Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Russische troepen boeken terreinwinst in Sjevjerodonetsk - EU: "Rusland bedreigt wereld met ho...

HLN
LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Russische troepen boeken terreinwinst in Sjevjerodonetsk - EU: "Rusland bedreigt wereld met hongersnood"
Het Russische leger heeft terreinwinst geboekt in de buurt van het fel belegerde Sjevjerodonetsk. "Door de beschieting en bestorming heeft de vijand in het dorp Metjolkine een gedeeltelijk succes behaald en geprobeerd om zich daar te vestigen", zegt de Oekraïense legerstaf in een update. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. De Croo stelt akkoord rond defensiebudget voor: "Naar 2 procent van het bbp tegen 2035, maar dit is geen blanco cheque"
Er is een akkoord bereikt over het defensiebudget. Dat wordt in 2035 opgetrokken naar 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp), al zijn daar wel zes voorwaarden aan verbonden. De investeringen mogen bijvoorbeeld niet ten koste gaan van die in klimaat. "Dit is dus geen blanco cheque", klinkt het uit de mond van premier Alexander De Croo.
Lees verder

De Croo stelt akkoord rond defensiebudget voor: "Naar 2 procent van het bbp tegen 2035, maar dit is geen blanco cheque"
Er is een akkoord bereikt over het defensiebudget. Dat wordt in 2035 opgetrokken naar 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp), al zijn daar wel zes voorwaarden aan verbonden. De investeringen mogen bijvoorbeeld niet ten koste gaan van die in klimaat. "Dit is dus geen blanco cheque", klinkt het uit de mond van premier Alexander De Croo (Open Vld).
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. "Witsel legt maandag medische testen af bij Atlético" - Chelsea rekent op huursom tot 20 miljoen voor Lukaku - Mané naar Bayern
• Antwerp lijft Vincent Janssen in • Real legt Frans toptalent Tchouaméni vast • Deal Inter en Chelsea over Lukaku lijkt in de maak • Liverpool tast diep in de portefeuille voor Nuñez
Lees verder

Red Lions scoren op valreep gelijkmaker, maar gaan onderuit in shoot-outs - Sterke eerste helft niet genoeg voor Red Panthers in Engeland
Onze hockeymannen moesten in Londen tot de allerlaatste minuut wachten om voor de tiende match op rij ongeslagen te blijven in de Pro League. Het eerste duel tegen Engeland leverde uiteindelijk slechts één punt op. De jongens van coach Michel van den Heuvel haalden een 2-0-achterstand op, maar verloren vervolgens de shoot-outs.
Lees verder

LIVE WORLD CUP OF DARTS. Stoten de Belgian Arrows door naar de kwartfinales?
De Belgian Arrows, met Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh, spelen op de World Cup of Darts vanavond hun tweede ronde tegen Polen. Te beginnen met twee enkelwedstrijden. Staat het dan gelijk, volgt er een beslissende koppelmatch. Volg alles LIVE op HLN.be of VTM 2.
Lees verder

Ex-werkneemster Amazon veroordeeld voor grootschalige hacking
Een gewezen werkneemster van e-commercebedrijf Amazon is veroordeeld voor het hacken van de cloudservers van het bedrijf. Ze stal op die manier klantgegevens. Ook gebruikte ze computerkracht om cryptomunten te mijnen.
Lees verder

Regering verlengt btw-verlaging op gas en elektriciteit tot einde van jaar
De federale regering verlengt de energiemaatregelen tot het einde van dit jaar. Dat heeft het kernkabinet vanavond beslist. Om de hoge energieprijzen te drukken, verlengt de regering het verlaagde btw-tarief van 6 procent voor gas en elektriciteit. Ook het sociaal tarief wordt verlengd voor 2 miljoen Belgen.
Lees verder

Meezingen met Scorpions, blote borsten bij Steel Panther en de wederopstanding van Megadeth: dit was dag twee van Graspop
De vrijdagavond van de Graspop Metal Meeting staat in het teken van zangstemmen. Enkele oudere trekken het niet echt meer, anderen gebruiken onder andere keelzang. Maar Sharon den Adel van Within Temptation, die zingt opnieuw fenomenaal.
Lees verder

Thomas De Gendt schiet in Zwitserland uit klikpedaal en scheurt enkelligament
Tegenslag voor Thomas De Gendt in de Ronde van Zwitserland. De 35-jarige renner van Lotto-Soudal haalde de finish van de zevende rit niet. Zijn team heeft nu ook de reden meegegeven. Zijn voet schoof ongelukkig uit het klikpedaal, waardoor De Gendt de ligamenten van zijn enkel scheurde. Na de Ronde van Zwitserland en de twee BK's zou De Gendt met zijn gezin op hoogtestage naar Livigno vertrekken, om er de Vuelta voor te bereiden.
Lees verder

Marquee op Graspop Metal Meeting even ontruimd
Op Graspop Metal Meeting in Dessel moest de Marquee zaterdagnamiddag een uurtje ontruimd worden. Er was een mogelijk technisch probleem op het podium.
Lees verder

LIVE F1. Verstappen slipt in de regen van Canada - Leclerc start morgen helemaal achteraan na nieuwe sanctie
Komend weekend houdt de Formule 1 halt in Canada. Voor het eerst sinds 2019, in 2020 en 2021 werd er niet geracet in Montreal door corona. Een zesde zege voor Max Verstappen dit seizoen? Of doen de Ferrari's wat terug? Volg het nieuws, ontwikkelingen, kwalificaties en race in onze liveblog.
Lees verder

LIVE WORLD CUP OF DARTS. Belgian Arrows kennen geen problemen met Polen en plaatsen zich voor kwartfinales
De Belgian Arrows, met Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh, spelen op de World Cup of Darts vanavond hun tweede ronde tegen Polen. Te beginnen met twee enkelwedstrijden. Staat het dan gelijk, volgt er een beslissende koppelmatch. Volg alles LIVE op HLN.be of VTM 2.
Lees verder

De vuist en een schreeuw: Belgian Arrows kennen geen problemen met Polen en plaatsen zich voor kwartfinales
De Belgian Arrows hebben zich ten koste van Polen geplaatst voor de kwartfinales. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts wonnen elk zonder al te veel moeite hun wedstrijd. Nu wacht Australië. Volg alles LIVE op HLN.be of VTM 2.
Lees verder

Vermoorde Britse journalist en Braziliaanse gids kregen kogels in hoofd en borst
De inheemse expert Bruno Pereira en de Britse journalist Dom Phillips zijn gedood met een vuurwapen. Dat meldt de Braziliaanse politie. De resten van beide slachtoffers werden teruggevonden in een geïsoleerd deel van het Amazonewoud.
Lees verder

VOORBEREIDING JPL. Kums scoort heerlijk in vlotte zege AA Gent - Essevee wint, zonder Musonda, met forfaitcijfers - STVV juicht alweer niet
Voor de Rode Duivels viel begin deze week het doek over het huidige seizoen, maar vergis u niet: het volgende staat alweer voor de deur. Zo trekken onze eersteklassers dezer dagen stilaan de motor weer in gang. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: via dit handige overzicht blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Voetballers op vakantie: Lewandowski en Haaland in zomermodus, Courtois speelt met waterpistool
Eindelijk uitblazen. Na een lang en slopend seizoen mogen de voetballers op verlof. Thibaut Courtois trok met z'n verloofde Mishel al naar Mykonos en vertoeft nu in Israël. Cristiano Ronaldo en z'n gezin genieten dan weer op het luxejacht van de Portugese superster. Maar niet iedereen trok meteen naar de zon. Enkelen maken van het tussenseizoen gebruik om in het huwelijksbootje te stappen. Een overzicht in beeld.
Lees verder

LIVE F1. Het regent in Montreal, krijgen we spektakel in kwalificaties? Verstappen ging al van de baan
Komend weekend houdt de Formule 1 halt in Canada. Voor het eerst sinds 2019, in 2020 en 2021 werd er niet geracet in Montreal door corona. Een zesde zege voor Max Verstappen dit seizoen? Of doen de Ferrari's wat terug? Volg het nieuws, ontwikkelingen, kwalificaties en race in onze liveblog.
Lees verder

Groen licht voor coronavaccin bij Amerikaanse kinderen vanaf zes maanden
Gezondheidsdienst CDC heeft groen licht gegeven voor de vaccinatie van kinderen tussen zes maanden en vijf jaar tegen het coronavirus. Zowel het vaccin van farmabedrijven BioNTech en Pfizer als dat van Moderna mag zo aan ongeveer 18 miljoen jonge kinderen toegediend worden. De Amerikaanse regering zegt dat er vanaf 21 juni mee gestart kan worden.
Lees verder

"Dit is wat ik nodig had": Nafi Thiam tankt vertrouwen op Diamond League in Parijs
Het klinkt intussen vertrouwd in de oren: Nafi Thiam is haar lichaam - en vooral haar kwetsbare rug - aan het testen. Vanavond deed de olympische kampioene dat tijdens de Diamond League-meeting in Parijs. Met 1m92 in het hoogspringen keert ze tevreden huiswaarts: "Ik wist vooraf niet wat ik kon verwachten. Het kon alle kanten uit. Maar dit geeft vertrouwen."
Lees verder