Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 juni 2022

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky bezoekt soldaten aan het front - “Opnieuw Russische generaal gedood”

HLN
LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky bezoekt soldaten aan het front - "Opnieuw Russische generaal gedood"
President Volodymyr Zelensky heeft zondag soldaten bezocht aan het front in het (zuid)oosten van Oekraïne. Hij deelde onder andere medailles uit aan zijn troepen en riep het Westen opnieuw op om zware wapens te sturen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Zelensky bezoekt soldaten aan het front - Buurlanden Servië blokkeren bezoek Lavrov
Zondag zijn opnieuw explosies in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, waargenomen. Ook in verschillende andere Oekraïense steden ging in de nacht van zaterdag op zondag het luchtalarm af. De Russische president Vladimir Poetin dreigt met meer aanvallen op "nieuwe doelwitten" als het Westen langeafstandsraketten aan Oekraïne levert. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky bezoekt soldaten aan het front - Kiev zegt nog Russische generaal te hebben gedood
President Volodymyr Zelensky heeft zondag soldaten bezocht aan het front in het (zuid)oosten van Oekraïne. Hij deelde onder andere medailles uit aan zijn troepen en riep het Westen opnieuw op om zware wapens te sturen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Deze Vlamingen hebben geen spijt van hun corona-zwembad, ondanks stijgende prijzen: "Vakantie in eigen tuin, da's onbetaalbaar"
Tijdens corona konden zwembadbouwers het graven nauwelijks bijhouden, maar sinds er op tv meer fronsende economen dan virologen verschijnen, is de rush op een zwemdok in de hof flink geluwd. Heeft de Vlaming spijt van zijn coronabad? "Het kost wat, ja, maar met z'n vieren op reis gaan kost je ook 5.000 euro en daar heb je na tien dagen niks meer van."
Lees verder

Iran wacht berisping om vastgelopen onderhandelingen kernverdrag, maar dreigt met "onmiddelijke reactie"
De Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland zijn van plan Iran deze week te berispen tijdens een vergadering van het internationaal atoomagentschap (IAEA) vanwege de vastgelopen onderhandelingen over het nucleaire verdrag. De landen hebben daartoe een resolutie opgesteld.
Lees verder

"Dit was de laatste kans om bij leven 'dank u' te zeggen voor het indrukwekkende parcours van The Queen": een exclusief verslag van het verjaardagsweekend door royaltykenner Mario Danneels
Acrobaten, 'nationale schatten' op praalwagens, dragqueens en zeven decennia aan James Bond-sleeën: het centrum van Londen had zondagmiddag wat weg van een bonte avond. De urenlange parade was het sluitstuk van het historische Platina Jubileum van koningin Elizabeth II, zaterdagavond voorafgegaan door een groots concert op het voorplein van Buckingham Palace, waar prins Charles een zeldzaam emotionele hulde bracht aan zijn moeder. Maar het mooiste moment moest dan nog komen.
Lees verder

Google moet half miljoen euro betalen aan beschadigde Australische ex-politicus
Google moet van de Australische rechter 715.000 Australische dollar (480.500 euro) betalen aan John Barilaro, de voormalige vicepremier van de staat New South Wales. Dat meldt het Britse dagblad 'The Guardian'. Barilaro werd in twee Youtubefilmpjes van komiek Jordan Shanks zo erg beledigd en getreiterd dat hij depressief raakte en de politiek verliet.
Lees verder

WEERBERICHT. Buien nog niet verdwenen, kwik klimt tot 20 graden
Pinkstermaandag wordt wisselend bewolkt met temperaturen tot 20 graden. Eerst is het op de meeste plaatsen droog, maar in de loop van de dag zijn lokale buien mogelijk. Vanaf vrijdag zou het droger en warmer worden met meer zon.
Lees verder

Kijkers MTV kiezen 'Spider-Man: No Way Home' als beste film
Spider-Man: No Way Home heeft zondag bij de MTV Movie & TV Awards de prijs voor beste film gewonnen. Hoofdrolspeler Tom Holland ging er vandoor met de award voor beste acteerwerk in een film.
Lees verder

Van Jaguars tot Bentleys: enorme 'barnfind' in Engeland verbaast liefhebbers
In Engeland is een grote collectie klassieke auto's ontdekt. In een video van een Britse youtuber is te zien hoe tientallen Porsches, Rolls-Royces, Bentleys en Jaguars staan opgesteld in grote schuren. De staat van de meeste wagens is helaas ellendig.
Lees verder

Onze chef voetbal verwacht niet dat Martínez plots zal doorselecteren richting WK: "De DJ zou in Qatar wel eens vroeg naar huis kunnen zijn"
De afgang van de Rode Duivels tegen Nederland zindert nog na. Dat het tegen de (sub)top van de wereld niet meer lukt, is een alarmerende constatatie. Zeker richting het WK, al verwacht onze chef voetbal Niels Poissonnier niet dat Roberto Martínez plots zal doorselecteren. "Het hele sfeertje dat vandaag rond de Duivels hangt, doet hoe dan ook denken aan vijf jaar terug", schrijft hij. Lees hieronder de volledige analyse.
Lees verder

Ser (34) en Seppe (28) lanceren als eerste instant leverbare maaltijdboxen: "Geen enkele andere bezorger doet dit"
Er bestond al een Gentse Hello Fresh, op dat vlak zijn Ser Cappelle (34) en Seppe Snoeck (28) geen pioniers, maar ze zijn wel de eerste die instant leveren. Zodat je geen maaltijden moet weggooien omdat ze een week op voorhand besteld zijn, voordat je plannen had. "We zijn de eerste ter wereld die dit doen", klinkt het.
Lees verder

Tot wel 70 euro meer op amper vijf jaar: abonnement in 1A is gemiddeld 22% duurder geworden
22 procent. Zoveel werd het op vijf jaar tijd gemiddeld duurder om een abonnement bij een club uit 1A te nemen. Al zit er wel een groot verschil op tussen de verschillende clubs. Zo moesten vooral de supporters van KV Oostende steeds meer in de buidel tasten, terwijl die van STVV er geen cent bij zagen komen.
Lees verder

Fit, in balans en ook in z'n gezin is Erik Goossens opnieuw gelukkig: "De barstjes tussen Bieke en mij zijn met goud gelijmd"
Bijna twintig jaar. Zo lang duurde de pauze die Erik Goossens (54) nam als solozanger. Niet dat hij al die tijd met zijn vingers zat te draaien, maar toch: in de spotlights zagen we hem haast enkel nog toen hij met z'n vrouw Bieke Ilegems (51) 'Dansdate' won in 2014 en toen hij deelnam aan 'Boxing Stars' in 2018. Vandaag treedt Erik weer uit de schaduw na een mindere periode: "Ik heb het lastig gehad, ja", klinkt het in Dag Allemaal
Lees verder

Na tocht van 8.500 kilometer in 69 dagen: Japanner (83) is oudste solozeiler die Stille Oceaan oversteekt
De 83-jarige Japanner Kenichi Horie is de oudste solozeiler die de Stille Oceaan is overgestoken. Dat melden Japanse media. Opvallend: de man was 60 jaar geleden ook al de jongste die dat klusje klaarde.
Lees verder

Golden State Warriors kloppen Celtics in NBA Finals en brengen de stand zo weer in evenwicht
Met een overtuigende overwinning op Boston Celtics hebben de Golden State Warriors zondag (lokale tijd) de stand in de finale van de NBA weer gelijkgetrokken. In de tweede wedstrijd van de best-of-seven-serie werd het 107-88 voor de ploeg uit Californië. De Celtics hadden de eerste wedstrijd, eveneens in San Francisco, nog verrassend met 120-108 gewonnen.
Lees verder

Gent neemt afscheid van bluesmuzikant Tiny Legs Tim (44): "Zoveel mensen keken naar hem op"
Familie, vrienden en sympathisanten hebben zondagavond afscheid genomen van bluesmuzikant Tiny Legs Tim die eind mei overleed op amper 44-jarige leeftijd. Tim was een virtuoos in zijn genre, en alom geliefd. De zaal waar de afscheidsviering werd georganiseerd, in cultuurhuis De Centrale, zat dan ook tjokvol.
Lees verder

Anouk alleen voor 'pleurisveel geld' terug naar 'The Voice': "Ali was reden dat ik bleef"
Zangeres Anouk (47) keert alleen terug als coach bij 'The Voice of Holland' als ze daar "pleurisveel geld" voor krijgt. De Haagse rockster zei eerder alleen vanwege het geld 'ja' tegen de inmiddels omstreden talentenshow, waar ze het de eerste tijd helemaal niet zo leuk vond. Ze bleef omdat ze zoveel lol had met collega Ali B, klinkt het.
Lees verder

Voor het eerst in twaalf jaar Belgische vorst naar Congo
Koning Filip en koningin Mathilde vertrekken dinsdag op staatsbezoek naar Congo. Het is geleden van 2010 dat een Belgische koning naar de voormalige kolonie trok en pas het zevende koninklijk bezoek in de geschiedenis.
Lees verder

Prins Louis, de echte ster van het troonjubileum van The Queen: "We houden ons hart vast wat we met hem nog gaan zien"
The Queen blijft buiten categorie, maar de echte ster van haar 70-jarige troonjubileum afgelopen weekend was misschien wel prins Louis, het jongste zoontje van William en Kate. Met zijn gekke bekken veroverde hij de harten in de UK en de rest van de wereld.
Lees verder