Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 juni 2022

Medestudenten voorkomen mogelijke verkrachting van jonge vrouw aan kot in Brugge: “We hoorden haar schreeuwen om hu...

HLN
Medestudenten voorkomen mogelijke verkrachting van jonge vrouw aan kot in Brugge: "We hoorden haar schreeuwen om hulp"
De wegpolitie heeft een man opgepakt die vlak voordien in Brugge een studente aan haar kot had aangevallen en mogelijk probeerde te verkrachten. Alerte medestudenten voorkwamen wellicht erger. "Hij liep plots achter haar aan en toen hoorde ik haar roepen."
Lees verder

Dochter van Lumumba maakt ongelukkige val tijdens fotomoment met koning Filip
Het Egmontpaleis vormt vandaag het decor voor een historische gebeurtenis. Ons land geeft de stoffelijk resten, in feite één tand, van de vroegere Congolese premier Patrice Emery Lumumba terug aan zijn familie. Daar hoort ook een fotomoment bij, maar dat liep niet volledig zoals gepland: Lumumba's dochter Juliana struikelt over een afstapje en komt ten val. Ze wordt snel rechtgeholpen door de sire en haar familie, en blijft gelukkig ongedeerd.
Lees verder

Boze reizigers zetten Brussels Airport op stelten: "We zijn het beu!"
Op Brussels Airport vertrekt er vandaag geen enkele vlucht. Deze reizigers die een vlucht hadden naar Congo zijn daar niet over te spreken. Volgens hen werden ze niet ingelicht dat hun vlucht niet zou vertrekken. Ze eisen dan ook een oplossing en dat laten ze duidelijk merken.
Lees verder

WK ZWEMMEN. Geen halve finale voor Croenen op 200m vlinderslag en Dumont op 200m vrij
Louis Croenen heeft zich op de derde dag van het WK zwemmen in Boedapest niet kunnen plaatsen voor de halve finales op de 200 meter vlinderslag. Croenen klokte in de vierde van vijf reeksen 1:57.63, goed voor de twintigste totaaltijd. De Hongaar Kristof Milak tekende voor de topchrono (1:54.10) in de reeksen. Alleen de zestien snelste zwemmers veroverden een plaats in de halve finales, die maandag in het avondprogramma op de agenda staan. De finale volgt dinsdag in het avondprogramma.
Lees verder

Autistische jongeman verkommert al drie weken in isoleercel van gevangenis: "Als een beest opgesloten."
De jongeman met een mentale beperking die door de politie moest overmeester worden aan de Blikfabriek in Hoboken, zit al drie weken in een isoleercel van de Antwerpse gevangenis. Hij mag alleen zijn drie zussen en zijn advocaat zien. "Opgesloten als een beest, dit verdient Sohaib niet. Hij heeft gespecialiseerde hulp nodig", zegt zijn familie.
Lees verder

Autistische jongeman verkommert al drie weken in isoleercel van gevangenis: "Opgesloten als een beest"
Een jongeman met een mentale beperking die door de politie overmeesterd werd aan de Blikfabriek in Hoboken, zit al drie weken in een isoleercel van de Antwerpse gevangenis. Hij mag alleen zijn drie zussen en zijn advocaat zien. "Opgesloten als een beest, dit verdient Sohaib niet. Hij heeft gespecialiseerde hulp nodig", zegt zijn familie.
Lees verder

COLUMN. An Swartenbroekx verhuist met haar man naar Spanje: "Vanop onze berg kan ik bijna de sterren plukken, er vloeien traantjes van geluk"
An Swartenbroekx (52) maakt haar Spaanse droom waar. Samen met haar man Guido heeft ze een huis gekocht in Andalusië waar ze ook het grootste deel van het jaar zullen wonen. Over de verhuis, de verbouwingen en het leven onder de zon houdt An ons de komende tijd regelmatig op de hoogte in een gloednieuwe column.
Lees verder

Stad New York wil tijdens coronacrisis ontslagen werknemers weer aanwerven, als ze zich toch nog volledig laten vaccineren
New York City stuurde tijdens de coronacrisis meer dan 1.400 personeelsleden de laan uit omdat ze weigerden zich te laten vaccineren. Nu is de stad bereid de werknemers weer aan te nemen, maar dan moeten ze zich wel alsnog volledig laten vaccineren.
Lees verder

Oekraïne wil Russische tankwrakken tentoonstellen in Europa
Oekraïne is van plan verwoeste Russische tanks in Europa tentoon te stellen. Het idee achter de tour door Europese landen is de aandacht van het publiek bij de oorlog in Oekraïne te houden.
Lees verder

Geen voetbalachtergrond, maar wel de geknipte man: waarom nobele onbekende Paul Van den Bulck morgen wellicht nieuwe bondsvoorzitter wordt
Naar alle waarschijnlijkheid heet de volgende bondsvoorzitter Paul Van den Bulck (56). Een advocaat zonder voetbalachtergrond. Hieronder leest u waarom vanaf morgen een onafhankelijke in plaats van een vertegenwoordiger uit het prof- of amateurvoetbal aan de top van de voetbalpiramide komt, hoewel hij daar zelf aanvankelijk niet vragende partij voor was.
Lees verder

Kunstwerk "De man die de wolken meet" van veroordeelde Jan Fabre brengt bijna 348.000 euro op
Het kunstwerk "De man die de wolken meet" van kunstenaar Jan Fabre, die recentelijk veroordeeld werd, is zondag geveild voor 348.000 euro. Dat maakte veilinghuis Auctim bekend. Het kunstwerk maakte deel uit van de persoonlijke kunst- en uurwerkcollectie van Jeroen Piqueur, de gevallen topman van de failliete bank Optima. De gehele collectie bracht in totaal meer dan 500.000 euro op.
Lees verder

Saar (39) en Peter (41) verdienen 5.000 euro, maar gaan bewust om met hun centen: "Door zonnepanelen betalen we maar 80 euro per maand voor energie"
Zakgeld krijgen de kinderen van Saar en Peter nog niet, maar ze kunnen wel sterren sparen door klusjes te doen. "Daarmee mogen ze dan iets kopen. Op die manier willen we hen bewust maken van de waarde van geld", zegt Saar die, net als haar man 2.500 euro netto verdient. Samen geven ze ons een inkijk in hun gezinsbudget.
Lees verder

Buiten schilderen? Deze 5 fouten worden het meest gemaakt
Het seizoen voor buitenschilderklussen is op volle gang. Maar voordat je zelf aan de slag gaat met verfpot en -roller bereid je je best goed voor. Bouwsite Livios wijst op de belangrijkste valkuilen.
Lees verder

Buiten schilderen? Maak 5 fouten worden het meest gemaakt
Het seizoen voor buitenschilderklussen is op volle gang. Maar voordat je zelf aan de slag gaat met verfpot en -roller bereid je je best goed voor. Bouwsite Livios wijst op de belangrijkste valkuilen.
Lees verder

Nederlander verwoest politiewagen met graafmachine: agenten zetten pepperspray, taser én waarschuwingsschoten in
Een man heeft voor opschudding gezorgd bij een manege in het Nederlandse Tilburg. Een 40-jarige Limburger daagde plots op bij de boerderij en bedreigde een bezoeker op de parking. Die weigerde zijn voertuig open te maken, waarop de man twee autoruiten insloeg met een melkkan. Net toen arriveerde de politie, kroop de Limburger in een graafmachine. Hij reed tot tweemaal toe in op de zijkant van de politiewagen. De agenten lostten waarschuwingsschoten, en met behulp van pepperspray en een taser konden ze hem overmeesteren. De man is aangehouden, zijn motief is onduidelijk. Niemand raakte gewond.
Lees verder

Werkgeversorganisatie VBO: "Vakbonden werken jobverlies en herstructureringen in de hand"
Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) vindt het onverantwoord dat de vakbonden vandaag een nationale manifestatie organiseren. "Met het conflict in Oekraïne, het stokkende herstel na de coronacrisis en de galopperende inflatie bevinden onze ondernemingen zich in een hardnekkige crisis", zo meldt de werkgeversorganisatie in een reactie.
Lees verder

Ongewild single vrouwen of 'femcels' wijten hun eenzaamheid aan hun looks. Seksuologe Rika Ponnet licht toe
"Af en toe date ik, maar een tweede afspraak komt er nooit. Ben ik zo lelijk?" Er zijn steeds meer 'femcels': vrouwen die jarenlang ongewild single zijn. Ze geven hun uiterlijk en het onrealistische schoonheidsideaal de schuld van hun eenzaamheid. Seksuologe Rika Ponnet licht toe waarom sommig eeuwige singles zo worstelen met het vinden van een partner en hoe je de liefde toch toelaat. "Uit angst voor afwijzing weiger je je vrouwelijkheid toe te laten. Maar dat werkt averechts."
Lees verder

Voka: "Actiedag vakbonden is contraproductief"
Het Vlaams netwerk van ondernemingen Voka stelt tijdens de nationale actiedag "in het algemeen een beperkte actiebereidheid" vast op de vloer van Vlaamse ondernemingen.
Lees verder

Wouter Beke staat onderzoekscommissie te woord over probleemcrèches: "Minister moet geen individuele dossiers opvolgen"
Voormalig Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke zegt dat hij zowel voor als na het drama in 't Sloeberhuisje initiatieven heeft genomen om de kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang te verbeteren. Maar een minister moet volgens Beke "geen individuele casussen beoordelen". Daarvoor moet hij kunnen vertrouwen op zijn administraties. Die administraties hebben niet aangegeven dat zij "over te weinig instrumenten zou beschikken" of dat "de informatiedoorstroming en gegevenswisseling beter zou moeten". Dat heeft Beke maandag gezegd in de onderzoekscommissie kinderopvang.
Lees verder

Regen brengt respijt voor brandweer die bosbranden bij Berlijn bestrijdt
De situatie in de bosrijke gebieden in het zuidwesten van Berlijn, waar afgelopen weekend bosbranden woedden, is verbeterd maandagvoormiddag, gedeeltelijk dankzij de regen. Dat zeggen de lokale autoriteiten.
Lees verder