Doorgaan naar hoofdcontent

Meer privacy én groen in je tuin? Deze natuurlijke afscheidingen plaats je in een wip

HLN
Meer privacy én groen in je tuin? Deze natuurlijke afscheidingen plaats je in een wip
Droom je van een tuin die je een vakantiegevoel geeft? Dan is één van je vereisten waarschijnlijk ook dat je buren geen inkijk hebben. Bouwsite Livios lijst tien oplossingen op waarmee je in een handomdraai voor meer groen en privacy in je tuin zorgt.
Lees verder

The Beast is back: Jimmy Laureys wil nog één keer sterkste man van België worden, en gaat daarna met pensioen
Jimmy 'The Belgian Beast' Laureys (41) is terug. Volgend jaar wil hij in Sint-Niklaas nog één keer strijden voor de titel van Sterkste man van België, om daarna op pensioen te gaan. Als opwarmertje organiseert hij komende zondag zelf de 'Sterkste man van Vlaanderen' in Stekene.
Lees verder

13-jarige jongen uit Edegem zwaargewond na aanrijding met lijnbus
Een 13-jarige jongen uit Edegem is woensdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij in aanrijding kwam met een bus van De Lijn. Dat bevestigt politiezone HEKLA. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Ter Borchtlaan en de Drie Eikenstraat. De jongen is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis.
Lees verder

Busjes van Duitse oproerpolitie in brand gestoken net voor G7-top
In de Duitse stad München zijn acht busjes van de oproerpolitie in brand gestoken, zo meldt het persagentschap DPA. De busjes stonden geparkeerd voor het hotel waar verschillende agenten verblijven in afwachting van de G7-top. Die zal volgende week van 26 tot 28 juni plaatsvinden in het kasteel van Elmau, in de Duitse deelstaat Beieren.
Lees verder

Selena Gomez schaamt zich voor albumcover: "Nu begrijp ik dat ik grenzen moet stellen"
Het is een bekend beeld: de albumcover van Selena Gomez' (29) 'Revival'. Het voormalige kindsterretje poseert volledig naakt in kleermakerszit, zonder iets bloot te geven. De zangeres lanceert de plaat in 2015, vermoedelijk om van haar tienerimago af te komen. Jaren later heeft Selena vooral spijt van die beslissing.
Lees verder

Cesar Casier poseert voor Porsche en Armani en heeft zijn eigen kledinglijn: "Ik heb eens in de 'Vogue' gestaan voor 100 euro. Gene zever"
Cesar Casier (33) doet mee in een reclame voor de nieuwe Porsche 911 én in de jongste campagne van Aqua di Gio, het legendarische Armani-parfum. Na 15 jaar carrière speelt de Gentenaar dus nog altijd in de Champions League van de fotomodellen. Maar vraag hem wat zijn echte job is, en hij zegt: "Mijn kledinglijn." Zijn pop-upwinkel in Knokke is pas geopend.
Lees verder

Ouders nemen contact op met politie nadat kinderarts opgepakt werd voor kinderporno: "Is mijn kind ook gefilmd?"
Het nieuws over de voyeuristische kinderarts ging heel snel rond in het kleine dorpje Veldegem, in West-Vlaanderen. Verschillende ongeruste ouders stapten of belden vanmorgen dan ook al naar de politie. Daar bundelen ze momenteel alle info en noteren ze de namen van potentiële slachtoffers. "Ik wil gewoon weten of mijn kinderen gefilmd zijn. En of die beelden dan verspreid zijn", zegt een ongeruste vader.
Lees verder

Hotelimperium van Coucke breidt uit: ondernemer wordt mede-eigenaar van luxehotels op Ibiza en Kos
Ondernemer Marc Coucke wordt mede-eigenaar van luxehotels op Ibiza en Kos, zo is vandaag bekendgemaakt. Hij koopt 50 procent van de aandelen van de groep boven de OKU-hotels op Ibiza en Kos.
Lees verder

Gitaar van Ed Sheeran begeeft het plots voor 60.000 man: "Sorry jongens, de batterij is plat"
Tijdens het concert van Ed Sheeran in Engeland in het Etihad Stadium stopt Sheerans gitaar plots met werken. De zanger snapt niet meteen wat hem overkomt: "Mijn gitaar schakelt steeds uit of zoiets..." Gelukkig is zijn crew snel bij hem om een vervangexemplaar te voorzien en kan Sheeran zijn concert niet veel later alweer verderzetten.
Lees verder

Huiszoeking bij VRT in onderzoek naar mogelijke financiële onregelmatigheden door voormalige VRT-top
Speurders van de federale politie zijn vanmorgen binnengevallen bij de VRT. De huiszoeking zou te maken hebben met een gerechtelijk onderzoek naar mogelijk gesjoemel onder de vorige directie. Dat meldt VRT NWS.
Lees verder

Indonesische president bezoekt volgende week Rusland en Oekraïne
De Indonesische president Joko Widodo bezoekt volgende week Rusland en Oekraïne en voert gesprekken met de leiders van beide landen, heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt. Volgens Retno Marsudi is Widodo het eerste Aziatische staatshoofd dat beide landen bezoekt sinds de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari.
Lees verder

LIVE. Ajax en Dortmund bereiken akkoord over Haller - Anderlecht rondt ook de komst van Angulo af
• Antwerp lijft Vincent Janssen in en aast op Dries Mertens • Atlético lijkt nieuwe bestemming te gaan worden voor Axel Witsel • Deal Inter en Chelsea over Lukaku is rond • Anderlecht heeft eerste versterking beet
Lees verder

Van pita tot shakshuka: zo maak je 4 Midden-Oosterse klassiekers zelf. "Noem hummus en tahini gerust de mayonaise van Tel Aviv"
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Zijn er daarin opvallende gelijkenissen of verschillen met de Belgische keuken? En hoe maak je zelf een lekkere shakshuka of hummus? Lordi Dardikman en Tom Sas van Boker Tov delen vier recepten en hun beste tips. "Het geheime ingrediënt van hummus is tijd. Dat kan je niet 'rap rap' maken."
Lees verder

Van ontbijt tot lunch én diner: deze 4 Midden-Oosterse klassiekers smaken op eender welk tijdstip van de dag
Wie aan Midden-Oosterse gerechten denkt, komt automatisch uit bij de intussen ingeburgerde pita- en falafelzaken, maar de échte Israëlische keuken zet veel meer in op smaak en beleving. Zijn er daarin opvallende gelijkenissen of verschillen met de Belgische keuken? En hoe maak je zelf een lekkere shakshuka of hummus? Lori Dardikman en Tom Sas van Boker Tov delen vier recepten en hun beste tips. "Het geheime ingrediënt van hummus is tijd. Dat kan je niet 'rap rap' maken."
Lees verder

Met de auto op reis? Deze verkeersregels gelden in het buitenland
Heel wat landgenoten vertrekken de komende weken in alle windrichtingen op autovakantie. De Europese wegen hebben echter per land uiteenlopende verkeersregels in petto, denk maar aan de maximumsnelheden, tolpoorten en vignetten. Independer.be wijst je – letterlijk en figuurlijk – de weg per land.
Lees verder

Supercomputer geeft Rode Duivels hoop: België heeft als vijfde beste land 7,9% om WK in Qatar te winnen
Er is hoop voor de Rode Duivels, straks in Qatar. Dankzij de supercomputer van het online platform 'The Analyst'. Die gooide duizenden mogelijke resultaten uit de poules en vervolgens de eliminatiefase door elkaar, waaruit blijkt dat de Rode Duivels 7,9% kans hebben om het WK voetbal eind dit jaar te winnen. Daarmee staan we vijfde, voor landen als Nederland, Duitsland, Argentinië en Portugal. Opmerkelijk: voor de start van het voorbije EK, rekende de supercomputer de latere kampioen Italië slechts 7,6% kans toe.
Lees verder

Spaanse luchtvaartmaatschappij gaat vliegen met moderne zeppelins: dit mag je verwachten
Vliegen met een zeppelin tussen Barcelona en Mallorca? Het is wellicht geen verre toekomstdroom meer, want de Spaanse regionale luchtvaartmaatschappij Air Nostrum heeft 10 moderne luchtschepen besteld waarmee vanaf 2026 korteafstandsvluchten zullen uitgevoerd worden.
Lees verder

Hervorming verkeersbelasting veroorzaakt deining in Wallonië
Oppositiepartij Les Engagés (het vroegere cdH) laakt dat de hervorming van de Waalse verkeersbelasting een heffing van 50 euro voorziet die de Waalse bestuurders zouden moeten betalen voor het gebruik van de Waalse wegen. Bevoegd minister Philippe Henry (Ecolo) ontkent en zegt dat de partij de tekst verkeerd interpreteert, maar Les Engagés houdt voet bij stuk.
Lees verder

Ontdek de volledige kalender van het nieuwe voetbalseizoen, met meteen twee krakers in openingsweekend
Vanmiddag werd de kalender bekendgemaakt van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League en 1B, omgedoopt tot de Challenger Pro League. Gisteren wist onze redactie al de hand te leggen op het schema van de eerste vijf speeldagen, met Standard-AA Gent als openingswedstrijd en twee dagen later de topper tussen Club en Genk.
Lees verder

Fans maken een duidelijk statement naar Harry Styles: "Leave America"
Niet 'As It Was' maar 'Leave America' wordt luidkeels meegezongen op Harry Styles' (28) concerten. Zijn (Europese) fans maken daarmee een duidelijk statement: ze willen dat hij vaker optreedt in zijn thuisland en -continent.
Lees verder