Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 23 juni 2022

Levenloos lichaam aangetroffen in Vaartkom in Leuven

HLN
Levenloos lichaam aangetroffen in Vaartkom in Leuven
In de Leuvense Vaart is donderdagochtend een levenloos lichaam aangetroffen.
Lees verder

Huiszoekingen en arrestaties in Sint-Jans-Molenbeek na golf van schietpartijen
In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek hebben vanochtend vier huiszoekingen plaatsgevonden. Dat melden Het Nieuwsblad en La Capitale.
Lees verder

Gezonde kooklessen van onze nationale voetbalvrouwen: "Er moet ruimte zijn voor een cheat meal. Bij mij is dat chips"
Wat staat er op het menu van onze Red Flames nu ze zich voorbereiden op het EK in juli? Is gezond al wat de klok slaat of is er nog ruimte voor een cheat meal? Verdedigster Janice Cayman (33) doet uit de doeken wat de pot schaft, nutritionist Gino van de Voetbalbond geeft drie tips waar stervelingen die gezond willen eten, ook iets aan hebben. "Op een rustige dag heeft je lichaam geen koolhydraatbommen nodig."
Lees verder

Het moet niet allemaal gezond zijn: dit staat er op het menu van de Red Flames. "Rijstpudding als dessert"
Wat staat er op het menu van onze Red Flames nu ze zich voorbereiden op het EK voor vrouwen in juli? Is gezond al wat de klok slaat of is er nog ruimte voor een stoute cheat meal? Verdedigster Janice Cayman (33) doet uit de doeken wat er op tafel komt, de nutritionist van de Voetbalbond geeft drie tips waar stervelingen die gezond willen eten, iets aan hebben. "Op een rustige dag heeft je lichaam geen koolhydraatbommen nodig."
Lees verder

LIVE BK TIJDRIJDEN. Topfavoriet Remco Evenepoel verkent parcours in Gavere, dit zijn z'n uitdagers
In en rond Gavere wordt vandaag het Belgisch kampioenschap tijdrijden betwist. Drie ronden van 11,6 kilometer, goed voor een tijdrit van 34,8 kilometer. Remco Evenepoel is de absolute topfavoriet. Wie pakt de tricolore? Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog.
Lees verder

'Billie vs Benjamin' valt opnieuw in de prijzen
De chemie tussen Charlotte Timmers (34) en Ward Kerremans (34) valt niet alleen in Vlaanderen in de smaak. 'Billie vs Benjamin', een reeks van Streamz, krijgt op het World Media Festival in Hamburg de titel van 'Beste miniserie'.
Lees verder

Man verspreidt flyers met naaktfoto van ex en gooit stiekem opgenomen seksfilmpje online: vier jaar cel en dwangsom van 200 euro per dag
Een 49-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan drie jaar met uitstel, en een boete van 1.600 euro nadat hij zijn ex-vrouw maar liefst 6,5 jaar lang belaagde na hun relatiebreuk. De man ging hierbij zwaar over de schreef. Zo verspreidde hij flyers met haar naaktfoto bij buren, familie en collega's en publiceerde hij een stiekem opgenomen seksfilmpje op twee websites. De rechter legde hem hiervoor een dwangsom van 100 euro per dag per website op.
Lees verder

Fake news over België: Chinese staatskrant verkoopt vakbondsbetoging in Brussel als protest tegen NAVO
De Chinese staatskrant verspreidt nepnieuws over België. Volgens 'The Global Times' is de vakbondsbetoging in Brussel een protest tegen de NAVO.
Lees verder

Duitsland kondigt alarmfase af van noodplan voor gasbevoorrading
De Duitse minister van Economie Robert Habeck heeft de alarmfase van het nationaal noodplan voor gasbevoorrading afgekondigd. "Gas is voortaan schaars in Duitsland", aldus de minister. "We moeten allemaal ons gasverbruik verminderen om energie te sparen voor de winter."
Lees verder

Duitsland kondigt alarmfase van noodplan voor gasbevoorrading af
De Duitse minister van Economie Robert Habeck zal vandaag de alarmfase van het nationaal noodplan voor gasbevoorrading afkondigen. Dat melden regeringsbronnen aan het Duitse persbureau dpa. Om 10 uur is een persconferentie aangekondigd.
Lees verder

Duitsland kondigt alarmfase af van noodplan voor gasbevoorrading: "Gasbevoorrading in België nog steeds gewaarborgd"
De Duitse minister van Economie Robert Habeck heeft de alarmfase van het nationaal noodplan voor gasbevoorrading afgekondigd. Duitsland is het eerste land in Europa dat dit doet. "Gas is nu schaars in Duitsland", aldus de minister. "We moeten allemaal ons gasverbruik verminderen om energie te sparen voor de winter." Volgens minister van Energie Tinne Van der Straeten is de gasbevoorrading in België nog steeds gewaarborgd. Dat laat ze weten aan VTM Nieuws.
Lees verder

Sandrine André over 'Familie': "Het ontslag van Gunther Levi heeft mij echt geraakt"
"Ik heb een paar mensen dicht bij mij, niet veel, maar ik weet dat ik mijn geluk niet van hen mag laten afhangen." Sandrine André (49) werd al vroeg met de eindigheid van het leven geconfronteerd. Ze verloor een van haar beste vrienden toen ze amper 17 was. "Sindsdien besef ik dat het leven in één seconde gedaan kan zijn", vertelt ze in een openhartig interview met Dag Allemaal.
Lees verder

Je nummer behouden wanneer je van provider wisselt? Dit zijn je rechten bij een overstap
Als consument loont het de moeite om je huidige gsm-abonnement te vergelijken met het aanbod van andere operatoren. Toch laten sommigen zich nog tegenhouden om over te stappen. De reden? Ze denken dat een overstap gepaard gaat met een nieuw nummer en hebben geen zin in extra rompslomp. Niets is minder waar. Mijntelco.be zet de feiten op een rij.
Lees verder

Je nummer behouden of schrappen? Zo loopt er niets mis bij je overstap naar een andere operator
Als consument loont het de moeite om je huidige gsm-abonnement te vergelijken met het aanbod van andere operatoren. Toch laten sommigen zich nog tegenhouden om over te stappen. De reden? Ze denken dat een overstap gepaard gaat met een nieuw nummer en hebben geen zin in extra rompslomp. Niets is minder waar. Mijntelco.be zet de feiten op een rij.
Lees verder

QUIZ. Helpt urine tegen een kwallenbeet? En is aftersun overbodig? Test hier je kennis over gezondheid
"Zolang we maar gezond zijn..." Gezondheid speelt een belangrijke rol in het leven van iedere Vlaming. Maar hoeveel weet jij over nierstenen, kwallenbeten en bekkenbodemproblemen? Doe de test met deze quiz waarin we de interessantste gezondheidsfeitjes van afgelopen week voor jou selecteerden.
Lees verder

Malta weigert abortus van zwangere toeriste (38) in levensgevaar: "Dit is een marteling"
Een Amerikaanse vrouw die op vakantie is in Malta slaat alarm bij mensenrechtenorganisaties omdat ze van het land geen abortus mag plegen, hoewel haar eigen leven op het spel staat. De 38-jarige vrouw werd met ernstige bloedingen in het ziekenhuis opgenomen en raakt haar kindje zeer zeker kwijt. In Malta is abortus echter onder alle omstandigheden verboden.
Lees verder

Tuinieren was nog nooit zo hip dankzij Dior (al kost het je wel bijna 8.000 euro)
In de aarde wroeten, een moestuin onderhouden én van de frisse buitenlucht genieten: tuinieren is nog nooit zo hip geweest als nu. En dat hebben ze op het hoofdkwartier van Dior goed begrepen. Het Franse luxemerk verkoopt een bijzondere tuinset — maar wie in stijl zijn handen vuil wil maken, betaalt wel een erg flinke duit.
Lees verder

OPROEP. We zijn op zoek naar koppels die na lange tijd opnieuw een (fysieke) sprankel voor elkaar voelen
Wie naar 'Thuis' kijkt, kent de iconische personages Rosa en Waldek. Ze hebben als koppel al enige geschiedenis samen en kozen ervoor om uit elkaar te gaan, maar ze konden elkaar toch niet loslaten. Fans van de reeks waren enthousiast over de hernieuwde samenkomst van de twee en woensdagavond was het dan eindelijk zover. Na een fles wijn kusten ze opnieuw vol op de mond. De twee lijken voor elkaar gemaakt te zijn.
Lees verder

Haar eerste officiële reis sinds lang: prins Albert en Charlene van Monaco bezoeken Noorse royals
Prins Albert (54) en prinses Charlene (44) van Monaco zijn woensdag op bezoek in Noorwegen. Het echtpaar heeft de dag doorgebracht met leden van het Noorse koningshuis.
Lees verder

WEERBERICHT. Deze namiddag al kans op onweersbui, morgen overal code geel wegens regen en onweer
Na een zonnige ochtend op de meeste plaatsen, neemt de bewolking in de loop van de dag toe, met in het westen, oosten en noorden van het land kans op buien en zelfs onweer. Voor morgen heeft het KMI code geel voor regen en onweer afgekondigd.
Lees verder