Doorgaan naar hoofdcontent

Matthew McConaug­hey neemt schoenen van doodgeschoten meisje mee naar Witte Huis: "Enige manier om haar nog te ident...

HLN
Matthew McConaug­hey neemt schoenen van doodgeschoten meisje mee naar Witte Huis: "Enige manier om haar nog te identificeren"
Matthew McConaughey heeft dinsdag een onaangekondigde speech gegeven in het Witte Huis. Hij deelde daar de verhalen die hij en zijn vrouw Camila Alves afgelopen week hebben gehoord in zijn geboorteplaats Uvalde, waar 19 leerlingen van een basisschool werden doodgeschoten.
Lees verder

De slachter van Menen: "Het was een tikkende tijdbom, dat hadden ze moeten weten"
In oktober 1997 doet een man aangifte bij de rijkswacht: er ligt een dode vrouw in zijn studio. Ze is gedood met zeventig messteken. De man die aangifte doet, is Willy Deleu. Hij staat bekend als de Slachter van Menen. Hij werd 22 jaar eerder, in 1975, al eens veroordeeld tot 20 jaar dwangarbeid voor de moord op zijn toenmalig ex-vriendinnetje.Willy Deleu blijft eerst ontkennen, maar na een tijd valt hij door de mand en gaat hij over tot bekentenissen. Het slachtoffer in zijn appartement is Pia Warnitz, die hij op café had leren kennen. Deze aflevering van De Kroongetuigen vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van deze koelbloedige moordenaar aan de hand van de getuigenissen van de politie, gerecht en nabestaanden.
Lees verder

Frances Lefebure acteerde samen met 'onherkenbare' Johny Voners in laatste project: "Hij wilde absoluut geen medelijden"
In maart 2020 overleed Johny Voners aan kanker, maar twee maanden voor z'n dood stond hij nog op de set. Die van 'Een goed jaar' meer bepaald, vanaf vandaag te bekijken op Streamz. Frances Lefebure (33), die de dochter van Voners speelt in de serie, is dankbaar dat ze dit nog samen met hem mocht doen. "Hoewel hij zwakker was dan vroeger, bleef hij een echte professional", vertelt ze in dit gesprek over haar personage, hun samenwerking, de ziekte van Johny en het eerste gezamenlijke project met vriend Boris. "Samen acteren was een bevestiging van onze liefde."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Dear Evan Hansen': wie schrijft, die blijft (liegen)
'F.C. De Kampioenen' is gestopt, maar de misverstanden zijn - helaas! - nog steeds de wereld niet uit. Dat blijkt uit 'Dear Evan Hansen', een musicalfilm over een schooljongen met een knoert van een angststoornis. Die valt vanaf vandaag te bekijken op Streamz+ , en toont dat vergissingen niet alleen om te lachen zijn.
Lees verder

Minder lenen als huis niet energiezuinig is
Mensen die een woning willen kopen, zullen wellicht een kleiner deel van de waarde van het pand kunnen lenen als dat niet energiezuinig genoeg is. Dat is alvast de verwachting van de Nationale Bank.
Lees verder

VS willen desinformatie in Latijns-Amerika aanpakken
De Verenigde Staten willen meer doen in de strijd tegen vals nieuws in het Spaans. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gezegd.
Lees verder

Op zoek naar een cadeau voor Vaderdag? Onze biersommelier test zelfbrouwkits voor thuis. "Voor amper 40 euro is dit een leuke beleving"
Dat we als Belgen graag bier drinken, weten we al langer dan vandaag. Sinds kort is de nieuwe trend in het bierlandschap daarentegen dat bier zélf eerst brouwen, met behulp van DIY-brouwpakketten die de deur uit vliegen. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt in de aanloop van Vaderdag enkele brouwkits onder de loep en kijkt welke haalbaar zijn voor bierleken, hoe betaalbaar ze zijn én of het uiteindelijke resultaat te drinken is of niet.
Lees verder

Iconische foto 'napalmmeisje' is vandaag 50 jaar oud: "Fotograaf redde mijn leven"
8 juni 1972. De negenjarige Phan Thi Kim Phuc is met andere kinderen buiten aan het spelen bij de tempel van het Zuid-Vietnamese dorpje Trảng Bàng, zo'n 45 km ten noordwesten van Saigon. Plots hoort ze het oorverdovende lawaai van een vliegtuig dichtbij. Dan explosies en rook. Ondraaglijke pijn. Kim rent weg, maar de napalm kan ze niet ontlopen. "Het kleeft op je en veroorzaakt vreselijke brandwonden en pijn die nooit meer weggaat." Vandaag is Kim Phuc al vijftig jaar over de hele wereld bekend als het "napalmmeisje". Door die ene iconische foto die fotograaf Nick Ut van haar nam.
Lees verder

Johnny Depp post eerste TikTok en Amber Heard is meteen boos: "Dit is een stap terug voor vrouwenrechten"
Hij zit nog maar net op TikTok, maar de eerste video van Johnny Depp (58) is dinsdag al meteen in het verkeerde keelgat geschoten bij zijn ex Amber Heard (36). De acteur bedankte met een compilatie zijn trouwe fans en zei tegen hen dat ze na zijn gewonnen rechtszaak tegen Heard allemaal weer vooruit kunnen kijken. Een woordvoerder van Heard haalde daarop stevig uit naar de acteur.
Lees verder

Amber Heard boos over TikTok-bericht van Johnny Depp: "Dit is een stap terug voor vrouwenrechten"
De boodschap die Johnny Depp (58) dinsdag deelde met zijn volgers is bij zijn ex Amber Heard (36) behoorlijk in het verkeerde keelgat geschoten. De acteur bedankte in zijn eerste TikTok-bericht zijn trouwe fans en zei tegen hen dat ze na zijn gewonnen rechtszaak tegen Heard allemaal weer vooruit kunnen kijken.
Lees verder

Franse toprenners stellen zich vragen bij injecties Nadal: "Als een coureur hetzelfde doet, noemen ze het doping"
"Ik speelde zonder gevoel in mijn linkervoet." Rafael Nadal won zondag voor de 14de keer Roland Garros, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De Spaanse toptennisser kreeg tijdens het toernooi meerdere inspuitingen om een aanslepende voetblessure onder controle te krijgen. Met succes dus, maar de Franse wielrenners Guillaume Martin en Thibaut Pinot stellen zich vragen bij de ethische kant van het verhaal. "Ik vind het op het randje", aldus Martin.
Lees verder

"Hij zei ook dat Lang meer kans maakt op Gouden Bal dan De Bruyne, dus...": Martínez reageert geïrriteerd op Van Gaal, maar die is niet onder de indruk
Een ietwat gepikeerde Roberto Martínez vandaag op de persconferentie. Toen hij de stelling van Louis van Gaal kreeg voorgelegd dat Oranje in de vernedering afgelopen vrijdag meer druk op de bal zette dan de Rode Duivels, reageerde Martínez met een klein sneertje naar de Nederlandse bondscoach. Die liet het niet aan zijn hart komen: "Ik mag altijd zeggen wat ik wil."
Lees verder

VIDEO. Verstopt achter het grote scherm: Arno en Gerben testen de security van Kinepolis in 'Security Checkers'
In een nieuwe 'Security Checkers' proberen Gerben en Arno de beveiliging van een Kinepolis-vestiging te omzeilen. Het duo verschuilt zich achter de schermen van het bioscoopcomplex en probeert zo een cinemazaal binnen te dringen om te gamen op groot scherm. "We moeten vooral heel lang wachten", aldus de vrienden. Slagen ze in hun opzet?
Lees verder

Arno en Gerben testen de security van Kinepolis: kunnen ze gamen op groot scherm?
In een nieuwe 'Security Checkers' proberen Gerben en Arno de beveiliging van een Kinepolis-vestiging te omzeilen. Het duo verschuilt zich achter de schermen van het bioscoopcomplex en probeert zo een cinemazaal binnen te dringen om te gamen op groot scherm. "We moeten vooral heel lang wachten", aldus de vrienden. Slagen ze in hun opzet? De volledige aflevering van 'Security Checkers' is te bekijken op VTM GO.
Lees verder

Een Poolse viking, een heethoofd en de inspiratiebron van een Italiaanse rapper: wat u moet en mag weten over de ploegmaats van Lewandowski
Robert Lewandowski heeft geen voorstelling meer nodig, maar voor zijn ploegmaats van de Poolse nationale ploeg is dat misschien wel handig. Van een atypische voetballer die niet van feestjes houdt en nooit een druppel alcohol drinkt tot een middenvelder die aast op een Italiaans paspoort: dit zijn de ploegmakkers in steun van 'Lewa'.
Lees verder

Klopt het dat koffie voor het sporten helpt om meer vet te verbranden?
We drinken allemaal een tas koffie 's ochtends voor een welgekomen mentale boost en ook tijdens de rest van de dag bevordert het ons concentratievermogen. Alsof koffie nog niet genoeg doet, horen we verder soms dat een tas van het zwarte goud voor je work-out kan helpen om meer vet te verbranden. Maar klopt dat wel? We vroegen het aan HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. "Door koffie voelt je sportmoment soms minder inspannend aan."
Lees verder

Chelsea zegt geen 'nee' tegen verhuur van Lukaku: Engelse club wacht op voorstel van Inter
Het is wachten op een doorbraak. Romelu Lukaku (29) weet nog altijd niet of hij zijn zin krijgt.
Lees verder

Vrouwen strippen in megakerk om recht op abortus te verdedigen: "Mijn lichaam, mijn keuze!"
In een megakerk in Houston, Texas, zijn enkele vrouwen uit de kleren gegaan om het recht op abortus te verdedigen. Abortus is in Texas namelijk verboden van zodra er een hartslag te horen is bij de foetus. Dat kan al vanaf zes weken zijn. In vergelijking: in België is een abortus toegestaan tot twaalf weken zwangerschap. In de Amerikaanse staat wordt ook geen uitzondering gemaakt voor wie het slachtoffer is van incest of verkrachting.
Lees verder

Dit is 'La vérité', de eerste postume single van Arno
Anderhalve maand na z'n overlijden is er nieuwe muziek van Arno op de wereld losgelaten. De Oostendse zanger werkte tot vlak voor z'n dood aan een kersvers album. De eerste single daaruit - 'La vérité' - is vanaf vandaag te beluisteren.
Lees verder

"Wat doe ik met mijn fondsen die fors in waarde gedaald zijn?" Beginnend belegger Guy (71) vraagt advies aan geldexpert Pascal Paepen
Kopen, verkopen of houden? Als professionele beleggers het in deze woelige tijden al niet zo goed meer weten, wat dan met de beginnende investeerder? Guy Lucas (71) uit Beringen is zo'n nieuwkomer op de beurs. Hij legt zijn vragen voor aan onze geldexpert Pascal Paepen, die met verrijkende antwoorden komt.
Lees verder