Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 juni 2022

LIVE RODE DUIVELS. Anderlecht-verdediger Zeno Debast (18) traint mee, maar stapt straks niet op het vliegtuig richtin...

HLN
LIVE RODE DUIVELS. Anderlecht-verdediger Zeno Debast (18) traint mee, maar stapt straks niet op het vliegtuig richting Wales - Geen Onana en Mertens op oefenveld
Na de klinkende zege tegen Polen zit de sfeer weer opperbest bij de Rode Duivels. Nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen met Wales komende zaterdag. Via deze pagina krijgt u zoals steeds elk Duivels nieuwtje mee.
Lees verder

Dermagne: "Belgisch minimumloon moet omhoog om internationale standaard te halen"
Het Belgisch minimumloon bereikt de internationale standaard niet. Dat zegt minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) in la Dernière Heure. "Als we het Belgische gewaarborgd gemiddeld minimummaandinkomen (GGMMI) vergelijken met de internationale normen die in een toekomstige Europese richtlijn zouden moeten worden vastgelegd, stellen we vast dat dit nog verder zou moeten worden opgetrokken om een aanvaardbaar niveau te bereiken", klinkt het.
Lees verder

Zeemeeuw steelt voor maar liefst 300 pond aan chips uit Britse supermarkt: "Zijn favoriet is Doritos met kaassmaak"
Zeemeeuwen zijn beruchte dieven, en dat hebben ook de supermarktmedewerkers van het Tescofiliaal in het Britse kustdorpje Paignton geweten. Een gewiekste zeemeeuw had het gemunt op zakken chips en kon een buit stelen ter waarde van maar liefst 300 pond (350 euro), schrijft de Britse krant 'The Mirror'.
Lees verder

Ambtenarenbonden willen niet verder onderhandelen over nieuwe cao: "Eerst zeker weten hoeveel geld we ter beschikking krijgen"
De vakbonden van het federaal ambt willen niet verder onderhandelen over een nieuwe sectorale cao voor de 65.000 ambtenaren tot er duidelijkheid is over het budget. Dat zeggen het ACOD, ACV en VSOA in een gezamenlijk persbericht. "We begrijpen dat het moeilijke tijden zijn, maar er zijn wel beloftes gemaakt."
Lees verder

Flitsbezorger Gorillas stopt ermee in België
Na om en bij een jaar actief te zijn in ons land heeft flitsbezorger Gorillas beslist om ermee te stoppen. Dat blijkt uit een interne mail van de directie aan de medewerkers en werd bevestigd aan onze redactie. Gorillas was in ons land alleen beschikbaar in Brussel en Antwerpen.
Lees verder

Onderzoekers onthullen nieuwe details over mysterieuze moord op ouders 'Baby Holly'
Er zijn nieuwe details bekendgemaakt over de mysterieuze verdwijning van de ouders van 'Baby Holly' en hoe ze precies aan hun einde kwamen. Tina Gail Linn (17) en Harold Dean Clouse Jr. (21) verhuisden in 1980 met hun dochtertje van Florida naar Texas, maar verdwenen van de ene dag op de andere van de aardbodem. Hun familie hoorde hen voor het laatst eind oktober dat jaar. Daarna niets meer. Tot er rond de jaarwisseling van 1981 plots een vreemd telefoontje binnenliep.
Lees verder

Onderzoekers onthullen nieuwe details over mysterieuze moord op ouders 'Baby Holly', die 42 jaar na de feiten terecht is
Er zijn nieuwe details bekendgemaakt over de mysterieuze verdwijning van de ouders van 'Baby Holly' en hoe ze precies aan hun einde kwamen. Tina Gail Linn (17) en Harold Dean Clouse Jr. (21) verhuisden in 1980 met hun dochtertje van Florida naar Texas, maar verdwenen van de ene dag op de andere van de aardbodem. Hun familie hoorde hen voor het laatst eind oktober dat jaar. Daarna niets meer. Tot er rond de jaarwisseling van 1981 plots een vreemd telefoontje binnenliep.
Lees verder

"Onze topsnelheid is 270 km/u. Het ego moet uit de auto blijven of je bekoopt het": Koen Wauters en Tom Boonen dit weekend tegenover elkaar in Zolder
Een zanger en een ex-coureur, maar autoracen is hun lang leven. Dit weekend staan ze tegenover mekaar in de Porsche Carrera Cup in Zolder. Koen Wauters (54) en Tom Boonen (41) over hun passie: knallen aan 270 kilometer per uur en toch moeten vechten om niet in slaap te vallen. "Met elk kind rijd je een seconde trager, hadden ze mij gezegd. Wel, ik heb nog nooit zo rap gereden als na de geboorte van mijn dochter."
Lees verder

"Onze topsnelheid is 270 km/u. Het ego moet uit de auto blijven of je bekoopt het": Koen Wauters en Tom Boonen dit weekend tegenover mekaar in Zolder
Een zanger en een ex-coureur, maar autoracen is hun lang leven. Dit weekend staan ze tegenover mekaar in de Porsche Carrera Cup in Zolder. Koen Wauters (54) en Tom Boonen (41) over hun passie: knallen aan 270 kilometer per uur en toch moeten vechten om niet in slaap te vallen.
Lees verder

Dankzij kleine trucjes kan Kevin (35) maandelijks 900 euro sparen: "De voorbije 15 jaar heb ik zo 160.000 euro bijeen gespaard"
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? In deze rubriek laten we een superbespaarder aan het woord. Deze keer is dat slager Kevin De Kock (35) uit Hoboken, die volgende maand voor de tweede keer vader wordt. "Als we op pad gaan, is dat naar gratis evenementen. Je zou ervan versteld staan hoeveel stoeten, markten en braderieën er zijn."
Lees verder

Wie wint de Grand Prix van Azerbeidzjan? Speel nu mee met de Gouden Formule 1 en maak kans op 5.000 euro
Het Formule 1-circus strijkt komend weekend neer in Azerbeidzjan. Kan regerend wereldkampioen Max Verstappen zijn leidersplaats in de WK-stand verstevigen? Is Charles Leclerc hem te snel af? Of zal er een outsider met de bloemen gaan lopen? Als jij het antwoord weet, speel dan mee met de Gouden Formule 1 en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro.
Lees verder

LIVE DAUPHINÉ. Kopgroep van zeven, met liefst zes Fransen, heeft mooie voorsprong beet - Van Aert: "Wordt moeilijk om de boel te controleren"
Dag 6 in de Dauphiné. De renners krijgen een heuvelachtige etappe voorgeschoteld, als voorbereiding op het geweld in de Alpen van komend weekend. Wout van Aert, die gisteren de etappe won, draagt nog steeds de gele leiderstrui. Kan hij zich ook vandaag tonen? Op deze pagina zit u in elk geval goed om de etappe tussen Rives en Gap op de voet te volgen.
Lees verder

Actrice Emma Thompson mist haar 'volle bos schaamhaar'. Sociologe verklaart 'de druk' om ons te scheren
In een recent interview heeft actrice Emma Thompson (63) zich uitgesproken over de heersende schoonheidsidealen: ze vindt het jammer dat er van vrouwen verwacht wordt dat ze volledig gladgeschoren zijn, en dat zelfs down under. Maar waarom is haarvrij zijn voor een vrouw eigenlijk de norm? En was dat altijd al zo? Een onderzoekshoogleraar sociologie legt uit. "Een gladgeschoren schaamstreek was voor het eerst te zien in porno."
Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. De Bilde: "Ik verwacht veel wijzigingen tegen Wales" - Onana en Mertens ontbreken op training
Na de klinkende zege tegen Polen zit de sfeer weer opperbest bij de Rode Duivels. Nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen met Wales komende zaterdag. Via deze pagina krijgt u zoals steeds elk Duivels nieuwtje mee.
Lees verder

Twee beren en wolf uit Oekraïens oorlogsgebied komen naar Bellewaerde Park
Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen heeft twee Oekraïense beren en een Oekraïense wolf geëvacueerd uit gebombardeerde gebieden in Oekraïne. Ze werden tijdelijk opgevangen in een zoo in Polen, maar komen nu naar Oudsbergen. De beren zullen tijdelijk overgebracht worden naar Bellewaerde Park door plaatsgebrek. Bekijk de volledige video hierboven.
Lees verder

Het mes in het loon van Max Verstappen en co door 'salary cap', maar WK-leider vindt dat geen goed idee: "Wij brengen de show en riskeren onze levens"
Het lijkt alsof het dossier om de twee jaar onder het stof vandaan wordt gehaald. Maar deze keer lijkt het de regelgevers menens: er wordt nu écht onderhandeld over een 'salary cap'. Inderdaad: een bovengrens aan wat een coureur mag verdienen. Wordt boeiend. Bij zes (van tien) teams zitten ze er boven. Van een beetje tot een beetje heel veel. Max Verstappen gaf alvast mee dat hij er weinig voor voelt om in te leveren. "Iedereen verdient meer geld, ook de teams en de Formule 1. Waarom zouden wij, de coureurs, dan moeten worden gelimiteerd?"
Lees verder

Lenie Onzia hing schoenen aan de haak, maar is het leven als trainster al goed gewoon: "Switch maken ging vrij makkelijk"
De switch van speelster naar trainster heeft ze moeiteloos gemaakt, zo benadrukt Lenie Onzia. De gewezen Red Flame, 33 intussen, speelde eind vorige maand haar laatste match voor OH Leuven, maar aan toekomstplannen dus geen gebrek. "Ik ben blij dat ik zekerheid heb als coach", zegt Onzia, die aan de slag is op de Topsportschool. "Wat ik als speelster jaren gedaan heb, wil ik nu als coach doen: mij ontwikkelen en verder groeien, om te zien wat ik hierbij kan bereiken."
Lees verder

Bultrug die dagenlang opdook voor Belgische kust, nu gespot in Westerschelde: "Vrij bijzonder"
De bultrug die de afgelopen tijd opdook voor de Belgische en Nederlandse kust, zwemt nu in de Westerschelde ter hoogte van het Zeeuwse Ritthem. Dat meldt een woordvoerder van SOS Dolfijn. Op beelden is volgens de Nederlandse stichting te zien dat het dier heel mager is en veel afwijkingen in de huid heeft. "Maar bultruggen kunnen in het wild hele erge dingen hebben en zich toch redden."
Lees verder

"Je kon de woede op zijn gezicht aflezen": jubileum van de Queen was grote teleurstelling voor Harry & Meghan
Het moest een feest van verzoening worden, maar voor prins Harry (37) zijn de jubileumvieringen in thuisland Groot-Brittannië toch net iets anders uitgedraaid. Amper contact met de familie, de weigering om een iconische foto te nemen en een veelbetekenende plek in St Paul's Cathedral: de plooien tussen Harry en de rest van de familie lijken nog lang niet gladgestreken. En nu blijkt ook werkgever Netflix allerminst blij te zijn met de gebeurtenissen.
Lees verder

Vijf prangende thema's voor nieuwe Union-coach Karel Geraerts: "Wij zijn winnaars, dus willen we doorstoten in de Champions League"
De uitdaging is gigantisch, de goesting mogelijk nog groter. Debutant Karel Geraerts (40) is niet bang van de erfenis van Felice Mazzu. De nieuwe T1 van Union in vijf thema's. "Communicatie wordt cruciaal in mijn aanpak."
Lees verder