Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Nu al lange wachtrijen voor het jubileumconcert ‘Party at the Palace’

HLN
LIVE. Nu al lange wachtrijen voor het jubileumconcert 'Party at the Palace'
In het VK zijn de feestelijkheden voor het jubileum van koningin Elizabeth (96) nog steeds volop aan de gang. Prinses Anne nam tijdens de Epsom Derby, een bekende jaarlijkse paardenrace, de plaats in van de Britse Queen. Deze avond staat er ook nog een heus jubileumconcert op de agenda. In dit artikel houden wij je op de hoogte met een overzicht van alle opmerkelijke momenten.
Lees verder

LIVE. Derde dag van de jubileumviering zal afgesloten worden met een groot concert
In het VK zijn de feestelijkheden voor het jubileum van koningin Elizabeth (96) nog steeds aan de gang. Prinses Anne nam tijdens de Epsom Derby, een bekende paardenrace, de plaats in van de Britse Queen. De derde dag van de jubileumviering zal afgesloten worden met een groot concert. In dit artikel houden wij je op de hoogte met een overzicht van alle opmerkelijke momenten.
Lees verder

Ook om zijn veelvuldig zweten te verslaan heeft Rafael Nadal een even simpel als geniaal middeltje in huis
De notoire zweter in Rafael Nadal doet er alles aan om daar niet het minste nadeel van te ondervinden. Op Roland Garros toverde de Spaanse tenniskampioen en gravelmeester een nieuw trucje uit zijn wel erg hoge hoed.
Lees verder

Omaatjes aan de kust zijn hét stijlicoon deze zomer. 6 tips om je als 'coastal grandmother' te kleden
Niemendalletjes, korte jurken, blote schouders: het is wat je normaal gesproken verwacht te zien tijdens de zomer. Niet dit jaar, want we halen inspiratie uit een wel héél onverwachtse hoek, namelijk: bij omaatjes aan de kust. Vergeet 'hot girl summer', wie trendy wil zijn anno 2022 kleedt zich als een 'coastal grandma'.
Lees verder

NATIONS LEAGUE. Frankrijk de boot in tegen Denemarken maar blessure Mbappé zorgt voor meeste kopzorgen, Rangnick beleeft knaldebuut bij Oostenrijk
Ook in andere groepen is de Nations League op gang getrapt. Frankrijk ging meteen in eigen huis onderuit tegen Denemarken. Wat het allemaal nog erger maakte: Didier Deschamps zag Raphaël Varane maar vooral ook Kylian Mbappé uitvallen. Ralf Rangnick beleefde een droomdebuut bij Oostenrijk door met 0-3 te gaan winnen in Kroatië.
Lees verder

Pakkend afscheid van Wouter Thyssen (31), festivalorganisator en boezemvriend van Conner Rousseau: "Ne charmeur met een gouden hart"
Meer dan 800 mensen woonden zaterdagnamiddag de uitvaart bij van Wouter Thyssen uit Sint-Niklaas. De boezemvriend van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en medestichter van het Walhalla-festival overleed twee weken geleden onverwacht op vakantie in Portugal. "Hoe hij erin slaagde om mensen bij elkaar te brengen, dat kon niemand anders."
Lees verder

Nummer één Swiatek wint voor tweede keer Roland Garros, 18-jarige Gauff maatje te klein in finale
Iga Swiatek heeft de vrouwenfinale van Roland Garros gewonnen. De Poolse nummer één van de wereld haalde het in twee sets eenvoudig van de 18-jarige Coco Gauff: 6-1, 6-3. Voor Swiatek is het haar tweede Grand Slam-titel, de vorige behaalde ze ook al in Parijs.
Lees verder

"De Antwerpenaar heeft z'n foor gemist": Bart De Wever trapt Sinksenfoor op gang
Als een kind in een snoepwinkel. Antwerps burgemeester Bart De Wever liet zich zaterdagmiddag gewillig rondleiden tijdens de opening van de Sinksenfoor. En traditiegetrouw schuwde de burgervader daarbij de (snellere) attracties niet. "Twee jaar op rij geen Sinksenfoor. Geef toe, dat was toch triestig."
Lees verder

Taliban houden tientallen burgers gevangen in Panjshir
De radicaal-islamistische taliban houden in de Panjshirvallei, in het noordoosten van Afghanistan, tientallen burgers gevangen. Dat heeft een woordvoerder van de taliban zaterdag bevestigd. In die regio van de Panjshirvallei wordt gewapend verzet geboden tegen het talibanbewind.
Lees verder

'Tiger King'-gezicht Doc Antle gearresteerd door de FBI
Doc Antle (62), bekend van de Netflixreeks 'Tiger King', is op vrijdag gearresteerd door de FBI. De man werd opgepakt in de Amerikaanse staat South Carolina en wordt verdacht van het witwassen van geld.
Lees verder

Puigdemont niet langer leider van separatistische partij JuntsxCat
De Catalaanse separatistische leider Carles Puigdemont staat niet langer aan het hoofd van de partij JuntsxCat (Junts per Catalunya; Samen voor Catalonië), die vindt dat de regio Catalonië zich van Spanje moet afsplitsen. Hij heeft zaterdag tijdens een partijcongres de fakkel doorgegeven.
Lees verder

Autopech loopt verkeerd af: man ziet wagen volledig uitbranden
In de Langemunt brandde zaterdagnamiddag ter hoogte van het voetvalveld van SK Aaigem een wagen met benzinemotor volledig uit.
Lees verder

Wat weten we over de opgepakte verdachte? "Bekend bij politie en gerecht"
De opgepakte verdachte in het kader van de verdwijning en het overlijden van de 9-jarige Gino is een 22-jarige man uit het Nederlands-Limburgse Geleen. Dat meldt de politie. Eerder op zaterdag werd het lichaam van Gino aangetroffen.
Lees verder

Wat weten we over de 22-jarige verdachte? "Bekend bij politie en gerecht"
De opgepakte verdachte in het kader van de verdwijning en het overlijden van de 9-jarige Gino is een 22-jarige man uit het Nederlands-Limburgse Geleen. Dat meldt de politie. Eerder op zaterdag werd het lichaam van Gino aangetroffen.
Lees verder

Held van toen botst met wereld van nu: de tijd veranderde sneller dan Marc Sleen en Nero
Het regende niet alleen stereotypen in Nero, ook Marc Sleen hield er karikaturale ideeën op na. In het Brusselse Stripmuseum loopt een expo waarin 's mans oeuvre met de wereld van vandaag wordt geconfronteerd. Althans, dat belooft het. Een gesprek met Sleens weduwe Catharina Kochuyt. Over ego's, vrouwen en mensen van kleur.
Lees verder

Nummer één Swiatek wint voor tweede keer Roland Garros (en krijgt knuffel van landgenoot Lewandowski), 18-jarige Gauff maatje te klein in finale
Iga Swiatek heeft de vrouwenfinale van Roland Garros gewonnen. De Poolse nummer één van de wereld haalde het in twee sets eenvoudig van de 18-jarige Coco Gauff: 6-1, 6-3. Voor Swiatek is het haar tweede Grand Slam-titel, de vorige behaalde ze ook al in Parijs.
Lees verder

KOERS KORT. Arnaud De Lie boekt vijfde seizoenszege in Heistse Pijl
Arnaud De Lie (20) heeft de Heylen Vastgoed Heistse Pijl op zijn naam geschreven. Onze landgenoot van Lotto Soudal was de snelste van een uitgedund peloton. Voor De Lie was het al de vijfde overwinning van het seizoen. Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech) werd tweede, Mark Cavendish (Quick.Step-Alpha Vinyl) mocht als derde mee op het podium.
Lees verder

Autofabrikanten optimistischer over chips na schaarste
Autofabrikanten zijn voorzichtig optimistisch over het einde van de schaarste aan high-techonderdelen, met name chips. Sinds vorig jaar moesten vrijwel alle grote autoconcerns geregeld productielijnen stilleggen vanwege schaarste aan deze componenten, maar nu zien fabrikanten dat het aanbod wat ruimer wordt.
Lees verder

Verbod op porno kijken en geen contact met kinderen zonder toezicht: Josh Duggar moet zich ook na zijn celstraf aan strenge regels houden
Eind mei raakte het nieuws bekend dat '19 Kids & Counting'-gezicht Josh Duggar (34) veroordeeld is tot een gevangenisstraf van 151 maanden. Omgerekend gaat het om een straf van ongeveer 12,5 jaar. Maar ook wanneer zijn gevangenisstraf voorbij is, zal Duggar zich aan een aantal strenge regels moeten houden.
Lees verder

Familie van Gino reageert na vreselijke nieuws: "Het verdriet is niet te omvatten"
De familie van Gino (9) is "in shock en intens verdrietig" nu de sinds woensdag vermiste jongen dood is teruggevonden. Een leegte die niet te vullen is, staat in een verklaring namens de familie.
Lees verder