Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 juni 2022

Louis Vuitton eert badstad Knokke met een exclusieve handtas en die shop je (alleen maar) in Knokke zelf

HLN
Louis Vuitton eert badstad Knokke met een exclusieve handtas en die shop je (alleen maar) in Knokke zelf
Mag het deze zomer wat meer zijn? Wat dacht je van een exclusieve handtas van Louis Vuitton met daarop 'Knokke' geschreven, speciaal ontworpen voor onze chicste kuststad? Het Franse merk vult daarmee het vip-lijstje aan van 16 steden die hun eigen handtas kregen. En zoals dat gaat met exclusieve spullen moet je er natuurlijk wel heel diep voor in je buidel tasten.
Lees verder

Verdachte van moord in Herselt aangehouden door onderzoeksrechter
De 46-jarige vrouw die maandagavond als verdachte werd opgepakt na de moord op een 64-jarige man in Herselt, is door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat zegt het Antwerpse parket. Vrijdag verschijnt de vrouw voor de raadkamer.
Lees verder

Filippo Ganna doet met speciale bolide en "allersnelste tijdritpak ooit" gooi naar geel: "Iedereen is een concurrent"
De tegenstand is gewaarschuwd. Filippo Ganna (25) zal de openingstijdrit in de Tour afwerken met het "allersnelste tijdritpak ooit". Daarnaast kreeg ook zijn fiets een upgrade.
Lees verder

Wout van Aert, die pijnlijke knie meteen test op training, gaat voor geel: "Of ik vrijdag 100 procent zal zijn, weet ik niet. Maar de motivatie is er"
Zijn ploegleider Grischa Niermann noemt het een tijdrit voor de specialisten. Hij antwoordt Filippo Ganna, maar natuurlijk ook Wout van Aert, op de vraag wie vrijdag in Kopenhagen de eerste gele trui van een nieuwe Tour de France pakt. Van Aert helpt het hopen, maar voelt zich onzeker. "Ik heb één week niet gefietst. Een ideale voorbereiding is dat niet."
Lees verder

Zes jaar zonder nieuwe muziek, maar echt weg was Beyoncé nooit: "Ik had tijd nodig om te helen"
"Okay, ladies, now let's get in formation." Het is maar liefst zes jaar geleden dat Beyoncé (40) haar fans opriep om een front te vormen in haar hit 'Formation'. Ondertussen kondigde de zangeres dan wel een nieuw album aan, maar waar heeft Queen B de afgelopen jaren gezeten? Van een historisch optreden op Coachella tot de geboorte van haar tweeling: de Amerikaanse artieste heeft zeker niet stilgezeten. "Maar er waren dagen waarop ik dacht dat ik nooit nog de oude zou worden."
Lees verder

RECENSIE. 'Westworld 4': "De wilde hoogdagen zijn terug"
Twee jaar nadat seizoen drie eindigde in opstand, chaos en vooral ontgoocheling bij de fans, is de meest verwarrende tv-show ooit gemaakt terug met een vierde seizoen dat beslist nog meer verwarring zal zaaien. Of deze Emmy-bekroonde HBO-reeks op Streamz, dat vertrekt vanuit een futuristisch themapark waarin welgestelde toeristen hun meest primaire lusten op levensechte robots kunnen botvieren (althans tot het faliekant scheefloopt), ook kan terugkomen van dat mindere derde seizoen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

iPhone valt tijdens kanovaren in rivier en blijkt na tien maanden in het water nog perfect te werken
Owain Davies liet vorig jaar in augustus tijdens een kanotochtje zijn iPhone XR vallen in de Wye, een rivier in het Verenigd Koninkrijk. Eerder deze maand vond Miguel Pacheco de smartphone. Hij maakte het toestel droog en dat bleek nog perfect te werken. Pacheco spoorde de eigenaar op en die "kan niet geloven" dat hij zijn iPhone in functionerende staat terugkreeg.
Lees verder

Beroepshof Londen oordeelt dat Brits Hooggerechtshof zaak rond Archie Battersbee moet herzien
Het hof van beroep in Londen heeft geoordeeld dat de zaak rond Archie Battersbee – de 12-jarige Britse jongen die sinds april in een kunstmatige coma ligt en het onderwerp is geworden van een juridisch geschil – moet worden herzien door het Britse Hooggerechtshof. Eerder deze maand oordeelde het Hooggerechtshof dat de behandeling van Archie moet worden stopgezet, aangezien artsen er zo goed als zeker van zijn dat het kind hersendood is. Ouders Hollie Dance en Paul Battersbee beweren echter het tegendeel en geloven dat hun zoon nog leeft. Zij vroegen het beroepshof om een nieuwe hoorzitting over het lot van hun zoon.
Lees verder

Ouders Archie Battersbee vragen beroepshof om nieuwe hoorzitting over lot van hun zoon: "Rechter heeft fouten gemaakt"
De ouders van Archie Battersbee – de 12-jarige Britse jongen die sinds april in een kunstmatige coma ligt en het onderwerp is geworden van een juridisch geschil – hebben het beroepshof in Londen gevraagd om een nieuwe hoorzitting over het lot van hun zoon. Eerder deze maand oordeelde het Britse hooggerechtshof dat de behandeling van Archie moet worden stopgezet, aangezien artsen er zo goed als zeker van zijn dat het kind hersendood is. Ouders Hollie Dance en Paul Battersbee beweren het tegendeel en geloven dat hun zoon nog leeft.
Lees verder

Piloot omgekomen bij zweefvliegtuigcrash in Nederland
In Nederland is de piloot van een zweefvliegtuig woensdagmiddag om het leven gekomen toen zijn toestel crashte op zweefvliegveld Terlet, tussen de steden Arnhem en Apeldoorn.
Lees verder

IN BEELD. Daar zijn de koelboxen vol bier, daar zijn de tenten: grote volksverhuis naar Werchter is begonnen
De echte aftrap volgt morgen pas, maar het feest op de weide van Werchter is nu al losgebarsten. Muziekfans trokken vandaag al in groten getale naar de camping naast het festivalterrein. Koelboxen, bier en zonnecrème in de aanslag. En de tentjes natuurlijk.
Lees verder

Ook Vlaamse boeren voeren vanavond actie tegen stikstofbeleid
In navolging van hun Nederlandse collega's trekken vanavond ook in Vlaanderen boeren de straat op om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Ze zullen actievoeren op snelwegbruggen en op weilanden langs de autosnelwegen.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Greet Minnen veegt vloer aan met 's werelds nummer tien Muguruza: 6-4, 6-0 - Ook David Goffin vlot naar derde ronde
Wisselend succes tot dusver voor onze Belgen, op dag drie van Wimbledon, al was er wel één absolute stunt. Greet Minnen maakte brandhout van Garbiñe Muguruza, het Spaanse nummer tien van de wereld. Ook David Goffin kweet zich van zijn taak, voor Yanina Wickmayer zit het toernooi er al op. Straks is het nog de beurt aan Elise Mertens. Volg alle actie op het Londense gras in de liveblog hieronder!
Lees verder

Grote naam met een groot hart: Koen en Nono Wauters zijn peter van het kinderrevalidatiecentrum UZ Gent
Het kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent kan uitpakken met prachtig werk. Maar om dat werk meer in de kijker te zetten, en leuker te maken voor de kinderen, kunnen ze nu ook uitpakken met grote namen. Koen Wauters en zijn zoon Nono hebben officieel hun handtekening onder het peterschap gezet, en plannen een videoclip met de kinderen.
Lees verder

Jill Peeters in oudste drinkwaterkrachtcentrale van Europa: "We zien onmiddellijke impact van klimaatverstoring op ons drinkbaar water"
Onze klimaatexperte Jill Peeters kon in Innsbruck, Oostenrijk, de oudste drinkwaterkrachtcentrale van Europa bezoeken. Deze werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd. In deze centrale wordt er drinkwater verzameld uit het omliggende gebergte, het zand wordt eruit gefilterd in grote bassins en het mineraalwater wordt dan verdeeld over de stad. Innsbruck is gekend voor zijn drinkwater van hoge kwaliteit. In de hele stad vind je meer dan 140 waterfonteintjes, waarvan sommige nog stammen uit de zestiende eeuw. De centrale die Jill Peeters uitzonderlijk mocht bezoeken, zorgt ook voor duurzame energie. Het stromende water uit de Alpen drijft een elektriciteitscentrale aan.
Lees verder

Ruim 20 jaar voor hij met machete aan bed stond, waren er al waarschuwingssignalen: Peter V.H. (44) eerder veroordeeld voor belaging en geweld
Zijn ex-partner C.B. (43) en haar gezin uit Merksplas wisten van niks. Maar Peter V.H. (44), de man die Jarne Pire (19) doodde met een machete, had een strafblad. Al meer dan twintig jaar geleden waren er die eerste waarschuwingssignalen: twee celstraffen voor opzettelijke slagen en verwondingen en belaging via de telefoon. De rechter sprak toen over "zeer ernstige feiten".
Lees verder

Peter V.H. (44) werd al eerder veroordeeld voor belaging en geweld, voor hij Jarne (19) doodde met machete: "De feiten zijn zeer ernstig"
Zijn ex-partner C.B. (43) en haar gezin uit Merksplas wisten van niks. Maar Peter V.H. (44), de man die Jarne Pire (19) doodde met een machete, had een strafblad. Al meer dan twintig jaar geleden waren er die eerste waarschuwingssignalen: twee celstraffen voor opzettelijke slagen en verwondingen en belaging via de telefoon. De rechter sprak toen over "zeer ernstige feiten".
Lees verder

87-jarige vrouw in levensgevaar na ongeval met scootmobiel
Een 87-jarige vrouw is kritiek na een ongeval met haar scootmobiel langs de Elisabethlaan in Oostende. Ze werd er aangereden door een wagen en belandde in levensgevaar in het ziekenhuis. De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht.
Lees verder

Veel achtergebleven koffers Schiphol, luchthaven zoekt oplossing
Schiphol ziet de afgelopen dagen opvallend veel koffers die in de ruimte bij de bagagebanden blijven liggen. De luchthaven zegt bezig te zijn om deze koffers op een andere plek op te slaan, zodat reizigers hier geen last van hebben. De koffers blijven achter door personeelstekorten bij de bagageafhandeling en luchtvaartmaatschappijen, zegt een Schiphol-woordvoerder na berichtgeving van de 'NOS' en 'De Telegraaf'.
Lees verder

Man (27) die medewerkster Delhaize in Hasselt neerstak, aangehouden voor poging doodslag
De jongeman (27) die dinsdag in een supermarkt in Hasselt een medewerkster aanviel met een mes, werd woensdagvoormiddag verhoord door de politie Limburg Regio Hoofstad. In zijn woning werden meerdere steekwapens en drugs aangetroffen.
Lees verder