Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE DARTS. Wales en Duitsland stoten door, wat doet Nederland op World Cup of Darts?

HLN
LIVE DARTS. Wales en Duitsland stoten door, wat doet Nederland op World Cup of Darts?
Vanavond gaat de World Cup of Darts van start. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts zijn pas vanaf morgen aan zet, maar topfavoriet Wales, Nederland en gastland Duitsland schieten wél in actie. Welke landen plaatsen zich voor de tweede ronde op het WK voor landenteams? Volg het hier live of bekijk de wedstrijden op VTM 2!
Lees verder

Amerikaanse beurzen gaan weer stevig in het rood, ook Bel20 maakt flinke duik
Terwijl de vrees voor een recessie wereldwijde groeit, zijn de Amerikaanse beurzen vandaag flink in het rood gaan. Eerder maakte de Bel20 ook al een stevige duik.
Lees verder

Britse gymnastiek jarenlang geteisterd door fysiek en psychologisch geweld
De Britse turnfederatie heeft jarenlang fysiek en psychologisch misbruik toegelaten en verloor daarbij de gezondheid van de atleten volledig uit het oog. Dat toonde een onafhankelijk onderzoek uit 2020 aan dat in het leven werd geroepen na beschuldigingen van vrouwelijke olympische medaillewinnaars.
Lees verder

TRANSFERNIEUWS. Janssen vandaag van Antwerp - Ajax en PSV willen Vinicius Souza huren - ook Ecuadoriaanse spits op weg naar Anderlecht
• Antwerp lijft Vincent Janssen in • Real legt Frans toptalent Tchouaméni vast • Deal Inter en Chelsea over Lukaku lijkt in de maak • Liverpool tast diep in de portefeuille voor Nuñez
Lees verder

Red Flames starten EK-voorbereiding met nederlaag tegen Engeland
Verliezen van een opponent die duidelijk beter is. In een goed gevuld stadion dat met veel lawaai duidelijk maakt dat de tegenstander de voorkeur geniet en de Red Flames die bressen dichten en rekenen op een paar momentjes. Dit was misschien wel een blauwdruk van het komende EK van de Flames. Behalve dan dat Italië en IJsland niet kunnen wat Engeland kan.
Lees verder

Topfavoriet Wales, Nederland en gastland Duitsland laten zich niet verrassen in eerste ronde op World Cup of Darts
De openingsdag van de World Cup of Darts zit erop. Topfavoriet Wales, Nederland en gastland Duitsland plaatsten zich voor de tweede ronde. Herbeleef hieronder de eerste avond van het WK voor landenteams.
Lees verder

Getuige: "Ex-vicepresident Pence weigerde te vluchten tijdens bestorming Capitool"
De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence weigerde tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 te vluchten uit het gebouw, zelfs al raadden de veiligheidsdiensten hem aan dat te doen. Dat heeft een ex-adviseur van de toenmalige vicepresident gezegd tijdens de hoorzitting van de commissie van het Huis van Afgevaardigden over de bestorming.
Lees verder

Voormalige vicepresident Pence weigerde te vluchten tijdens bestorming Capitool, zegt getuige
De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence weigerde tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 te vluchten uit het gebouw, zelfs al raadden de veiligheidsdiensten hem aan dat te doen. Dat heeft een ex-adviseur van de toenmalige vicepresident gezegd tijdens de hoorzitting van de commissie van het Huis van Afgevaardigden over de bestorming.
Lees verder

Russische troepen in oosten Oekraïne "zwaar onderbemand" volgens Brits defensieministerie
De Russische strijdmacht in de Donbas opereert volgens het Britse ministerie van Defensie hoogstwaarschijnlijk steeds meer ad hoc en "zwaar onderbemand".
Lees verder

Nederlandse vrouw (27) in Colombia stierf door kogel die voor crimineel bestemd was
In Colombia is woensdag een 27-jarige Nederlandse toeriste om het leven gekomen door een verdwaalde kogel die bedoeld was voor een Braziliaanse drugshandelaar. Dat melden Colombiaanse media en het Franse persbureau AFP donderdag op basis van een verklaring van de Colombiaanse politie.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zeker 4 burgerdoden door luchtaanval in Oost-Oekraïense stad Lisitsjansk - Frankrijk, Duitsland en Italië willen Oekraïne onmiddellijk kandidaat-lidmaatschap EU verlenen
Frankrijk, Duitsland en Italië willen Oekraïne onmiddellijk kandidaat-lidmaatschap van de Europese Unie verlenen. Dat bevestigden de leiders van de drie landen donderdag tijdens een bezoek aan Kiev, al beklemtoonde de Duitse bondskanselier Olaf Scholz wel dat Oekraïne aan duidelijke criteria moet voldoen. Ondertussen noemde het Kremlin de westerse wapenleveringen aan Oekraïne "volkomen zinloos" en zullen ze volgens Rusland "alleen maar meer schade toebrengen aan dit land". Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Investeerder eist 258 miljard dollar van Elon Musk voor zijn steun aan cryptomunt dogecoin
Een investeerder die geld verloren heeft aan dogecoin, een cryptomunt die werd uitgevonden als grap maar die aan waarde won dankzij promotie door Elon Musk, heeft donderdag een klacht ingediend tegen de topman van Tesla en SpaceX. Hij eist 258 miljard dollar (ruim 244 miljard euro) van de miljardair.
Lees verder

"Minder kans op langdurige Covid door omikron"
Mensen die met de omikronvariant van het coronavirus besmet zijn, lopen 20 tot 50 procent minder risico langdurige Covid te ontwikkelen dan mensen die de deltavariant hebben opgelopen. Onderzoekers van King's College in Londen trekken die conclusie in een studie die donderdag in het medische tijdschrift The Lancet is verschenen.
Lees verder

UNICEF: "Wereldwijd meer dan 40 miljoen kinderen op de vlucht"
Wereldwijd zijn er 41,5 miljoen kinderen op de vlucht, meldt UNICEF, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Eind 2021 ging het om 36,5 miljoen kinderen, maar in de afgelopen maanden zijn er door de oorlog in Oekraïne nog eens vijf miljoen bijgekomen.
Lees verder

Dode en twee gewonden bij schietpartij in kerk Alabama
In de Amerikaanse staat Alabama heeft een schutter in een kerk in Birmingham een persoon doodgeschoten en twee andere mensen verwond. De verdachte werd aangehouden. Dat berichten Amerikaanse media.
Lees verder

WK voetbal 2026 in VS, Mexico en Canada telt zestien speelsteden
Wereldvoetbalbond FIFA heeft in een tv-uitzending vanuit New York bekendgemaakt in welke steden het WK voetbal van 2026 zal worden gehouden. De mondiale strijd, waaraan voor het eerst 48 landen deelnemen, wordt gehouden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.
Lees verder

Victor (26) overleefde de instorting van Antwerpse school: "Mijn toekomst is volledig verdwenen"
Het was amper zijn tweede werkdag op de werf van basisschool Zuidzin in Antwerpen, maar nadien zou niks meer hetzelfde zijn. De Moldavische Victor Bet (26) en twee van zijn collega's waren aan het werk toen op 18 juni vorig jaar alles instortte. Hij overleefde de klap, zijn collega's niet. Het was het begin van de lijdensweg voor Victor. "Ondanks zijn invaliditeit moest hij terug aan het werk, voor zijn zieke dochtertje", zegt zijn advocaat.
Lees verder

"Bitcoin is onzin. Je stopt je geld in lucht": onze geldexpert over teloorgang van cryptomunt
Het systeem noemt hij een casino met kenmerken van een piramidespel. "Wie bitcoins koopt, kijkt alleen naar zichzelf en wil snel rijk worden." Financieel expert Pascal Paepen (Thomas More Hogeschool en KU Leuven) heeft cryptomunten altijd onzin genoemd. Nu de bubbel op barsten staat, wilden we wel eens weten waar een half miljoen Belgische gezinnen zich heeft laten aan vangen en wat ze moeten doen.
Lees verder

Onze Opinie. "Wie oplette in de klas weet wat het Grondwettelijk Hof echt wil zeggen: 'Stop de regelneverij'"
Je moet eens proberen iemand viool te leren spelen door elke handeling die daarvoor nodig is minutieus te omschrijven. Van de snelheid van de strijkstok, tot de druk die je op de snaren legt. Hoe gedetailleerder je dat maakt, hoe meer het gaat krassen. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) heeft de juiste intenties, maar maakt een denkfout door meer kwaliteit in het onderwijs gelijk te stellen aan meer gedetailleerde eindtermen. Virtuositeit heeft ook vrijheid nodig.
Lees verder

Geblunder met federale steun voor Waalse watersnood
De federale overheid ging de mist in bij het toekennen van 20 miljoen euro noodhulp voor de overstromingen vorige zomer. Terwijl steun vloeide naar Vlaamse gemeenten zonder schade, wachten zwaar getroffen Waalse gemeenten nog op geld, schrijft De Tijd vrijdag op basis van een nota van de Inspectie Financiën.
Lees verder