Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 juni 2022

Marc Coucke over de toekomst van revuetempel Het Witte Paard: "Die extra hotels? Als ‘bob’ na de show naar huis r...

HLN
Marc Coucke over de toekomst van revuetempel Het Witte Paard: "Die extra hotels? Als 'bob' na de show naar huis rijden, is niet leuk"
Elke zomer kwam Marc Coucke naar Het Witte Paard in Blankenberge om er met vrienden de show bij te wonen. Tegenwoordig heeft hij grote plannen voor de legendarische revuetempel: de extra hotels en restaurants zijn een feit, en ook de kwaliteit van de optredens wordt verder opgeschroefd. "De mensen worden elk jaar veeleisender. Terecht."
Lees verder

ASSISEN. "Voor de grote plas bloed naast de zetel heeft hij geen enkele verklaring": Forensische experts prikken gaten in verhaal van Roger Slegers
Roger Slegers heeft tot de eerste dag van zijn proces nooit bekend dat hij Lesleys steekwonden ook daadwerkelijk heeft veroorzaakt. Daarom besloot de onderzoeksrechter om de hulp van extra forensische experts in te schakelen. Zij namen onder andere de glasscherven, kledingvezels en de talloze bloedsporen in het appartement onder de loep. "Het lichaam moet bij de grote bloedplas hebben gelegen, en niet bij het tv-meubel, zoals beschuldigde beweert."
Lees verder

Dieven slaan zwaar toe bij band van Wim Soutaer: "Mijn gitaar is al aangeboden in de regio Kortrijk"
Dieven zijn in Ternat aan de haal gegaan met instrumenten van Soulbrothers, de groep van Wim Soutaer, en een digitale mengtafel van Studio Haifax. Alles samen goed voor een waarde van 25.000 euro. "De financiële waarde is misschien niet gigantisch, maar sentimenteel is dit wel een klap", zegt Wim Soutaer. "Mijn gitaar is onvervangbaar."
Lees verder

RECONSTRUCTIE. De hete avond van Zuhal Demir in Merksplas: "Slaapt u nog goed, mevrouw?"
Een pop die Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) moest voorstellen, werd maandag opgehangen aan een tractor tijdens een informatiebijeenkomst over het Vlaams stikstofakkoord in Merksplas. De minister diende klacht in tegen de eigenaar van de tractor voor bedreiging. De frustratie bij de boeren is gigantisch: een reconstructie van een hete avond in de Kempen.
Lees verder

Belgische producent zonnecrème betwist studie van Test Aankoop: "We bieden wél genoeg bescherming"
De producent van Biosolis-zonnecrème betwist met klem de resultaten van een studie van Test Aankoop. De consumentenorganisatie had daags tevoren aangekondigd dat een klacht ingediend werd bij Volksgezondheid tegen drie zonnecrèmes van het Belgische merk. Die voldoen volgens Test Aankoop niet aan de bescherming die op de verpakking beloofd wordt.
Lees verder

Australische tiener aangeklaagd nadat hij een vuurwapen maakte met zijn 3D-printer
Een Australische tiener is aangeklaagd wegens wapenovertredingen nadat de politie een volledig functionerend vuurwapen in beslag had genomen dat hij thuis met een 3D-printer zou hebben gemaakt.
Lees verder

BV 24/7. William Boeva heeft beet en Bart De Wever krijgt een hologram
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. Liefst zeven wissels in vergelijking met elf die eraan begonnen in Wales - Poolse feestje voor aftrap in Warschau
De Rode Duivels zijn in Polen voor hun vierde duel in de Nations League. Vanavond om 20u45 staan ze in een uitverkocht stadion voor de ploeg waar ze vorige week nog 6-1 van wonnen in het Koning Boudewijnstadion. Mis niets van de aanloop en de match zelf in onderstaande liveblog. De uitzending op VTM start om 20u25.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Tchouaméni voorgesteld: "Mbappé vroeg of ik naar Parijs wou komen, maar ik wou enkel naar Real" - Liverpool maakt komst Nuñez officieel
• Transfer van Haaland naar City is officieel • Real legt Frans toptalent Tchouaméni vast • Lukaku blijft wachten op doorbraak, Arsenal houdt vinger aan de pols voor Tielemans • Liverpool tast diep in de portefeuille voor Nuñez
Lees verder

Marc Degryse vindt dat Martínez WK in Qatar nog moet doen, "maar daarna is het tijd voor iemand anders"
De Belgische voetbalbond wil het contract van Martínez, die zowel bondscoach als technisch directeur is, graag met zes maanden verlengen. Zodat er meteen ook duidelijkheid is rond de periode meteen ná het WK in Qatar. Het plan was aanvankelijk om pas na dat WK te bekijken of beide partijen met elkaar nog zouden doorgaan. Maar voor onze huisanalist Marc Degryse mag die beslissing nu al gemaakt worden. "Mij lijkt het best dat er nu al gecommuniceerd wordt dat er na Qatar een streep onder de relatie getrokken wordt. Zo kan de bond nu al beginnen met de zoektocht naar eventueel een nieuwe TD die een geschikte bondscoach kan vinden."
Lees verder

Komen stijgende coronacijfers 'zomer van vrijheid' verstoren? Dit zegt viroloog Van Gucht
De coronacijfers zijn de laatste weken weer aan het stijgen. Wil dat zeggen dat we aan het begin zitten van een nieuwe golf, die onze 'zomer van de vrijheid' komt verstoren?
Lees verder

Internationale studie roemt Antwerpen als 'groene wereldstad'. Waaraan heeft het dat te danken?
Antwerpen scoort wereldwijd hoog op vlak van duurzaamheid. Dat blijkt uit de 'Sustainable Cities Index', een onderzoek van ontwerp- en adviesbureau Arcadis bij 100 wereldsteden. Op het gebied van fietsinfrastructuur, openbaar vervoer en hernieuwbare energie is de Scheldestad zelfs een van de beste leerlingen van de klas. Al is er ook nog ruimte voor verbetering.
Lees verder

LIVE. Martínez: "Resultaten waren nog niet wat we wouden, maar daar werken we aan"
De Rode Duivels zijn in Polen voor hun vierde duel in de Nations League. Vanavond om 20u45 staan ze in een uitverkocht stadion voor de ploeg waar ze vorige week nog 6-1 van wonnen in het Koning Boudewijnstadion. Mis niets van de aanloop en de match zelf in onderstaande liveblog. De uitzending op VTM start om 20u25.
Lees verder

Duitsland pompt miljarden in Gazprom Germania
De Duitse regering is van plan miljarden euro's in Gazprom Germania, de voormalige Duitse divisie van het Russische staatsgasbedrijf Gazprom, te pompen. Berlijn wil voorkomen dat het bedrijf failliet gaat, wat mogelijk aan de gasvoorziening van de grootste economie van Europa raakt.
Lees verder

Netflix start reality competitieserie 'Squid Game: The Challenge'
Netflix brengt het wereldwijde fenomeen 'Squid Game' tot leven met de grootste reality competitieserie ooit, 'Squid Game: The Challenge'. De show is volledig gebaseerd op de Zuid-Koreaanse reeks die eerder al te zien was op het streamingplatform - al zullen alle spelers uiteraard levend naar huis terugkeren.
Lees verder

Netflix start realitycompetitieserie 'Squid Game: The Challenge'
Netflix brengt het wereldwijde fenomeen 'Squid Game' tot leven met de grootste realitycompetitieserie ooit: 'Squid Game: The Challenge'. De show is volledig gebaseerd op de Zuid-Koreaanse reeks die eerder al te zien was op het streamingplatform - al zullen alle spelers uiteraard levend naar huis terugkeren.
Lees verder

Champagne a volonté: Belgen kochten in 20 jaar tijd nooit zo veel champagne als nu
De uitvoer van champagne naar ons land is in 2021 opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de champagnehuizen. Er werd een recordomzet van 167 miljoen euro opgetekend.
Lees verder

Belgisch palmoliebedrijf beticht van landroof in Afrika: "Dorpelingen werden geslagen en gevangengenomen"
Gemeenschappen uit Ivoorkust, Nigeria en Ghana beschuldigen het Belgische bedrijf SIAT van landroof en schendingen van de mensenrechten. Drie van hun vertegenwoordigers kaartten in Brussel de activiteiten van de Belgische rubber- en palmolieproducent aan, samen met een resem ngo's.
Lees verder

Julien Watrin verbreekt Belgisch record op 400 meter horden en mag naar WK, ook Borlées schitteren op meeting in Bern
Op de Citius Meeting in Bern heeft Julien Watrin het 26-jaar oude Belgisch record op de 400 meter horden verbroken. Voor de derde keer in een week tijd verpulverde hij zijn persoonlijk record. Hij liep ook exact de WK-limiet. Ook Kevin en Dylan Borlée zetten toptijden neer, Jonathan maakte dan weer een degelijke comeback in zijn eerste race in drie jaar.
Lees verder

"Tijd voor een andere bondscoach": Degryse en Mulder zien Martínez na het WK liefst afzwaaien
De Belgische voetbalbond wil het contract van Martínez, die zowel bondscoach als technisch directeur is, graag met zes maanden verlengen, zodat er meteen ook duidelijkheid is rond de periode meteen ná het WK in Qatar. Het plan was aanvankelijk om pas na dat WK te bekijken of beide partijen met elkaar nog zouden doorgaan. Maar voor onze analisten Marc Degryse en Jan Mulder mag Qatar 'the last dance' van de Spanjaard worden.
Lees verder