hun krullen konden gaan houden. Krullenkapster Nya van Curl Studio deelt essentiële tips voor alle onwetende curlyheads.
Lees verder

Leuvense Satoko Kishimoto (47) is plots burgemeester van 500.000 Japanners: "Hadden dit nooit verwacht. Ze had zelfs al retourticket geboekt"
De Leuvense Satoko Kishimoto (47) is burgemeester geworden van... Suginami, een district in Tokio met zo'n 500.000 inwoners. Tijdens de coronapandemie raakte ze opnieuw politiek geëngageerd in haar vaderland en won totaal onverwacht de verkiezingen. Echtgenoot Olivier Hoedeman (54) en zoon Simon (14) supporterden vanuit hun stulp in Kessel-Lo.
Lees verder

Mélenchon stelt een gezamenlijke Nupes-fractie voor binnen Frans parlement
Jean-Luc Mélenchon, de leider van de Franse uiterst linkse partij La France Insoumise (LFI), heeft "voorgesteld" om een gezamenlijke Nupes-fractie te vormen binnen de Assemblée. Het Nupes-blok verzamelde verschillende linkse partijen binnen de parlementsverkiezingen en won 135 zetels, waarmee het vanuit de oppositie aan politiek zal doen. Toch hebben al drie Nupes-partijen zich tegen het idee verzet.
Lees verder

Bijna een maand na Arno's dood verschijnt z'n nieuwe videoclip: "Hier, c'était le passé. Aujourd'hui la Vérité"
Bijna een maand na Arno's overlijden (hij werd 72) is de videoclip van 'La Vérité' te bekijken, de eerste single van zijn postume album 'Opex'. Extra bijzonder is dat ook Arno's jongste zoon Felix meewerkte aan de song. "Hier, c'était le passé. Aujourd'hui la Vérité", luidt het.
Lees verder

Ex-minister Beke schuift schuld naar administratie in dossier van crèches: "Waarom nam u dan ontslag?"
Waarom heeft het geduurd tot het drama in 't Sloeberhuisje eer ex-minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) de handhaving in de kinderopvang in vraag stelde? Volgens de onderzoekscommissie liet hij zich veel te makkelijk sussen door zijn administratie. Beke zelfs spreekt van "veel vertrouwen" en blijft erbij dat hem niets te verwijten valt. "Ik zou ook niet weten hoe ik anders had moeten functioneren als minister."
Lees verder

Opnieuw schietincident in Molenbeek
In Molenbeek heeft maandagmiddag opnieuw een schietpartij plaatsgevonden. Dat bevestigt Dennis Sutherland, commissaris van de politiezone Brussel West. Het incident vond plaats om 15.00 uur in de Vierwindenstraat. "Het is nog niet duidelijk of er slachtoffers zijn en wat hun toestand is", aldus Sutherland. Het parket heeft een onderzoek geopend en zal later meer informatie geven.
Lees verder

Calltaker Sophie deed zelf beroep op 'De noodcentrale': "Mijn zoontje lag levenloos in z'n bedje"
"Ik ben blij dat ik m'n micro op mute kan zetten als ik moet lachen." De Antwerpse Sophie (36), die nu te zien is in 'De noodcentrale' op Eén, krijgt tijdens haar werkuren de meest uiteenlopende verhalen te horen. Soms grappig, maar vaak ook ernstig. "Een beetje concentratieverlies kan fataal zijn", klinkt het dan ook in een gesprek met 'TV Familie'. Ze vertelt over hoe stresserend haar job kan zijn en wat de moeilijkste telefoontjes zijn. "Ooit belde iemand omdat hij slechte drugs had gekocht van z'n dealer."
Lees verder

Jongen (4) verkeert in levensgevaar nadat hij van een verdieping naar beneden valt in H&M-winkel
Vanmiddag omstreeks 15 uur is een jongen van vier jaar van een verdieping naar beneden gevallen in een H&M-winkel in de Brusselse Nieuwstraat. Het kind is met spoed afgevoerd naar het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Laken en verkeert in levensgevaar. Dat bevestigt de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene.
Lees verder

Kind (4) verkeert in levensgevaar nadat het meerdere verdiepingen naar beneden valt in H&M-winkel
Vanmiddag omstreeks 15 uur is een kind van vier jaar enkele verdiepingen naar beneden gevallen in een H&M-winkel in de Brusselse Nieuwstraat. Het kind is met spoed afgevoerd naar het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Laken en verkeert in levensgevaar. Dat schrijft 7sur7.
Lees verder

Schooldirecteur Steven (41) maakt dodelijke val met fiets na dorpsfeest: "Net nog opgetreden en geholpen met opdienen, en dan dit..."
"Hij zwaaide nog, zei dat we elkaar morgen aan de schoolpoort zouden zien, en stapte op zijn fiets." Achel reageert geschokt na het plotse overlijden van Steven Schuurmans. De directeur van lagere school De Achelier fietste zondag rond middernacht naar huis na het dorpsfeest in Achel, maar botste om nog onduidelijke reden tegen nadarhekken. Hij kwam hard ten val en bezweek aan zijn verwondingen.
Lees verder

Groenen willen uitstap uit Energiehandvestverdrag
België moet pleiten voor een snelle en gecoördineerde uitstap van de lidstaten van de Europese Unie uit het Energiehandvestverdrag. Dat hebben Groen en Ecolo maandag betoogd. Het verdrag beschermt volgens de groene partijen investeringen in fossiele brandstoffen op een moment dat volop ingezet moet worden op de transitie naar klimaatneutraliteit.
Lees verder

Vijftiger beschiet voetgangers vanuit appartement met loodjesgeweer: "Andere mogelijke slachtoffers mogen zich steeds melden"
De recherche van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek heeft een 51-jarige man uit Mechelen opgepakt. Hij wordt verdacht van het beschieten van meerdere voetgangers. Momenteel zijn er al vier slachtoffers bekend, maar de politie roept andere mogelijke slachtoffers op om zich te melden.
Lees verder

Medewerker van Cristiano Ronaldo knalt met diens peperdure Bugatti tegen muur op Mallorca
Cristiano Ronaldo (37) vertoeft dezer dagen op vakantie op Mallorca om de batterijen op te laden na een moeilijk seizoen met Manchester United, maar vandaag zal de Portugese ster zich toch even zorgen gemaakt hebben. Een medewerker had namelijk een ongeval met de Bugatti Veyron van Ronaldo.
Lees verder

Solvay gaat voor wereldwijde uitfasering van specifiek type PFAS
Chemiebedrijf Solvay gaat tegen 2026 bijna 100 procent van zijn fluorkunststoffen produceren zonder fluorosurfactanten, een type van PFAS. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.
Lees verder

Mazzu-time! Voor 7u al op post en eerste training met selecte groep: de eerste dag van Felice Mazzu op het oefenveld van Anderlecht
Enthousiast en met een stralende glimlach, zo stond Felice Mazzu vanmorgen voor het eerst als coach van RSC Anderlecht op het oefenveld van Neerpede. Hij ontving een eerste select groepje van 15 spelers voor hun medische screenings, morgen doet hij dat nog eens over met een nieuwe groep. C'est parti!
Lees verder

Ondertussen in Italië: Mathieu van der Poel leeft zich uit op de mountainbike
Mathieu van der Poel bereidt zich dezer dagen voor op de Tour de France. De Nederlander is op (hoogte)stage in Livigno en probeert zich na een pittige Giro zo goed als mogelijk klaar te stomen voor 'La Grande Boucle'. Al is er ook tijd voor ontspanning.
Lees verder

Compleet Romeins heiligdom opgegraven in Nederland
In Zevenaar (in de Nederlandse provincie Gelderland) is een compleet en relatief ongeschonden Romeins heiligdom opgegraven. De vondst is ook internationaal zeer uitzonderlijk, zegt de Nederlandse Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Het tempelcomplex ligt in Herwen-Hemeling, vlak bij Duitsland. Het ligt precies op de Romeinse limes (de grens van het Romeinse Rijk in Nederland én UNESCO-Werelderfgoed; nvdr).
Lees verder

BV 24/7. Waterpret met Natalia en Lesley-Ann Poppe geniet van het zonnetje in opvallende bikini
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Brussels Airport verwacht morgen en woensdag groot aantal reizigers door omboekingen
Brussels Airport verwacht morgen en woensdag een groot aantal passagiers door de omboekingen van vluchten die aanvankelijk voorzien waren op maandag, de nationale actiedag van de vakbonden.
Lees verder

Brussels Airport verwacht dinsdag en woensdag groot aantal reizigers door omboekingen
Brussels Airport verwacht morgen en woensdag een groot aantal passagiers door de omboekingen van vluchten die aanvankelijk voorzien waren op maandag, de nationale actiedag van de vakbonden.
Lees verder