Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE TERUGKEER LUKAKU. Anderlecht-target Esposito sprak met Lukaku: “Hij ziet er gretig uit” - Inter-fans onthale...

HLN
LIVE TERUGKEER LUKAKU. Anderlecht-target Esposito sprak met Lukaku: "Hij ziet er gretig uit" - Inter-fans onthalen 'Big Rom' als een held
Bentornato, Big Rom. Romelu Lukaku (29) is in de vroege ochtend gearriveerd in Milaan om later op de dag zijn handtekening te zetten bij Inter. De spits poseerde aan de luchthaven meteen met een sjaal van I Nerazzurri en legde zijn medische testen af. De deal wordt straks officieel gemaakt. Hieronder mist u niets van de dag van Lukaku in Milaan.
Lees verder

Tien x 'pride' om te zien: series en films over vrouwen die van vrouwen houden
Pride Month is bijna ten einde, maar de regenboogvlaggen mogen gerust blijven wapperen, want inclusieve verhalen over liefde, romantiek en lust zijn niet beperkt tot één maand per jaar. Filmstudio's en streamingzenders zetten de jongste jaren stevig in op LGBTQ+-inhoud en daarbij valt vooral op hoe lesbische liefdesverhalen aan een opmars bezig zijn. Want nee, lesbiennes werden niet uitgevonden om een uitsluitend mannelijk publiek te behagen en ja, deze titels zetten dat graag nog eens in de verf. Van koddig kostuumdrama 'The Favourite' (Disney+), over een vampierengriet en een vampierendoodster die het aanleggen in 'First Kill' (Netflix) tot 'Euphoria' op Streamz. Vrouwenliefde is van alle tijden én schermen.
Lees verder

Europese Commissie versoepelt begrotingsregels voor opvang vluchtelingen
De Europese Commissie heeft de Europese begrotingsregels aangepast om extra geld beschikbaar te maken voor de lidstaten die vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. Zo voorziet ze een bijkomende prefinanciering van in totaal 3,5 miljard euro voor dit en volgend jaar.
Lees verder

Zo houd je de muggen van je lijf: alle tips van onze lezers
Wakker geworden van vervelend gezoem vannacht? Er zijn oplossingen bij de vleet volgens onze lezers. Lees hier wat je kan doen om jezelf te beschermen tegen ongewenste bezoekers in je bed of op het terras. Van een huisgemaakt recept voor muggenspray tot rokende koffie, ontdek welke tip jou op het (jeukvrije) lijf geschreven is.
Lees verder

NASA ontdekt menselijk afval op Mars
NASA's Rover Perseverance deed een onverwachte vondst op Mars. De Marsrover fotografeerde een stuk menselijk afval op de planeet. Het gaat om een stukje van een thermisch laken dat waarschijnlijk tijdens het afdalen loskwam van het ruimtetuig. Het deken bestaat uit plastiek en beschermt de rover tegen hoge temperaturen.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky: "5 miljard dollar per maand nodig om ons te kunnen verdedigen"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft aan de NAVO-landen op de top in Madrid gevraagd om moderne artillerie en financiële steun te bieden. Volgens hem heeft Oekraïne "ongeveer 5 miljard dollar (4,77 miljard euro, red.) per maand" nodig om in te staan voor de eigen verdediging. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Piquet komt met excuses na discriminerende opmerkingen aan adres van Hamilton: "Zou dat woord nooit gebruiken"
De Braziliaanse oud-wereldkampioen Nelson Piquet heeft in een verklaring zijn excuses aangeboden voor zijn racistische uitlatingen aan het adres van Lewis Hamilton. "Wat ik zei was ondoordacht en ik verdedig het niet, maar ik wil benadrukken dat de gebruikte term in het Braziliaans Portugees op grote schaal wordt gebruikt als de term voor 'man' of 'persoon'", valt te lezen in de verklaring van Piquet.
Lees verder

Zonnepanelen nu al in minder dan 8 jaar terugverdiend door stijgende elektriciteitsprijzen
Door de stijgende elektriciteitsprijzen zijn zonnepanelen nu al in minder dan acht jaar terugverdiend. Dat zei Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) in het parlement na een vraag van Robrecht Bothuyne (CD&V).
Lees verder

Oud-staflid Witte Huis getuigt vernietigend voor onderzoekscommissie: "Trump wilde meedoen aan bestorming Capitool"
Wilde voormalig president Donald Trump de macht behouden en was hij bereid tot een staatsgreep? Voormalig stafmedewerkster Cassidy Hutchinson getuigde dinsdag vernietigend voor de onderzoekscommissie. "Een razende Trump wilde het stuur overnemen van zijn chauffeur omdat de veiligheidsdiensten weigerden hem naar het Capitool te brengen", vertelde ze.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. David Goffin vlot naar derde ronde - Serena Williams moet meteen koffers pakken en blijft vaag over toekomst
Op dag drie van Wimbledon komen vier Belgen in actie. Greet Minnen zet na de invallende duisternis van gisteren haar eersterondepartij verder tegen Garbine Muguruza. Minnen won tegen de Spaanse topper ook de eerste zet, kan ze de stunt afmaken? Goffin (tegen Baez), Mertens (tegen Udvardy) en Wickmayer (tegen Ostapenko) spelen vandaag al hun tweede ronde. Volg alle actie op het Londense gras in de liveblog hieronder!
Lees verder

Plastieken poncho's of zonnebrillen? David Dehenauw voorspelt het weer op Rock Werchter
Morgen, op 30 juni, is het eindelijk zover: het officiële startschot van Rock Werchter. Na een paar jaar uitstel kunnen de festivalgangers vier dagen lang hun hart weer ophalen op het muzikale walhalla, de wei van Werchter. Maar hoe zit het met het weer? Halen festivalgangers best de poncho's uit de kast of voorzien ze beter voldoende zonnecrème? We vroegen het aan onze weerman, David Dehenauw.
Lees verder

Verwarde vandaal (25) richt heel wat schade aan rond Jan Breydelstadion: "Zelfs toen conciërge hem betrapte, bleef hij doorgaan"
Een 25-jarige Bruggeling heeft dinsdagnacht lelijk huisgehouden op de site van het Jan Breydelstadion. De twintiger richtte een ravage aan en liet zich zelfs niet afschrikken toen de conciërge van Cercle Brugge hem betrapte. Zowel aan groen-zwarte als aan blauw-zwarte zijde bracht hij vernielingen aan. De politie kon hem uiteindelijk klissen, al bleek een verhoor niet meteen mogelijk. "We betreuren dit enorm", klinkt het bij beide Brugse ploegen.
Lees verder

De favoriete frituren van 17 Vlaamse (sterren)chefs: "Ik bestel altijd frieten met stoofvlees en mayonaise, een vuurvreter én een kaaskroket"
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet. Voor hoeveel snacks gaan zij, hoe moeten hun frieten gebakken zijn en welke saus kan niet ontbreken? We passeerden bij 17 chefs, waaronder Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Sofie Dumont en Tim Boury, om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). "Vers gesneden ui met frietjes vind ik een gedroomde combinatie."
Lees verder

De favoriete frituren van 17 Vlaamse (sterren)chefs: "Hier serveren ze de échte Belgische frieten"
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet. Voor hoeveel snacks gaan zij, in welke frituur bestellen ze die en welke saus kan niet ontbreken? We passeerden bij 17 chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Sofie Dumont en Tim Boury, om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). "In deze frituur zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, zoals het hoort."
Lees verder

Labo Marc Van Ranst doet ontdekking over coronatesten: "Hiermee kunnen we onze strategie omgooien"
De voorbije twee jaar pompte de overheid 1,5 miljard euro in PCR-testen om naar corona te speuren. Wat als we die dure testen binnenkort vaarwel kunnen zeggen? Het labo van Marc Van Ranst (KU Leuven) deed een ontdekking die een uitweg biedt. "Dit kan een gamechanger zijn."
Lees verder

Wuyts en Vanthourenhout over de Belgische ploegen: "De tijd is voorbij dat Hilaire onderweg zat te gloriëren, nu wil hij gloriëren aan de streep"
Overmorgen gaat de Tour de France in Kopenhagen van start. Stijn Vlaeminck blikt tot de Grand Départ dagelijks vooruit met Michel Wuyts en bondscoach Sven Vanthourenhout. Het gespreksonderwerp van vandaag: de Belgische ploegen.
Lees verder

Op de dijk rondlopen met een Louis Vuitton tas waar 'Knokke' op staat? Het modehuis eert de badstad
Mag het deze zomer wat meer zijn? Wat dacht je van een exclusieve handtas van Louis Vuitton met daarop 'Knokke' geschreven, speciaal ontworpen voor onze chicste kuststad? Het Franse merk vult daarmee het vip-lijstje aan van de 16 andere 'resort' steden die hun eigen LV-handtas kregen. En zoals dat gaat met exclusieve dingen moet je er natuurlijk wel diep voor in je buidel tasten, maar je kan dan wel lekker pronken op de dijk van Knokke-Heist met jouw nieuwe aanwinst.
Lees verder

Over de dijk flaneren met een Louis Vuitton-tas waar 'Knokke' op staat? Het modehuis eert de badstad
Mag het deze zomer wat meer zijn? Wat dacht je van een exclusieve handtas van Louis Vuitton met daarop 'Knokke' geschreven, speciaal ontworpen voor onze chicste kuststad? Het Franse merk vult daarmee het vip-lijstje aan van 16 steden die hun eigen handtas kregen. En zoals dat gaat met exclusieve spullen moet je er natuurlijk wel heel diep voor in je buidel tasten.
Lees verder

Russische regering zoekt maatregelen tegen sterke roebel
Rusland is bereid om een deel van zijn begroting "op te offeren" om in te grijpen op de valutamarkt en zijn munt, de roebel, te verzwakken. Dat heeft de Russische minister van Financiën woensdag verklaard. De roebel bevindt zich op zijn hoogste niveau sinds 2015.
Lees verder

Dubbel zoveel flitspalen buiten werking na vandalisme
Vorig jaar zijn er langs de Vlaamse gewestwegen 21 flitspalen buiten werking gesteld na vandalisme. Dat is een verdubbeling tegenover de tien flitspalen in 2020. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) op een vraag van Vlaams Parlementslid Guy D'haeseleer (Vlaams Belang). De kostprijs voor het herstel van de flitspalen loopt op tot ruim 136.000 euro.
Lees verder