Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 juni 2022

Liefst 2,5 miljoen euro per jaar: Antwerp maakt van Vincent Janssen meteen dé grootverdiener in België

HLN
Liefst 2,5 miljoen euro per jaar: Antwerp maakt van Vincent Janssen meteen dé grootverdiener in België
Met de nakende komst van Vincent Janssen - goed voor een jaarsalaris van ongeveer 2,5 miljoen euro - is de toon gezet. The sky is the limit voor Royal Antwerp FC, bij wie Toby Alderweireld straks een loon uit diezelfde grootorde kan opstrijken.
Lees verder

Straks valt Herman Derdin (80) het uurrecord aan. De huidige recordman geeft raad: "Vergeet geen dopingtest af te leggen, of het telt niet!"
"Een nieuwe poging? Van een Belg? Wens 'm succes, zou ik zeggen." Giuseppe Marinoni (85) lacht eens aan de andere kant van de lijn, in Quebec. En tegelijk heeft hij nog één goeie raad voor Herman Derdin (80), die deze namiddag het uurrecord bij de 80-plussers van Marinoni wil verbeteren: "Zeg 'm dat hij zeker een dopingtest aflegt, anders telt zijn record niet - àls hij al beter doet dan ik."
Lees verder

WHO roept op tot hervorming mentale gezondheidszorg wegens toenemende vraag
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept op tot een globale hervorming van de geestelijke gezondheidszorg. Dat is in het bijzonder belangrijk omdat het aantal mensen dat kampt met mentale problemen sterk gestegen is sinds het begin van de coronapandemie.
Lees verder

Wat verandert er en hoe moet het nu verder met de eindtermen? Vijf vragen aan Weyts, Boeve, twee experts en een vakbondsvrouw
"Eindtermen zijn het enige instrument van de overheid om de lat hoger te leggen" versus "We zaten in een opbod waarbij men de kar bleef opladen." Hoe moet het verder, nu de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad secundair zijn vernietigd, nadat Katholiek Onderwijs Vlaanderen naar het Grondwettelijk Hof trok. Wat verandert er en voor wie? Zijn we nu verlost van de zelfs door wiskundeleerkrachten gevreesde grafen? Zes vragen aan onder meer de tenoren Lieven Boeve en Ben Weyts, twee experts en een vakbondsvrouw. "Dezelfde mensen die de eindtermen hebben gemaakt, moeten nu weer rond tafel... in een andere machtsverhouding".
Lees verder

Golden State Warriors halen zevende NBA-titel binnen
De Golden State Warriors hebben hun zevende NBA-titel beet. Ze wonnen donderdag met 103-90 tegen Boston dankzij sterspeler Stephen Curry, die goed was voor 34 punten, en een ijzersterke verdediging.
Lees verder

'In de cel bij Dutroux': Dany Verstraeten blikt terug op reportage die het land op z'n kop zette
Het is januari 2002. Het hele land staat op z'n kop na de Telefacts-reportage waarin Marc Dutroux wordt geïnterviewd in z'n cel. Dutroux had toenmalig senator Jean-Marie Dedecker uitgenodigd voor een gesprek in de gevangenis. Journalist Thomas Van Hemeledonck kwam dat te weten en kreeg toestemming om met hem mee te gaan. Met een kleine recorder kon Van Hemeledonck toen het gesprek opnemen. Wat maakt deze reportage zo uniek? Je hoort een psychopaat aan het woord die vanuit z'n cel mensen probeert te manipuleren en die de schuld van z'n gruwelijke daden op anderen wil afwentelen.
Lees verder

Primeur in Vlaanderen: een baas die helpt om ons (en onze kinderen) beter te leren slapen
Het is een primeur in Vlaanderen: een baas die de (kinderen van) werknemers helpt om beter te slapen, want een wakkere papa of mama is een productievere bediende of arbeider. Protime in Mechelen huurde twee kinderslaapcoaches in. Nachtmerries werden ter plekke dromen. Of toch voor even.
Lees verder

Club Brugge zal Casper Nielsen niet halen: blauw-zwart vindt vraagprijs te hoog, onderhandelingen springen af
Casper Nielsen (28) trekt deze zomer niet naar Club Brugge. De onderhandelingen tussen de landskampioen en Union Saint-Gilloise zijn afgesprongen, omdat Club de vraagprijs te hoog vindt.
Lees verder

Knaldrang na corona zorgt voor topjaar bij Vlaamse artiesten: zoveel verdienen onze beste zangers
Koningin Camille, dé nieuwe ster Metejoor en de good old Romeo's. Dat zijn de drie topknallers die je in juli en augustus overal in Vlaanderen zal ontmoeten. Zij staan naast een pak andere nieuwe én gevestigde namen, die voor een straffe muzikale zomer gaan zorgen. Eén vervelend vraagje: wat kost dat allemaal, en wie gaat dat fijne feestje betalen? Wij zochten het uit.
Lees verder

Belofte doorprikt: Belgische F-35 zal zichzelf helemaal niet terugbetalen
700 miljoen euro, dat heeft de aankoop van de F-35 door het Belgische leger voorlopig opgeleverd aan economische return. Véél minder dan de beloofde 3,69 miljard euro, schrijft De Morgen vandaag.
Lees verder

KOERS KORT. Alpecin-Fenix haakt af in strijd rond handtekening Dylan Teuns
Zware (financiële) concurrentie vanuit de toplaag van de WorldTour was er ook voor Alpecin-Fenix (straks Alpecin-Deceuninck) in het transferdossier van Dylan Teuns, gaven we eind mei mee. De Belgische ploeg heeft die piste inmiddels verlaten en verdeelt haar besteedbare budget over twee andere nieuwkomers (Kaden Groves en een nog onbekende aanwinst). Teuns zelf neemt nog heel even de tijd om zijn toekomst vast te leggen. Verwacht wordt dat die zich bij één van de teams met de grootste budgetten à la Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers, UAE Emirates en Israel-Premier Tech situeert.
Lees verder

Dancing Dimi gaat darten op Rijvers Festival
Dimitri Van den Bergh (27), beter bekend als Dancing Dimi, staat deze zomer nu ook op een festivalaffiche. Op maandag 15 augustus is hij te gast op het Rijvers Festival in Lievegem bij Gent. Hij gaat er de uitdaging aan met het publiek: wie wil, kan tussen 14 en 18 uur een pijltje werpen met het dartsfenomeen.
Lees verder

't Is gebeurd: Golden State Warriors onder impuls van magistrale Curry opnieuw NBA-kampioen
De Golden State Warriors hebben hun zevende NBA-titel beet. Ze wonnen vannacht met 103-90 tegen Boston dankzij een ijzersterke verdediging én sterspeler Stephen Curry, die goed was voor 34 punten.
Lees verder

Maak kennis met de derde meest beluisterde Vlaming op Spotify: "Van de Filipijnen tot Amerika, overal ter wereld wieg ik mensen in slaap"
Dimitri Vegas & Like Mike en Milow moet hij nog voor laten gaan, maar met twee miljoen maandelijkse luisteraars is Tibeau Denamur (24) uit Middelkerke een ware hitmachine. En toch is er geen kat die hem herkent. Onder artiestennaam Tibeauthetraveler legt de voormalige elektricien zich toe op een bijzonder genre: lofi hip hop. "Per keer dat een liedje gestreamd wordt, krijg ik 0,0025 dollar."
Lees verder

STREAMINGTIP. In de cel bij Dutroux
Het is januari 2002. Het hele land staat op zijn kop na de 'Telefacts'-reportage waarin Marc Dutroux wordt geïnterviewd in zijn cel. Dutroux had toenmalig senator Jean-Marie Dedecker uitgenodigd voor een gesprek in de gevangenis. Journalist Thomas Van Hemeledonck kwam dat te weten en kreeg de toestemming om met hem mee te gaan.
Lees verder

Wereldhandelsorganisatie sluit eerste wereldwijde handelsdeal sinds 2013
De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een pakket aan maatregelen aangenomen waarmee onder meer het aan banden leggen van subsidies in de visserij en het tijdelijk afzien van patentrechten op coronavaccins wordt geregeld. De WTO had sinds 2013 geen wereldwijde handelsdeal meer aangenomen.
Lees verder

Journaliste van Amerikaanse krant 'USA Today' neemt ontslag wegens verzonnen bronnen en citaten
Een journaliste van de Amerikaanse krant 'USA Today' heeft ontslag genomen nadat bekend raakte dat ze bepaalde bronnen en citaten had uitgevonden. De krant moest een twintigtal verhalen van haar website halen die gefabriceerde informatie bevatten.
Lees verder

En plots bolt de wagen achteruit: bekijk hier de bloopers uit 'Een goed jaar'
Op Streamz kan je momenteel genieten van de gloednieuwe reeks 'Een goed jaar', met Boris Van Severen, Jurgen Delnaet en de overleden Johny Voners in de hoofdrollen. Een topcast dus, maar ook bij hen durfde het al eens mislopen op de set ...
Lees verder

PORTRET. "Te klein" en "extreem beperkt", maar tegelijk een fenomeen: het verhaal van Finals MVP Stephen Curry
Stephen Curry (34) won vannacht zijn vierde titel met de Golden State Warriors. De Amerikaan is al jaren het uithangbord van het team uit Californië. De weg naar de NBA verliep stroef, Curry kreeg het niet in de schoot geworpen. Vooral zijn lengte zorgde voor vraagtekens. Moederlief gaf hem de raad niet op te geven: "Die basketbaldroom, het zal zijn wat het zal zijn. Maar enkel jij kan jouw eigen verhaal schrijven."
Lees verder

Intermarché vreest alsnog voor vertrek van Quinten Hermans: "Gesprekken slepen aan"
Eén maand geleden leek een nieuwe deal nog nakend. Maar de realiteit is dat Quinten Hermans (26) tot op vandaag nog steeds niet heeft bijgetekend bij zijn huidige team Intermarché-Wanty-Gobert.
Lees verder