Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Stelt Primoz Roglic eindzege veilig in zware slotrit Dauphiné: “Zou veel betekenen”

HLN
LIVE. Stelt Primoz Roglic eindzege veilig in zware slotrit Dauphiné: "Zou veel betekenen"
Primoz Roglic veroverde gisteren de gele leiderstrui. Vandaag moet hij die zien te verdedigen in de slotetappe waar spektakel wordt verwacht. Met twee beklimmingen van eerste categorie en aankomst op een col van buiten categorie is het parcours niet van de poes. De voorsprong van Roglic op eerste achtervolger en ploegmaat Jonas Vingegaard bedraagt 44 seconden, Ben O'Connor volgt op 1'24". Schrijft de Sloveen voor het eerst de Dauphiné op zijn palmares? Volg de slotrit hier LIVE!
Lees verder

"Het is logisch dat de lijn niet evenwijdig loopt met de zestienmeterlijn": onze huisref fluit opvallend kwade Martínez terug na vermeend buitenspel bij gelijkmaker Wales
Bondscoach Roberto Martínez was bijzonder ontstemd na het 1-1-gelijkspel in Wales. De Spanjaard voelde zich bestolen nadat de gelijkmaker van Wales in de slotfase door de VAR gevalideerd werd. "Ik wil een uitleg krijgen over wat hier gebeurd is." Uitspraken die niet goed vielen bij onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse, en ook onze huisref Tim Pots dient Martínez van repliek.
Lees verder

Van de vrouw met drie borsten tot de grootste attractie op de Sinksenfoor: familie Bodet zit al jarenlang in het foorleven
Als je een van de komende weken naar de Sinksenfoor gaat, is de kans héél groot dat je een Bodet tegenkomt. De familie Bodet staat met 22 kramen op de kermis, en trekt zo het hele land rond. De eerste Bodet had in 1864 een loterijkraam, en nu, negen generaties later, is opvolging nog steeds verzekerd. "Het is de nostalgie, de geur, de lichtjes, de ambiance, de folklore, de familie: dat maakt het kermisleven zo mooi."
Lees verder

Van hangmathanger tot trotse tuinier: studie onthult 5 types tuiniers. Welke ben jij?
Of je nu graag vrienden uitnodigt voor een tuinfeestje of wil dat de buurvrouw even een complimentje strooit over jouw prachtige bloemenweide: de Vlaming wil erkenning voor zijn grasperk. Meer dan ooit. Een studie aan de HOGENT heeft zelfs aangetoond dat er niet één type tuinier bestaat, maar vijf. En allemaal hebben ze natuurlijk een ding gemeen: hun tuin. Al is die voor de een wel heiliger dan voor de ander. Welk type ben jij?
Lees verder

LIVE F1. Russell is gestuiter beu: "Alle ingrediënten voor ramp zijn aanwezig" - Rekent Verstappen af met vloek van Bakoe?
Om 13u gaan de lichten uit voor de GP van Azerbeidzjan, de achtste manche in de Formule 1. Met Charles Leclerc op de pole. WK-leider Max Verstappen moest tevreden zijn met de derde kwalificatieplaats. Het rondje op het smalle stratencircuit van Bakoe is uitdagend. Krijgen we spektakel? En wie wint? Volg de voorafgaande ontwikkelingen en uiteraard de race zelf in onderstaande liveblog.
Lees verder

'The Voice of Holland'-coach hoopt dat programma terug kan keren: "Om de eer te herstellen"
De Nederlandse zanger Waylon hoopt dat 'The Voice of Holland' terugkeert op televisie. Dat vertelde de 42-jarige artiest, die een van de coaches was in het tv-programma, zaterdagavond op de radio. "Al is het maar voor het gevoel om het nog een keer af te maken."
Lees verder

"Een van de ergste psychopaten die we ooit hebben gezien": docu vertelt verhaal van moordenaar en pedofiel Michel Stokx
Hij bekende drie moorden, maar pleegde er misschien wel 65. Ruim 20 jaar na zijn mysterieuze dood zorgt seriedoder Michel Stokx weer voor beroering. Een nieuwe documentaire, die te bekijken is op Streamz, linkt hem zelfs aan de verdwijning van Nathalie Geijsbregts. Het verhaal van een raadselachtige trucker die zijn slachtoffers gruwelijk toetakelde en op een bizarre manier aan z'n eind kwam. "Deze man heeft een verleden van veertig jaar kindermisbruik. Zo iemand laat een kerkhof achter zich."
Lees verder

Japanse man (88) met Alzheimer doodt kleindochter (16) maar pleit onschuldig: "Ik kan het me niet herinneren"
Japen was de afgelopen weken in de ban van een spraakmakende rechtszaak. Een man (88) met Alzheimer moest er voor de rechter verschijnen voor de moord op zijn kleindochter (16). Hij gaf de feiten toe, maar pleitte toch onschuldig. Omdat hij het zich niet kon herinneren.
Lees verder

Leuvens Solar Team doet recordpoging in Belgische zonnewagen
Het Agoria Solar Team is zondagochtend in Lommel begonnen aan een poging tot het breken van het wereldrecord "meeste aantal kilometers gereden met een zonnewagen in 12 uur tijd". Het huidige wereldrecord staat op 924 kilometer, op naam van het Nederlandse Solar Team uit Delft. Het is de eerste keer dat het studententeam van de KU Leuven een gooi doet naar het record.
Lees verder

Bezoekers gooien fles naar hoofd van dj Martin Garrix tijdens optreden
De Nederlandse dj Martin Garrix is zaterdag lichtgewond geraakt tijdens een optreden. Een bezoeker gooide een fles naar hem toe en die raakte hem vol in het gezicht.
Lees verder

Drievoudige moord in Kessel-Lo: "Moeder was veel te goed, nu is het haar dood geworden"
Een steekpartij in Kessel-Lo heeft vrijdagnacht het leven van drie mensen gekost. Anita D. (54), haar zoon Wesley P. (23) en huisgenoot Rik (47) kregen om onduidelijke reden meerdere messteken. Een van hen kon de politie nog verwittigen, maar bij aankomst bleken alle bewoners overleden te zijn. De politie staat voor een raadsel, al lijkt de familie meer te weten. "Dit heeft alles van een afrekening."
Lees verder

Alles wat we weten over drievoudige moord in Kessel-Lo: "Moeder was veel te goed, nu is het haar dood geworden"
Een steekpartij in Kessel-Lo heeft vrijdagnacht het leven van drie mensen gekost. Anita D. (54), haar zoon Wesley P. (23) en huisgenoot Rik (47) kregen om onduidelijke reden meerdere messteken toegebracht. Een van hen kon de politie nog verwittigen, maar bij aankomst bleken alle bewoners overleden te zijn. De politie staat voor een raadsel, al lijkt de familie meer te weten. "Dit heeft alles van een afrekening."
Lees verder

LIVE. "Zo weinig mogelijk energie verspillen": Remco Evenepoel wil uit de problemen blijven in openingsrit Ronde van Zwitserland
Terwijl de Dauphiné vandaag ten einde loopt, begint een ander deel van het peloton aan de Ronde van Zwitserland. Onder meer Remco Evenepoel, Aleksandr Vlasov, Daniel Felipe Martinez en Adam Yates tekenen present. Op het menu vandaag staat een heuvelachtige etappe rond Küsnacht. Wie wint de eerste rit en wordt meteen de eerste leider? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Wat zijn lichtgevende golven? En wanneer maak je het meeste kans om ze te zien?
Veel mensen zijn met stomheid geslagen als ze op een warme zomeravond op het strand wandelen en voor het eerst lichtgevende golven zien. Ze zijn getuigen van een prachtig natuurfenomeen dat veroorzaakt wordt door een organisme genaamd 'zeevonk'.
Lees verder

Een visserhoedje of op z'n italiaans met linnen pak: deze trends maken deze zomer de man
Net zoals de vrouw verdient ook de man om deze zomer uit te pakken met enkele fashionable items. En die zijn er in o-ver-vloed. Van een tof zonnehoedje, catchy bowlinghemd tot smoking linnen pak, de kleren maken deze zomer de man. Letterlijk. Onze modekenner Hilde Geudens tipt de mooiste items.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Benfica wil 100 miljoen voor Nunez - Real Madrid bevestigt afscheid van boegbeeld Marcelo
Het seizoen zit er — in clubverband — helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen te draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder

LIVE F1. Verzilvert Charles Leclerc (eindelijk nog eens) pole op lastig stratencircuit, of rekent Max Verstappen af met vloek van Bakoe?
Om 13u gingen de lichten uit voor de GP van Azerbeidzjan, de achtste manche in de Formule 1. Met Charles Leclerc op de pole. WK-leider Max Verstappen moest tevreden zijn met de derde kwalificatieplaats. Het rondje op het smalle stratencircuit van Bakoe is uitdagend. Krijgen we spektakel? En wie wint? Volg de voorafgaande ontwikkelingen en uiteraard de race zelf in onderstaande liveblog.
Lees verder

Ellen en Tim (41) en hun kinderen zijn na 4 jaar Indonesië terug in Leuven: "Was corona er niet geweest, dan woonden we er wellicht nog"
Jehovah's Getuigen Ellen en Tim (beide 41) verhuisden vier jaar geleden naar Indonesië om meer tijd te kunnen spenderen met hun kinderen en materialisme in te ruilen voor meer spiritualiteit. "Gemakkelijk was het niet in het begin, maar onze kinderen staan nu anders in het leven. Ze gaan geen uitdagingen meer uit de weg."
Lees verder

Voorlopig lage opkomst bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen
De opkomst bij de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk ligt voorlopig lager dan bij de vorige verkiezingen in 2017. Op het middaguur hadden zo'n 18,43 procent van de Franse kiesgerechtigden hun stem uitgebracht. Bij de eerste ronde vijf jaar geleden waren er dat meer dan 19 procent.
Lees verder

Van Grieken scherp voor N-VA: "Francken is zich aan het warmlopen om minister te worden in een PS-regering"
Als het van Tom Van Grieken afhangt, kan Vlaanderen in 2029 onafhankelijk worden als er een Vlaams-nationalistische meerderheid gehaald wordt. Theo Francken noemde die plannen in 'De Zondag' onrealistisch, een reactie die bij de Vlaams Belang-voorzitter dan weer in het verkeerde keelgat schoot. "Laat ons eerlijk zijn: Francken is zich aan het warmlopen om minister te worden in een PS-regering", klonk het in 'De Zevende Dag'.
Lees verder