Doorgaan naar hoofdcontent

Luchtbeelden tonen enorme rookpluim door brand in Poederlee

HLN
Luchtbeelden tonen enorme rookpluim door brand in Poederlee
Bij landbouwbedrijf Eierveiling in Poederlee (Lille) is zaterdagmiddag een zware brand uitgebroken. Die zorgt voor een enorme zwarte rookpluim die kilometers ver te zien is. De eigenaar is gewond geraakt tijdens een poging om het vuur te blussen.
Lees verder

Alice heeft een hete one-night-stand in Griekenland met een local: "Hij zei dat ik de geilste kont ooit had"
Globetrotter Alice (27) is op vakantie in Griekenland wanneer ze local Ilias (24) leert kennen. Een echte adonis, met zijn krullen, baardje en brede borst. Aanvankelijk heeft Alice weinig interesse, maar Ilias heeft zijn zinnen op haar gezet en zet alles op alles om haar nog te zien voor ze vertrekt. En kijk: die laatste avond heeft Alice op een bijzondere locatie met hem de seks van haar leven. "Ik kroop op zijn schoot en voelde zijn erectie tegen mijn schaamlippen drukken."
Lees verder

LIVE BALOISE BELGIUM TOUR. Kopgroep van vijf heeft twee minuten bonus, wie doet Pedersen wat in Durbuy?
D-day in de Baloise Belgium Tour. Wie Mads Pedersen nog uit de leiderstrui wil fietsen, moet vandaag alle troefkaarten op tafel gooien. De vierde rit doet de heuvels in en rond Durbuy aan. U volgt alle ontwikkelingen live op deze pagina.
Lees verder

Redder waarschuwt voor levensgevaarlijke 'cold shock' bij dit weer
De hoofdredder van Oostende Levy Meyer waarschuwt om niet meteen het koude zeewater in te duiken. Het zeewater is momenteel 16 graden, wat nog vrij koud is. Na een hele dag zonnen meteen in het water duiken is dus niet gezond voor je hart.
Lees verder

Dak begeeft het tijdens verbouwing: man maakt val van 3,5 meter
Bij verbouwingswerkzaamheden aan een garage in de Luitentuitsraat in Sinaai is zaterdagmiddag een man ernstig gewond geraakt. Hij maakte een val van zo'n 3,5 meter nadat een deel van het dak plots instortte.
Lees verder

Meer dan 2.000 bevestigde gevallen en één overlijden aan apenpokken
Het aantal bevestigde gevallen van apenpokken is opgelopen tot 2.103, in 42 landen. Er is ook sprake van één overlijden, in Nigeria. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zaterdag.
Lees verder

Eén ton cocaïne vermomd als aardappelen en kroketten in beslag genomen
De Colombiaanse politie heeft één ton cocaïne in beslag genomen in havenstad Cartagena. De smokkelaars gaan steeds innovatiever te werk, ze hadden de drugs vermomd als aardappelen en kroketten. Meer dan 50 mensen met speurhonden werkten mee om de drugs te ontmaskeren. De cocaïne ging naar Spanje worden verscheept.
Lees verder

Innovatieve drugsmokkelaars kneden ton cocaïne in vorm van aardappelen en kroketten
De Colombiaanse politie heeft één ton cocaïne in beslag genomen in havenstad Cartagena. De smokkelaars gaan steeds innovatiever te werk, ze hadden de drugs vermomd als aardappelen en kroketten. Meer dan 50 mensen met speurhonden werkten mee om de drugs te ontmaskeren. De cocaïne ging naar Spanje worden verscheept.
Lees verder

Manneken Pis gehuld in kostuum van "gendarme de Saint-Tropez"
Het Brusselse standbeeld Manneken Pis is zaterdag uitgedost met een kostuum van de "gendarme de Saint-Tropez", uit de bekende films met de Franse acteur Louis de Funès.
Lees verder

Wil je water besparen in de tuin? Deze planten hebben geen schrik van de droogte volgens onze tuinexperte
De klimaatvoorspellingen zijn overduidelijk: onze tuinen worden droger, en dat zullen je planten geweten hebben. Bereid je voor door vanaf nu stelselmatig voor planten te kiezen die wél goed tegen de droogte kunnen. Onze tuinexperte Laurence Machiels tips een reeks planten die tegen een stootje kunnen.
Lees verder

KOERS KORT. Majka en Pogacar zorgen opnieuw voor één-tweetje in Ronde van Slovenië
Dat heet dan indruk maken: Tadej Pogacar heeft de voorlaatste rit in de Ronde van Slovenië opnieuw naar zijn hand gezet met ploegmaat Rafal Majka. De Sloveense Tourwinnaar liet de zege in de koninginnenrit van de ronde van zijn eigen land aan zijn meesterknecht nadat ze met z'n tweeën op een vijftal kilometer van de meet waren weggereden op de slotklim. Pogacar en Majka reden in de laatste kilometer rond als was het een doorgedreven training bergop. Het duo kon van ver beginnen vieren. Majka mocht een wiel eerder dan Pogacar over de meet rijden. Het is voor de Pool de tweede ritzege van de week. Pogacar blijft uiteraard leider. Een eerste groepje achtervolgers met onder meer Ravasi, Barcelo en Albanese kwam 20 seconden later over de meet.
Lees verder

KOERS KORT. Majka en Pogacar zorgen opnieuw voor één-tweetje in Ronde van Slovenië, Pool wint na potje blad-steen-schaar
Dat heet dan indruk maken: Tadej Pogacar heeft de voorlaatste rit in de Ronde van Slovenië opnieuw naar zijn hand gezet met ploegmaat Rafal Majka. De Sloveense Tourwinnaar liet de zege in de koninginnenrit van de ronde van zijn eigen land aan zijn meesterknecht nadat ze met z'n tweeën op een vijftal kilometer van de meet waren weggereden op de slotklim. Pogacar en Majka reden in de laatste kilometer rond als was het een doorgedreven training bergop. Het duo kon van ver beginnen vieren, een potje blad-steen-schaar zou over de zege beslissen. Pogacar koos voor steen, de Pool voor blad. Majka mocht zo een wiel eerder dan Pogacar over de meet rijden. Het is voor de Pool de tweede ritzege van de week. Pogacar blijft uiteraard leider. Een eerste groepje achtervolgers met onder meer Ravasi, Barcelo en Albanese kwam 20 seconden later over de meet.
Lees verder

KOERS KORT. Jasper Philipsen langer bij Alpecin-Fenix, dat afhaakt voor Dylan Teuns
Jasper Philipsen (24) blijft ook de komende jaren bij Alpecin-Fenix (vanaf 1 juli Alpecin-Deceuninck). De Belgische sprinter heeft zijn aflopende contract met twee jaar verlengd, tot eind 2024. "Ik ben heel blij dat we snel tot een akkoord zijn gekomen", aldus Philipsen. "Ik voel me hier goed en ik kijk er naar uit om me hier de komende jaren te blijven ontwikkelen."
Lees verder

Na 10 jaar krijgt Gelaarsde Kat uit 'Shrek' sequel: bekijk hier de trailer
Voor het eerst in ruim tien jaar komt DreamWorks Animation weer met een nieuw avontuur in het 'Shrek'-universum. Puss In Boots, bij ons bekend als de Gelaarsde Kat, krijgt eindelijk een sequel.
Lees verder

LIVE BALOISE BELGIUM TOUR. Elitegroepje met Hermans en Wellens scheurt zich los van uitgedund peloton, leider Pedersen moet achtervolgen
D-day in de Baloise Belgium Tour. Wie Mads Pedersen nog uit de leiderstrui wil fietsen, moet vandaag alle troefkaarten op tafel gooien. De vierde rit doet de heuvels in en rond Durbuy aan. U volgt alle ontwikkelingen live op deze pagina.
Lees verder

Alles in het teken van de groene droom: Wout van Aert gespot tijdens beklimming Galibier
Gespot tijdens de afdaling van de Galibier door onze wielerman Stijn Vlaeminck: Wout van Aert. Samen met onder andere Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Tiesj Benoot tijdens een hoogtestage in Tignes op Tourverkenning. Alles in het teken van de groen-gele droom van het team. En deze ochtend om 7 uur ook 5,8 kilometer gaan lopen in de buurt van het hotel, zo leert het Strava-account van Van Aert. De Ronde van Frankrijk doet de Galibier dit jaar twee keer aan, op 13 en 14 juli. Met het oog op de Tour werd de laatste kilometer van de col buiten categorie opnieuw aangelegd (zie op het einde van de video hierboven).
Lees verder

Congolese regering vraagt aan Britse premier om invloed aan te wenden in Rwanda
De Congolese regering vraagt de Britse premier Boris Johnson om de Rwandese president Paul Kagame ervan te overtuigen te stoppen met zijn agressie. Kinshasa doet dat in de aanloop naar een top van de Commonwealth, het samenwerkingsverband van het Verenigd Koninkrijk en zijn voormalige kolonieën en mandaatgebieden, in Kigali.
Lees verder

LIVE RONDE VAN ZWITSERLAND. Evenepoel versnelt even op slotklim, Fuglsang roept hem tot de orde
De Ronde van Zwitserland gaat voort en daar kan een karrenvracht opgaves door corona vooralsnog niets aan veranderen. In de voorlaatste rit trekt het peloton van Ambri naar Malbun voor een nieuwe aankomst bergop. Behoudt Jakob Fuglsang de gele leiderstrui en wat met Remco Evenepoel? U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Stromae leert als wereldster de keerzijde van het succes kennen: "Z'n liefdesleven blijft een taboe"
Het moet tot z'n eigen verbazing geweest zijn dat 'Alors On Danse' - in 2010 nog als 'les in componeren' op YouTube geplaatst - zo snel de wereld rondging. Maar Stromae blijft nuchter onder het immense succes. Hij weet dat er hem twee dingen te doen staan: snel een opvolger uitbrengen én alle rechten in eigen beheer houden. Voor de tweede keer gooit hij de letters van 'Maestro' door mekaar, en creëert 'Mosaert', het bedrijf. Het is 2011 en Stromae wordt zakenman. Tegelijk leert de artiest ook de keerzijde van het succes kennen. Details over z'n liefdesleven belanden op de voorpagina's van magazines een filmpje waarin hij belaagd wordt gaat viraal op YouTube. "Willen jullie me op m'n bek zien gaan? Dan krijgen jullie dat."
Lees verder

Zo blijft je slaapkamer vannacht lekker koel
Op zeer warme dagen zoals vandaag is het niet gemakkelijk om je slaapkamer koel te houden. Een airco lijkt misschien de meest logische oplossing, maar er zijn ook andere manieren om het lekker fris te houden. Vtwonen.be verzamelt 5 tips.
Lees verder