Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 juni 2022

Martínez wil pas ná het WK over zijn toekomst praten: “In internationaal voetbal ga je van het ene groot toernooi...

HLN
Martínez wil pas ná het WK over zijn toekomst praten: "In internationaal voetbal ga je van het ene groot toernooi naar het andere. Daar is niks vreemds aan"
Roberto Martínez blijft ook na de 0-1 in Polen bij het oordeel dat zijn toekomst bij de Rode Duivels best pas na het WK uitgeklaard wordt. "Voor mij is dat de juiste timing. In internationaal voetbal ga je van groot toernooi naar groot toernooi", aldus de bondscoach in gesprek met Gilles De Bilde.
Lees verder

LIVE. Poolse premier: "We hebben niet genoeg gedaan voor Oekraïne" - Biden wil Oekraïne helpen met graanexport
"We hebben niet genoeg gedaan voor Oekraïne. Zijn we nog geloofwaardig als Oekraïne verliest?" Dat stelde de Poolse premier Mateusz Morawiecki tijdens een persmoment voor de ambtswoning van zijn Nederlandse collega Mark Rutte. Hij riep op tot meer steun én meer wapens voor Kiev. "Hier en nu." Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Belgisch spoor laat 2.000 werknemers gaan in tien jaar: minder mensen nodig door moderne infrastructuur
Bij de spoorwegen verdwijnen tegen 2032 zo'n tweeduizend banen. Personeel dat vertrekt of met pensioen gaat, wordt niet vervangen. Door investeringen in betere infrastructuur is er minder personeel nodig voor onderhoud, schrijft De Tijd woensdag.
Lees verder

Hittewaarschuwing voor meer dan 100 miljoen Amerikanen in binnenland
Delen van de VS gaan gebukt onder uitzonderlijk warme temperaturen voor de tijd van het jaar. In combinatie met hoge luchtvochtigheid in bepaalde gebieden krijgen meer dan honderd miljoen mensen het advies om binnen te blijven. Dat melden lokale media.
Lees verder

Het hindernissenparcours voor de reiziger in Zaventem: waar draait het in de soep?
Nu meer en meer mensen opnieuw het vliegtuig nemen, groeit ook het personeelsgebrek en de sociale onrust op Brussels Airport terug aan. Liefst 650 jobs op de luchthaven raken niet ingevuld, wat de druk verhoogd op wie wél aan de slag is. Meer nog dan de karige lonen klagen personeelsleden over onvoldoende rusttijden en te drukke werkroosters. Als klap op de vuurpijl blijft de voorzittersstoel van de luchthaven al meer dan een jaar onbezet.
Lees verder

Vandaag start proces tegen Vlaamse acteur die seks had met kinderen: "Een paar jongens van 14 heb ik al gehad. Een stuk of vijf, zes, denk ik"
Vandaag start in Antwerpen het proces tegen Jan V.H. (52), de Vlaamse acteur die meedeed in tal van jeugdprogramma's en vorige zomer in opspraak kwam voor vermeend kindermisbruik na een undercoverreportage van HLN en Vrije Vogels. "Een paar jongens van 14 heb ik al gehad. Een stuk of vijf, zes, denk ik", zei hij toen. Intussen zijn vier van die jongens geïdentificeerd en riskeert de acteur tien jaar cel voor verkrachting van minderjarigen, aanranding, bezit en verspreiding van kinderporno.
Lees verder

Regering wil gevangenen tot 2025 half jaar vroeger vrijlaten om groeiende overbevolking tegen te gaan
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft een wet klaar die gevangenen systematisch moet toelaten om zes maanden vóór hun reguliere strafeinde voorwaardelijk vrij te komen. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.
Lees verder

Vlaamse arts van ziekenhuis waar Archie aan beademing ligt: "Acht weken is misschien wat vroeg om alle hoop op te geven"
"Het Royal London Hospital heeft alles geprobeerd om Archie te stimuleren: er zijn zelfs vriendjes naar intensieve gehaald", zegt de Vlaming Igor Fierens (50). Hij werkt als kinderarts in het Londense ziekenhuis dat van het Britse hooggerechtshof de toestemming kreeg om de 12-jarige hersendode jongen van de beademing te halen. Zijn ouders gaan daartegen in beroep. De commotie is zo groot, dat er nu constant bewaking aan de intensieve staat. Kunnen de dokters zich dan niet vergissen?
Lees verder

Moeten we ons zorgen maken over stijgende coronacijfers? "Deze zomer krijgen we eerder een golfje"
Net nu de zomervakantie in zicht is, zitten de coronacijfers weer in de lift. Maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs is de kans eerder klein dat corona onze zomer nog kaapt.
Lees verder

Wanneer stopt de daling van de beurskoersen?
De beurzen kleurden de voorbije weken dieprood. Als de S&P500-index van de Amerikaanse aandelenmarkt als thermometer wordt gebruikt, vielen de koersen sinds Nieuwjaar al meer dan 20% terug. Dat staat in schril contract met de vooruitgang van de voorbije jaren. Zitten we nu voor enkele jaren in een dalend kanaal of gaat de tegenwind liggen? Head of Investment Strategy Nicolas Deltour en Chief Investor Officer Maud Reinalter van Belfius zijn optimistisch. Ze blijven kansen zien voor aandelenbeleggers.
Lees verder

Oefeninterland in Bahrein of Koeweit, Algerije als tegenstander?
De laatste rechte lijn richting Qatar krijgt vorm. De Rode Duivels zullen halfweg november nog één oefeninterland spelen, alvorens aan de groepsfase van het WK te beginnen.
Lees verder

COLUMN. Precies vijftig jaar geleden werd de linkse terroriste Ulrike Meinhof gearresteerd. Vandaag komt revolutionair links niet verder dan prinses Esmeralda
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Ulrike Meinhof (1934-1976), terroriste van de Rote Armee Fraktion
Lees verder

Moord in de golfclub: "Die kregen daar gewoon een kick van"
Op 19 juli 2001 verdween de dertigjarige barman Gert Van Roy na een lange werkdag in de golfclub van Lille. Zijn lichaam werd vijf dagen later teruggevonden in een gracht ter hoogte van Brasschaat. Drie jongemannen werden gearresteerd en veroordeeld voor de brutale roofmoord. In deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen hoor je het relaas van de gruwelijke feiten tot en met de veroordeling.
Lees verder

Geen concreet spoor naar daders drievoudige moord in Kessel-Lo: minstens één dader op de vlucht, verder weten speurders (nog) niks
De familie van Anita D. uit Kessel-Lo zei het al sinds het begin: "Dit was een afrekening." Sindsdien blijft het mysterie rond de drievoudige moord zich enkel uitbreiden. Wat kan er gebeurd zijn in het huis in de Zavelstraat? Terwijl de familie de begrafenissen eindelijk kan regelen, is er minstens één voortvluchtige dader en hij is al dagenlang spoorloos. Een reconstructie van de afgelopen dagen: van het laatste telefoontje door het slachtoffer tot de vriend met het verdacht verleden.
Lees verder

Nieuw vandaag op Streamz: hoe hiphopbende RAW13 een bloedbad veroorzaakte in de Torhoutse uitgaansbuurt. "Ik voelde dat mes door hem gaan. Alsof je door de boter steekt"
Een nieuwe aflevering in de reeks True Crime op Streamz focust vanaf vandaag op een zwarte bladzijde voor Torhout. Op 15 juli 2011, onder zomerse temperaturen, genieten een paar honderd mensen buiten aan café Apropoo. Een vechtpartij met twee leden van hiphopbende RAW13 een week eerder zorgt die avond toch voor een gespannen sfeer in de uitgaansbuurt. Als rond 1 uur een donkerrode pick-up op het café afstormt, barst de hel los. Een reconstructie van een dodelijke raid die bij velen in het geheugen gegrift staat.
Lees verder

Van covers in de kelder tot 10 miljoen likes en fans in Amerika: Berre is nieuw Vlaams muzikaal fenomeen
ùren bracht hij al zingend door in de kelder. Tot die ene cover met 10 miljoen likes op TikTok een wereldwijde hit werd en het hem een platencontract opleverde. Berre (21) heet dit nieuwe muzikale wonder uit Schepdaal. Zijn eerste single 'Say my name' verovert de radio's en is goed voor een top tien in de Ultratop. "Allemaal omdat ik uit verveling wat wilde zingen en in huis geen lawaai mocht maken…"
Lees verder

Ruim verlies in voorverkiezingen voor Republikein die voor afzetting Trump stemde
Russell Fry, een kandidaat die wordt gesteund door voormalig Amerikaans president Donald Trump, heeft het langzittende parlementslid Tom Rice ruim verslagen in Republikeinse voorverkiezingen voor een zetel in het Huis van Afgevaardigden namens een district in de staat South Carolina.
Lees verder

Voor u berekend: zoveel kost de Belgische festivalzomer u
De eerste volwaardige Belgische festivalzomer sinds de coronacrisis wordt dit weekend afgetrapt met Graspop en Werchter Boutique. Door de inflatie zullen de festivals duurder dan ooit zijn. Hoeveel kost zo'n festivalzomer voor de gemiddelde muziekliefhebber? Wij simuleerden uw prijskaartje.
Lees verder

'Lisa'-acteur Issam Dakka speelt straks in reeks voor 150 miljoen abonnees: "Ik oefende als kind al op Amerikaans accent"
Het gaat hard voor Issam Dakka (34). De Antwerpse acteur met Marokkaanse roots is straks te zien in een nieuwe reeks voor Amazon Prime en kleurt ook bij ons het fictie-najaar. "Een belofte aan mijn mama vormt de leidraad in mijn carrière."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Curse of the Chippendales': het jaren tachtig-equivalent van 'Tiger King'
Ze weten menig m/v/x het hoofd op hol te brengen, maar de geschiedenis van Chippendales heeft heel wat meer om het lijf dan de mannen zelf. In de vierdelige true crime docureeks 'Curse of the Chippendales' wordt ingezoomd op de minder fraaie kanten van het stripperscollectief.
Lees verder