Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 12 juni 2022

Man neergeschoten in centrum van Brussel - schutter komt weg

HLN
Man neergeschoten in centrum van Brussel - schutter komt weg
In het centrum van Brussel, in de buurt van het De Brouckèreplein, is zaterdagavond een man gewond geraakt bij een schietincident. De dader of daders zijn op de vlucht. De politie heeft een onderzoek geopend en doet er alles aan om de dader(s) zo snel mogelijk te vinden.
Lees verder

Rusland houdt zich niet meer aan uitspraken Europees mensenrechtenhof
Rusland zal zich niet meer houden aan uitspraken van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Russisch president Vladimir Poetin heeft daarvoor zaterdag een wet ondertekend, zo bericht staatsagentschap TASS. Rusland geeft daarmee geen gevolg meer aan uitspraken van het hof die dateren van na 15 maart.
Lees verder

Martínez opvallend kwaad is over rol van VAR in Wales: "Een schokkende beslissing, we willen een uitleg"
Onze VTM-analisten waren kritisch voor bondscoach Roberto Martínez na het 1-1-gelijkspel in Wales. De Spanjaard was op zijn beurt opvallend kwaad over de rol van de VAR. "Ik wil een uitleg krijgen over wat hier gebeurd is."
Lees verder

Zangeres Anouk getrouwd in aanwezigheid van tienduizenden fans
Anouk heeft zaterdagavond haar jawoord gegeven aan Dominique Schemmekes. Dat gebeurde voor de ogen van zo'n 40.000 fans, tijdens Anouks concert in haar geboortestad Den Haag.
Lees verder

Meerdere motorboten uitgebrand op meer van Zürich: drie gewonden en voor miljoenen euro schade
Op het meer van Zürich in Zwitserland zijn zaterdag verschillende motorboten in brand gevlogen. Daarbij vielen drie gewonden, onder wie ook een tienjarig kind. De materiële schade loopt in de miljoenen, meldt de politie van Zürich.
Lees verder

NATIONS LEAGUE. Nederland wist 0-2-achterstand uit tegen Polen, maar Depay mist nog penalty in minuut 91
Nederland is in dezelfde Nations League-groep als de Rode Duivels, niet verder gekomen dan een 2-2 draw tegen Polen.
Lees verder

Franse politie ontmantelt bende die valse kaartjes voor Louvre verkocht
Een bende die valse kaartjes verkocht voor het Louvre in Parijs is woensdag ontmanteld. Veertien mensen zijn gearresteerd, zo meldde de politie zaterdag.
Lees verder

"Minstens 5 douaniers en burgers gedood bij terreuraanval in Mali"
In het zuidoosten van Mali zijn zaterdag minstens vijf personen, onder wie douaniers en burgers, gedood bij een aanval op een douanepost. Dat hebben een militaire bron en een lokale politicus gezegd aan het Franse persagentschap AFP.
Lees verder

Braziliaanse president Bolsonaro houdt motorparade in VS
Na zijn eerste ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden heeft het Braziliaanse staatshoofd Jair Bolsonaro op een motor samen met honderden aanhangers een rondje door de Amerikaanse stad Orlando gemaakt. De rechts-populistische president van het Zuid-Amerikaanse land ging voorop in de stoet met deelnemers die veelal waren uitgedost in Braziliaanse kleuren. Bolsonaro houdt dit soort motorparades vaak in Brazilië.
Lees verder

Vandaag Franse parlementsverkiezingen: behoudt Macron meerderheid in parlement?
De Fransen trekken vandaag naar de stembus voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen. Voor president Emmanuel Macron zal de uitslag grote gevolgen hebben. Hij werd in april herkozen als president en wil nu een meerderheid behouden in het parlement, maar het is nog niet zeker of dat lukt.
Lees verder

Politie in Peru onderschept 2,2 ton cocaïne bestemd voor Nederland
In Peru is zo'n 2,2 ton cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in dozen asperges en waren bestemd voor Nederland. Dat heeft de Peruviaanse politie zaterdag gemeld. Zeven Peruvianen werden opgepakt en er werd ook een arrestatiebevel uitgevaardigd voor twee Albanezen.
Lees verder

Venezolaanse oppositieleider aangevallen door menigte
De Venezolaanse oppositieleider en zelfbenoemd interim-president Juan Guaidó is tijdens een bezoek belaagd door een agressieve menigte. Op video's die op sociale media zijn verspreid is te zien hoe hij zaterdag wordt beledigd, geduwd en er voorwerpen naar hem worden gegooid tijdens een bezoek aan de stad San Carlos in de staat Cojedes. Het is onduidelijk of de 38-jarige politicus gewond is geraakt.
Lees verder

WEERBERICHT. Van zonnig naar bewolkt
We krijgen vandaag eerst zonnig en droog weer. Later wordt het licht tot soms wisselend bewolkt in het binnenland. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit westelijke hoek, meldt het KMI.
Lees verder

Stevie is de eerste volslanke deelneemster bij 'Ex On The Beach': "Andere meisjes waren net jaloers op mijn lichaam"
Vanavond start het achtste seizoen van de Vlaams-Nederlandse versie van het MTV-programma 'Ex On The Beach'. Hoewel de gigantische villa meestal gevuld is met gespierde binken en graatmagere modellen, is er dit seizoen ook plaats voor body positivity. De 25-jarige Stevie is iets 'voller' dan de gemiddelde 'Ex On The Beach'-kandidaat, maar heeft daar zelf allesbehalve problemen mee. In een nieuwe Showbits vertelt ze over haar ervaringen op het meest beruchte eiland van de Benelux. "De andere meisjes waren net jaloers op mijn lichaam".
Lees verder

Waarom zorgt de processierups voor zoveel overlast?
Ieder jaar opnieuw bederft één beestje voor heel wat mensen de pret tijdens de zomer. Want stijgt de temperatuur, dan komt de processierups tevoorschijn. Maar wat is een processierups precies? En waarom zorgt die voor zoveel overlast? Je komt het te weten in deze nieuwe 'Uitgelegd'
Lees verder

Inleveren om bedrijf te redden, oké. Maar pak onbetaalde duty hours per week... Dit is waarom piloten Brussels Airlines willen staken
Het riskeert aan het begin van de vakantie-uittocht opnieuw miserie te worden op Brussels Airport. Waar het doorgaans de bagageafhandelaars of luchtverkeersleiders zijn die het werk neerleggen, dreigen nu de 450 piloten van Brussels Airlines niet te vliegen. Dit is wat hen echt op de lever ligt.
Lees verder

Onze chef voetbal maakt de Duivelse tussenbalans op: "4 op 9. Met zo'n resultaat konden vader en moeder vroeger niet lachen"
1-4 tegen Nederland. 6-1 tegen Polen. En nu 1-1 tegen Wales. Daar wordt niemand écht vrolijk van, ook onze chef voetbal niet. En dat Roberto Martínez achteraf alleen met de VAR bezig was, doet ook de wenkbrauwen fronsen. "Zijn aandacht hoort naar het feit te gaan dat België andermaal de nul niet kon houden..."
Lees verder

Coronavirus vermoedelijk overdraagbaar tussen katten en mensen
Het coronavirus kan vermoedelijk van katten op mensen worden overgedragen, zo blijkt uit een studie. In het wetenschappelijk tijdschrift Emerging Infectious Diseases beschrijven wetenschappers een geval in Thailand waarbij een dierenarts in augustus 2021 met het virus werd besmet. De arts had in de stad Songkhla een kat behandeld die positief was bevonden en die op haar had geniest.
Lees verder

"Ik had graag een klein Kitirtje zien rondlopen, maar dat hoofdstuk heb ik afgesloten"
Meryame Kitir was twee jaar toen ze haar moeder verloor, achttien toen haar vader stierf. Het duurde tot haar veertig voor ze daarover kon praten. "Er was mij geleerd om sterk te zijn en niet achterom te kijken. Nochtans was dat exact wat ik nodig had." In een buitengewoon openhartig gesprek vertelt de minister wat haar twee jaar geleden dan wél achterom deed kijken. En waarom ze rond diezelfde periode haar kinderwens opborg.
Lees verder

Francken: "Wat Van Grieken wil, is niet realistisch"
N-VA-boegbeeld Theo Francken heeft in een interview met De Zondag scherp uitgehaald naar zijn opvolger op Asiel en Migratie, Sammy Mahdi. Zo noemde hij onder andere het beleid van Mahdi een flop.
Lees verder