Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 juni 2022

LIVE. Mogelijk 40.000 doden onder de Russische soldaten tegen juli, volgens Zelensky - “Russen maken zich op voor ...

HLN
LIVE. Mogelijk 40.000 doden onder de Russische soldaten tegen juli, volgens Zelensky - "Russen maken zich op voor langere strijd"
Het Russische leger bereidt zich voor op een langere oorlog. Dat melden zowel Oekraïense als Amerikaanse bronnen. Een raketaanval op Chortkiv (in het westen van Oekraïne) heeft een "groot westers wapendepot gedeeltelijk vernield". Ook vier appartementencomplexen werden geraakt. Er vielen in totaal 22 gewonden. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Definitief groen licht voor 'knip' in hoger onderwijs: slagen voor alle vakken uit eerste jaar verplicht
Studenten die in het academiejaar 2023-2024 starten in het hoger onderwijs, zullen na het tweede jaar geslaagd moeten zijn voor alle vakken uit het eerste jaar, zoniet mogen ze niet naar het derde jaar overgaan. De Vlaamse regering heeft vrijdag definitief het licht op groen gezet voor deze zogenaamde 'knip' in het hoger onderwijs.
Lees verder

"Noord-Korea vuurde artillerie af"
Noord-Korea heeft dit weekend een reeks artillerieaanvallen uitgevoerd, enkele dagen nadat leider Kim Jong-un had gewaarschuwd dat hij geweld met geweld zou beantwoorden om de soevereiniteit van zijn land te verdedigen. Dat meldt het Zuid-Koreaanse leger.
Lees verder

WEERBERICHT. Voorlopig laatste koele dag. Heel warme week in het verschiet
Het is vanochtend op de meeste plaatsen licht tot wisselend bewolkt en droog, met temperaturen tegen de 20 graden. Vanaf morgen gaat het kwik echter gestaag omhoog. In de loop van de week kan het dertig graden of zelfs meer worden. Zet die zonnecrème dus maar klaar!
Lees verder

WEERBERICHT. Afwisselend zon en wolken
Het is vanochtend op de meeste plaatsen licht tot wisselend bewolkt en droog. In het centrum en het oosten van het land is er meer bewolking en vooral dichtbij de grenzen met Nederland en Duitsland is er kans op een buitje. Naarmate de dag vordert, wordt het in het binnenland gedeeltelijk bewolkt met een afwisseling van zon, stapelwolken en wat hoge wolkenvelden. Aan zee blijft het vrij zonnig, meldt het KMI.
Lees verder

Anouk is getrouwd met haar Dominique: "Ik woog 98 kilo, hij zei: wat ben je prachtig!"
"Ik deed de kinderen, ik had wat scharrels en ik dacht: het is wel oké zo." En toen liep Anouk (47) haar Dominique (28) tegen het lijf. Basketbalcoach. Een stuk jonger. En nu, zeven jaar later, ook haar man. Voor het oog van 40.00 fans gaven ze elkaar afgelopen zaterdag het jawoord. In een openhartig gesprek vertelt de Nederlandse zangeres over de moeite die Dominique moest doen om haar te veroveren, haar zes kinderen, het seksueel misbruik bij 'The Voice of Holland' en haar mentale gezondheid. "Ik heb vroeger veel last gehad van paniekaanvallen, die zijn keihard teruggekomen."
Lees verder

Anouk gelooft haar Dominique nu pas: "Ik woog 98 kilo, hij zei: wat ben je prachtig!"
"Ik deed de kinderen, ik had wat scharrels en ik dacht: het is wel oké zo." En toen liep Anouk (47) haar Dominique (28) tegen het lijf. Basketbalcoach. Een stuk jonger. En nu, zeven jaar later, ook haar man. Voor het oog van 40.00 fans gaven ze elkaar afgelopen zaterdag het jawoord. In een openhartig gesprek met het 'Algemeen Dagblad' vertelt de Nederlandse zangeres over de moeite die Dominique moest doen om haar te veroveren, haar zes kinderen en het seksueel misbruik achter de schermen van 'The Voice of Holland'. "Toen ik jonger was, was sexual harassment heel normaal. Dat was niet van: o mijn god, doet-ie dat?! Maar meer: héb je er weer een, flapdrol."
Lees verder

"Te veel signalen wijzen erop dat Martínez niet altijd op dezelfde lijn zit als zijn groep": Degryse ziet imago bondscoach afbrokkelen
De gematigde euforie na Polen heeft alweer plaatsgemaakt voor twijfels rond de Rode Duivels. Veel twijfels. En heel veel ergernis bij onze huisanalist. "Het imago van sympathieke gentleman en eeuwige positivo dat Martínez tijdens de voorbije zes jaar opbouwde, brokkelt voor mij heel erg snel af." Marc Degryse over hoe de bondscoach zijn krediet stilaan lijkt kwijt te spelen.
Lees verder

Zoë uit 'Da's dikke liefde' wil taboe rond protheses de wereld uithelpen: "Ik draag nooit lange broeken en bijna elke dag hakken"
Een moto-ongeval kostte Zoë (28) dan wel haar onderbeen, niet haar levensvreugde. Naast kilo's verliezen in 'Da's dikke liefde' wil de jonge mama de schaamte rond protheses de wereld uit. "Als kinderen kijken, zeg ik dat ik robot of piraat ben. Die zijn cool, he."
Lees verder

Zoë uit 'Da's dikke liefde' wil taboe rond protheses de wereld uithelpen: "Ik heb gesmeekt om een amputatie"
"Ik draag nooit lange broeken en bijna elke dag hakken." Een motorongeval kostte Zoë (28) dan wel haar onderbeen, maar niet haar levensvreugde. Naast kilo's verliezen in 'Da's dikke liefde' wil de jonge mama de schaamte rond protheses de wereld uithelpen. Ze vertelt over het ongeval dat haar leven veranderde toen ze net zeven weken zwanger was, en hoe ze daarna niet bij de pakken bleef zitten. "Het enige waar ik aan kon denken toen ik op het asfalt lag, was mijn kind en hoe ik haar misschien geen leven meer kon schenken."
Lees verder

Bijna 300.000 euro op het spel tijdens 'Premier League Darts'
Dartsliefhebbers zitten vanavond op het puntje van hun stoel bij de nu al zinderende ontknoping van de 'Premier League Darts'. In de Mercedes-Benz Arena in Berlijn strijden de laatste vier in de halve finale én finale van het toernooi.
Lees verder

Bekende vrienden zakken af naar theatershow Erik Van Looy: "Er staan al 60 nieuwe shows gepland voor 2023"
The show shall go on. Na z'n geslaagde theaterdebuut met 'Verslaafd!' breidt Erik Van Looy volgend jaar een vervolg aan z'n show. "Er staan ondertussen al zestig nieuwe optredens op de agenda. Niet slecht voor iemand die aanvankelijk geen show wilde maken (lacht)"
Lees verder

Erik Van Looy speelt een laatste keer 'Verslaafd', maar kondigt meteen nieuwe shows aan voor volgend jaar
The show shall go on. Na z'n geslaagde theaterdebuut met 'Verslaafd!', breidt Erik Van Looy volgend jaar een vervolg aan z'n show. "Er staan ondertussen al zestig nieuwe optredens op de agenda. Niet slecht voor iemand die aanvankelijk geen show wilde maken (lacht)"
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Dealer': wanneer eigen ellende een straf debuut oplevert
Hij heeft vier jaar aan z'n eerste film gewerkt, maar Jeroen Perceval - ook gekend als acteur, schrijver en rapper - leverde met 'Dealer' een indrukwekkend visitekaartje af. Eentje dat werd bekroond met maar liefst negen Ensors, én interesse vanuit Hollywood. Streamz brengt dat prijsbeest nu ook naar Vlaamse huiskamers.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Nog geen doorbraak in dossier-Lukaku - Arsenal houdt vinger aan de pols voor Tielemans
Het seizoen zit er — in clubverband — helemaal op en dus kan ook de transfermarkt stilaan op volle toeren beginnen te draaien. Op deze pagina zit u goed voor de laatste nieuwtjes in binnen- en buitenland!
Lees verder

Karen Damen choqueert zoon Sky met expliciete scène in 'Familie': "Ik moest hem duidelijk maken dat dat niet echt is"
In het grootste deel van haar leven was ze voor Vlaanderen 'de rosse van K3', maar Karen Damen wordt nu op straat meer en meer aangesproken als die sympathieke verpleegster uit 'Familie': "Toen ik gevraagd werd, had ik eigenlijk schrik dat mensen mij nooit als iemand anders zouden kunnen zien", vertelt ze openhartig aan Jarne. Ook Karens zoon Sky had het even moeilijk om mama van het tv-personage te scheiden, want plots lag ze naakt in de zetel in met een andere man dan papa. "Toen heb ik nog eens moeten uitleggen dat dat allemaal maar film is" voegt Damen eraan toe. Hoe Karen de toekomst van Vanessa ziet in 'Familie'? Ontdek het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Meesseman en Allemand, aangemoedigd door Urbanus en Jacques Vermeire, winnen nipt van New York Liberty
Emma Meesseman en Julie Allemand hebben met Chicago Sky een nipte 86-88-overwinning behaald bij New York Liberty in de WNBA. Met nog iets meer dan een seconde op de shotklok lukte Courtney Vandersloot de winnende driepunter.
Lees verder

Burnley wil Kompany vandaag aankondigen, z'n technische staf zal er zeer paars-wit uitzien
De overgang van Vincent Kompany naar Burnley is zo goed als rond. De Engelse club wil de voormalige Anderlecht-coach vandaag officieel aankondigen als nieuwe T1.
Lees verder

Charly Musonda jr. twee weken op proef bij Zulte Waregem
Een opvallend gezicht op de trainingen van Zulte Waregem de komende twee weken. Niemand minder dan Charly Musonda jr. (25) probeert er namelijk zijn voetbalcarrière weer op de rails te krijgen. De jongste Musonda zit zonder club nadat zijn contract bij Chelsea niet verlengd werd.
Lees verder

Tony Awards vergeet Bob Saget in 'In Memoriam'-eerbetoon, belangrijke avond voor Jennifer Hudson
De Tony Awards, de prestigieuze Amerikaanse theaterprijzen, werden op zondag voor de 75ste keer uitgereikt in de Radio City Music Hall in New York. Voor Jennifer Hudson (40) was het een belangrijke avond. Daarnaast heeft ook Toby Marlow (27) geschiedenis geschreven.
Lees verder